The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2009, 13:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
z jednej strony to, co piszesz brzmi niepoważnie, ale z drugiej niech krytycy napisza dlaczego niby piłkarz ma nie byc łakomy na łatwą kasę (to znaczy bez konkurencji)?

Tak przy okazji:
Właściciel Steauy zadeklarował, że jeśli w tym sezonie jego drużyna zdobędzie tytuł mistrza Rumunii przekladajacy się na udział w fazie grupowej LM, to kazdy z piłkarzy dostanie extra 250tys euro.

A my chcemy zdobywać LM bez ponoszenia żadnych kosztów
My podpisujemy kontrakty motywacyjne. To dobrze. Źle natomiast, że dajemy naszym grajkom wybór czy chcą motywacje czy nie. Steaua daje motywacje do lepszej gry oferując piłkarzom po 250 tys. euro, kupuja zawodników by była konkurencja i motywacja do gry w pierwszym składzie bo dzięki temu piłkarze mają większą kase....U nas natomiast dajemy wybór takiemu Pawełkowi: Albo zagra wyśmienity mecz z Levadią, wybroni kilka setek i Wisła awansuje dalej a my mu w nagrode sprowadzimy konkurenta na bramke i pewnie posadzimy go na ławke przez co zarobi połowe mniej.., albo opcja druga: Pawełek ma wybór i przemyśli sobie: "Po co mi konkurencja...puszcze dwie szmaty (jedną już puściłem, nikt się prawie nie połapał...), nokogo nie kupią na moją posade i będę miał spokój.
Jeśli podpisujemu kontrakty motywacyjne to piłkarze muszą mieć motywacje przymusowo. A my dajemy im wybór czy chcą motywacji (jeśli przejda Lewadie to chcą) lub nie chcą (odpadniemy z Estończykami). Zobaczymy po rewanżu. Ale to co nasi odpierniczli po pierwszym meczu dobrze nie wróży...
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 18.07.2009 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.07.2009, 13:25
To by musiala byc zmowa milczenia, bo inaczej kilka osob z druzyny na pewno by sie sprzeciwilo.

Jedyna opcja to robienie tego pod siebie, po cichu ale to tez malo prawdopodobne.

Skonczmy z teoriami spiskowymi i poczekajmy do srody.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.07.2009, 13:32
Jedynie czego trzeba się w Wiśle pozbyć to Rady Nadzorczej, która bloku rozwój Wisły kosztem śmiesznych 300tys euro. W piłce te kwoty są śmieszne, a u nas w Wiśle to uchodzi za majątek. Więc takim sposobem nie awansujemy dalej. Jednak za ten mecz ze środy to powinni taką kare zabulić aby przez pół roku musieli to odrabiać, bo jedynie Kirmowi chciało się grać.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.07.2009, 13:37
transfery beda jak przejdziemy levadie....znowu mam deja vu-w zeszlym roku tez mialy byc jak przejdziemy Beitar,Nei nawet juz czekal na podpisanie kontraktu i jak zwykle kupa....napastnik i -prawy obronca to jest po prostu koniecznosc-jesli wladze tak nie uwazaja to znaczy,ze robia sabotaz...
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.07.2009, 13:50
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Oprócz 400 tyś euro, dochodzi jeszcze najwyższy kontrakt w drużynie... pieniądze które można by było przeznaczyć na dużo lepszego zawodnika. Zresztą gdyby na prawej pomocy grywał ktoś lepszy od "Łobo" to może już przed meczem w Gdańsku mielibyśmy zapewnionego majstra możemy tak gdybać.
Dodam jeszcze, ze Wisle do mistrza wystarczal remis w Gdansku, a kiedy Lobo wchodzil na zmiane, bylo akurat 2:2, wiec jego gole daly nam co najwyzej zwyciestwo w tym meczu, a nie zadnego majstra

Kordel_Walker napisał(a):
Wg mnie jak nasi dadzą dupy z Levadią i nie przejdą do następnej rundy to będzie to znak, że wykombinowali sobie łatwą kase, tzn. nasza polityka transferowa jest taka, że niby mamy w planie zakontraktować nowych piłkarzy po przejściu Estończyków i później może jeszcze kogoś po przejściu następnego przeciwnika. Co to oznacza dla piłkarzy? Konkurencje. Po co takiemu Pawełkowi konkurent na pozycje bramkarza? Wykalkulował sobie, że jak nie przejdziemy Lewadii to nikogo na bramke nie kupimy i będzie miał święty spokój i więcej kasy, bo pewnie ma w kontrakcie klauzule o ilości rozegranych meczy które przekładają sę na jego wypłate. Podobnie może myśleć większość zespołu. Po co im konkurencja? Żeby siedzieli na ławce i zarabiali połowe mniej? Nie trzeba być niewiadomo jakim s****ysynem żeby tak wykombinować, wystarczy być zwykłym człowiekiem. Ambitnym - tzn. chciwym i zazdrosnym...
Winna takiemu stanowi rzeczy jest chytrość rady nadzorczej / Cupiała. Nie od dziś wiadomo, że chytry dwa razy traci. Nie będzie ani zawodników podnoszących poziom drużyny, ani LM/LE.
Zwroc tylko uwage na to, ze tzw."kontrakty motywacyjne" polegaja na tym, ze pilkarz pelna pule zgarnia dopiero w przypadku awansu do LM. Przykladowo Lobo ma kontrakt 320 tys euro, ale rzeczywiscie wyciaga moze ok. 250 tys, a dodatkowych 70-ciu tys nie ujrzy bez fazy grupowej. Do tego dochodzi premia dla calej druzyny za awans - podejrzewam, ze nie mniej niz 3 mln zlotych, wiec to nie jest tak, ze awans do LM sie kompletnie pilkarzom nie oplaca.

Poza tym jaka moze miec pewnosc taki Pawelek, ze nawet w razie odpadniecia z pucharow, klub nie sprowadzi zadnego bramkarza ? A moze Bogus nie wytrzyma, jesli to Pawelek swoimi interwencjami wyeliminuje go z Champions League i wlasnorecznie zacznie szukac bramkarza, a Pawelek skonczy w rezerwach jak swego czasu skonczyl Klos. Na jego miejscu bym nie ryzykowal
Przypomne tez, ze juz przeciez kiedys Dolha posadzil Pawelka na lawie i zadna LM nie byla do tego potrzebna.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 18.07.2009 o godz. 13:58.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.07.2009, 13:55
a mnie trapi czy w sytuacji braku - poza Brożkiem napastników ni warto jednak przytrzymać Niedzielana
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 18.07.2009, 13:57
Wolfy napisał(a):
Nie będę przeszkadzał, widzę, że jesteś w swoim żywiole Jak niewiele niektórym trzeba do szczęścia...
Typowe.

Krytykuję włodarzy klubu za politykę, która prowadzi do poważnych problemów, bo gdy nadchodzą, umieram ze szczęścia. Wprost nie mogłem się doczekać na 3 zdrowych obrońców w składzie, brak wzmocnień - przez lata wychodziłem z siebie, aby przekonać, że właśnie tak ma być, by móc pławić się w szczęściu. Promienieję wprost z zachwytu, ze klub ma zdekompletowaną obronę, jednego prawdziwego napastnika, odstawia cyrk z bramkarzami. Podobnie jak większość innych osób mających odmienne zdanie od Twojego i wypowiadających się krytycznie o pracy działaczy Wisły.

Ot,życzeniowo-alogiczne myślenie Wolfiego. Strach się bać, co jeszcze wymyśli.

Tylko nie zapomnij razem z Konradem przypomnieć paru moich krytycznych wypowiedzi na temat zarządzania klubem z wiosny, lub wcześniejszego okresu. Będą bardzo pasowały. Dla przypomnienia, z kogo tak naprawdę można się pośmiać w tej trudnej chwili.

Oby trwała jak najkrócej. Ciągle wierzę w awans. Niestety, nie wierzę w zmiany „na górze”.
Ostatnio edytowane przez Markus : 18.07.2009 o godz. 14:05.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 18.07.2009, 13:57
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie jak nasi dadzą dupy z Levadią i nie przejdą do następnej rundy to będzie to znak, że wykombinowali sobie łatwą kase, tzn. nasza polityka transferowa jest taka, że niby mamy w planie zakontraktować nowych piłkarzy po przejściu Estończyków i później może jeszcze kogoś po przejściu następnego przeciwnika. Co to oznacza dla piłkarzy? Konkurencje. Po co takiemu Pawełkowi konkurent na pozycje bramkarza? Wykalkulował sobie, że jak nie przejdziemy Lewadii to nikogo na bramke nie kupimy i będzie miał święty spokój i więcej kasy, bo pewnie ma w kontrakcie klauzule o ilości rozegranych meczy które przekładają sę na jego wypłate. Podobnie może myśleć większość zespołu. Po co im konkurencja? Żeby siedzieli na ławce i zarabiali połowe mniej? Nie trzeba być niewiadomo jakim s****ysynem żeby tak wykombinować, wystarczy być zwykłym człowiekiem. Ambitnym - tzn. chciwym i zazdrosnym...
Winna takiemu stanowi rzeczy jest chytrość rady nadzorczej / Cupiała. Nie od dziś wiadomo, że chytry dwa razy traci. Nie będzie ani zawodników podnoszących poziom drużyny, ani LM/LE.
do adminów, zbanujcie tego pajaca bo go się czytać nie da !!
większych glupot nie czytałem
tysiące osób czyta to forum nie tylko z naszego klubu i taki jeden robi z nas wszystkich debili niedorozwiniętych

dziwie Ci się, na forum nie jesteś od dziś, więc pewnie masz więcej niż 13 lat, ale poziom Twojego myślenia adekwatny do wieku jest przerażający
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 18.07.2009, 13:59
JarTSW napisał(a):
Piszesz takie głupoty, że jeszcze ktoś uwierzy...Jak w budżecie na przyszły rok mogą się znajdować nasze ewentualne zyski? Czyli co, już sobie wkalkulowaliśmy, że awansujemy i uzupełniliśmy tą kasą budżet?
Piszę, że budżet Wisły bardzo mocno odczuje ewentualne odpadniecie z pucharów. Długofalowo będzie to dla niego problem, który zmusi klub do sprzedania zawodników na pokrycie strat i braku dochodów, a to z kolei będzie prowadziło do kolejnych strat i kłopotów. Wątpisz w to?

Lucekj napisał(a):
kontuzji nie przewidzisz, jak polowa bloku defensywnego wypada z gry..
Kontuzje i absencje zawodników z różnych powodów (kartki, wahania formy), są integralną częścią sportu i piłki nożnej. W związku z tym są jak najbardziej do przewidzenia i muszą być wkalkulowane. Zarząd i RN, która nie bierze ich pod uwagę, po prostu się kompromituje, zdradzając całkowite niezrozumienie branży, w której się obraca.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 18.07.2009, 14:00
siara napisał(a):Wyświetl post
a mnie trapi czy w sytuacji braku - poza Brożkiem napastników ni warto jednak przytrzymać Niedzielana
nie trap się
Niedzielan chyba za dużo u nas zarabia
dlatego (poza stroną sportową, bo formę ma? miał? słabiutką) już tu nie pogra..
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 18.07.2009, 14:23
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
do adminów, zbanujcie tego pajaca bo go się czytać nie da !!
większych glupot nie czytałem
tysiące osób czyta to forum nie tylko z naszego klubu i taki jeden robi z nas wszystkich debili niedorozwiniętych

dziwie Ci się, na forum nie jesteś od dziś, więc pewnie masz więcej niż 13 lat, ale poziom Twojego myślenia adekwatny do wieku jest przerażający
Siódme niebo nienawiści dlaczego w tobie tyle złości i niezrozumienia. Wyluzuj. Przedstawiłem swoją wizje polityki transferowej. Podałem przykład jak mógłby myśleć piłkarz któremu najbardziej zależało by na pieniądzach...skąd wiesz, że takich nie ma u Nas w klubie? Jeśli wierzysz w to, że w Wiśle grają krystalicznie czyści ludzie, oświeceni, półbogowie to muszę Cię zszokować. W Wiśle także mogą grać ludzie, którzy mogą kombinować, sabotażować, wykorzystywać sytuację jaka im się nadarzyła. Mianowicie mogą skorzystać z opcji którą przedstawiłam wyżej. Jest to jak najbardziej realne i jeśli nie wygramy z amatorami z Estonii innej opcji jak przedstawiłem nie widzę...
Jeszcze raz - wyluzuj chłopie...kiedyś bym Ci odpyskował, ale ewoluowałem już na wyższy poziom i twoje niskie, zwierzęce, infantylne wibracje budzą we Mnie jedynie współczucie. Z takim nastawieniem i wyzywaniem od niedorozwiniętych daleko nie zajdziesz. Spójrz na swojego posta i zastanow się Kto tu ma 13 lat?
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2009, 14:32
emjot napisał(a):Wyświetl post
nie trap się
Niedzielan chyba za dużo u nas zarabia
dlatego (poza stroną sportową, bo formę ma? miał? słabiutką) już tu nie pogra..

tyle że jesteśmy z Brożkiem na szpicy, od biedy "Mały" ale poprzez kontuzję obrońców trzeba upychac prawa stronę czym się da... Więc z przodu nie ma nic....
Odpowiedz cytując
adrianekkk
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 18.07.2009, 14:42
dlaczego nie mozemy zainwestowac w mlodziez? dziwne to jest dla mnie, bo uznanych zaownidkow nie kupujemy, bo przeplacac nie chcemy, zagranicznych napastnikow dajmy na to za 100 tys euro tez nie dosatniemy, to dlaczego nie walczyclismy o chrapka? dlaczego nie zapytamy o micanskiego, chalasa, czy marcina robaka? tylko zostajemy z jednym brozkiem na ataku i tyle tego, to jest przegiecie..
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.07.2009, 14:42
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Zwroc tylko uwage na to, ze tzw."kontrakty motywacyjne" polegaja na tym, ze pilkarz pelna pule zgarnia dopiero w przypadku awansu do LM. Przykladowo Lobo ma kontrakt 320 tys euro, ale rzeczywiscie wyciaga moze ok. 250 tys, a dodatkowych 70-ciu tys nie ujrzy bez fazy grupowej. Do tego dochodzi premia dla calej druzyny za awans - podejrzewam, ze nie mniej niz 3 mln zlotych, wiec to nie jest tak, ze awans do LM sie kompletnie pilkarzom nie oplaca.

Poza tym jaka moze miec pewnosc taki Pawelek, ze nawet w razie odpadniecia z pucharow, klub nie sprowadzi zadnego bramkarza ? A moze Bogus nie wytrzyma, jesli to Pawelek swoimi interwencjami wyeliminuje go z Champions League i wlasnorecznie zacznie szukac bramkarza, a Pawelek skonczy w rezerwach jak swego czasu skonczyl Klos. Na jego miejscu bym nie ryzykowal
Przypomne tez, ze juz przeciez kiedys Dolha posadzil Pawelka na lawie i zadna LM nie byla do tego potrzebna.
Zgadzam się z tym co napisał Eustachy. Nie ma mowy o sabotowaniu czegokolwiek. Piłkarze sabotują tylko w jednym przypadku, jeśli chcą zmienić trenera. W naszym klubie niestety zdarzało się to kilkakrotnie, a rękę (nogę?)dokładali do tego nawet najbardziej "wierni". Tutaj sytuacja przedstawia się nieco inaczej, zawsze awans w rozgrywkach (zwłaszcza europejskich) - to dla takich piłkarzy po pierwsze - większa premia, po drugie - szansa na wypatrzenie przez zachodni klub, po trzecie - okazja na coś ciekawszego niż nasza liga. Stąd piłkarz, który by przyjął strategię sabotowania - strzeliłby sobie niemal w stopę, nie mówiąc już o narażaniu się innym, którzy jednak chcą coś osiągnąć.

adrianekkk napisał(a):Wyświetl post
dlaczego nie mozemy zainwestowac w mlodziez? dziwne to jest dla mnie, bo uznanych zaownidkow nie kupujemy, bo przeplacac nie chcemy, zagranicznych napastnikow dajmy na to za 100 tys euro tez nie dosatniemy, to dlaczego nie walczyclismy o chrapka? dlaczego nie zapytamy o micanskiego, chalasa, czy marcina robaka? tylko zostajemy z jednym brozkiem na ataku i tyle tego, to jest przegiecie..
Bo u nas w klubie zwyczajnie nie ma dla nich miejsca. Do inwestowania w młodzież potrzebne są trzy czynniki i bez nich ani rusz. Po pierwsze, zdolny piłkarz - którego najczęściej trzeba kupić, a że ktoś już kiedyś zobaczył, że jest zdolny, to jakieś pieniądze trzeba wydać. Po drugie, baza treningowa - tego nie będziemy mieć przez kilka najbliższych lat, a bez bazy i dobrych trenerów po prostu talent zmarnujemy, ograniczymy do średniej ligowej szarzyzny. Po trzecie i najważniejsze - ogranie. Nie ma miejsca w Wiśle, żeby ogrywać 19-20 latków w większej ilości. Bo ogrywanie takiego piłkarza zajmuje nierzadko sezon lub dwa, wliczając w to oczywiście szansę, że mu odwali sodówa i teraz pomyśl sobie, czym dla Wisły będzie skończenie jednego z sezonów na 7-8 miejscu w lidze? W młodzież w naszym klubie inwestuje się pośrednio - czyli wprowadzamy do gry Małeckiego, Marcelo i Ćwielonga - i póki co to powinno wystarczyć. Dobrym pomysłem, byłoby zakupienie kilku utalentowanych zawodników - i zostawienie ich w klubach lub wypożyczenie do zespołów Ekstraklasy. To pozwalałoby się im ogrywać, a jednocześnie mielibyśmy pewność, że nikt nam gościa nie podkupi. Tylko, że znów do tego potrzebne są pieniądze.
Na koniec już tylko czysto teoretycznie, żeby się nikt nie czepiał - jeszcze odnośnie Brożka, moim zdaniem, najlepiej było go sprzedać na początku okna - nie było dobrej oferty, a szkoda. Widać gołym okiem, że po kontuzji jeszcze trochę mu zejdzie do dojścia do formy, a ciągle ma status wyprzedzającego o trzy klasy innych graczy. W formie rzeczywiście lepszy jest o te trzy klasy, natomiast teraz nie bardzo - i tworzy się taki casus Henry'ego w Arsenalu. Gdyby udało się Pawła pchnąć za te 3,5-4 miliony euro, to możnaby za ok. 2 (po ok.1 mln) sprowadzić dwóch napastników. Po pierwsze wyrównałoby to skład, a po drugie wstrzyknęło "świeżą krew w zespół", bo gołym okiem widać, jak wiele wniósł transfer Kirma. Tylko znów, trzeba by mieć upatrzonych zawodników... i koło się kręci.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 18.07.2009 o godz. 14:59.
Odpowiedz cytując
Domas
Banita

Od: 07.2008

Stary 18.07.2009, 17:48
http://tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=5215 bednarz nas prosił o cierpliwość? to ja musiałem przespać
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 18.07.2009, 18:03
Domas napisał(a):Wyświetl post
http://tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=5215 bednarz nas prosił o cierpliwość? to ja musiałem przespać
Graulacje dla RN poco się wzmacniać są młodzi wilcy
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.07.2009, 18:17
Jakiś 30-letni Czech z Banika Ostrawa na testach. Co o tym myślicie? Bo dla mnie te testy są troche niesmaczne już... i to 30 latka...
Odpowiedz cytując
kieu
Member

Stary 18.07.2009, 18:21
Wiślak178 napisał(a):Wyświetl post
Jakiś 30-letni Czech z Banika Ostrawa na testach. Co o tym myślicie? Bo dla mnie te testy są troche niesmaczne już... i to 30 latka...
Mozna prosić jakieś źródło?

Ok,już mam..
No widać, że to jest / był podstawowy bramkarz Banika. Nawet cos tam w europejskich pucharach zagrał.
Może to ten którego szukamy?
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez kieu : 18.07.2009 o godz. 18:23.
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.07.2009, 18:22
info ze strony oficjalnej

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ek/profil.html
Ostatnio edytowane przez grogoriogreg : 18.07.2009 o godz. 18:25.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 18.07.2009, 18:25
CV ma takie średniawe, ale nie takie złe jak większość bramkarzy których testowaliśmy. Zobaczymy co z niego będzie, ale pewnie nas i tak nie zasili jeśli przegramy w środę.
Odpowiedz cytując
Domas
Banita

Od: 07.2008

Stary 18.07.2009, 18:28
Wiślak178 napisał(a):Wyświetl post

http://www.90minut.pl/news/97/news97...h-w-Wisle.html

Kolega, Czech - fan Banika, mówi że to bardzo dobry wybór i że Banik ma dobrych bramkarzy, Ostrava z tego słynie.
Ostatnio edytowane przez Domas : 18.07.2009 o godz. 18:46.
Odpowiedz cytując
WisłaToMy
Junior Member

Stary 18.07.2009, 18:48
On ma 30 lat. Nie wiem czy to dobry pomysl. Ja dalej oplakuje Adisa... No ale coz zrobic. zobaczymy co pokaze na tych testach...
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 18.07.2009, 19:00
WisłaToMy napisał(a):Wyświetl post
On ma 30 lat. Nie wiem czy to dobry pomysl. Ja dalej oplakuje Adisa... No ale coz zrobic. zobaczymy co pokaze na tych testach...
Nieważne co pokaże ważne ile będzie chciał zarabiać. To już są jaja żeby brać jakiegoś starego kiepa na tesy. Nie mam słów...żałuje, że kuchenki nie grają zamiast nas w LM. Sam nie wierzę że tak pomyślałem. Ale pomyślałem...Jestem konkretnie w****iony. Jak Cupiał poważny człowiek zgadza się na taki teatrzyk? Czego oni oczekują od tego golkipera? Po co te testy? Przez telefon się ugadać ile chce pensji i sprawa załatwiona, bo nawet jak wybroni wszystkie strzały to Kazmierski powie, że Pawełek lepszy a rada nadzorcza uzna, że za drogi...
Jop - 30lat, Czech-30lat..pytam po co pozbywaliśmy się Zieńczuka i Baszcza? Myślałem, że chcemy odmłodzić skład.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.07.2009, 19:02
Nieważne co pokaże ważne ile będzie chciał zarabiać. To już są jaja żeby brać jakiegoś starego kiepa na tesy. Nie mam słów...żałuje, że kuchenki nie grają zamiast nas w LM. Sam nie wierzę że tak pomyślałem. Ale pomyślałem...Jestem konkretnie w****iony. Jak Cupiał poważny człowiek zgadza się na taki teatrzyk? Czego oni oczekują od tego golkipera? Po co te testy? Przez telefon się ugadać ile chce pensji i sprawa załatwiona, bo nawet jak wybroni wszystkie strzały to Kazmierski powie, że Pawełek lepszy a rada nadzorcza uzna, że za drogi...
Jop - 30lat, Czech-30lat..pytam po co pozbywaliśmy się Zieńczuka i Baszcza? Myślałem, że chcemy odmłodzić skład.
to wyperdalaj na forum amici
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.07.2009, 19:14
30 lat to dobry wiek jak na bramkarza, pozatym nie rozumiem waszego lamentu. Widzieliście go w akcji? zapewne nie. Oceniacie go po nazwisku czy po wyglądzie, lub FMie? 30 lat, czech, podstawowy zawodnik dobrego Banika Ostrava. Dla mnie prawie jak marzenie.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.07.2009, 19:19
Ale ty jesteś śmieszny Vasek to jeden z najlepszych Czeskich Bramkarzy 30 lat jak na bramkrza to jest nic. A banik Ostrava to też jedna z lepszych drużyn w Czechach - mniej wiecej u nas Polonia, groklin, albo Lech sprzed 1,5 roku.

Kasprzik w Baniku by mógł conajwyżej łapać... Muchy na treningu w baniku - tyle tylko powiem.

Dziewię się tylko po co testują tak znanego bramkarza ? Ja myslę że klub po prostu pozoruje jakies ruchy, żeby nie yło że nic nie robią, a Vaska i tak odeślą po testach. Jak mówił Bednarz PO i BR już czekają do czwartku.
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Stary 18.07.2009, 19:38
Może chcieli go podpisać po pierwszym meczu ale że awans nie jest pewny to pod pozorem testów już trenuje z drużyną a podpiszemy cokolwiek dopiero po awansie. Bo trudno mi uwierzyć że chcą testować trzydziestolatka, przecież rozegrał ponad setke spotkań i można zobaczyć go tam w akcji na DVD. On też musi chcieć przyjść do Wisly skoro pozwala sobie na cos takiego. Podstawowy bramkarz jednego z najlepszych czeskich klubów nie jeździ na testy do klubu takiego jak Wisła, dlatego myślę że możliwe jest to o czym napisalem na poczatku.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Stary 18.07.2009, 19:44
I tak do nas nie przyjdzie. Kazimierski przyjdzie najebany na trening i powie że za słaby. Do tego RN nie zgodzi się zapłacić za niego bo jest za stary etc.
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Od: 08.2006

Stary 18.07.2009, 20:00
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
I tak do nas nie przyjdzie. Kazimierski przyjdzie najebany na trening i powie że za słaby.
Ciekawe jakby ten Czech poszedł razem z panem K. na miasto w sobotni wieczór. Może by się zaprzyjaźnili xD
tak na poważnie to jestem za. 30 lat to dla bramkarza 4-5 lat gry na określonym wysokim poziomie. Van Der Saar ma chyba trchę więcej ;D On jeszcze był podstawowym bramkarzem Banika, a my wypuściliśmy Adisa...lepszy nam się nie trafi
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.07.2009, 20:05
Że też musieliście się do jego wieku przyczepić.Toż to jak na bramkarza młodzieniaszek.Angelo i Maciej byli starsi.Pawełkowi dobrze by zrobiła ława,oj dobrze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów