The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2009, 20:29
Czy są osoby, który były bądź wybierają się do Lwowa , a wiedzą jak najtaniej tam dojechać? Wybieram się w okolicach 16.07 i jeżeli byłby ktoś tak uprzejmy to proszę o info
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.06.2009, 20:45
ja sie wybieram ,póki co myślałem o połączeniu pociągowym Kraków-Przemyśl ,a później jakiś bus czy autobus do Lwowa,tyle że nie wiem na ile tanie jest to rozwiązanie...

jeśli ktos posiada jakieś info o klubach,noclegach czy też zna jakieś przydatne informacje o Lwowie to byłoby miło gdyby się nimi podzielił
Odpowiedz cytując
macyo
Kangoo supersonic

Od: 08.2003

Stary 28.06.2009, 22:47
zawszewiernyts napisał(a):Wyświetl post
Był ktoś w Pomorie w Bułgarii? Jak tam jest?
Byłem-po czterech dniach przeniosłem się do Primorska. Polecam tę drugą miejscówkę-bez porównania fajniej. Plaże bardziej czyste i ogólnie miejsce bardziej zadbane.

Gargamel napisał(a):Wyświetl post
Czy są osoby, który były bądź wybierają się do Lwowa , a wiedzą jak najtaniej tam dojechać? Wybieram się w okolicach 16.07 i jeżeli byłby ktoś tak uprzejmy to proszę o info
Autokarem z Krakowa do Lwowa za 90 zł się dojedzie.
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.06.2009, 23:10
Nad polskim morzem swieci slonce od dwoch tygodni bez przerwy, polecam.
Dzisiaj to juz w ogole masakra byla w ciagu dnia, pzebilo sie przez 35 stopni..
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.07.2009, 20:36
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Nad polskim morzem swieci slonce od dwoch tygodni bez przerwy, polecam.
Dzisiaj to juz w ogole masakra byla w ciagu dnia, pzebilo sie przez 35 stopni..
to jednak zależy od miejscowości, bo nie wszędzie jest tak kolorowo jak piszesz...no, może poza dzisiejszym dniem
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 07.07.2009, 18:24
Był ktoś na własną rękę w Finlandii? Co warto zobaczyć, ceny itp.
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 07.07.2009, 19:48
marian3a napisał(a):Wyświetl post
Dużo czytam odnośnie szlaków turystycznych itd i zastanawiam się czy lepiej wyjść na Giewont od strony Polskiej lub Słowackiej. bo nie wiem gdzie jakiś pokój, apartament wynająć ...
Nie chodzi Ci czasem o Rysy? Pierwsze słysze o wejściu na Giewont od strony słowackiej.
Perkele!
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.07.2009, 00:18
Czy moze ktos polecic jakas fajna miejscowosc do wypoczynku w Bieszczadach,a moze macie namiar na sprawdzony nocleg...

prosze o info
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.07.2009, 11:20
W Bieszczadach mozesz poszukac POLANA albo druga POLAŃCZYK, nr jak znajde to dopisze.
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Rond
Member

Od: 01.2009

Stary 13.07.2009, 13:19
A ja mam takie pytanie, jakie jezioro polecacie w pobliżu Krakowa? Słyszałem o Kryspinowie, ale tam podobno 1000 ludzi na metr kwadratowy. Jakieś propozycje?
Odpowiedz cytując
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.07.2009, 13:59
Wybieram się za niedługo w sudety. Jakie szlaki,noclegi,miejsca do zwiedzania, jeziora do kąpieli atrakcje... byście polecili ? może być na priv żeby nie zaśmiecać tematu :]

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.07.2009, 14:10
Zapewne był ktoś w Nei Pori? ;>
Jakieś fajne knajpki? Jak ma się sprawa z cenami? Prosiłbym o krótką informację
Odpowiedz cytując
kubryc
Member

Od: 03.2008

Stary 13.07.2009, 14:20
Nocleg w Karpaczu - Admirał. Byłem a październiku zeszłego roku. Troszkę daleko od centrum, jakieś 20 min. spacerkiem, ale naprawdę warto - > http://www.admiral.karpacz.pl/oferta.htm Co warto zwiedzić? Świątynie pokoju w Świdnicy (jest na liście UNESCO), kaplicę czaszek w Kudowie-Czermnie. A jeśli chodzi góry, to standard - Śnieżka, warto zejść i przejść się zrównaniami, dojść do tzw. słonecznika (są to skały). Zejść i zwiedzić świątynie Wang. Autem można podjechać pod Góry Stołowe. Jeśli jesteś zapaleńcem, polecam wygasły wulkan w Ostrzycy, choć tam nie dojrzysz śladów działalności wulkanicznej. Minęło zbyt wiele lat niestety :/
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 13.07.2009, 15:29
Poszukuje ciekawych miejsc na weekendowy wypad w rejonie od Bochnii, przez Gdów, Dobczyce aż do Myślenic. Co możecie polecić? Oczywiście poza takimi znanymi punktami jak kopalnia soli w Bochnii czy też wypad nad Rabę czy jezioro Dobczyckie.
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.07.2009, 15:39
Above napisał(a):Wyświetl post
Poszukuje ciekawych miejsc na weekendowy wypad w rejonie od Bochnii, przez Gdów, Dobczyce aż do Myślenic. Co możecie polecić? Oczywiście poza takimi znanymi punktami jak kopalnia soli w Bochnii czy też wypad nad Rabę czy jezioro Dobczyckie.
http://www.caw-borek.pl/

Bierz pakę i poszalejcie trochę !
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 14.07.2009, 17:16
Romy S. napisał(a):Wyświetl post
http://www.caw-borek.pl/

Bierz pakę i poszalejcie trochę !
Byłem tam kiedyś na spotkaniu rodzinnym po prymicjach kuzyna
Miejsce rzeczywiście ciekawe jak na miejsce w jakim sie znajduje.
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.07.2009, 14:18
ktoś był moze w Chorwacji ostatnio?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ola7
Viva Mauro!

Od: 02.2005

Stary 17.07.2009, 21:17
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ktoś był moze w Chorwacji ostatnio?
Dołączę się do pytania kolegi i zapytam co bardziej opłaca się zabrać: euro i tam rozmienić czy kuny z Polski?
"Zawodnicy odchodzą, a miłość do klubu pozostaje na zawsze..." Ola7
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.07.2009, 22:25
Ja odnośnie Czarnogóry, kilka pytań:
Macie do polecenia jakieś miasteczka przy morzu? (tylko jakieś małe osady, nie miasta), albo któreś jakich warto się wystrzegac? Albo jakieś rejony w których warto wynając kwaterę.
Trzeba miec jakieś naklejki na samochodach tam czy wolna amerykanka?
Kuchnię jaką mają? Dobrą?
I ostatnie pytanko, język w miarę podobny do naszego, czy bez angielskiego ani rusz? I umieją oni angielski? Czy prędzej rosyjski/niemiecki?

__________________________________________________ ___________________________
Ola7 w tamtym roku bardziej opłacało się z tego co pamiętam wymieniac euro w Chorwacji.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Toldo
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.07.2009, 22:33
Ola7 napisał(a):Wyświetl post
Dołączę się do pytania kolegi i zapytam co bardziej opłaca się zabrać: euro i tam rozmienić czy kuny z Polski?

JA jeżdżę os dwóch lat do Chorwacji i w tym roku też się wybieram. Z tego co zauważyłem to bardziej opłaca się wziąć Euro i rozmienić tam na miejscu na Kuny. Z resztą w Polsce z tego co pamiętam to ciężko znaleźć Kuny w dużych ilościach, ale tu może się mylę.
When you touch my face
When you call my name
I`m burn with desire...

http://www.youtube.com/watch?v=fW4Y867Oh6s
Odpowiedz cytując
Dario Silva
Member

Od: 07.2007

Stary 20.07.2009, 13:25
Zna ktoś z was jakieś sprawdzone w miare tanie miejsce w Zakopanem gdzie mogę zatrzymać się na kilka dni?Jeśli tak to piszcie na priv.
GdYbYm MóGł CoFnĄć CzAs i PoMyŚlEć NaD WyBoReM...
NaWeT DrUgI RaZ WyBrAłByM Tą SaMą DrOgE
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 20.07.2009, 13:27
Ja nie polecam kwater w Zakopanem, w sezonie letnim biorą średnio 50zł za osobo-dobę a np w Poroninie 4km od Zakopca jest 25zł za osobo-dobe i stamtąd jest busik do Zakopanego za 2,50zł
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 20.07.2009, 13:42
Pierdzielisz Stelmi... ;] Ja zimą płaciłem po 25-30 zł. Chyba, że cenicie sobie jakieś nie wiadomo jakie luksusy, to owszem. ;]
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 20.07.2009, 13:44
Mówie o kwaterach w centrum Zakopanego, nie zamawiane wczesniej przez neta tylko 'at hoak' na miejscu ;]

Moze zamawiajac przez neta jest taniej.... don't know
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.07.2009, 13:52
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Ja nie polecam kwater w Zakopanem, w sezonie letnim biorą średnio 50zł za osobo-dobę a np w Poroninie 4km od Zakopca jest 25zł za osobo-dobe i stamtąd jest busik do Zakopanego za 2,50zł
A nie 8 km, to zalezy od miejsca jest dosc rosciagniety, moze byc 1 km a i dobrze 10 km. Z centrum Poronina( nie polecach bo to przy drodze i stacji kolejowej- ruch) do cenrum Zakopca( tez nie polecam bo duzo ludzi) jest ok 8km

Polecam Bukowine Tatrzanska troche daleko ale ceny sa znacznie nizsze a i widoki z okna przepiekne i kultura bacow o wiele wieksza.
Zakopianczycy to chamy- mieszkalem tam dwa lata
Standartowo pokoje nawet lepiej wygladaja, nie polecalm brac pokoi od ludzi co stoja z kartkami przy drodze.
Wiekszosc nie jest zarejestrowana nigdzie a i sanepid ich nie moze sprawdzic. Sa przypadki ze wogole poscieli nie zmieniaja- wszak groral to narod oszczedny.

Lesnica, Zab tez sa godne uwagi a zwlaszcza widoki sa przepiekne- cala panorama.

Przy dluzszym pobycie w kilka osob mozna sie targowac, teraz jest sezon i ludzi od groma to moze byc problem z lepszymi pokojami.

Polecam Zakopane we wrzesniu i pazdzierniku, piekne jest wtedy Zakopane a i turystow malo.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 20.07.2009 o godz. 14:06.
,
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.07.2009, 09:11
Czy w Chorwacji są jakieś miejsca z piaszczystymi plażami? Bo generalnie to słyszy się, że wszędzie raczej kamieniste?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
luk1964
Member

Stary 21.07.2009, 09:20
Polecam Hostel w Lublinie przy ul.Lubartowskiej 60 w Lublinie na sex weekend !
Poza tym tamtejsza Starówka jest równie klimatyczna jak krakowska. Duży wybór piw i stolików.
Kibicuję Wiśle od kiedy pamiętam.A teraz jeszcze z moim synem oraz żonką i córką .
Odpowiedz cytując
luk1964
Member

Stary 21.07.2009, 09:22
Awe napisał(a):Wyświetl post
Jakie miejscowości polecacie na Słowacji? Był ktoś w Nowej Wsi Spiskiej, Vrbov, Smiżany, Vernar, Keżmarok (Słowacki Raj)?
Byłem w Spiskiej Novej Wsi. Polecam Ci Slovacki Raj.
Tam znajduje się niewielka wioska Hrabusice gdzie można tanio nocować i dobrze zjeść.
Kibicuję Wiśle od kiedy pamiętam.A teraz jeszcze z moim synem oraz żonką i córką .
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 21.07.2009, 10:04
Serdecznie polecam krótki urlop w krajach Beneluksu. Fajne wycieczki objazdowe organizuje Orbis w cenie 939 za 6 dni. Dzień 1 - podróż autokarem. Dzień 2 - Zwiedzanie Luksemburgu i Brukseli. Dzień 3 - Antwerpia, Brugia (absulutna perełka w programie) i Gandawa. Dzień 4 - Rotterdam, Delft, Haga. Dzień 5 - Amsterdam. Dzień 6 - podróż do Polski. Program bardzo bogaty, podczas przejazdów pilot puszcza ciekawe filmy DVD w autokarze. Przy oszczędnym aucie i zgranej ekipie można zorganizować taki wypad za 550 - 600 zł. Znam dobrze tamte strony, na studiach co roku jeżdziłem do Holandii na wymiany studenckie, chętnie udzielę informacji, jak ktoś chce jechać prywatnie pomogę w rezerwacji noclegu.
Odpowiedz cytując
anika
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 21.07.2009, 17:32
w jakich miejscowościach nadmorskich w pobliżu Rzymu możecie polecić krótki pobyt? zależy mi przede wszystkim na jak najtańszym zakwaterowaniu i małym relaksie po tygodniowym zwiedzaniu

jeśli macie też jakieś dobre rady względem samego wyjazdu do Rzymu, to bardzo chętnie skorzystam.
gdzie jeść? [żeby było tanio ] co jest szczególnie warte zobaczenia, a np. mniej spopularyzowane w przewodnikach?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów