The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2009, 14:38
Mam pytanie do zorientowanych. Czy w naszym wniosku licencyjnym znajdowała się już umowa na korzystanie ze stadionu w Sosnowcu czy tylko promesa (tak jak w przypadku Cracovii?). Jeśli promesa to powinniśmy dać sobie spokój z pisaniem o skandalu w kontekście ich stadionu.

PS: Nie zmienia to faktu że Cracovia sportowo spadła do II ligi i utrzymała się kosztem pokrzywdzonego ŁKS-u. Ale co się odwlecze to nie uciecze. Cracovia jest słaba i w tym sezonie może powtórzyć swój "wyczyn" z zeszłego sezonu.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda1906
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 29.07.2009, 15:15
Mam nadzieje że po nieudanym występie w Lidze Mistrzów, przyjdzie pora na dobre mecze Wisły w lidze.A tak wogól to ta nasza Ekstraklasa jest śmieszna, bo niewiadomo kto w niej zagra i kiedy.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.07.2009, 15:20
BiałaGwiazda1906 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje że po nieudanym występie w Lidze Mistrzów, przyjdzie pora na dobre mecze Wisły w lidze.A tak wogól to ta nasza Ekstraklasa jest śmieszna, bo niewiadomo kto w niej zagra i kiedy.
E, wydaje Ci się. Ja tam żadnej śmieszności nie widzę. Bardziej - żenadę. :/

Szkoda tego Stańka. W pierwszej chwili myślałem, że to ten z Legii, ale skojarzyłem, że tamten to Ryszard. Przykre.

Co ciekawe wg Ekstraklasy S.A. , znaczy się pana Rusko - Pasiaste zagrają, ŁKS niet. Czyli znów wszystko poza prawem. Ciekawe ile Profesor i Majchrowski w łapę dali.
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.07.2009, 15:20
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
"Ekstraklasa ruszy o czasie - z Cracovią, bez ŁKS"

Prezes Ekstraklasy SA Andrzej Rusko jest przekonany, że piłkarska ekstraklasa z Cracovią Kraków, ale bez ŁKS Łódź, ruszy w piątek. - Innego scenariusza nie bierzemy pod uwagę - powiedział podczas środowej konferencji prasowej. - Nie dopuszczę do tego, by liga ruszyła w innym terminie. Dla nas obowiązuje ostatni wyrok - ŁKS nie dostał licencji, więc nie może startować w ekstraklasie, Cracovia natomiast spełnia wszystkie wymogi i dlatego może stanąć do rywalizacji - podkreślił.

Wiecej pod tym linkiem. Smiech na sali, Cracovia spelnia wszystkie wymogi ... a to ciekawe.
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
LeQ
Member

Od: 05.2009

Stary 29.07.2009, 16:56
Dyrektorowi Zagłębia grożono śmiercią.
http://sport.onet.pl/0,1248675,20172...wiadomosc.html
Cytat:
W środę we wczesnych godzinach porannych lubińska policja zatrzymała kilku fanów lubińskiego Zagłębia. Zatrzymanie ma związek z doniesieniem, jakie złożył Dyrektor Zagłębia Lubin, Dariusz Machiński.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.07.2009, 19:36
prawdopodobnie juz jutro Widzew może wrócić do ekstraklasy.

http://www.widzewiak.pl/czytaj/newsr...czwartek!.html
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.07.2009, 19:50
Dubi napisał(a):Wyświetl post
prawdopodobnie juz jutro Widzew może wrócić do ekstraklasy.

http://www.widzewiak.pl/czytaj/newsr...czwartek!.html
Z tym Widzewem to jakaś kpina, wszyscy jakoś odpokutowali swoje winy, a ci się rzucają, jakby byli czyści jak szkło. Niech się cieszą że nie grali w 3 zwanej drugą, lidze w zeszłym sezonie. W ogole powinni oddać to co zarobili z telewizji za transmisje po orzeczeniu Sądu Najwyższego, w trzeciej nikt by ich w tv nie pokazywał...

Kpina w żywe oczy.

Arked napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do zorientowanych. Czy w naszym wniosku licencyjnym znajdowała się już umowa na korzystanie ze stadionu w Sosnowcu czy tylko promesa (tak jak w przypadku Cracovii?). Jeśli promesa to powinniśmy dać sobie spokój z pisaniem o skandalu w kontekście ich stadionu.

PS: Nie zmienia to faktu że Cracovia sportowo spadła do II ligi i utrzymała się kosztem pokrzywdzonego ŁKS-u. Ale co się odwlecze to nie uciecze. Cracovia jest słaba i w tym sezonie może powtórzyć swój "wyczyn" z zeszłego sezonu.
W naszym przypadku też była tylko promesa, przecież w kwietniu cały czas liczono, że stadion Hutnika będzie gotowy na ligę a Sosnowiec to co najwyżej na eliminacje pucharów wynajmiemy...
Ostatnio edytowane przez Chesteroski : 29.07.2009 o godz. 19:52.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Stary 29.07.2009, 20:02
Chesteroski - masz rację, za winy trzeba odpokutować, tak jak inni , jest jedno malo ale, w Widzewie byla jedna osoba zamieszana w afere korupcyjną, która nie ma nawet postawionych zarzutów... ? i jak to sie ma np. do Arki,Korony czy Zaglębia ? chyba o to w tym chodzi...
w kazdym razie jutro czeka nas spore zamieszanie... i to na jeden dzien przed rozpoczeciem sezonu... cyrk,cyrk,cyrk !
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.07.2009, 20:06
Wedłóg mnie Widzew powinien być wdzięczny żę nie został po prostu przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli, jak to się robi zwyczajowo. To standardowe postępowanie w wypadku korupcji. i tak grali by w nadchodzącym sezonie w 2 lidze.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 29.07.2009, 20:10
zim zum napisał(a):Wyświetl post
no logiczne. jeżeli korona, która miała grac w barażach została przesunięta na miejsce bezpośrednio premiowane awansem, to podbeskidzie zajmuje miejsce korony i gra w barażach
Ale zrozum, Podbeskidzie zajeło 4 miejsce. Zgodnie z regulaminem nic nie warte. Nie ma zadnego roszczenia. Wyłacznie od dobrej woli pzpn zalezałoby czy zostanie do czegokolwiek wiecej dopuszczone.
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Stary 29.07.2009, 20:13
Zgadza się Dubi, ale ta jedna osoba, kupiła podobną ilość meczy co te wszystkie w Arkach czy Koronach, podobna skala, podobna kara. Z tego co pamiętam to dlatego była kara degradacji, bo tych kupionych meczy się trochę nazbierało, no przykro że pozostali właściciele nic nie wiedzieli () że ich kumpel gra nie fair, ale korzyści z tego czerpali, kosztem tych uczciwych, albo inaczej, mniej "zaradnych"...

Zresztą, dawno było by po sprawie, gdyby prezes PKOL nie był kumplem ministra sportu...

Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2009, 20:18
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Lewandowski niby na pewno ma zostać w Poznaniu. Natomiast Was ucieszy wiadomość, iż też prawie na pewno na stadionie we Wronkach jesteśmy udupieni na więcej niż trzy mecze 'u siebie'.
Wlasnie nie bardzo bo pierwszy mecz w Poznaniu mial byc z nami i chyba przy udziale naszych kibicow (?), na co we Wronkach na pewno nie mozna liczyc. Poza tym na tym francowatym stadionie w lesie znowu naszych muchy zjedza, chyba nigdy tam nie wygralismy w lidze...
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.07.2009, 20:32
Wygaliśmy nasz ostatni mecz z Amicą w ich stronach po bramce Brożka 1-0, nic tylko powtórzyć ten wyczyn. Nie wiadomo tylko czy strzelec bramki nam sie ostanie..
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Stary 29.07.2009, 20:36
Powiedzcie mi a propos stadionów, czy w Wiśle brano w ogóle pod uwagę pomysł dostosowania stadionu Wawelu do gry w ekstraklasie?

Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 29.07.2009, 20:41
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się Dubi, ale ta jedna osoba, kupiła podobną ilość meczy co te wszystkie w Arkach czy Koronach, podobna skala, podobna kara.
No teraz to pojechałeś po całości, w przypadku Widzewe mówi sie od 4 do 8 meczy. A w Arce czy Koronie to była korupcja na szeroką skale. Więc porównywanie korupcji Widzewa do tych dwóch klubów jest co najmniej nie na miejscu.

Polecam artykuł, szkoda że skan.

http://img269.imageshack.us/img269/2586/tylkopilka.jpg
Ostatnio edytowane przez JAR0 : 29.07.2009 o godz. 20:50.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 29.07.2009, 20:57
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie mi a propos stadionów, czy w Wiśle brano w ogóle pod uwagę pomysł dostosowania stadionu Wawelu do gry w ekstraklasie?
Szybciej, by pozwolili zagrać na rondzie mogilskim...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Stary 29.07.2009, 21:42
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Szybciej, by pozwolili zagrać na rondzie mogilskim...
Czyli rozumiem że nie...

Cytat:
No teraz to pojechałeś po całości, w przypadku Widzewe mówi sie od 4 do 8 meczy. A w Arce czy Koronie to była korupcja na szeroką skale. Więc porównywanie korupcji Widzewa do tych dwóch klubów jest co najmniej nie na miejscu.

Polecam artykuł, szkoda że skan.
Nie jestem prokuratorem i nie badam tej sprawy, wydawało mi się że było tych meczy koło 10 co moim zdaniem absolutnie kwalifikuje się na degradację, zresztą jak było w rzeczywistości to wiedzą tylko sami zainteresowani. Ale może i porównanie skali jest nie na miejscu.
Nie zmienia to jednak, faktu że kara degradacji nie została uchylona przez PKOL dlatego że uznano ją za zbyt wysoką, a dlatego że podobno sprawa się przedawniła co nie miało miejsca przy tych jak twierdzisz słusznie, bardziej zaangażowanych choć kupowano w tym samym czasie...

A artykuł swoją drogą bardzo prowidzewowski, to Widzew pokrzywdzony a ŁKS to w ogóle beee
Ostatnio edytowane przez Chesteroski : 29.07.2009 o godz. 21:54.

Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 29.07.2009, 22:11
fox mulder napisał(a):Wyświetl post
Wygaliśmy nasz ostatni mecz z Amicą w ich stronach po bramce Brożka 1-0, nic tylko powtórzyć ten wyczyn. Nie wiadomo tylko czy strzelec bramki nam sie ostanie..
A faktycznie, nie pamietalem bo to byl mecz z gatunku "kompletnie nic sie nie dzieje przez 90 minut ale wystarczy wyjsc z sektora po kielbase i wpada gol"
Swoja droga nasz rekordowy wyjazd do Wronek, i to w piatek.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2009, 22:14
Arked napisał(a):Wyświetl post
nie jestem "zorientowany", ale odpowiedz sobie: czy gralibysmy w Sosnowcu z Levadią na podstawie promesy? Czy na podstawie umowy?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 29.07.2009, 22:20
Wniosek licencyjny byl skladany na pewno wczesniej i do czasu meczu z Levadia promesa mogla juz sie "przeksztalcic" w umowe.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
ciastek11
Member

Stary 29.07.2009, 22:32
Czytałem na którymś z portali internetowych(nie pamietam na którym dokładnie) , że Cracovia nie posiada umowy a jedynie promesę natomiast w przypadku Wisły jest odwrotnie.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.07.2009, 22:35
Teraz podpisywanie potrzebnych umów (odnośnie Cracovii) jest mocno nie fair. Na tą chwilę to i ŁKS ma wszystko zgodnie z przepisami, przecież nie dostali licencji bo złożyli dokumenty po terminie. To jak to jest, może im też niech dadzą czas do 1 meczu...
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.07.2009, 22:36
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ja się ciesze, bo oznacza to,że prace postępują. A stadiony to jest to co nam jest potrzebne jak rybie woda.
Czyli na ten sezon Robercik odrzucił oferty Milanów, Manchesterów i zaszczyci nas wszystkich swoją osobą.
Jak dla mnie facet i tak będzie chciał odejść w przerwie zimowej, więc ja bym go teraz opchnął. Nie ważne gdzie byleby się gotówka w Amikowej kasie zgadzała. A czemu teraz sprzedać? Bo nie sądzę aby w tym sezonie gość coś wybitnego grał. W sumie 50/50 że coś z niego będzie.
Spawa gry we Wronkach oznacza niestety coś zupełnie przeciwnego. Jest już kilkunastodniowa obsuwa przy konstrukcji dachu i raczej nic nie zapowiada, żeby to miało ulec zmianie na lepsze. Wręcz przeciwnie.

orzeu
Z tego co się orientuję, to w Poznaniu i tak byście nie mogli być. Nie ma sektora dla przyjezdnych przecież, a ten który był robiony na uefa był tylko tymczasowy.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 29.07.2009, 22:47
a to jak tak to sie ugryzcie i niech was jedza muchy
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2009, 12:24
były zwodnik Odry Wodzisław i Górnika Zabrze Mirosław Staniek popełnił samobójstwo.
http://www.nowiny.pl/artykul.php?a=show_art&ida=47510
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.07.2009, 13:05
Żeś się chłopie obudził! To się już jakoś dwa dni temu stało...

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Koniec hólsów! Teraz stadiony będą mega bezpieczne! (pomimo, że na stadionie się gówno dzieje - lepiej zadbaliby o wydarzenia pozastadionowe, pomeczowe... ;])

Ps. Ja na Wiśle jakoś nigdy w ostatnich dwóch latach (czyli od czasu kiedy chodzę regularnie) nie czułem zagrożenia - wprost przeciwnie, super zabawa
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 30.07.2009, 14:32
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post

Ps. Ja na Wiśle jakoś nigdy w ostatnich dwóch latach (czyli od czasu kiedy chodzę regularnie) nie czułem zagrożenia - wprost przeciwnie, super zabawa
mało tego...ja mam teraz 20lat, pierwszy raz na meczu byłem jak miałem może z 6-7...i od tego czasu regularnie na Wiśle jestem, do tego wiele wyjazdów incognito z ojcem i niewiele starszą siostrą do Chorzowa, Zabrza, Kielc, Bełchatowa, Wodzisławia, Katowic, Radzionkowa...i nigdy nie czułem się zagrożony...nie mówiąc o meczach na których siedziałem z Wiślakami. Ale i tak większośc ludzi z mojego otoczenia myśli że na każdym meczu dochodzi do incydentów...ale nie byli, nie wiedzieli, to nie przetłumaczysz...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 30.07.2009, 15:48
Proud napisał(a):Wyświetl post
...ale nie byli, nie wiedzieli, to nie przetłumaczysz...
Chyba, że zostaniesz dziennikarzem Wiadomości, Faktu, Wyborczej itp.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Stary 30.07.2009, 16:05
Trybunał Arbitrażowy nie zawiesił degradacji Widzewa ( ze względu na braki w dokumentacji dostarczonej przez PZPN )

A wiec wszytsko juz jasne.
ŁKS i Widzew graja w pierwszej lidze, jutro początek sezonu !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.07.2009, 16:13
Spokojnie spokojnie

Znając nasze realia odwołają sie do Rady Starców albo Rady Mędrców i wszystko moze sie zdarzyć!

Jutro wspaniały mecz na początek ligi
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów