The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2009, 21:55
Co do Pawełka to dyskusja nie ma sensu,co wybicie to sie zastanawiam czy nie kopnie komus pod nogi czasem...ale najwazniejsza wygrana,wiadomo ze w 93 minucie to pewnie juz myslami byl w domu

Alee Alvarez-bardzo mi sie podoba facet,widac ma zaciecie do wlaczania sie do akcji ofensywnych,co jest cbardzo wazne Mam nadzieje,ze jeszcze lepiej bedzie jak sie zgra z pozostałymi obrońcami.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.08.2009, 21:55
leszekm napisał(a):Wyświetl post
"Gra Wisły staje na głowie. Patryk Małecki strzela jak na zawołanie, a Paweł Brożek zamiast trafiać do siatki, kolekcjonuje asysty. W efekcie krakowianie bezdyskusyjnie rozbili Zagłębie Lubin 4:0 "

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358..._Mistrzow.html
Może wyborcza ogladała inny mecz.
zgodzam się z wyborczą w 100%.ogladałem ten sam mecz co oni.1-4.
Ostatnio edytowane przez Dubi : 07.08.2009 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Od: 07.2009

Stary 07.08.2009, 21:56
leszekm napisał(a):Wyświetl post
"Gra Wisły staje na głowie. Patryk Małecki strzela jak na zawołanie, a Paweł Brożek zamiast trafiać do siatki, kolekcjonuje asysty. W efekcie krakowianie bezdyskusyjnie rozbili Zagłębie Lubin 4:0 "

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358..._Mistrzow.html
Może wyborcza ogladała inny mecz.
A przecinka gdzieś nie zapomnieli wstawić? Boże.. pomylili się i aferę robisz jakby nie wiem co się stało..
Odpowiedz cytując
Angel
Junior Member

Od: 06.2003

Stary 07.08.2009, 21:56
Moze i Mariusz zawinił, moze i jestem na niego wściekła ale zostawiam to dla siebie. Faktem jest, ze przez 92 minuty jego gra stała na dobrympoziomie. Cala druzyna zagrala fantastyczny mecz, czego nie dane mi bylo oglądac bodaj od meczu z Barceloną. Waleczność, zaangażowanie parcie na zwycięztwo... to dzis zobaczyłam w meczu z Zagłebiem. Więc może zamiast wieszac psy na naszym bramkarzu pomyślcie o tym, że po fantastycznym meczu wygraliśmy 4:1
Ostatnio edytowane przez Angel : 07.08.2009 o godz. 21:58.
Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.08.2009, 21:57
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Już dawno nie widziałem meczu Wisły, gdzie grając na wyjeździe aplikuje 4 bramki ( nie liczę meczu z Lechią bo tam
to był horror ) i gra agresywnie przez całe 94 min.
Z ŁKSem w zeszłym sezonie

Bebeto takie podniecające to nabijanie postów?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.08.2009, 21:58
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Według mnie administracja powinna zamykać forum w dniu meczu i otworzyć na następny dzień... bo wyczytuje tu takie brednie, że już nie wiadomo czy się śmiać czy płakać...
Możesz przyjść jutro. Ja już naliczyłem trzech fanów M"Valdes"P.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.08.2009, 21:59
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
No pewnie że nie tylko on, jest jeszcze Cabaj. Ciarki mnie przechodzą jak pomyślę jak słaby musi być Cebanu skoro nie gra przy słabiutkim Pawełku. Choć i tak dałbym Ilie szansę, nie ma chyba klubu w którym bramkarz po tylu błędach dalej miał miejsce w składzie.
Podsumowując obecny sezon to Pawełek zagrał 5 oficjalnych meczy z tego jeden mu można zaliczyc pozytywnie( z Lechem) choć i tak przegrany. Bramki w Tallinie,Lubinie i z Levadią "u siebie" to kompromitacja a tydzień temu z Ruchem uratował go(nie wiem czy słusznie) sędzia.

Niestety to co napisałeś jest w 1000% prawdą.... i obawiam się że Mariusza nie zmienią do końca sezonu chyba że Cupiał zrobi gest miłosierdzia.....
Ostatnio edytowane przez Borinho : 07.08.2009 o godz. 22:04.
Borinho
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.08.2009, 22:03
Kamson może wyjaśnisz mi definicje forum?
Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 07.08.2009, 22:03
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Możesz przyjść jutro. Ja już naliczyłem trzech fanów M"Valdes"P.
Błagam Was... dajcie mu bana.
Chłopak ma cel: nabić 50 postów dziennie
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 07.08.2009, 22:05
Powoli Pawelek pracuje na miano najgorszego bramkarza w historii klubu. Mam nadzieje ze w zimowym okienku klub podziekuje jemu i Kazimierskiemu, nie stac nas na oplacanie dwoch darmozjadow.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.08.2009, 22:06
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Co do Pawełka to dyskusja nie ma sensu,co wybicie to sie zastanawiam czy nie kopnie komus pod nogi czasem...
Dokładnie, pamiętam że odkąd broni Pawełek, to jak piłka do niego leci to modlę się żeby dobrze wykopał a nie np. nie trafił w nią albo nagle zaczął się kiwac czy też kopnąc pod nogi zawodnika drużyny przeciwnej.
Jak bronił u nas Dolha czy też Majdan, to nie czułem niepewności kiedy piłka do nich leciała. Mam nadzieję że doświadczę jeszcze takiego uczucia jak nie teraz to już na rundę wiosenną :d
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.08.2009, 22:07
Cytat:
Możliwe, oglądnij sobie mecze PE z zeszłego sezonu gdy w bramce stał Ilje. Wszystko co leciało w bramkę lądowało w siatce.
Podobną sytuację masz teraz.
Parę błędów Pawełek popełnił w tym meczu
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.08.2009, 22:08
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Kamson może wyjaśnisz mi definicje forum?
Prosze http://pl.wikipedia.org/wiki/Forum_dyskusyjne
Jeśli twoim zdaniem forum jest do nabijania bezsensownych, nic nie wnoszących do tematu postów i ich kolekcjonowaniu no to miłego użytkowania

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21573
Cytat:
Chcieliśmy zachować czyste konto, czego się nie udało. Najlepszym komentarzem do tego była atmosfera w szatni - wrzało, jakbyśmy przegrali.
Z takim podejściem powinniśmy podchodzić do każdego meczu.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
surgeon
Junior Member

Od: 09.2004

Stary 07.08.2009, 22:09
Kilka fot: http://galeria.lubin.pl/v/Zaglebie-L...070809-wislak/

Graty zwycięstwa dla normalnych...
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Od: 09.2008

Stary 07.08.2009, 22:11
A za co ma niby bana dostać? Wszyscy dobrze wiedzą jakiego mamy bramkarza .
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 07.08.2009, 22:16
O naszym Mariuszku już nic nie będe dzisiaj pisał, wszystko powyżej zostało napisane... Chociaż to co teraz myśle o tej interwecji w głowie, to gdybym swoje myśli przelał na forum to dostałbym bana chyba na całe życie...

Co do meczu, nie będe orginalny jeśli powiem że gra mi się podobała, chłopaki prezentowali fajny styl gry, często gra na jeden kontakt i dokładne podania, piłeczka chodziła szybko i jak po sznurku, fajnie ten mecz się oglądało, jeśli w każdym meczu piłkarze będą grać z taką ambicją, walką to mistrz polski wydaje się wielce prawdopodobny.

Marcelo i Głowa - Klasa, tacy stoperzy to skarb, nieźle zagrał Alvarez Wisła będzie miała z niego jeszcze sporo radości, z każdym meczem będzie grał lepiej gdy pozna lepiej drużyne i poczuje sie w zespole pewniej. Bardzo cieszy mnie poprawa gry Łobodzińskiego, może to nie jest jeszcze ten Łobo którego chcemy oglądać ale w porównaniu do poprzedniego sezonu jego gra wygląda dobrze i napewno za tydzień również wybiegnie w podstawowej 11. Co do bliźniaków to moim zdaniem ani Piotrek ani Paweł nie są w formie, Piotrek jakiś taki ospały niepodłańczał się do akcji ofensywnych a Paweł dużo niedokładnych podań pomimo tych asyst, ale jestem przekonany że jeszcze 2-3 mecze i Paweł znów będzie strzelał jak na zawołanie. Bardzo cieszą mnie bramki Małego może atak to będzie jego pozycja ? wkońcu Żurawski napoczątku też zaczynał od prawej pomocy mając bodajże wtedy 22 - 23 lata a jak się później jego kariera potoczyła dobrze wiemy .

To tyle odemnie. Pozdrawiam
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.08.2009, 22:17
Przemilczę tutejszy lament na punkcie babola Mario - to jest najlepszy komentarz, szkoda bowiem podnosić sobie niepotrzebnie ciśnienie, już wielokrotnie ten "bramkarz" udowadniał, że w Wiśle grać nie powinien, dziś znów to potwierdził.

Gra Wisły robiła na mnie wrażenie. To było to, co chciałem widzieć już w zeszłym sezonie i się tego doczekać nie mogłem. Wysoki pressing, kolektyw, duża wymienność pozycji, zapierdalanie, pełno podań, dobra gra skrzydeł, walka w środku, fantastyczni stoperzy, sporo agresji (nawet bym rzekł - za dużo!), muszę przyznać , iż przecierałem oczy ze zdumienia

Druga rzecz - dziś mimo, że Brożek nie zdobył gola, to zagrał chyba najlepszy mecz od pół roku. Grał to, co chciałem. Dużo mieszał, wracał się, biegał po tym boisku! Jak nie on! I tak ma właśnie być. Podawał, zamiast samemu strzelać na siłę i przyniosło to dwa gole Małeckiego. Autentycznie, jako iż jestem też fanem MU - dzisiejsza gra Pawła skojarzyła mi się trochę z Rooneyem Oczywiście - porównanie odrobinę niedorzeczne, ale jednak na polskie warunki, Brożek to taki polski Rooney

Trzecia kwestia - doskonała gra skrzydeł. Kirm może jeszcze odrobinkę więcej piłek winien dostawać, ale wreszcie zaczął się włączać Alvarez, super grał Łobo - podania z piętki, ten Costa cały czas robiony przez niego w chuja, no miazga Pietia oczywiście też wiele akcji ofensywnych i niezwykle walecznie. Zmiana później Ćwielonga - też super postawa. Widać, że na podmęczonego rywala sprawdza się jak mało kto, ale właśnie na skrzydle, nie w ataku.

Małeckiego oceniał nie będę - każdy widział. Klasa sama w sobie

No i pozytywne zaskoczenie to Cantoro. Byłem zadziwiony, że gra od początku drugiej połowy, ale to był znowu ten sam stary Mauro. Dużo walki, przytrzymanie piłki, odrobina wejść na przebój, klepka, naprawdę ekstra

Oby tak dalej. Niezwykle się uspokoiłem po tym co dziś zobaczyłem. Aż łezka się w oku kręci, że nie czekamy teraz na batalię z Levskim. :(

Ps. Mam nadzieję, że nikomu dzisiaj Szymkowiak nie przeszkadzał.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.08.2009, 22:17
"Zagłębie miało tylko jeden atut, czyli Mariusza Pawełka w składzie, a to było jednak za mało, by powalczyć chociażby o jeden punkt."
Weszło sprawiło, że nie byłem tak zły na Pawełka - tylko chciało mi się z niego śmiać.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.08.2009, 22:19
Pamiętam jak parę miesięcy temu Tarasiewicz na pytanie jakich trzech graczy z naszej ligi chciałby mieć w swojej drużynie wymienił między innymi Pawełka. Ale "Mario" opinią nas kibiców się nie przejmuje w niedawnym wywiadzie powiedział że liczy się dla niego zdanie trenera Kazimierskiego a ten nawet za bramkę z dzisiejszego meczu go nie obwini.

Odpowiedz cytując
ksych
Member

Od: 04.2006

Zagłębie Lubin - Wisła Kraków
720x576 | x264 | C+Sport L!VE

0:1 Marcelo
0:2 Małecki
0:3 Jasiński (sam.)
0:4 Małecki
1:4 Caiado
Cały mecz do pobrania na: www.AllGoals.pl - ZaPRASZAM!

Ostatnio edytowane przez ksych : 07.08.2009 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

A przepraszam bardzo, czy wygrana 1-4 daje mniej punktów niż wygrana 0-4? Mam takie pytanie do wszystkich którzy tak krytykują Pawełka: Kiedy Mariusz Pawełek popełnił błąd który by nas kosztował utratę punktów?
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.08.2009, 22:23
Gratulacje dla chłopaków, naprawdę zagrali dzisiaj fajnie, sporo fajnej gry z pierwszej piłki. Tak sobie myślę że jakby Brożek był w formie strzeleckiej, to pewnie by jeszcze pare bramek wpadło. Pawełka przemilczę, bo w tym temacie już wszystko chyba zostało powiedziane...

Ale żeby nie było za słodko... Trochę mnie martwi ten brak zgrania z Kirmem, piłkarz bez wątpienia z dużym potencjałem, a momentami zupełnie zapominany przez kolegów, no a tak na marginesie jak na lewoskrzydłowego to zbyt często gra prawą nogą przez co spowalnia akcje, w ogóle mało używa lewej...

Małecki znowu dobry mecz i ładny gol, ale wkurzają mnie w nim nieprzemyślane zachowania, dublowanie pozycji ,kiedy to zupełnie niepotrzebne, przetrzymywanie piłki, no ale młody to i wyrośnie z tego.

Generalnie z bananem na gębie idę spać.

Pozdr.
Ostatnio edytowane przez Chesteroski : 07.08.2009 o godz. 22:32.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 07.08.2009, 22:24
Co chwila najazd na Pawełka a zauważcie że oprócz tej wpadki cały mecz bronił bardzo pewnie,zamiast co chwial wywalać Mariusza potrzeba mu pomóc ,popracowac nad koncentracją a bedzie jeszcze z niego radosć.A co do samej drużyny znakomity mecz i kolejny raz Maciej Skorża udowadnia swój trenerski talent.

PS:Brawo dla Pablo Alvareza bodajże 3 mecz a gra jakby był od dawna
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.08.2009, 22:25
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Ale żeby nie było za słodko... Trochę mnie martwi ten brak zgrania z Kirmem, piłkarz bez wątpienia z dużym potencjałem, a momentami zupełnie zapominany przez kolegów, no a tak na marginesie jak na lewoskrzydłowego to zbyt często gra prawą nogą przez co spowalnia akcje, w ogóle mało używa lewej...
Przedstawiał się chyba jako prawonożny.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.08.2009, 22:26
Po prostu kapitalny mecz Wisły. Nie mam zastrzeżeń do żadnego piłkarza Wisły. Bardzo dobrze grał dziś cały skład, szkoda tych żółtych kartek, ale wynikały one z zadziorności Wiślaków. Ciekawe dlaczego zeszedł Diaz i nie i czemu nie wszedł na boisko "świetnie spisujący sie na treningach" Jirsak.
A co do Pawełka to rozegrał dziś dobry mecz, miał pewny chwyt, dobrze wybił strzał Pawłowskiego z 45 minuty, wszystkie piłki kierowane do Łobodzińskiego (głównie) bardzo dokładne.
A co do bramki Lubinian, to po pierwsze gol chyba nie powinien być uznany, wg mnie ręka Portugalczyka, po drugie tak samo duży błąd, jak błąd Pawełka, błąd piłkarzy, którzy nie wybili tej piłki. Pawełek zawsze stoi daleko wysunięty, na 40 metrze, gdy Wisła ma rzut rożny i nic nie zapowiadało kontry Zagłębia. Dziwi mnie tylko brak reakcji Mariusza, za szybko świętował koniec spotkania .

Do wszystkich forumowiczów: ochłońcie. Pawełek nie jest świetnym golkiperem, jest po prostu dobrym ligowym bramkarzem. Solidnym, który jednak ma problemy z koncentracją. Jednak nie jest jego winą to, że klub nie może sprowadzić kogoś lepszego na jego miejsce. Cebanu nie błyszczy nawet w Młodej Ekstraklasie, w meczu z Lechem (PP) zagrał słabo, z ŁKSem zagrał słabo. Miał 2 próby - 2 nieudane. Na pewno nie wystąpi w następnym meczu.
Jedynym wyjściem, które ja widzę, jest spotkanie z psychologiem. Pawełek ma umiejętności, jednak jego błędy wynikają z braku koncentracji. Borucowi spotkania w Legii pomogły, czemu my nie możemy spróbować. Nie sadzę byśmy kupili teraz jakiegoś golkipera.

Na koniec: Gikiewicz, Nurković, Pawełek. Co ich łączy? Odpowiedzcie sobie sami. Kasprzik również zawalił 2 bramki. W Polsce nie ma Buffonów i Cassillasów. W Polsce jedynym świetnym golkiperem jest Mucha. On jest gwarantem dobrej postawy przez 90% sezonu.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.08.2009, 22:26
ksych napisał(a):Wyświetl post

To ujęcie trza wysłać do Canal +, Wyborczej i wszelakich innych mediów, wszak dobitnie dowodzi że spalonego nie było, prawa stopa Marcelo trzymała linię
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 07.08.2009, 22:27
TymonPRO, bo najeżdżanie na Pawełka jest teraz w modzie. I ch*j że popełnił błąd, i tak małą "szkodliwość społeczną" miał ten błąd. Poprostu źle obliczył tor lotu. Kuszczak puścił jeszcze większego babola, a gra w Manchesterze United.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.08.2009, 22:28
No dawno nie widzialem zeby pileczka chodzila od nogi do nogi

Akcje z klepy az milo sie ogladało

Ambitnie,z jajem o to chodzilo

Farfocel Pawelka ..lepiej przemilczec
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 07.08.2009, 22:29
Poprostu teraz wszyscy piszą pod wpływem emocji,a tak najłatwiej krytykować.Oczywiscie macie racje że takie bramki to wstyd dla klubu ale każdy kto oglądał mecz widział że Pawełek był pewny do 92 minuty i tutaj widać że jest problem z jego koncentracją poraz kolejny
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.08.2009, 22:29
Bramka na 1-0 opad kopary !! Skorza , Benitez sie moze od ciebie uczyc ,mimo ze byl offsajd to i tak geba liniowego bezcenna
Wszyscy w formie oprocz Brozka(4 asysty ale i tak byl troszku nie taki,ale forma przyjdzie) i Kirm nieco slabiej choc tez pare akcji neizlych (moze ma problemy z adaptacja ,jezykiem itd.)
Bramka nr 2 Maleckiego majstersztyk
Panie Macieju mimo bledow treningowych ,jest Pan naprawde fachowcem w tej lidze
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów