The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2009, 21:48
el Nuero napisał(a):Wyświetl post

PS. Ktoś z naszych napisał o drużynie poznańskiej LOKOMOTIV WRONKI. Oryginalne Zobaczymy, jak im wyjdzie pierwszy mecz ligowy.
Ty ale wez mnie nie obrazaj, wypraszam sobie, zadnym z Waszych nie jestem

Wazne zeby jutro wygrac z Lubinem. ale z tym roznie moze byc, bo z tego co czytalem po meczu z Broendby, zadnej poprawy w grze nie widac... czyli bedzie taki sam piach jak w ostatnim sezonie.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.08.2009, 22:31
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
ło ****a
co Franek to Franek. Szkoda że nie mieliśmy takiego gościa w meczach z Levadią...
Co Franek to Franek...Takie gole to oznaka zawodostwa.I tego zycze np.Piotrkowi Ćwielongowi ;-)
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.08.2009, 22:41
Ha ha ,tylko czekac jak na kazdym stadionie będa spiewac I Liga,I Liga Cracovia

PO tym co dzis ujawnilo weszlo to naprawde juz niewiem jak nazwac to co sie dzieje w tym kraju.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.08.2009, 22:42
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to, co napisało weszło jest prawdą, to faktycznie zmienia postać rzeczy. W.
A skad pewnosc, ze to CAŁY wniosek licencyjny Cracovii, a nie załącznik do wniosku?

Strasznie łatwo niektórymi manipulować....
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 01.08.2009 o godz. 22:45.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.08.2009, 22:51
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Co Franek to Franek...Takie gole to oznaka zawodostwa.I tego zycze np.Piotrkowi Ćwielongowi ;-)
Przegiąłeś bagietę trochę tak ułożonej nogi jak Franek to nawet Brożek nie ma i już miał nie będzie. Od 1998 roku Wisła miała jedynie dwóch napastników z perfekcyjnym wykańczaniem akcji. Jednym z nich był Żuraw drugim natomiast Franek. Zaryzykuje stwierdzenie, że Frankowski jest technicznie najlepszym napastnikiem ligi. Do pięt mu nie dorastają wszystkie Lewandowskie, Regnifa, Czinjamy i inne Ivanowskie. Taki Piotrek Ćwielong wydaje się sympatycznym w porządku gościem, ale ma już 23 lata (jeśli się nie mylę) i jeśli jego talent nagle nie wystrzeli to napastnika z niego nie będzie. Ja go widzę w pomocy, ma niezłe podania, robi duzo szumu, stara się i walczy.

Ktoś tu się śmiał z ataku Jagielloni, nie umieszczając go w pierwszej piątce. Grosicki nie jest typowym napastnikiem, raczej bocznym pomocnikiem. Nie zmienia to faktu, że będąc w Wiśle byłby wyżej notowany niż Ćwielong, Łobodziński, może nawet Małecki. Franek to "król pola karnego". Żeby strzelał musi dostawać podania. W Jadze nie ma dobrego rozgrywającego, więc tych podań jest niewiele. Moim zdaniem atak Grosicki-Frankowski spokojnie plasuje się na 4 miejscu. Pierwsza trójka znajoma (Brożek-Boguski, Czinjama-Mięciel, Lewandowski-Regnifo). Bełchatów i Polonia tak na dobrą sprawę mają po jednym dobrym napastniku (Nowak i Ivanowski).

Jaga po podpisaniu Franka i Grosika zmieniła się z słabeusza w mocnego średniaka, co dobitnie ukazuje wkład tej dwójki w styl Jagi.

Co do Cracovii to są jaja. Jeśli rzeczywiście wyglądały ich starania o licencję tak jak to weszło przedstawiło to Cracovia powinna zlecieć z ligi razem z ŁKS-em.

PS. Sorry za spolszczenie nazwiska napastnika Legii ale jakoś nie mogę spamiętać jak to się pisze.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 01.08.2009 o godz. 22:55.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.08.2009, 00:01
http://www.slaskwroclaw.pl/663921.dhtml

Cytat:
Ryszard Tarasiewicz (trener, Śląsk Wrocław): Nie wiem czy Cracovia powinna być…. stop ( śmiech). Przede wszystkim wielkie pochwały dla chłopców za żelazną konsekwencję i realizowanie założeń taktycznych, za wspaniały doping dla kibiców. Tak jak mówiłem tydzień temu, dysponujemy dużą mocą i siłą, brakuje nam trochę dynamiki i szybkości, ale wkrótce to nadrobimy. Chcieliśmy rozpocząć sezon od zwycięstwa, w dodatku graliśmy u siebie, i się nam to udało.

Rysiek mistrz !
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.08.2009, 00:38
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A skad pewnosc, ze to CAŁY wniosek licencyjny Cracovii, a nie załącznik do wniosku?

Strasznie łatwo niektórymi manipulować....
A Ty co taki obrońca ?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.08.2009, 09:01
Po decyzji pseudoministra sportu o kontroli w PZPN, który zresztą odrazu zapowiedział o jej nie wpuszczeniu do siedziby i udostępnieniu wniosków licencyjnych do wglądu wcale się nie zdziwie, jak taka promesa zostanie w ciągu kilku dni sfabrykowana, z datą wstecz. Papier wszystko przyjmie.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.08.2009, 09:09
Nie jestem prawnikiem ,ale wiem ,że istnieje taka reguła w Prawie,ze w niektórych sytuacjach nie nalezy slepo stosowac przepisów prawnych ,bo sa rozne sytuacje ,które z punktu widzenia moralnego można osadzic inaczej niz prawnie. PZPN gdyby wlasnie działal w zgodzie z ta reguła i duchem sportu, to poszedł by ŁKSowi na reke,ktory dostarczył wymagane dokumenty ,co prawda nie w terminie, ale dostarczyl. A odpowiedz PZPNu jest" Nie bo ku*wa nie i już ! " Zła wola pod adresem Łodzi i wszelkie ułatwienia dla Cracovii
Odpowiedz cytując
dawidex44
Banita

Od: 03.2009

Stary 02.08.2009, 09:16
Ależ pięknie ta tabela wygląda... 1.Wisła&Śląsk 3.Lechia

Jeszcze żey nasi pucharowicze coś stracili, a szanse na to są, bo...w tej kolejce nie było żadnego remisu

Znaczy się Polonia gra na wyjeździe z beniaminkiem, więc łatwo nie będzie.
Lech gra w Gliwicach, a tam też nie jest łatwo, ale..Kasprzik zmienł klub:(Ale ja mam nadzieję, że Kurczaki coś tam grają.
No i Legia u siebie z Zagłębiem. Legia gra kiepsko. Gdyby do poziomu piłkarzy z pola dostosował się Mucha, to...o 3 punkty dla Lubina byłbym spokojny Jednak tak nie jest i Legia może, ale nie musi wygrać.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.08.2009, 10:41
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
A Ty co taki obrońca ?
Troche rozpaczliwe pytanie

Rzadko kiedy wiekszosc ma racje.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.08.2009, 11:28
Jak do tej pory mecze wygrywali tylko gospodarze. Chciałbym , aby ta seria była zachowana w pierwszym dzisiejszym meczu, poźniej się odwróciła i wygrali goście, a na końcu, sprawiedliiwie, zeby był remis

Jednak poważnie rzecz biorąc, to nie widzę Piasta dziś w meczu z Lechem. Po takiej wygranej w LE będą na pewno podbudowani zwycięstwem. No chyba, że uwierzą, że Piast się przed nimi położy, to wtedy może być różnie. Co do meczu Legii, to bardzo możliwa jest strata punktów przez nich. Tylko tak na prawde nie wiemy na co stać teraz Zagłębie Lubin. Ten mecz może być bardzo ciekawy.
Mecz w Kielcach od razu jest skazany na remis..jestem o tym święcie przekonany.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
CZEKO
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 02.08.2009, 11:49
Witam!Czy ktoś mi może wytłumaczyć czemu kibice z Sosnowca nie są wpuszczani na mecze Wisły?
Odpowiedz cytując
dawidex44
Banita

Od: 03.2009

Stary 02.08.2009, 12:05
Ktoś nazwał Cracovię "Swiniopasami", ale....to nie jest dobra nazwa. Mogę zapewnić, że żaden świniopas nie zrobiłby tak jak żydy.

A Lech ma przegrać i basta
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 02.08.2009, 16:08
Jeśli już bez skrupułów postanowiono wykończyć piłkę w tak wielkim mieście jak Łódź, to dlaczego w Ekstraklasie nie gra Podbeskidzie, przynajmniej w barażach, jeśli już gra Korona. Cracovia tak jak Górnik, bezwzględnie i zasłużenie powinna grać w 1 lidze. To co zrobiono z Cracovią, podważa wszystkie nadzieje na normalność w przyszłości i zaświadcza o tym, że korupcja była, jest i będzie nadal. Korupcja nie dziwi mnie w PZPN-ie ale najbardziej rozwala mnie Rusko z Ekstraklasy, który wylicza 50 milionów inwestycji Filippiaka i dlatego uważa on pośrednio, że to Cracovia musi grać w Ekstraklasie a nie inne biedaki, choć prawnie im się to należało ( no bo miliony jakiś anonimowych niemców w Górniku są nieważne).

Nie dość, że Pasiaste koruptory przyniosły Krakowowi wstyd, to jeszcze w Sosnowcu ich drewniane wycinaki i pługi, będą orały Wiśle murawę. To już wiadomo, dlaczego Sosnowiec zażądał od nich wymiany murawy po sezonie. Czy oni już bez tej Wisły naprawdę nie potrafią żyć ?

Liczę na to, że nie tylko Wisła w tym roku, pokaże im na boisku, gdzie jest ich miejsce. Mam nadzieję, że nie tylko kibice na wszystkich stadionach polskich ( poza ich zgodami), będą im to przypominać, ale ich piłkarze także się będą z nimi solidaryzować i podobnie jak Wisła, wyjątkowo w tym roku, postarają się pokazać swoją wyższość od 1-szo ligowego przeciwnika, grającego w Ekstraklasie niezasłużenie aby sprawiedliwości stało się zadość. Na sędziów nie liczę, że będą karać czerwienią, największych brutali ubiegłego sezonu, ani nie liczę też na ujemne punkty po podobno zgłoszonym już wniosku prokuratury Wrocławskiej. Pewnie piłkarze nadal będą wycinać innych bezkarnie a Komisja Ligii, za ewentualnie udowodnioną korupcje, przyłoży im najwyżej 100 zł kary i 1 punkt ujemny.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
CZEKO
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 02.08.2009, 16:17
element napisał(a):Wyświetl post
Wpuszczani są nawet kibice z Australii, wystarczy mieć po prostu bilet.

Prawda że proste?
No bardzo proste.Tylko jeśli kibic mieszkający w Sosnowcu chce wejść na mecz Wisły musiałby najpierw jechać do Krakowa tam zapisać się na wyjazd,kupić bilet i z kibicami jechać do Sosnowca.No brawo bardzo proste.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.08.2009, 16:19
CZEKO napisał(a):Wyświetl post
No bardzo proste.Tylko jeśli kibic mieszkający w Sosnowcu chce wejść na mecz Wisły musiałby najpierw jechać do Krakowa tam zapisać się na wyjazd,kupić bilet i z kibicami jechać do Sosnowca.No brawo bardzo proste.
Nie, wystarczy, że dogada się z jakimś kibicem, który kupi mu bilet i odda go na miejscu...
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.08.2009, 16:44
Ogladam mecz Amici z Piastem i musze stwierdzic,ze Kowalski niezle sie prezentuje w starciu z kuchenkami.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.08.2009, 16:51
Amica w tym 4-4-2 to tak średnio się prezentuje. Dużo miejsca zostawiają a atak to wrzutka i tyle. Szkoda że Piast taki słabiutki ale się rozkręcają powoli.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.08.2009, 16:52
airborne4009 napisał(a):Wyświetl post
Ogladam mecz Amici z Piastem i musze stwierdzic,ze Kowalski niezle sie prezentuje w starciu z kuchenkami.
W sumie mecz wyrównany. Teraz gniecie Piast. Ten drugi komentator mnie zabija. "Stilic, Rengifo, Lewandowski, czy Peszko to artyści którzy jedną akcją mogą przesądzić o losach meczu", albo "Bardziej przyminało mi to kopnięcie w futbolu amerykańskim, niż w futbolu piłkarskim".
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.08.2009, 16:56
I tak czuję, że Lech to jakoś wymęczy.

Jeżeli Piast chce wyciągnąć korzystny wynik (a takim na pewno będzie remis) to powinien dalej skupiać się tylko i wyłącznie na obronie, liczyć tylko na kontry.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 02.08.2009, 17:09
Wiecie, ja najbardziej ucieszyłbym się, gdyby nasz Kowalski wkopał gola poznańskiemu Lokomotivowi. Może to uspokoiłoby nieco ich górnolotne napinki. Powinni pamiętać, że nie każdy mecz wygrywa się 6:1. Czasem i ze słabszą drużyną zdarza się przegrać. W zeszłym roku, Barcelona po awansie do LM, "umoczyła" 0:1 na starcie ligi ze słabą Numancią. Powtórka z niespodzianką w wykonaniu Piasta bardzo mile widziana.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.08.2009, 17:17
Ależ meczycho w Gliwicach Kur* takiego stojanowa to ja nie widziałem w żadnej lidze. Wczorajszy mecz z Ruchem to normalnie Premiership przy tym.

Cholera Lech walnął farfocla Pewnie się coś ruszy teraz.
..
Odpowiedz cytując
marcinugorek
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.08.2009, 17:17
Lech prowadzi 1:0 po bramce Peszki
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 02.08.2009, 17:20
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ależ meczycho w Gliwicach Kur* takiego stojanowa to ja nie widziałem w żadnej lidze. Wczorajszy mecz z Ruchem to normalnie Premiership przy tym.

Cholera Lech walnął farfocla Pewnie się coś ruszy teraz.
ale wygrywają...słabo grają, ale pkt zdobędą.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.08.2009, 17:26
I juz 2-0 kontroluja mecz takze bedzie tu dzisiaj bez niespodzianki
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.08.2009, 17:26
To tym bardziej pachnie sensacją w meczu Legia- Zagłębie
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 02.08.2009, 17:27
*** Renifer na 0:2, asysta Peszki. Szkoda Piasta, pyry chyba trochę przyspieszają.
Odpowiedz cytując
Shizuke
Member

Od: 08.2008

Stary 02.08.2009, 17:29
Zapomnieliscie jak graly druzyny Zielinskiego ? Padaka ale zawsze cos gdzies wpadalo
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.08.2009, 17:31
Proud napisał(a):Wyświetl post
ale wygrywają...słabo grają, ale pkt zdobędą.
Źal grają. Słaba liga.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów