|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jednych można cenić innych nie, niektórzy sobie na to zasłużyli ale po ostatnich informacjach o śmierci ojca Kazimierskiego to nie wypada tak pisać bo on raczej jest teraz w żałobie. Co do tematu to 30 lat na bramkarza to nie dużo, gdyby to był trzydziestolatek z pola i niesprawdzony to nie było sensu pozbywać sie Baszcza. A Jopa sprowadziliśmy na rok, pewnie sie z nami pożegna po sezonie.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Kończąc napiszę że wierzę jednak w te transfery prawego obrońcy i bramkarza, bo to jest chyba niemożliwe żeby wszyscy widzieli koniecznośc transferów poza Radą Nadzorczą/Cupiałem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
"Polityka transferowa Wisły" - Proszę o wstawienie w cudzysłów.
Tego nie można nazwać polityką, to jest hańbiące dla klubu i nie mówcie mi, że jest to normalność, bo żaden klub nie testuje 20 bramkarzy w przeciągu 2 lat i nikogo nie kupuje. To jest ewenement, niestety negatywny dla klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Do 21 razy sztuka. Ja bym tak nie płakał. Jest jak jest. Ktoś jest w wielkiej potrzebie transferu to niech się dołoży klubowi. Cupiał zaprasza.![]()
.
. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ale chyba nie zaprzeczysz, że jesteśmy w wielkiej potrzebie transferu na pozycję bramkarza, bo jaki Mario jest, każdy widzi. Mecz w Sosnowcu, też nieco pokazał.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Oczywiście potrzebujemy golkipera, czy młodego? Niekoniecznie, mamy przecież Cebanu. |
|
|
|
Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
W temacie bramkarza, chcialbym zwrocic uwage, ze w kazdym sezonie walczymy o najwyzsze cele i nie mozemy sobie pozwolic na 'ogrywanie' zawodnika na pozycji bramkarza. Kazdy, nawet najmniejszy blad moze kosztować zarowno klub, jak i samego zawodnika bardzo duzo. Bramkarz powinien byc silny psychicznie i ograny, chocby nawet w polskiej ekstraklasie, stąd wypozyczenie Cebanu do Poloni Bytom.
Co do meczu w Sosnowcu, jestesmy w okresie przygotowawczym, czas dziala na naszą korzyść. Sklad musi sie w pewnym sensie skonsolidować, poćwiczyc nawet w takim ustawieniu. Trzeba nauczyc sie wykorzystywać wszystkie atuty(np szybkosc i przebojowość Kirma, gre glowa Jopa). Oby nam tylko tego czasu nie zabrakło. W środe gramy o wszystko, jest to dla nas mecz ktory MUSIMY wygrać, inaczej ktoś za ten niechlubny występ poleci.. ![]()
"Czuję się Wiślakiem i zawsze nim pozostanę" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Na glownej stronie w skladzie mlodziezowki napisali: W Wiśle zagrali m.in.: Jarosiński, Rajfur, Cyzio, Kozieł, Jeleń, Brud, Zalewski, Rado, Niedzielan, Batko, Papież, Ligienza, Cygal, Kominiak, Chrzanowski oraz dwóch testowanych zawodników." kto to?
Ostatnio edytowane przez WisłaToMy : 18.07.2009 o godz. 21:29.
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Gdyby Dolha nie oszalał, byłby spokój z bramkarzami na parę lat. A taki był dobry, rumuński.
Powtórzę jeszcze raz, prawy obrońca, bramkarz i wysoki silny napastnik są nam niezbędni.
Ostatnio edytowane przez gigant : 18.07.2009 o godz. 21:33.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE]Może tego zakontraktują
Do 21 razy sztuka. Ja bym tak nie płakał. Jest jak jest. Ktoś jest w wielkiej potrzebie transferu to niech się dołoży klubowi. Cupiał zaprasza.[/QUOTE]Jest on jednym z najbogatszych ludzi w Polsce, a żaluje 1 miliona euro. Podaj mi ktoś linka do zestawienia ostatniego, listy najbogatszych Polaków. W 2008 miał 5 milardów złotych. Czyli ponad milard euro, a on żaluje 500 tys, parodia. Wiem, że koles nie jest instytucją, ale jak już przejal klub to niech zrobi z niego klub. Po co te jego zapowiedzi, ze chce stworzyc klub poziom nieodbiegającym od europejskich. 50% pieniedzy koleś nigdy nie wyda, a tak Wisla mialaby paru zawodników. Ja już nie mówię o transferach rzędu 5-6 milionów, ale kur.a 1 milion to molgby wydac skąpiec
Ostatnio edytowane przez skeba : 18.07.2009 o godz. 21:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
"W sobotę bramkarzowi przyglądał się prezes Marek Wilczek oraz sztab trenerski, z wyjątkiem trenera bramkarzy, Jacka Kazimierskiego, który nie uczestniczył w zajęciach."
Po raz kolejny niema Jacusia wtedy kiedy trzeba. uff, mam nadzieje ze kluby dojdą do porozumienia i jak najszybciej zakontraktujemy tego bramkarza. skeba : w 2008 może i tak, teraz wg wszelakich rankigów posiada 1,5 mld.
Ostatnio edytowane przez jabadabaryba : 18.07.2009 o godz. 22:07.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Śmierć ojca jest z pewnością dla niego powodem do smutku, ale... nie staje się przez to nietykalny |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
skeba - ja rozumiem że nigdy większego grosza nie powąchałeś ale to nie zwalnia Cię z myślenia.
1 - Nie zaglądaj Cupiałowi do kieszeni 2 - Duży Majątek nie oznacza gotówki a najczęściej oznacza w **** kredytów. U nas zasada od dawna jest prosta - Cupiał nie dorzuca kasy , nic na kredyt bądź pod zastaw przyszłych sukcesów. Mi też to nie pasi bo nie można dopuszczać do sytuacji gdzie 2 ma kontuzje i żywcem nie ma kogo dać na 2 zmianę, ale tak jest i trzeba to albo przeboleć albo znaleźć sobie inne hobby/pasję niż kibicowanie Wiśle. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
"W sobotę bramkarzowi przyglądał się prezes Marek Wilczek oraz sztab trenerski, z wyjątkiem trenera bramkarzy, Jacka Kazimierskiego, który nie uczestniczył w zajęciach."
A to temu się wkradł.... |
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Skeba:
weź Ty lepiej zainwestuj w klimatyzacje, albo chociaż wiatrak... bo te upały Ci ewidentnie nie służą... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
z tym Kazimierskim to są już jaja.
co ten czlowiek odwala... Teraz go nie ma...i powie jutro ze jeden trening to za malo...po drugie...ze go nie widzial w akcji(meczu)..i zabawa z bramkarzem bedzie trwala dalej... to jest juz zalosne... Zrobic z Kazimierskim porzadek. Albo niech pan Kazimierski kogoś zaproponuje?albo jezdzi na mecze obserwowac danego bramkarza.
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 18.07.2009 o godz. 22:24.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wklepałem na YT Banik Spartak i wypluło taki oto skrót:
http://www.youtube.com/watch?v=xIk1pkrsKEE Przyznam szczerze, że chłop mi nie zaimponował. Wiem, że to jeden mecz, ale chwyt miał wyjątkowo niepewny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę, że niedawno zmarł mu ojciec i jego nieobecność mogła być z tym związana (nie wiem czy była....) sugerowałbym unikanie tak drastycznych stwierdzeń.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Może troche przesadziłem. Ale to co on ostatnie czasy wyprawia...to ludzkie pojecie przechodzi...
Nikt mu nie pasuje. Jak nie chce bramkarza. To niech wezmie sie za trening. I niech zrobi z Kurto zawodnika.. Bo on zawsze jakas wymowke znajdzie na bramkarza...a on chyba nie jest jakims guru...ze od niego wszystko zalezy. Moglismy juz podpisac z Hajduchem, Slinpapa, tym Australiczykiem, Nurkovicem... wiadome ze z kontraktem to nie od niego zalezalo...ale wypowiadal sie na temat danego bramkarza...moglismy zaryzykowac z którymś wyzej wymienionych i podpisac na rok kontrakt z opcja przedluzenia, nie pasowalby to by sie nie podpisalo dalej. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Siedzę w domu z lekka tylko zanietrzeźwiony i analizuję mecz z Levadią po raz "n"-ty. I wychodzi mi, ze nasz klub jest nieprofesjonalnie zarządzany. Przed meczem z Levadią mieliśmy 12 zdrowych chłopów na poziomie ekstraklasy. Teraz mamy 12stu minus Łobodziński i minus Jop. Gratuluję wyobraźni Radzie Nadzorczej i Dyrektorowi Sportowemu. Teraz do pełni "szczęścia" brakuje tylko kontuzji Pawła albo Radka.... Po prostu brak mi słów. Nóż mi się w kieszeni otwiera jak sobie przypomnę 85 minuta meczu z Levadią 0-1 w pałę a my nie robimy trzeciej zmiany bo po prostu nie ma kogo wpuścić. U nas tylko cele się nie zmieniają. Mistrzostwo Polski i Liga Mistrzów. Zmienia się tylko kadra. Na minus.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Nie przygrzało mnie słońce, ale Lech, który nie zdobywa majstrów kupuje zawodników, lepszych, czy gorszych, kupuje, a my 400 tys euro i koniec. Za 400 tys to sobie Cristiano imprezy robi w domu |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jak brak profesjonalnego skautingu to nasz fizjolog może się "wykazać"
![]() http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21420 BTW Ja bym tam wolał żeby Terziotti lepiej zespół przygotował a nie zajmował się polecaniem "piłkarzy" - i to takich hmm przeciętnych... (Tak wiem nie wydziałem go w grze ble ble... ale Nurkovica i tak bym wolał niż tego gościa) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
.Żeby nie było offtopu: Co do naszej obecnej sytuacji kadrowej to trzeba spojrzec na to z tej strony, że gdyby nie kontuzje Głowackiego i Singlara sytuacja by była o wiele lepsza, a te kontuzje raczej powinny przyspieszyc poszukiwania nowych graczy. Zresztą mamy Jopa, a z prawym obrońcom, cóż, niespodziewana kontuzja Singlara, nie wyrobiliśmy się z podpisaniem nowego gracza i efektem jest Łobo na prawej obronie . Okienko trwa i uważam że jeszcze się wzmocnimy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale przynajmniej próbuje, rozumiesz. Nasi chcą z pustego nalać, a tak się da, raz na ruski rok.
Cupiał sam nie wie o czym mówi. Plecie do Skorży: "Czas na ligę mistrzów" a nic nie robi, by to zrealizować. Rewanż pokaze, czy mamy tak dobrą ekipę. Garguła - chłopak po kontuzji, nie wiadomo, czy powróci do formy Jop - jedynie na polską ligę, popełnia masę baboli Kirm - Narazie chłopak radzi sobie bardzo dobrze i wychodzi, że wzmocnienie. Nie mamy napastnika, kim mamy zdobywać bramki. Rozkapryszonym Brożkiem, który widać, że juz u nas nie chce grac. Wiesz, cieszy mnie to, że poszukują bramkarza, ale widać tutaj perfekcyjnie nieudolnosc dzialaczy, który nie potrafia wylapac zawodnika, albo biorą go z lapanki, czyli ktoś im podrzucil, bo niby dobry albo wchodzą na transfermarkt i sprawdzają kto wolny. Przyjezdza do Krakowa, spec Kazimierski mówi, niestety, ale Pawelek jest o wiele lepszy i kolejny. Co to ku..a jest, randka w ciemno, chłopaki z tasmy ? Nie uwazasz, ze to parodia jest ? 21 bramkarzy i zadnego nie pozyskac. Gdy bramkarz okazal się dobry, to oczywiscie sianko nie spasowalo. Cupiał szuka gwiazdy za groszę, polityka oszczednosciowa została włączona już od Tibilisi. Kiedyś kupił Zurawskiego za 2 miliony marek i co, 1/8 fazy Pucharu Uefa, ale Cupiał woli oszczędniej. Czyli jak zwykle będziemy walczyć o majstra i ot tyle. Jako kibic, oczywiscie mam wieksze aspiracje i marzenia, ale są one niestety zludne i to mnie martwi. Oczywiscie, to klub Cupiała i on o tym decyduje kogo sprowadzic, kogo nie, ale pomarzyc o potędze mozna, nikt mi tego nie zabroni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
nagle Brożek stał sie drewniany, Bednarz niekompetentny. Ludzie wyluzujcie, przygotowania sie ledwie skończyły, to oczywiste, że brak pilkarzom świerzości po ciężkich treningach. A Bednarz choćby chciał to i tak jest RN
Powód: błąd w nazwisku kochanego DS
Ostatnio edytowane przez lord damien : 19.07.2009 o godz. 13:39.
![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zawsze wychodzilem z zalozenia ze taki 30 letni pilkarz powienien miec juz ugruntowana swoja pozycje a nie pojawiac sie na testach jak jakis mlody pilkarz ...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |