The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2009, 13:34
Gordian napisał(a):Wyświetl post
To mamy widzę wybiórczą pamięć. Orest spuścił w 94 Wisłę do II ligi. Oczywiście niebezpośrednio on był za to odpowiedzialny,bowiem objął zespół na 11 kolejek przed końcem sezonu dopiero, ale faktem jest że jako trener zleciał z ligi razem z nami.
Akurat ten sezon byl wtedy wyjatkowy. "pozbylismy" sie kilku pilkarzy podstawowej jedenastki, stracilismy sponsora i zaczynalismy seozn z ujemnymi pkt jak mnie pamięć nie myli. A że pan Orest wtedy zleciał z Wisła to znak , że Wisłę miał zawsze w sercu skoro podjął się roli strażaka, nie mając układów okołopilkarskich.
I dlatego dziwie sie, ze podejmuje sie pracy w Cracovii. Jezeli nie ze wzgledu na sentyment to chocby na to, ze jemu akurat miodu lac tam nie będą ze wzgledu na przeszłość, a co najwyżej beton pod nogi.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.08.2009, 13:37
Wystarczy że profesorek przeleje mu odpowiednie pieniądze i wszystko bedzie OK
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.08.2009, 13:48
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
I dlatego dziwie sie, ze podejmuje sie pracy w Cracovii. Jezeli nie ze wzgledu na sentyment to chocby na to, ze jemu akurat miodu lac tam nie będą ze wzgledu na przeszłość, a co najwyżej beton pod nogi.
Akurat przeglądając 'anty-wiślackie' forum dostrzegam, że jednak są zadowoleni z tego obrotu spraw i raczej w różowym kolorze widzą pracę z Lenczykiem.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 12.08.2009, 14:11
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Akurat przeglądając 'anty-wiślackie' forum dostrzegam, że jednak są zadowoleni z tego obrotu spraw i raczej w różowym kolorze widzą pracę z Lenczykiem.
Bo im Fortuna nie przypomniał, kto prowadził Wisłę do mistrzostwa w 78.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Stary 12.08.2009, 14:21
"- Cracovia to klub z historią - mówi trener Lenczyk. - Od dziecka myślałem o niej jako o klubie sztandarowym w polskiej piłce. Jako młody trener marzyłem sobie, gdzie mogę pracować i z pewnością Cracovia była jednym z takich klubów - dodaje nowy szkoleniowiec "Pasów" "

nie spodziewałem sie mimo wszystko takiego "pucowania się" ze strony doświadczonego i zasłużonego trenera
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.08.2009, 14:22
ż a ł o s n e ... tylko tyle powiem
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.08.2009, 14:38
Oro, podpadles mi tym tekstem, nie spodziewalem sie tego po tobie, chyba nie wiesz do konca w co sie pakujesz dziadku
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.08.2009, 14:41
Nisko musiał upaść skoro tam poszedł. Ale widać czas robi swoje. Kręgosłup ma już mocno nadwyrężony. Na boisko i tak za nich nie wyjdzie, a skład jaki mają nadaje się do tartaku.
Najśmieszniejsze jest to, ze trenera tak mocno swego czasu związanego z GTS-em liżą wiernopoddańczo po jajkach, mając świadomość, że kto chociaż raz otarł się o Wisłę posiada najwyższą klasę jakości.
Tak czy tak nie uratuje parchów przed sportowym spadkiem (bo później znamy to już kabaret z licencjami się zacznie).
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.08.2009, 14:52
Przeca on jest trenerem a nie kibicem, więc co do licha od niego checie? A ze na starośc bedzie miał niedaleko do dobrze płatnej pracy to o niczym innym marzyc on nie mógł. A w Wisełce juz nigdy miejsca na ławce trenerskiej nie znajdzie, to wie sam.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.08.2009, 15:05
Filipiak zrobil dobry ruch,moze w koncu pilkarze nei ebda mowili ze trener slaby . Pozatym z Lenczykiem Wisła wygrala majstra i ograla Zaragoze . Ciekawy mecz bedzie Legia-Cracovia
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 12.08.2009, 15:10
AS82 napisał:
Cytat:
Ciekawy mecz bedzie Legia-Cracovia
Nie będzie, jedyną niewiadomą jest wysokość porażki, i ewentualnie czy do zera.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.08.2009, 15:29
Jeśli Legia zagra z nimi jak z Broendby, to raczej im święty Boże i Orest też nie pomoże.

Odpowiedz cytując
andys
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 12.08.2009, 15:33
Jak mówi przysłowie:"Z g.... bicza nie ukręcisz" .Dziwię sie , że tak zasłużony trener podjął się tego zadania , ale mimo wszystko życzę mu powodzenia ( i nie czepiajcie się , że tu chodzi o Cracovię)
www.kontakredyty.com.pl
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 12.08.2009, 15:44
andys napisał:
Cytat:
ale mimo wszystko życzę mu powodzenia ( i nie czepiajcie się , że tu chodzi o Cracovię)
Chyba w tym, żeby wyciągnął od Filipiaka jak najwięcej kasy zanim go zwolni
Odpowiedz cytując
vacs
Member

Od: 03.2009

Stary 12.08.2009, 15:48
Zlikwidowano Puchar Ekstraklasy http://www.waszapilka.pl/article,177...ar_Ekstraklasy
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 12.08.2009, 15:51
vacs napisał(a):Wyświetl post
Zlikwidowano Puchar Ekstraklasy http://www.waszapilka.pl/article,177...ar_Ekstraklasy
No i cale szczescie. PZPN niech nie szuka dodatkowej kasy z takiego gowna jak PE,a robi cos zeby mlodzi mieli mozliwosci szkolenia sie w pilke
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 12.08.2009, 15:53
vacs napisał(a):Wyświetl post
Będzie mi brakowało tych odmrożeń, tego zapełnionego w 10% stadionu na Pucharze Pasztetowej.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 12.08.2009 o godz. 15:56.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.08.2009, 16:35
Ja wiem czemu Oresta wzieli do parchów. Ma doświadczenie w awansie do ekstraklasy a to im się sprzyda w przyszłym roku
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.08.2009, 16:50
Trojan
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.08.2009, 17:33
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem czemu Oresta wzieli do parchów. Ma doświadczenie w awansie do ekstraklasy a to im się sprzyda w przyszłym roku

dobre dobre

No to sie niezle staruszek wpakował ,wątpie zeby ugrał z nimi cokolwiek ,zielony stolik na jakis czas idzie w zapomnienie wiec ciezki bedzie ich los

A te słowa o Cracovii ,to kazdy czy to trener ,czy zawodnik zawsze chwali smród kupy w ktorą wdepnał .
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 12.08.2009 o godz. 17:35.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.08.2009, 17:40
Ciekawe czy po pierwszej porażce parchy zaczną Orestowi wypominać Wiślacką przeszłość?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.08.2009, 17:50
eee teraz to mu dupe wyliżą, pierwsze głosy że to pies wiślacki zaczną się jak bedzie mu kiepsko szło
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.08.2009, 18:16
Jak spadną to "znów" będzie przez nas

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 12.08.2009, 18:27
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Jak spadną to "znów" będzie przez nas
No Lenczyk bedzie agentem GTSu
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.08.2009, 21:36
http://goool.pl/main_v3.php?id=21981

jeśli to prawda to
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.08.2009, 21:58
To by było w ich stylu. Im się zawsze wszystko należy

Fajnie, że tym razem dostarczają powodów do śmiechu, a nie do rozdrażnienia.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.08.2009, 22:41
Szkoda... tego pucharu Ekstraklasy... Choć w sumie cała Polska miała go w dupie... To można było w środę przejść się na meczyk, spotkać się wieczorkiem... Trochę się pośpiewało... trochę po wygłupiało... pomarzło, pooglądało... W Sosnowcu klimatu by to nie miało... ale coś w tym fajnego było U Nas miał kto chodzić, zawsze ktoś tam przychodził

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.08.2009, 07:28
W dzisiejszej "Wyborczej" jest artukuł o Lenczyku i Cracovii. Spadłem z krzesla, jak dowiedziałem się, że piłkarze Pasów chcą od Filipiaka.... premii za utrzymanie. Nie sądziłem po ostanim meczu, że Pasiaści są mnie w stanie czymś zaskoczyć, ale im się jednak udało.
rrr
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.08.2009, 07:46
Lenczyk chce Matusiaka do Cracovii ściągnąc.
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,69..._Cracovii.html
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 13.08.2009, 08:20
Kurt napisał(a):Wyświetl post
Szkoda... tego pucharu Ekstraklasy... Choć w sumie cała Polska miała go w dupie... To można było w środę przejść się na meczyk, spotkać się wieczorkiem... Trochę się pośpiewało... trochę po wygłupiało... pomarzło, pooglądało... W Sosnowcu klimatu by to nie miało... ale coś w tym fajnego było U Nas miał kto chodzić, zawsze ktoś tam przychodził
Prawda, szkoda. Ja byłem wielkim zwolennikiem tych rozgrywek, bo pomijając marne plusy sportowe u nas akurat był to dość dobry sposób na promocję Wisły. Pamiętam, że na tych meczach było sporo "nowych" na trybunach. Doping był nawet-nawet, a najważniejsze, że było nas na meczach grupowych na prawdę sporo! Sporo, jeżeli chodzi o frekwencję innych drużyn. Ma ktoś dokładne dane?
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów