|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Co do Pawełka to dyskusja nie ma sensu,co wybicie to sie zastanawiam czy nie kopnie komus pod nogi czasem...ale najwazniejsza wygrana,wiadomo ze w 93 minucie to pewnie juz myslami byl w domu
![]() Alee Alvarez-bardzo mi sie podoba facet,widac ma zaciecie do wlaczania sie do akcji ofensywnych,co jest cbardzo wazne Mam nadzieje,ze jeszcze lepiej bedzie jak sie zgra z pozostałymi obrońcami.![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Dubi : 07.08.2009 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Moze i Mariusz zawinił, moze i jestem na niego wściekła ale zostawiam to dla siebie. Faktem jest, ze przez 92 minuty jego gra stała na dobrympoziomie. Cala druzyna zagrala fantastyczny mecz, czego nie dane mi bylo oglądac bodaj od meczu z Barceloną. Waleczność, zaangażowanie parcie na zwycięztwo... to dzis zobaczyłam w meczu z Zagłebiem. Więc może zamiast wieszac psy na naszym bramkarzu pomyślcie o tym, że po fantastycznym meczu wygraliśmy 4:1
![]()
Ostatnio edytowane przez Angel : 07.08.2009 o godz. 21:58.
![]()
Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Bebeto takie podniecające to nabijanie postów? ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Ja już naliczyłem trzech fanów M"Valdes"P. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Niestety to co napisałeś jest w 1000% prawdą.... i obawiam się że Mariusza nie zmienią do końca sezonu chyba że Cupiał zrobi gest miłosierdzia.....
Ostatnio edytowane przez Borinho : 07.08.2009 o godz. 22:04.
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Kamson może wyjaśnisz mi definicje forum?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Powoli Pawelek pracuje na miano najgorszego bramkarza w historii klubu. Mam nadzieje ze w zimowym okienku klub podziekuje jemu i Kazimierskiemu, nie stac nas na oplacanie dwoch darmozjadow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Jak bronił u nas Dolha czy też Majdan, to nie czułem niepewności kiedy piłka do nich leciała. Mam nadzieję że doświadczę jeszcze takiego uczucia jak nie teraz to już na rundę wiosenną :d ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Parę błędów Pawełek popełnił w tym meczu |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Prosze http://pl.wikipedia.org/wiki/Forum_dyskusyjne
Jeśli twoim zdaniem forum jest do nabijania bezsensownych, nic nie wnoszących do tematu postów i ich kolekcjonowaniu no to miłego użytkowania ![]() http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21573 Cytat:
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
A za co ma niby bana dostać? Wszyscy dobrze wiedzą jakiego mamy bramkarza
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
O naszym Mariuszku już nic nie będe dzisiaj pisał, wszystko powyżej zostało napisane... Chociaż to co teraz myśle o tej interwecji w głowie, to gdybym swoje myśli przelał na forum to dostałbym bana chyba na całe życie...
Co do meczu, nie będe orginalny jeśli powiem że gra mi się podobała, chłopaki prezentowali fajny styl gry, często gra na jeden kontakt i dokładne podania, piłeczka chodziła szybko i jak po sznurku, fajnie ten mecz się oglądało, jeśli w każdym meczu piłkarze będą grać z taką ambicją, walką to mistrz polski wydaje się wielce prawdopodobny. Marcelo i Głowa - Klasa, tacy stoperzy to skarb, nieźle zagrał Alvarez Wisła będzie miała z niego jeszcze sporo radości, z każdym meczem będzie grał lepiej gdy pozna lepiej drużyne i poczuje sie w zespole pewniej. Bardzo cieszy mnie poprawa gry Łobodzińskiego, może to nie jest jeszcze ten Łobo którego chcemy oglądać ale w porównaniu do poprzedniego sezonu jego gra wygląda dobrze i napewno za tydzień również wybiegnie w podstawowej 11. Co do bliźniaków to moim zdaniem ani Piotrek ani Paweł nie są w formie, Piotrek jakiś taki ospały niepodłańczał się do akcji ofensywnych a Paweł dużo niedokładnych podań pomimo tych asyst, ale jestem przekonany że jeszcze 2-3 mecze i Paweł znów będzie strzelał jak na zawołanie. Bardzo cieszą mnie bramki Małego może atak to będzie jego pozycja ? .To tyle odemnie. Pozdrawiam ![]() ![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przemilczę tutejszy lament na punkcie babola Mario - to jest najlepszy komentarz, szkoda bowiem podnosić sobie niepotrzebnie ciśnienie, już wielokrotnie ten "bramkarz" udowadniał, że w Wiśle grać nie powinien, dziś znów to potwierdził.
Gra Wisły robiła na mnie wrażenie. To było to, co chciałem widzieć już w zeszłym sezonie i się tego doczekać nie mogłem. Wysoki pressing, kolektyw, duża wymienność pozycji, zapierdalanie, pełno podań, dobra gra skrzydeł, walka w środku, fantastyczni stoperzy, sporo agresji (nawet bym rzekł - za dużo!), muszę przyznać , iż przecierałem oczy ze zdumienia ![]() Druga rzecz - dziś mimo, że Brożek nie zdobył gola, to zagrał chyba najlepszy mecz od pół roku. Grał to, co chciałem. Dużo mieszał, wracał się, biegał po tym boisku! Jak nie on! I tak ma właśnie być. Podawał, zamiast samemu strzelać na siłę i przyniosło to dwa gole Małeckiego. Autentycznie, jako iż jestem też fanem MU - dzisiejsza gra Pawła skojarzyła mi się trochę z Rooneyem Oczywiście - porównanie odrobinę niedorzeczne, ale jednak na polskie warunki, Brożek to taki polski Rooney ![]() Trzecia kwestia - doskonała gra skrzydeł. Kirm może jeszcze odrobinkę więcej piłek winien dostawać, ale wreszcie zaczął się włączać Alvarez, super grał Łobo - podania z piętki, ten Costa cały czas robiony przez niego w chuja, no miazga Pietia oczywiście też wiele akcji ofensywnych i niezwykle walecznie. Zmiana później Ćwielonga - też super postawa. Widać, że na podmęczonego rywala sprawdza się jak mało kto, ale właśnie na skrzydle, nie w ataku.Małeckiego oceniał nie będę - każdy widział. Klasa sama w sobie ![]() No i pozytywne zaskoczenie to Cantoro. Byłem zadziwiony, że gra od początku drugiej połowy, ale to był znowu ten sam stary Mauro. Dużo walki, przytrzymanie piłki, odrobina wejść na przebój, klepka, naprawdę ekstra ![]() Oby tak dalej. Niezwykle się uspokoiłem po tym co dziś zobaczyłem. Aż łezka się w oku kręci, że nie czekamy teraz na batalię z Levskim. :( Ps. Mam nadzieję, że nikomu dzisiaj Szymkowiak nie przeszkadzał. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
"Zagłębie miało tylko jeden atut, czyli Mariusza Pawełka w składzie, a to było jednak za mało, by powalczyć chociażby o jeden punkt."
Weszło sprawiło, że nie byłem tak zły na Pawełka - tylko chciało mi się z niego śmiać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Pamiętam jak parę miesięcy temu Tarasiewicz na pytanie jakich trzech graczy z naszej ligi chciałby mieć w swojej drużynie wymienił między innymi Pawełka. Ale "Mario" opinią nas kibiców się nie przejmuje
w niedawnym wywiadzie powiedział że liczy się dla niego zdanie trenera Kazimierskiego a ten nawet za bramkę z dzisiejszego meczu go nie obwini.![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() Zagłębie Lubin - Wisła Kraków 720x576 | x264 | C+Sport L!VE 0:1 Marcelo 0:2 Małecki 0:3 Jasiński (sam.) 0:4 Małecki 1:4 Caiado Cały mecz do pobrania na: www.AllGoals.pl - ZaPRASZAM! ![]()
Ostatnio edytowane przez ksych : 07.08.2009 o godz. 22:30.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
A przepraszam bardzo, czy wygrana 1-4 daje mniej punktów niż wygrana 0-4? Mam takie pytanie do wszystkich którzy tak krytykują Pawełka: Kiedy Mariusz Pawełek popełnił błąd który by nas kosztował utratę punktów?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Gratulacje dla chłopaków, naprawdę zagrali dzisiaj fajnie, sporo fajnej gry z pierwszej piłki. Tak sobie myślę że jakby Brożek był w formie strzeleckiej, to pewnie by jeszcze pare bramek wpadło. Pawełka przemilczę, bo w tym temacie już wszystko chyba zostało powiedziane...
Ale żeby nie było za słodko... Trochę mnie martwi ten brak zgrania z Kirmem, piłkarz bez wątpienia z dużym potencjałem, a momentami zupełnie zapominany przez kolegów, no a tak na marginesie jak na lewoskrzydłowego to zbyt często gra prawą nogą przez co spowalnia akcje, w ogóle mało używa lewej... Małecki znowu dobry mecz i ładny gol, ale wkurzają mnie w nim nieprzemyślane zachowania, dublowanie pozycji ,kiedy to zupełnie niepotrzebne, przetrzymywanie piłki, no ale młody to i wyrośnie z tego. Generalnie z bananem na gębie idę spać. Pozdr.
Ostatnio edytowane przez Chesteroski : 07.08.2009 o godz. 22:32.
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co chwila najazd na Pawełka a zauważcie że oprócz tej wpadki cały mecz bronił bardzo pewnie,zamiast co chwial wywalać Mariusza potrzeba mu pomóc ,popracowac nad koncentracją a bedzie jeszcze z niego radosć.A co do samej drużyny znakomity mecz i kolejny raz Maciej Skorża udowadnia swój trenerski talent.
PS:Brawo dla Pablo Alvareza bodajże 3 mecz a gra jakby był od dawna ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Po prostu kapitalny mecz Wisły. Nie mam zastrzeżeń do żadnego piłkarza Wisły. Bardzo dobrze grał dziś cały skład, szkoda tych żółtych kartek, ale wynikały one z zadziorności Wiślaków. Ciekawe dlaczego zeszedł Diaz i nie i czemu nie wszedł na boisko "świetnie spisujący sie na treningach" Jirsak.
A co do Pawełka to rozegrał dziś dobry mecz, miał pewny chwyt, dobrze wybił strzał Pawłowskiego z 45 minuty, wszystkie piłki kierowane do Łobodzińskiego (głównie) bardzo dokładne. A co do bramki Lubinian, to po pierwsze gol chyba nie powinien być uznany, wg mnie ręka Portugalczyka, po drugie tak samo duży błąd, jak błąd Pawełka, błąd piłkarzy, którzy nie wybili tej piłki. Pawełek zawsze stoi daleko wysunięty, na 40 metrze, gdy Wisła ma rzut rożny i nic nie zapowiadało kontry Zagłębia. Dziwi mnie tylko brak reakcji Mariusza, za szybko świętował koniec spotkania .Do wszystkich forumowiczów: ochłońcie. Pawełek nie jest świetnym golkiperem, jest po prostu dobrym ligowym bramkarzem. Solidnym, który jednak ma problemy z koncentracją. Jednak nie jest jego winą to, że klub nie może sprowadzić kogoś lepszego na jego miejsce. Cebanu nie błyszczy nawet w Młodej Ekstraklasie, w meczu z Lechem (PP) zagrał słabo, z ŁKSem zagrał słabo. Miał 2 próby - 2 nieudane. Na pewno nie wystąpi w następnym meczu. Jedynym wyjściem, które ja widzę, jest spotkanie z psychologiem. Pawełek ma umiejętności, jednak jego błędy wynikają z braku koncentracji. Borucowi spotkania w Legii pomogły, czemu my nie możemy spróbować. Nie sadzę byśmy kupili teraz jakiegoś golkipera. Na koniec: Gikiewicz, Nurković, Pawełek. Co ich łączy? Odpowiedzcie sobie sami. Kasprzik również zawalił 2 bramki. W Polsce nie ma Buffonów i Cassillasów. W Polsce jedynym świetnym golkiperem jest Mucha. On jest gwarantem dobrej postawy przez 90% sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
To ujęcie trza wysłać do Canal +, Wyborczej i wszelakich innych mediów, wszak dobitnie dowodzi że spalonego nie było, prawa stopa Marcelo trzymała linię
![]() ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
TymonPRO, bo najeżdżanie na Pawełka jest teraz w modzie. I ch*j że popełnił błąd, i tak małą "szkodliwość społeczną" miał ten błąd. Poprostu źle obliczył tor lotu. Kuszczak puścił jeszcze większego babola, a gra w Manchesterze United.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No dawno nie widzialem zeby pileczka chodzila od nogi do nogi
![]() Akcje z klepy az milo sie ogladało Ambitnie,z jajem o to chodzilo Farfocel Pawelka ..lepiej przemilczec ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poprostu teraz wszyscy piszą pod wpływem emocji,a tak najłatwiej krytykować.Oczywiscie macie racje że takie bramki to wstyd dla klubu ale każdy kto oglądał mecz widział że Pawełek był pewny do 92 minuty i tutaj widać że jest problem z jego koncentracją poraz kolejny
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Bramka na 1-0 opad kopary !! Skorza , Benitez sie moze od ciebie uczyc ,mimo ze byl offsajd to i tak geba liniowego bezcenna
Wszyscy w formie oprocz Brozka(4 asysty ale i tak byl troszku nie taki,ale forma przyjdzie) i Kirm nieco slabiej choc tez pare akcji neizlych (moze ma problemy z adaptacja ,jezykiem itd.) Bramka nr 2 Maleckiego majstersztyk Panie Macieju mimo bledow treningowych ,jest Pan naprawde fachowcem w tej lidze |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|