|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Wazne zeby jutro wygrac z Lubinem. ale z tym roznie moze byc, bo z tego co czytalem po meczu z Broendby, zadnej poprawy w grze nie widac... czyli bedzie taki sam piach jak w ostatnim sezonie. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Co Franek to Franek...Takie gole to oznaka zawodostwa.I tego zycze np.Piotrkowi Ćwielongowi ;-)
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ha ha ,tylko czekac jak na kazdym stadionie będa spiewac I Liga,I Liga Cracovia
PO tym co dzis ujawnilo weszlo to naprawde juz niewiem jak nazwac to co sie dzieje w tym kraju. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() Strasznie łatwo niektórymi manipulować....
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 01.08.2009 o godz. 22:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
tak ułożonej nogi jak Franek to nawet Brożek nie ma i już miał nie będzie. Od 1998 roku Wisła miała jedynie dwóch napastników z perfekcyjnym wykańczaniem akcji. Jednym z nich był Żuraw drugim natomiast Franek. Zaryzykuje stwierdzenie, że Frankowski jest technicznie najlepszym napastnikiem ligi. Do pięt mu nie dorastają wszystkie Lewandowskie, Regnifa, Czinjamy i inne Ivanowskie. Taki Piotrek Ćwielong wydaje się sympatycznym w porządku gościem, ale ma już 23 lata (jeśli się nie mylę) i jeśli jego talent nagle nie wystrzeli to napastnika z niego nie będzie. Ja go widzę w pomocy, ma niezłe podania, robi duzo szumu, stara się i walczy.Ktoś tu się śmiał z ataku Jagielloni, nie umieszczając go w pierwszej piątce. Grosicki nie jest typowym napastnikiem, raczej bocznym pomocnikiem. Nie zmienia to faktu, że będąc w Wiśle byłby wyżej notowany niż Ćwielong, Łobodziński, może nawet Małecki. Franek to "król pola karnego". Żeby strzelał musi dostawać podania. W Jadze nie ma dobrego rozgrywającego, więc tych podań jest niewiele. Moim zdaniem atak Grosicki-Frankowski spokojnie plasuje się na 4 miejscu. Pierwsza trójka znajoma (Brożek-Boguski, Czinjama-Mięciel, Lewandowski-Regnifo). Bełchatów i Polonia tak na dobrą sprawę mają po jednym dobrym napastniku (Nowak i Ivanowski). Jaga po podpisaniu Franka i Grosika zmieniła się z słabeusza w mocnego średniaka, co dobitnie ukazuje wkład tej dwójki w styl Jagi. Co do Cracovii to są jaja. Jeśli rzeczywiście wyglądały ich starania o licencję tak jak to weszło przedstawiło to Cracovia powinna zlecieć z ligi razem z ŁKS-em. PS. Sorry za spolszczenie nazwiska napastnika Legii ale jakoś nie mogę spamiętać jak to się pisze.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 01.08.2009 o godz. 22:55.
![]() ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
http://www.slaskwroclaw.pl/663921.dhtml
Cytat:
Rysiek mistrz ! ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Po decyzji pseudoministra sportu o kontroli w PZPN, który zresztą odrazu zapowiedział o jej nie wpuszczeniu do siedziby i udostępnieniu wniosków licencyjnych do wglądu wcale się nie zdziwie, jak taka promesa zostanie w ciągu kilku dni sfabrykowana, z datą wstecz. Papier wszystko przyjmie.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie jestem prawnikiem ,ale wiem ,że istnieje taka reguła w Prawie,ze w niektórych sytuacjach nie nalezy slepo stosowac przepisów prawnych ,bo sa rozne sytuacje ,które z punktu widzenia moralnego można osadzic inaczej niz prawnie. PZPN gdyby wlasnie działal w zgodzie z ta reguła i duchem sportu, to poszedł by ŁKSowi na reke,ktory dostarczył wymagane dokumenty ,co prawda nie w terminie, ale dostarczyl. A odpowiedz PZPNu jest" Nie bo ku*wa nie i już ! " Zła wola pod adresem Łodzi i wszelkie ułatwienia dla Cracovii
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ależ pięknie ta tabela wygląda... 1.Wisła&Śląsk 3.Lechia
Jeszcze żey nasi pucharowicze coś stracili, a szanse na to są, bo...w tej kolejce nie było żadnego remisu Znaczy się Polonia gra na wyjeździe z beniaminkiem, więc łatwo nie będzie. Lech gra w Gliwicach, a tam też nie jest łatwo, ale..Kasprzik zmienł klub:(Ale ja mam nadzieję, że Kurczaki coś tam grają. No i Legia u siebie z Zagłębiem. Legia gra kiepsko. Gdyby do poziomu piłkarzy z pola dostosował się Mucha, to...o 3 punkty dla Lubina byłbym spokojny Jednak tak nie jest i Legia może, ale nie musi wygrać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jak do tej pory mecze wygrywali tylko gospodarze. Chciałbym , aby ta seria była zachowana w pierwszym dzisiejszym meczu, poźniej się odwróciła i wygrali goście, a na końcu, sprawiedliiwie, zeby był remis
Jednak poważnie rzecz biorąc, to nie widzę Piasta dziś w meczu z Lechem. Po takiej wygranej w LE będą na pewno podbudowani zwycięstwem. No chyba, że uwierzą, że Piast się przed nimi położy, to wtedy może być różnie. Co do meczu Legii, to bardzo możliwa jest strata punktów przez nich. Tylko tak na prawde nie wiemy na co stać teraz Zagłębie Lubin. Ten mecz może być bardzo ciekawy. Mecz w Kielcach od razu jest skazany na remis..jestem o tym święcie przekonany. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Witam!Czy ktoś mi może wytłumaczyć czemu kibice z Sosnowca nie są wpuszczani na mecze Wisły?
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ktoś nazwał Cracovię "Swiniopasami", ale....to nie jest dobra nazwa. Mogę zapewnić, że żaden świniopas nie zrobiłby tak jak żydy.
A Lech ma przegrać i basta ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Jeśli już bez skrupułów postanowiono wykończyć piłkę w tak wielkim mieście jak Łódź, to dlaczego w Ekstraklasie nie gra Podbeskidzie, przynajmniej w barażach, jeśli już gra Korona. Cracovia tak jak Górnik, bezwzględnie i zasłużenie powinna grać w 1 lidze. To co zrobiono z Cracovią, podważa wszystkie nadzieje na normalność w przyszłości i zaświadcza o tym, że korupcja była, jest i będzie nadal. Korupcja nie dziwi mnie w PZPN-ie ale najbardziej rozwala mnie Rusko z Ekstraklasy, który wylicza 50 milionów inwestycji Filippiaka i dlatego uważa on pośrednio, że to Cracovia musi grać w Ekstraklasie a nie inne biedaki, choć prawnie im się to należało ( no bo miliony jakiś anonimowych niemców w Górniku są nieważne).
Nie dość, że Pasiaste koruptory przyniosły Krakowowi wstyd, to jeszcze w Sosnowcu ich drewniane wycinaki i pługi, będą orały Wiśle murawę. To już wiadomo, dlaczego Sosnowiec zażądał od nich wymiany murawy po sezonie. Czy oni już bez tej Wisły naprawdę nie potrafią żyć ? Liczę na to, że nie tylko Wisła w tym roku, pokaże im na boisku, gdzie jest ich miejsce. Mam nadzieję, że nie tylko kibice na wszystkich stadionach polskich ( poza ich zgodami), będą im to przypominać, ale ich piłkarze także się będą z nimi solidaryzować i podobnie jak Wisła, wyjątkowo w tym roku, postarają się pokazać swoją wyższość od 1-szo ligowego przeciwnika, grającego w Ekstraklasie niezasłużenie aby sprawiedliwości stało się zadość. Na sędziów nie liczę, że będą karać czerwienią, największych brutali ubiegłego sezonu, ani nie liczę też na ujemne punkty po podobno zgłoszonym już wniosku prokuratury Wrocławskiej. Pewnie piłkarze nadal będą wycinać innych bezkarnie a Komisja Ligii, za ewentualnie udowodnioną korupcje, przyłoży im najwyżej 100 zł kary i 1 punkt ujemny. ![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
No brawo bardzo proste. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie, wystarczy, że dogada się z jakimś kibicem, który kupi mu bilet i odda go na miejscu...
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ogladam mecz Amici z Piastem i musze stwierdzic,ze Kowalski niezle sie prezentuje w starciu z kuchenkami.
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Amica w tym 4-4-2 to tak średnio się prezentuje. Dużo miejsca zostawiają a atak to wrzutka i tyle. Szkoda że Piast taki słabiutki ale się rozkręcają powoli.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
W sumie mecz wyrównany. Teraz gniecie Piast. Ten drugi komentator mnie zabija. "Stilic, Rengifo, Lewandowski, czy Peszko to artyści którzy jedną akcją mogą przesądzić o losach meczu", albo "Bardziej przyminało mi to kopnięcie w futbolu amerykańskim, niż w futbolu piłkarskim".
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
I tak czuję, że Lech to jakoś wymęczy.
Jeżeli Piast chce wyciągnąć korzystny wynik (a takim na pewno będzie remis) to powinien dalej skupiać się tylko i wyłącznie na obronie, liczyć tylko na kontry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Wiecie, ja najbardziej ucieszyłbym się, gdyby nasz Kowalski wkopał gola poznańskiemu Lokomotivowi. Może to uspokoiłoby nieco ich górnolotne napinki. Powinni pamiętać, że nie każdy mecz wygrywa się 6:1. Czasem i ze słabszą drużyną zdarza się przegrać. W zeszłym roku, Barcelona po awansie do LM, "umoczyła" 0:1 na starcie ligi ze słabą Numancią. Powtórka z niespodzianką w wykonaniu Piasta bardzo mile widziana.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ależ meczycho w Gliwicach
![]() Kur* takiego stojanowa to ja nie widziałem w żadnej lidze. Wczorajszy mecz z Ruchem to normalnie Premiership przy tym.Cholera Lech walnął farfocla Pewnie się coś ruszy teraz.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Lech prowadzi 1:0 po bramce Peszki
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ale wygrywają...słabo grają, ale pkt zdobędą.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
I juz 2-0 kontroluja mecz takze bedzie tu dzisiaj bez niespodzianki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
To tym bardziej pachnie sensacją w meczu Legia- Zagłębie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
*** Renifer na 0:2, asysta Peszki. Szkoda Piasta, pyry chyba trochę przyspieszają.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zapomnieliscie jak graly druzyny Zielinskiego ? Padaka ale zawsze cos gdzies wpadalo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|