The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2009, 19:33
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Czyżbyśmy jednak mieli pożegnać pasiastych?

http://www.weszlo.com/news/3363

Czyzby ostatni sprawiedliwi, i ludzie troszczacy sie i piszacy skargi ze inny klub nie wyslala na czas dokumentow zostali pokonani z własnej broni

WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.07.2009, 19:54
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Czyzby ostatni sprawiedliwi, i ludzie troszczacy sie i piszacy skargi ze inny klub nie wyslala na czas dokumentow zostali pokonani z własnej broni

No to teraz Gornik powinnien na nich zaczac pisac donosy i domagac sie dotrzymywania terminow. Alez by byly jaja jak by sie Gornik utzrymal - takie zeczy tylko w Polsce
,
Odpowiedz cytując
chłop
Banita

Od: 07.2009

Stary 24.07.2009, 20:28
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=5222&x=0

ale gdzie będzie rozgrywała swoje mecze Cracovia? czytałem o obiekcie Poloni w Bytomiu, ale czy to pewne?

Czy będa wpuszczani kibice gości?
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.07.2009, 21:08
już nie wiem co będzie śmieszniejsze

licencja dla Cracovii

czy utrzymanie Górnika
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.07.2009, 21:13
Co wy w cuda wierzycie?

Nawet jeśli by doszło do jakiegoś zebrania to najnormalniej w świecie powiedzieli by że Cracovia zgodnie z prawem złożyła aneks do wniosku licencyjnego bądź zrobili by antydatowanie. A najpewniej sprawa ta zostanie w ogóle nie rozpatrzona - może dlatego, że start ligi jest zbyt blisko i to sparaliżowało by rozgrywki

Po kompromitacji Drzewieckiego z kuratorem w bagnie na Miodowej te stare pryki mają wolną rękę na wszystko i na wszystko też srają mówiąc brzydko. ŁKS spadł za braki licencyjne, Cracovia nie spadnie. Będą jakieś pytania dziennikarzy w stylu dlaczego tak a nie inaczej to wyskoczy jakiś Koźmiński albo inny Zdzisław 'zaawansowana ciąża' Kręcina i powie: 'co to ma znaczyć? jeden z drugim podważacie nasze decyzje? a idź ta w cholerę!''
the end
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 24.07.2009, 21:18
Nasi "kochani" sąsiedzi twierdzili, że takie jest prawo. I przyznawałem im rację. Jeśli sami zrobili wtopę to mozna im rzec "takie jest prawo" i ze smutkiem (wszak to pewne co najmniej 4 punkty) powiedzieć im adieu...
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.07.2009, 23:10
http://www.lechpoznan.pl/art,12307,g...isko_lecha.htm
Leo go nie powoływał, zakład, że teraz zacznie dostawać powołania ?
Tak w ogóle całkiem ciekawy transfer.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 24.07.2009 o godz. 23:20.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.07.2009, 05:58
Ciekawiło mnie zawsze ostentacyjne olewanie Gancarczyka przez Leo. Koleś w zeszłym sezonie zagrał 10 meczów w pucharach, z bardzo dobrym skutkiem zresztą, bo Metalist porządził w swojej grupie, kadra ma permanentne problemy z lewą obroną, a Garnek jak nie był powoływany, tak nie był.

IMO znakomity transfer Lecha. Jakby jeszcze Smolar przyszedł..
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 25.07.2009, 09:56
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Ciekawiło mnie zawsze ostentacyjne olewanie Gancarczyka przez Leo. Koleś w zeszłym sezonie zagrał 10 meczów w pucharach, z bardzo dobrym skutkiem zresztą, bo Metalist porządził w swojej grupie, kadra ma permanentne problemy z lewą obroną, a Garnek jak nie był powoływany, tak nie był.

W Smolara to już naprawdę wątpię, ale jeśli naprawdę by przyszedł to naprawdę masakra by z wami była ... W sumie ciekawe z tym Gancarem, bo teraz macie 3 lewych obrońców - Henriquez, Djurdevic i właśnie Gancarczyk(za przekręcenie nazwisk dwóch pierwszych przepraszam ). A my wciąż nie mamy napastników ...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.07.2009, 10:39
szybkie pytanie bo nie miałem dostepu do świata

Czy wiadomo kto spadł i wogole ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.07.2009, 10:42
szprotson napisał(a):Wyświetl post
szybkie pytanie bo nie miałem dostepu do świata

Czy wiadomo kto spadł i wogole ?
Na dzień dzisiejszy Górniczek i ŁKS. Baraży brak. Wchodzi Korona i Zagłębie Lubin.
the end
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 25.07.2009, 10:45
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post

transfer bardzo ciekawy. Troche mnie dziwi, ze gosc wraca do naszej kopanej, no ale zobaczymy jak sobie bedzie radzil
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.07.2009, 10:47
No no no, ciekawy transfer Amici, moze byc ciezko z nimi w tym sezonie.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.07.2009, 15:16
Fakt, dobry transfer Lecha. Niestety... ;P
Ale proszę: http://www.weszlo.com/news/3366
wywiad z panem Tomaszem Hajto. Bardzo szczery.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.07.2009, 19:38
Skaba w poniedziałek podpisze umowę z Polonią Bytom
Bodziach, źródło: sportslaski.pl

Wojciech Skaba w poniedziałek oficjalnie zostanie zawodnikiem Polonii Bytom. Drugi bramkarz Legii zostanie wypożyczony do klubu z Bytomia na rok. Skaba wczoraj zagrał 45 minut w sparingu Legii z Koroną, a bezpośrednio po nim pojechał na Górny Śląsk, gdzie dziś wystąpił w sparingu Polonii z Podbeskidziem. "Po meczu w Kielcach spakowałem się i przyjechałem na Śląsk. W drodze do Bytomia dowiedziałem się, że kluby doszły do porozumienia.
Z Polonią byłem już wcześniej dogadany i czekałem tylko na akceptację ze stolicy. Spędziłem tam sporo czasu, ale jako rezerwowy.
Czas najwyższy na grę w podstawowym składzie, a tu szanse na bycie numerem "jeden" są większe. Zatęskniłem również za rodziną, dlatego cieszę się z powrotu na południe Polski" - mówi Skaba.

"Papiery czekają. W poniedziałek Wojtek złoży podpis i wszelkie formalności będą załatwione" - cieszy się Jurij Szatałow, trener Polonii.

No to nawet jeśli Wisła znajdzie sobie bramkarza, to Cebanu w Bytomiu i tak nie zagra
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.07.2009, 21:33
Jeden z nielicznych bramkarzy Legii w ostatnich latach, ktory nie robi postępów..
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 25.07.2009, 21:57
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Jeden z nielicznych bramkarzy Legii w ostatnich latach, ktory nie robi postępów..
Mysle ze Kostia przebija go i to sporo jesli chodzi o zatrzymanie sie w "rozwoju" bramkarskim

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 25.07.2009, 22:15
Nie widziałem w akcji.

Skaba w PE odwala straszna lipe.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.07.2009, 12:41
Problem kazdego klubu w ekstraklasie to braki kadrowe. U Nas wypadnie Mucha, lezymy jesli chodzi o bramkarza, w Lechu braki w obronie i to chyba najwieksze z mozliwych jesli ktos zlapie kontuzje. Wisla ma problemy w ataku a Polonia w kazdej formacji

Trudno w tej chwili ocenic jak dana druzyna bedzie sie prezentowac, bo tu i tam jakies transfery jeszcze beda. Tyle tylko ze u Nas nikt nikogo nie kupi bo nie ma kasy, chyba ze kogos sprzedadza, w Wisle musza teraz oszczedzac, a w Lechu wszystko jest mozliwe.

Ostatnio zastanawialem sie jakby wygladaly druzyny bez tych, ktorzy wspominali o tym, ze chca odejsc, i najgorzej to by wygladalo w Lechu.
Ogolnie nasza liga jest do niczego, bo wiekszosc druzyn albo opiera sie na 1-2 zawodnikach bez ktorych wszystko kuleje, albo jest to zbieranina bardzo przecietnych grajkow ktorzy moga raz na ruski rok zagrac dobry mecz.

Z nowych nabytkow warto wspomniec o Sarvasie z Polonii i Kirmie z Wisly. Ten drugi nie zawsze dostawal podania od kolegow, ale widac ze na nasza lige starczy Sarvas nie jest wybitnym zawodnikiem ale w naszej lidze powinien spokojnie zyskac status bardzo dobrego zawodnika.

O naszych wzmocnieniach nie wspominam bo Mieciel jaki jest kazdy wie, a Szalachowski jak zwykle ma problemy zdrowotne. Szkoda mi chlopaka bo gdyby kontuzje go omijaly to mielibysmy wiele powodow do zadowolenia nie tylko w Legii.

Tak czy inaczej licze na kolejne transfery bo na dzien dzisiejszy wyglada to mizernie...w i tak juz mizernej lidze.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Stary 26.07.2009, 15:20
Ja będę zdziwiony jeżeli nie wygramy ligi z ok 6 punktową przewagą nie gramy już w europie to kilka meczy nam odpada a nasza kadra wcale nie jest taka wąska a tle innych zespołów,jeśli nie wygramy to dla mnie będzie to katastrofa i tyle. Chociaż tyle Nam kibicom z tego sezonu się należy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.07.2009, 15:58
To sie kolego możesz mocno zdziwić.

Niestety ale na ten moment, to Lech ma najlepszego napastnika.Wiadomo najważniejsze zero z tyłu, ale mecze trzeba wygrywać.

Dlatego apeluję:
Robercie Lewandowski, odejdź z kraju, niech kibice Lech(A) uznają cie za zmanierowaną gwiazdkę,a Ty idź doskonal rzemiosło w Europie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.07.2009, 16:41
Wiślak-1990 możesz się zdziwić bardziej niż ci się wydaje. Dlaczego? Ano nie jest przecież powiedziane, że Legia, Lech i Polonia będą jakoś długo grały w pucharach. Swój udział mogą zakończyć jeszcze przed 2.kolejką i o ile w przypadku Lecha wydaje się to mimo wszystko mało prawdopodobne, o tyle w przypadku druzyn ze stolicy - prawdopodobieństwo jest dość spore.
Mistrzostwa Polski również nie przyznaje się dlatego, bo 'się należy'. Gdyby tak było, to w roku ubiegłym musiałby tryumfować Lech, kilka lat temu Legia, a jeszcze wcześniej znów ktoś inny. Toteż odradzałbym jakikolwiek hurraoptymizm. Mamy 30 meczów wyjazdowych, zatem odpada atut jaki mieliśmy rok temu. Jakby nie patrzeć w meczach u siebie zgromadziliśmy 40 pkt - 13 wygr, 1 remis i 1 porażka. A jest to niezwykły handicap. Teraz zajęcie miejsca na podium i zagwarantowanie gry w pucharach będzie ogromnym sukcesem. Oczywiście mimo wszystko liczę na obronę MP, ale radzę studzić emocje.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.07.2009, 16:53
szprotson napisał(a):Wyświetl post
To sie kolego możesz mocno zdziwić.

Niestety ale na ten moment, to Lech ma najlepszego napastnika.Wiadomo najważniejsze zero z tyłu, ale mecze trzeba wygrywać.

Dlatego apeluję:
Robercie Lewandowski, odejdź z kraju, niech kibice Lech(A) uznają cie za zmanierowaną gwiazdkę,a Ty idź doskonal rzemiosło w Europie.
Rozumiem, że to bycie najlepszym objawia się tym, że strzelił mniej bramek od Brożka i Chinyamy?
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 26.07.2009, 19:47
Amica chce Smolarka:

http://www.sports.pl/pilka_nozna/art...?Artykul=54186

dla mnie wcale nie jest to nierealne. Smolarek jest cieniem Ebiego z Borussi Dortmund. Prawdopodobnie w Hiszpanii go nie chcą, problemem jest kontrakt. Jeśli Bet Click weźmie na siebie kontrakt Smolarka, to może ten zgodzi się na wypożyczenie. On przede wszystkim chce grać.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
konini09
Junior Member

Od: 04.2007

Stary 27.07.2009, 08:59
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

nie wiem jak Was ale ja gotuje przy takiej informacji... ;/ i to już nie chodzi o to, że nie chce Cracovii tylko o to, że udupili ŁKS, rzucali się i pisali wszędzie żeby tylko ich spuścić i tak domagali się respektowania przepisów a teraz takie coś... przecież jak oni zagrają to będzie skandal, brak honoru i w ogóle kompromitacja.... chyba ktoś powinien się tym zainteresować, może właśnie ŁKS powinien się odwdzięczyć im i wysłać jakieś pisemko gdzieś. Sam nie wiem..... bo już pewnie jest za późno na takie sprawy bo PZPN się będzie bał zamieszania z rozgrywkami...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 27.07.2009, 09:01
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Amica chce Smolarka:

dla mnie wcale nie jest to nierealne. Smolarek jest cieniem Ebiego z Borussi Dortmund. Prawdopodobnie w Hiszpanii go nie chcą, problemem jest kontrakt. Jeśli Bet Click weźmie na siebie kontrakt Smolarka, to może ten zgodzi się na wypożyczenie. On przede wszystkim chce grać.
Duma by mu nie pozwolila, a raczej jego ojcu. Wolalby pewnie is do jakich srednikakow w lidze niemieckiej czy holenderskiej niz biegac po boiskach w Polsce
,
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.07.2009, 09:03
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Amica chce Smolarka:

Przecież ten cytat z Pogorzelczyka jest sprzed kilku dni i już wiadomo, że chodziło o Gancarczyka.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 27.07.2009, 09:17
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 27.07.2009, 09:29
Widac kto zajmuje- zajmowal sie sprawami Cracovii w PZPN-ie, najpierw zalatwil licencje bez stadionu a potem zaja sie uwaleniem LKSu bo prawo to prawo i trzeba go przeszczegac.
My nigdy z tego bagna nie wyjdziemy do poki nie roz..li sie PZPNu w drobny mak
,
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.07.2009, 11:18
http://lodz.naszemiasto.pl/sport/1028898.html

Cytat:
W poniedziałek do warszawskiej prokuratury ma trafić zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przy przyznaniu licencji na grę w ekstraklasie Cracovii.
kto mieczem wojuje od miecza ginie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów