|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Mam pytanie do zorientowanych. Czy w naszym wniosku licencyjnym znajdowała się już umowa na korzystanie ze stadionu w Sosnowcu czy tylko promesa (tak jak w przypadku Cracovii?). Jeśli promesa to powinniśmy dać sobie spokój z pisaniem o skandalu w kontekście ich stadionu.
PS: Nie zmienia to faktu że Cracovia sportowo spadła do II ligi i utrzymała się kosztem pokrzywdzonego ŁKS-u. Ale co się odwlecze to nie uciecze. Cracovia jest słaba i w tym sezonie może powtórzyć swój "wyczyn" z zeszłego sezonu. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieje że po nieudanym występie w Lidze Mistrzów, przyjdzie pora na dobre mecze Wisły w lidze.A tak wogól to ta nasza Ekstraklasa jest śmieszna, bo niewiadomo kto w niej zagra i kiedy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Szkoda tego Stańka. W pierwszej chwili myślałem, że to ten z Legii, ale skojarzyłem, że tamten to Ryszard. Przykre. Co ciekawe wg Ekstraklasy S.A. , znaczy się pana Rusko - Pasiaste zagrają, ŁKS niet. Czyli znów wszystko poza prawem. Ciekawe ile Profesor i Majchrowski w łapę dali. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
"Ekstraklasa ruszy o czasie - z Cracovią, bez ŁKS" Prezes Ekstraklasy SA Andrzej Rusko jest przekonany, że piłkarska ekstraklasa z Cracovią Kraków, ale bez ŁKS Łódź, ruszy w piątek. - Innego scenariusza nie bierzemy pod uwagę - powiedział podczas środowej konferencji prasowej. - Nie dopuszczę do tego, by liga ruszyła w innym terminie. Dla nas obowiązuje ostatni wyrok - ŁKS nie dostał licencji, więc nie może startować w ekstraklasie, Cracovia natomiast spełnia wszystkie wymogi i dlatego może stanąć do rywalizacji - podkreślił. Wiecej pod tym linkiem. Smiech na sali, Cracovia spelnia wszystkie wymogi ... a to ciekawe. ![]() ![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dyrektorowi Zagłębia grożono śmiercią.
http://sport.onet.pl/0,1248675,20172...wiadomosc.html Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
prawdopodobnie juz jutro Widzew może wrócić do ekstraklasy.
http://www.widzewiak.pl/czytaj/newsr...czwartek!.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Kpina w żywe oczy.
Ostatnio edytowane przez Chesteroski : 29.07.2009 o godz. 19:52.
![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chesteroski - masz rację, za winy trzeba odpokutować, tak jak inni , jest jedno malo ale, w Widzewie byla jedna osoba zamieszana w afere korupcyjną, która nie ma nawet postawionych zarzutów... ? i jak to sie ma np. do Arki,Korony czy Zaglębia ? chyba o to w tym chodzi...
w kazdym razie jutro czeka nas spore zamieszanie... i to na jeden dzien przed rozpoczeciem sezonu... cyrk,cyrk,cyrk ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wedłóg mnie Widzew powinien być wdzięczny żę nie został po prostu przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli, jak to się robi zwyczajowo. To standardowe postępowanie w wypadku korupcji. i tak grali by w nadchodzącym sezonie w 2 lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale zrozum, Podbeskidzie zajeło 4 miejsce. Zgodnie z regulaminem nic nie warte. Nie ma zadnego roszczenia. Wyłacznie od dobrej woli pzpn zalezałoby czy zostanie do czegokolwiek wiecej dopuszczone.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadza się Dubi, ale ta jedna osoba, kupiła podobną ilość meczy co te wszystkie w Arkach czy Koronach, podobna skala, podobna kara. Z tego co pamiętam to dlatego była kara degradacji, bo tych kupionych meczy się trochę nazbierało, no przykro że pozostali właściciele nic nie wiedzieli (
Zresztą, dawno było by po sprawie, gdyby prezes PKOL nie był kumplem ministra sportu... ![]()
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wlasnie nie bardzo bo pierwszy mecz w Poznaniu mial byc z nami i chyba przy udziale naszych kibicow (?), na co we Wronkach na pewno nie mozna liczyc. Poza tym na tym francowatym stadionie w lesie znowu naszych muchy zjedza, chyba nigdy tam nie wygralismy w lidze...
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Wygaliśmy nasz ostatni mecz z Amicą w ich stronach po bramce Brożka 1-0, nic tylko powtórzyć ten wyczyn. Nie wiadomo tylko czy strzelec bramki nam sie ostanie..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiedzcie mi a propos stadionów, czy w Wiśle brano w ogóle pod uwagę pomysł dostosowania stadionu Wawelu do gry w ekstraklasie?
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Polecam artykuł, szkoda że skan. http://img269.imageshack.us/img269/2586/tylkopilka.jpg
Ostatnio edytowane przez JAR0 : 29.07.2009 o godz. 20:50.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Szybciej, by pozwolili zagrać na rondzie mogilskim...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli rozumiem że nie...
![]() Cytat:
Nie zmienia to jednak, faktu że kara degradacji nie została uchylona przez PKOL dlatego że uznano ją za zbyt wysoką, a dlatego że podobno sprawa się przedawniła co nie miało miejsca przy tych jak twierdzisz słusznie, bardziej zaangażowanych choć kupowano w tym samym czasie... A artykuł swoją drogą bardzo prowidzewowski, to Widzew pokrzywdzony a ŁKS to w ogóle beee ![]()
Ostatnio edytowane przez Chesteroski : 29.07.2009 o godz. 21:54.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Swoja droga nasz rekordowy wyjazd do Wronek, i to w piatek. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
nie jestem "zorientowany", ale odpowiedz sobie: czy gralibysmy w Sosnowcu z Levadią na podstawie promesy? Czy na podstawie umowy?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wniosek licencyjny byl skladany na pewno wczesniej i do czasu meczu z Levadia promesa mogla juz sie "przeksztalcic" w umowe.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Czytałem na którymś z portali internetowych(nie pamietam na którym dokładnie) , że Cracovia nie posiada umowy a jedynie promesę natomiast w przypadku Wisły jest odwrotnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Teraz podpisywanie potrzebnych umów (odnośnie Cracovii) jest mocno nie fair. Na tą chwilę to i ŁKS ma wszystko zgodnie z przepisami, przecież nie dostali licencji bo złożyli dokumenty po terminie. To jak to jest, może im też niech dadzą czas do 1 meczu...
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
orzeu Z tego co się orientuję, to w Poznaniu i tak byście nie mogli być. Nie ma sektora dla przyjezdnych przecież, a ten który był robiony na uefa był tylko tymczasowy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a to jak tak to sie ugryzcie i niech was jedza muchy
![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
były zwodnik Odry Wodzisław i Górnika Zabrze Mirosław Staniek popełnił samobójstwo.
http://www.nowiny.pl/artykul.php?a=show_art&ida=47510 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Żeś się chłopie obudził!
To się już jakoś dwa dni temu stało... http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html Koniec hólsów! Teraz stadiony będą mega bezpieczne! (pomimo, że na stadionie się gówno dzieje - lepiej zadbaliby o wydarzenia pozastadionowe, pomeczowe... ;])Ps. Ja na Wiśle jakoś nigdy w ostatnich dwóch latach (czyli od czasu kiedy chodzę regularnie) nie czułem zagrożenia - wprost przeciwnie, super zabawa ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
mało tego...ja mam teraz 20lat, pierwszy raz na meczu byłem jak miałem może z 6-7...i od tego czasu regularnie na Wiśle jestem, do tego wiele wyjazdów incognito z ojcem i niewiele starszą siostrą do Chorzowa, Zabrza, Kielc, Bełchatowa, Wodzisławia, Katowic, Radzionkowa...i nigdy nie czułem się zagrożony...nie mówiąc o meczach na których siedziałem z Wiślakami. Ale i tak większośc ludzi z mojego otoczenia myśli że na każdym meczu dochodzi do incydentów...ale nie byli, nie wiedzieli, to nie przetłumaczysz...
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Chyba, że zostaniesz dziennikarzem Wiadomości, Faktu, Wyborczej itp.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trybunał Arbitrażowy nie zawiesił degradacji Widzewa ( ze względu na braki w dokumentacji dostarczonej przez PZPN )
A wiec wszytsko juz jasne. ŁKS i Widzew graja w pierwszej lidze, jutro początek sezonu ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Spokojnie spokojnie
Znając nasze realia odwołają sie do Rady Starców albo Rady Mędrców i wszystko moze sie zdarzyć! Jutro wspaniały mecz na początek ligi ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|