|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
pierwsze piwo jakie wypiłem to był Barbakan, chyba jeśli sie nie myle to browar za komuny był najwyżej raz w tygodniu do kupienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Dzięki za filmik. ps. te stare zdjęcia,,, MAGIA! Mój tato jest fotografem,, Mam w cholerę fotografii z dzieciństwa wywoływanych w łazience,, Ale to była frajda się dostać do tej "ciemni" i podglądać,,, Eh,, Ja chcę być spowrotem malutka i żyć w latach 80 i nic a nic nie wiedzieć o świecie .I dzieci nie były małymi kopiami dorosłych w ubraniach różniących się tylko rozmiarem, których absolutnie nie wolno ubrudzić,, Mała T: ![]()
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 23.02.2009 o godz. 14:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ala 1955 mi przypomniał(a) o książkach.
Podczas choroby w ciągu jednego dnia przeczytałem całosc trylogii Złoto Gór Czarnych http://www.petlaczasu.pl/czarnych/b59577 Już nigdy później żadna powiesc nie wciągnęła mnie tak mocno, i nie pochłonąłem takiej ilosci stron jednego dnia. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ja kolekcjonowałem kapsle, więc chyba bardziej w stronę butelek..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Kapsle?
"Jeśli żyłeś wtedy i widziałeś go w akcji To Maradona nie Pele jest dla ciebie królem piłkarzy Czasy kiedy nie było kablówki w domach Mehico 86 czarno-białego telewizora Bramkę w finale strzelił brodaty Horhe Brazylijczyk Socrates z karnego strzelił bramkę Polsce Ja na podwórku kiedy cieszyłem się bramką Ręce w górze i okrzyk Diego Armando Graliśmy w kapsle z Krzyśkiem z drugiego piętra Graliśmy w piłkę na boisku którego już nie ma Do szkoły chodziliśmy w trampkach sierżantach Granatowy mundurek, na ramieniu tarcza 150 Jeansy były tylko w Peweksie Jak ktoś je miał to zlatywało się całe osiedle Na komunię czekaliśmy niecierpliwie na prezenty Zegarek grał trzydzieści melodyjek Wielu pamięta z nas tamten świat Kiedy komunizm uciekał z Polski Ja chcę pamiętać czas Cudowne dzieciństwo w latach 80. Byłeś kozakiem jak miałeś buty Robins W lato, a w zimę wszyscy i tak mieli buty Snowfix Piliśmy płyn Lugola jak wybuchł Czarnobyl Pomarańcze w święta to był prawie dobrobyt Dziewczyny w białych czeszkach grały w klasy Skakały przez gumę, zazdrościły tym co miały Barbie Słodycze, czekolada, przysmak warszawski Lans, wakacje [?] Bułgarii Kiedyś byliśmy też niegrzeczne kajtki Ale od dziewczyn się ściągało a nie ściągało im majtki Teraz w każdym kiosku kupisz cygaro Kiedyś wybór był taki Klubowe, Popularne, Caro Dzieciaki na festynie wygrywały bieg w workach Teraz na klatce dzieciaki ćpają amfę z worka Pamięć? wehikuł czasu made by Eldo Kapsle, podchody, wata cukrowa i boski Diego" http://www.youtube.com/watch?v=q6iK38USqvo
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 23.02.2009 o godz. 16:40.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Gra sie nazywala ZYD i tak bylo chyba w calej Hucie. - Grzesieeeek !!! [otwierane okno] - Coooooooo - Grasz w ZYYYDAAAAAAA - Noooo !! - To chodz na przedszkoleeee !! I sie napierdzielalo w zyda kilka godzin. Kilkanasie "biedronowek" zdarlem na betonie. Fajna gra. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
u mnie to się nazywało auto. Wyobrażaliście sobie pójście na lekcje do podstawówki bez grania wcześniej "klasowych"? |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Ja sobie wyobrazam, bo mialem na 7.30
![]() Oprocz drugiej klasy gdy chodzilem na 16:45 i 17:30. To nie zart. W szkole bylo 3000 dzieci i nieoddane do uzytkowania 2 pawilony klasowe. Szkola 52 na D303. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2008
Offline |
|
|
[quote=7 kotów;680307]Tu nie ma co dawac w cudzyslow.
Gra sie nazywala ZYD i tak bylo chyba w calej Hucie. - Grzesieeeek !!! [otwierane okno] - Coooooooo - Grasz w ZYYYDAAAAAAA - Noooo !! - To chodz na przedszkoleeee !! obecnie w tej sytuacji - mandat za darcie mordy, prokuratura wszczyna dochodznie o promowanie faszyzmu, madnat za granie pod blokiem w piłe - i dziwić się ze dziecki siupią amfe teraz |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
mi się one kojarzą z wczasami nad morzem.... "oranżada napój boski nawet łysym rosną włoski" chodził po plaży pan z koszem w białym czymś i się darł na całe gardło... nie wiem czemu ale strasznie to lubiłam pić (może dlatego że nie było wyboru? )![]()
"..jest radość zwycięstwa i jest radość życia, hymn spod jeszcze sztywnych od rapiera palców, kary za warcholstwo, spory o zdobycze, wszystko jest - dopóki jest o co walczyć.."
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Metal Slug ktoś pamięta?
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
pieszczotliwie zwany "barbi" tez zacząłem od tego...później nic gorszego nie dane mi było pic... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Barbi" u nas barbelucha
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja urodzony w 91roku ale wychowany podobnie jak Wy. Tiramisu ma boskiego Diego ja mam Zidane'a z 98, roku, roku w którym zakochałem się w piłce. Oglądałem Nieustraszonego, Drużynę A, Tsubasę, wieczorynki dało się oglądać Bolek i Lolek, Smerfy, Muminki a teraz tabaluga i takie inne gówna. Najśmieszniejsza zabawa w dzieciństwie to jak ścigałem się z księżycem na rowerze xD Kiedyś dzieci potrafiły się bawić, a teraz albo komputer albo papierosy od 1 podstawówki, ku*** kiedyś było lepiej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jasne, moja ulubiona gierka na automat. Zdaje się że kilka części tego było, np 2 toczyła sie na pustyni
Ostatnio nawet ściągnąłem sobie ta gierkę wraz z emulatorem żeby można było pociupać na kompie ![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Na PlayStation wydali chyba z 10 części tego. Niezbyt skomplikowana, ale niesamowicie grywalna gierka.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 05.08.2009 o godz. 02:21.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Oranzada w woreczkach,czyli cytrynada.A oprocz tego florida do picia , piwo , ktore jak w.w.barbidul mozna bylo dostac spod lady , pilo sie cieple , nikt wowczas nie myslal o schlodzonym.Browara kupowalo sie w pewexie , a z piwa puszkowego wtedy urywalo sie skuwke z otwarciem i zawsze bylo w cholere smieci . A gumy do zucia ? I to nie mowie o Donaldach z historyjkami,ktore sie zbieralo , czy tez Mambach , ale o gumach Turbo , ktore smak tarcily po jakims kwadransie.Eh jeszcze wiele mozna wymieniac , super temat...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jak wiadomo, żyd, niemiec ....... co za różnica ![]() Z kompów to nieodżałowany C64 - i masa gier ekonomicznych i sportowych. Kto by zliczył godziny przy grze Vermeer, Microprose Soccer i ..... zerwane przyssawki i połamane dżoje na Decathlonie. Jak dobrze, że są emulatory ![]()
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 05.08.2009 o godz. 08:16.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jeśli już o grach mowa to tutaj można pograć w stare gry
http://www.nintendo8.com/ Cytat:
komputerswiat.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
co do kolekcjonowania różnych rzeczy,to na początku tradycyjnie obrazki z Donaldów,później piłkarze z cin cin,turbówki to wiadomo,puszki po napojach,karteczki do notesów (żeby się dziewczynom przypodobać
Z tym kolekcjonowaniem za młodu zostało mi do dziś bo teraz kolekcjonuje vlepki,bilety,programy itp rzeczy.Co do konsol,to pierwszą jaką miałem to był pegasus za pieniądze zarobione z chodzenia z szopkąedit gumy Turbo przez pewien okres były podobno rakotwórcze ale miałem zaprzyjaźnioną panią w cukierence i ona mi te gumy dawała pudełkami za darmo i dzięki temu kolekcja się powiększała ,a gumy robiły za plastelinę lub trafiały od razu do kosza ![]() no i jeszcze nieśmiertelna wata cukrowa czy to w wesołym miasteczku czy zoo...
Ostatnio edytowane przez LuKaS TSW : 05.08.2009 o godz. 15:05.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=z95jFK6UxW4 nie wiem czy ten filmik już był w tym temacie, ale na pewno wiele osób już go widziało. Pomimo tego, myślę że warto jeszcze raz z nostalgią przy Dylanie powspominać tamte wspaniałe lata.
szkoda że już nigdy nie wróci to beztroskie życie ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Jakie małe i prozaiczne sprawy potrafiły kiedyś wprowadzić w zachwyt małolata... Nie to co dzisiaj... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ja wprawdzie jestem rocznik '87 ale myślę ,że liznąłem tego klimatu troszkę bo dorastałem właśnie w latach przejściowych z tamtego okresu na ten (bardzo ciekawe czasy).
Pamiętam manie odtwarzaczów Video i kasety z wypożyczalni.Wszystkie filmy Karate Kids , Niekończąca się opowieść. Później filmy akcji z Van Damem ,Seagalem, itp. W telewizji: Domowe przedszkole ,Kulfon i Monika , Pan tic tac, Wieczorynka,Randka w Ciemno,Drużyna A,McGayver ,Nieustraszony, Słoneczny Patrol ,Strażnik Teksasu,Doktor Quin i nawet Esmeralda Pamiętam te wszystkie bajki z Kratera, gume Turbo , segregatory z karteczkami, różne gadżety z chipsów itp. Pegazus i wymienianie się dyskietkami. Cały dzień zabawa.To były czasy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
to były piękne czasy... aż się łezka w oku kreci był jeszcze wróbelek Ćwirek, Kot Filemon, PELE-MELE (to bardziej dziewczyńskie było) mi nieodzownie z dzieciństwem kojarzy się Disco Relax nadawane na Polsacie w niedziele o 10.30 i białe buty SZLAZINGERY ![]() (nie pamiętam jak pisało się te nazwę ![]() ![]() http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881 Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() Disco Relax było w soboty chyba a Disco Polo Live a w gumach turbo były takie obrazeczki z samochodami![]() ooo ile ja bym dał zeby sie cofnac do tamtych czasów.. wtedy wszystko było inne! A teraz na kazdym kroku ludziom sie w dupach przewraca z tego dobrobytu ![]() ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Za dziecka robilo sie tyle ciekawych rzeczy a teraz taki malolat ledwo 6 lat ma i nie gada o niczym innym tylko komputer i playstation
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Doda możne sie schować przy SHAZIE (?) to jest prawdziwa Krolowa
ja pamiętam grę na kompa co jeździło się motorkiem i można było układac swoj tor!!! albo TANK to dopiero gra! aprpop gadżetów w czipsach, kiedys były takie żetony ze zwierzętami, pamietam jak znalazłam bizona, wymieniłam go na trzy inne. Interesy od małego ... ![]() czas zmiany pieniędzy (ze złotówki papierowej czerwonej na blaszana),pamiętam jak stałam w kolejce do sklepiku szkolnego CENTUŚ i tylko ja miałam papierówkę a wszyscy inni już metalowe :(:( Powód: skleroza :)
Ostatnio edytowane przez anka1906 : 05.08.2009 o godz. 22:38.
![]() http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881 Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
i pierwsze hiciarskie teleturnieje czar par z Ibiszem i oczywiście koło fortuny z Pijanowskim i pierwszą Magdą M
![]() a z kolekcjonerskich rzeczy, poza wymienionymi to były jeszcze albumy WWF ![]() ![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Idź na całość" z zong'iem, Pierwszy teleturniej gdzie się dzwoniło i można było zagrać jaki pamietam to Statki (trafiony zatopiony), albo Big Brother z Manuela i Januszem Dzięciołem (zwycięzcą ) , Dwa Światy, Bar... ![]() http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881 Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|