|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Czyzby ostatni sprawiedliwi, i ludzie troszczacy sie i piszacy skargi ze inny klub nie wyslala na czas dokumentow zostali pokonani z własnej broni ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
No to teraz Gornik powinnien na nich zaczac pisac donosy i domagac sie dotrzymywania terminow. Alez by byly jaja jak by sie Gornik utzrymal - takie zeczy tylko w Polsce
![]() ,
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=5222&x=0
ale gdzie będzie rozgrywała swoje mecze Cracovia? czytałem o obiekcie Poloni w Bytomiu, ale czy to pewne? Czy będa wpuszczani kibice gości? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
już nie wiem co będzie śmieszniejsze
licencja dla Cracovii czy utrzymanie Górnika ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Co wy w cuda wierzycie?
Nawet jeśli by doszło do jakiegoś zebrania to najnormalniej w świecie powiedzieli by że Cracovia zgodnie z prawem złożyła aneks do wniosku licencyjnego bądź zrobili by antydatowanie. A najpewniej sprawa ta zostanie w ogóle nie rozpatrzona - może dlatego, że start ligi jest zbyt blisko i to sparaliżowało by rozgrywki Po kompromitacji Drzewieckiego z kuratorem w bagnie na Miodowej te stare pryki mają wolną rękę na wszystko i na wszystko też srają mówiąc brzydko. ŁKS spadł za braki licencyjne, Cracovia nie spadnie. Będą jakieś pytania dziennikarzy w stylu dlaczego tak a nie inaczej to wyskoczy jakiś Koźmiński albo inny Zdzisław 'zaawansowana ciąża' Kręcina i powie: 'co to ma znaczyć? jeden z drugim podważacie nasze decyzje? a idź ta w cholerę!'' ![]()
the end
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nasi "kochani" sąsiedzi twierdzili, że takie jest prawo. I przyznawałem im rację. Jeśli sami zrobili wtopę to mozna im rzec "takie jest prawo" i ze smutkiem (wszak to pewne co najmniej 4 punkty) powiedzieć im adieu...
![]()
WISŁA ZAWSZE PANY
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://www.lechpoznan.pl/art,12307,g...isko_lecha.htm
Leo go nie powoływał, zakład, że teraz zacznie dostawać powołania ? Tak w ogóle całkiem ciekawy transfer.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 24.07.2009 o godz. 23:20.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ciekawiło mnie zawsze ostentacyjne olewanie Gancarczyka przez Leo. Koleś w zeszłym sezonie zagrał 10 meczów w pucharach, z bardzo dobrym skutkiem zresztą, bo Metalist porządził w swojej grupie, kadra ma permanentne problemy z lewą obroną, a Garnek jak nie był powoływany, tak nie był.
IMO znakomity transfer Lecha. Jakby jeszcze Smolar przyszedł.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
). A my wciąż nie mamy napastników ... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
szybkie pytanie bo nie miałem dostepu do świata
Czy wiadomo kto spadł i wogole ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Na dzień dzisiejszy Górniczek i ŁKS. Baraży brak. Wchodzi Korona i Zagłębie Lubin.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No no no, ciekawy transfer Amici, moze byc ciezko z nimi w tym sezonie.
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Fakt, dobry transfer Lecha. Niestety... ;P
Ale proszę: http://www.weszlo.com/news/3366 wywiad z panem Tomaszem Hajto. Bardzo szczery.![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Skaba w poniedziałek podpisze umowę z Polonią Bytom
Bodziach, źródło: sportslaski.pl Wojciech Skaba w poniedziałek oficjalnie zostanie zawodnikiem Polonii Bytom. Drugi bramkarz Legii zostanie wypożyczony do klubu z Bytomia na rok. Skaba wczoraj zagrał 45 minut w sparingu Legii z Koroną, a bezpośrednio po nim pojechał na Górny Śląsk, gdzie dziś wystąpił w sparingu Polonii z Podbeskidziem. "Po meczu w Kielcach spakowałem się i przyjechałem na Śląsk. W drodze do Bytomia dowiedziałem się, że kluby doszły do porozumienia. Z Polonią byłem już wcześniej dogadany i czekałem tylko na akceptację ze stolicy. Spędziłem tam sporo czasu, ale jako rezerwowy. Czas najwyższy na grę w podstawowym składzie, a tu szanse na bycie numerem "jeden" są większe. Zatęskniłem również za rodziną, dlatego cieszę się z powrotu na południe Polski" - mówi Skaba. "Papiery czekają. W poniedziałek Wojtek złoży podpis i wszelkie formalności będą załatwione" - cieszy się Jurij Szatałow, trener Polonii. No to nawet jeśli Wisła znajdzie sobie bramkarza, to Cebanu w Bytomiu i tak nie zagra ![]() ![]()
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, wybrańców garść, ...kompania braci" W.Szekspir Drink up me Hearties Yo Ho! You can't always get what You want |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jeden z nielicznych bramkarzy Legii w ostatnich latach, ktory nie robi postępów..
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Mysle ze Kostia przebija go i to sporo jesli chodzi o zatrzymanie sie w "rozwoju" bramkarskim
![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie widziałem w akcji.
Skaba w PE odwala straszna lipe. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Problem kazdego klubu w ekstraklasie to braki kadrowe. U Nas wypadnie Mucha, lezymy jesli chodzi o bramkarza, w Lechu braki w obronie i to chyba najwieksze z mozliwych jesli ktos zlapie kontuzje. Wisla ma problemy w ataku a Polonia w kazdej formacji
![]() Trudno w tej chwili ocenic jak dana druzyna bedzie sie prezentowac, bo tu i tam jakies transfery jeszcze beda. Tyle tylko ze u Nas nikt nikogo nie kupi bo nie ma kasy, chyba ze kogos sprzedadza, w Wisle musza teraz oszczedzac, a w Lechu wszystko jest mozliwe. Ostatnio zastanawialem sie jakby wygladaly druzyny bez tych, ktorzy wspominali o tym, ze chca odejsc, i najgorzej to by wygladalo w Lechu. Ogolnie nasza liga jest do niczego, bo wiekszosc druzyn albo opiera sie na 1-2 zawodnikach bez ktorych wszystko kuleje, albo jest to zbieranina bardzo przecietnych grajkow ktorzy moga raz na ruski rok zagrac dobry mecz. Z nowych nabytkow warto wspomniec o Sarvasie z Polonii i Kirmie z Wisly. Ten drugi nie zawsze dostawal podania od kolegow, ale widac ze na nasza lige starczy Sarvas nie jest wybitnym zawodnikiem ale w naszej lidze powinien spokojnie zyskac status bardzo dobrego zawodnika.O naszych wzmocnieniach nie wspominam bo Mieciel jaki jest kazdy wie, a Szalachowski jak zwykle ma problemy zdrowotne. Szkoda mi chlopaka bo gdyby kontuzje go omijaly to mielibysmy wiele powodow do zadowolenia nie tylko w Legii. Tak czy inaczej licze na kolejne transfery bo na dzien dzisiejszy wyglada to mizernie...w i tak juz mizernej lidze. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja będę zdziwiony jeżeli nie wygramy ligi z ok 6 punktową przewagą nie gramy już w europie to kilka meczy nam odpada a nasza kadra wcale nie jest taka wąska a tle innych zespołów,jeśli nie wygramy to dla mnie będzie to katastrofa i tyle. Chociaż tyle Nam kibicom z tego sezonu się należy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
To sie kolego możesz mocno zdziwić.
Niestety ale na ten moment, to Lech ma najlepszego napastnika.Wiadomo najważniejsze zero z tyłu, ale mecze trzeba wygrywać. Dlatego apeluję: Robercie Lewandowski, odejdź z kraju, niech kibice Lech(A) uznają cie za zmanierowaną gwiazdkę,a Ty idź doskonal rzemiosło w Europie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wiślak-1990 możesz się zdziwić bardziej niż ci się wydaje. Dlaczego? Ano nie jest przecież powiedziane, że Legia, Lech i Polonia będą jakoś długo grały w pucharach. Swój udział mogą zakończyć jeszcze przed 2.kolejką i o ile w przypadku Lecha wydaje się to mimo wszystko mało prawdopodobne, o tyle w przypadku druzyn ze stolicy - prawdopodobieństwo jest dość spore.
Mistrzostwa Polski również nie przyznaje się dlatego, bo 'się należy'. Gdyby tak było, to w roku ubiegłym musiałby tryumfować Lech, kilka lat temu Legia, a jeszcze wcześniej znów ktoś inny. Toteż odradzałbym jakikolwiek hurraoptymizm. Mamy 30 meczów wyjazdowych, zatem odpada atut jaki mieliśmy rok temu. Jakby nie patrzeć w meczach u siebie zgromadziliśmy 40 pkt - 13 wygr, 1 remis i 1 porażka. A jest to niezwykły handicap. Teraz zajęcie miejsca na podium i zagwarantowanie gry w pucharach będzie ogromnym sukcesem. Oczywiście mimo wszystko liczę na obronę MP, ale radzę studzić emocje. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Amica chce Smolarka:
http://www.sports.pl/pilka_nozna/art...?Artykul=54186 dla mnie wcale nie jest to nierealne. Smolarek jest cieniem Ebiego z Borussi Dortmund. Prawdopodobnie w Hiszpanii go nie chcą, problemem jest kontrakt. Jeśli Bet Click weźmie na siebie kontrakt Smolarka, to może ten zgodzi się na wypożyczenie. On przede wszystkim chce grać. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
nie wiem jak Was ale ja gotuje przy takiej informacji... ;/ i to już nie chodzi o to, że nie chce Cracovii tylko o to, że udupili ŁKS, rzucali się i pisali wszędzie żeby tylko ich spuścić i tak domagali się respektowania przepisów a teraz takie coś... przecież jak oni zagrają to będzie skandal, brak honoru i w ogóle kompromitacja.... chyba ktoś powinien się tym zainteresować, może właśnie ŁKS powinien się odwdzięczyć im i wysłać jakieś pisemko gdzieś. Sam nie wiem..... bo już pewnie jest za późno na takie sprawy bo PZPN się będzie bał zamieszania z rozgrywkami... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widac kto zajmuje- zajmowal sie sprawami Cracovii w PZPN-ie, najpierw zalatwil licencje bez stadionu a potem zaja sie uwaleniem LKSu bo prawo to prawo i trzeba go przeszczegac.
My nigdy z tego bagna nie wyjdziemy do poki nie roz..li sie PZPNu w drobny mak ![]() ,
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
http://lodz.naszemiasto.pl/sport/1028898.html
Cytat:
![]() ![]()