The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2009, 14:31
Zebyscie sie nie zdziwli ze uzytkownik CzlowiekBC(...) mial racje. Do mnie tez dotarlo info ze to nie Fulham sie interesuje Brozkiem. Nie wiem czy prawdziwe akurat.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.07.2009, 14:40
Fulham - bierze Viduke, Brożek co najwyżej jest gdzieś trzeci, czwarty na ich liście napastników do kupienia
West Ham - Interesują się Jimenezem i chcą wypożyczyć Manciniego z Interu, czyli Brożek to nie ta pułka piłkarska jak dla nich
Tottenham - z tego co wiem to chcą do napadu kupić niejakiego Fernando Llorente za 14mln Euro, po cichu liczą że uda im się wyjąć Huntelara

Więc jesli ktoś chce Brożka to wątpie żeby to była jedna z tych drużyn.
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.07.2009, 14:50
prober napisał(a):Wyświetl post
LOL, wolne żarty. Dla piłkarskich emerytów - zgoda. Ale dla graczy na dorobku Real nie jest jakąś nadzwyczajną atrakcją (poza oczywiście kwestiami finansowymi).
Cała mnogość piłkarzy pięć razy bardziej wolałaby mieć kontrakt w Barcelonie, Milanie, Juventusie, MU czy Arsenalu.
Kasa, kasa, chodzi mi kase. Czy ktos potrafi wyciagnac z Realu zawodnika, jezeli Real chce go zostawic? A w druga strone? Real potrafil namowic zawodnikow i z Barcy i z Man U
Odpowiedz cytując
chudy2001
Member

Od: 08.2008

Stary 05.07.2009, 14:55
bedzie ok jesli zakontraktują Braza, narazie wygląda to słabo, bo mało gra i to tylko wypożyczenie więc i tak musimy sciagnac dodatkowych obroncow i tego napastnika.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.07.2009, 14:55
Baala napisał(a):Wyświetl post
Fulham - bierze Viduke, Brożek co najwyżej jest gdzieś trzeci, czwarty na ich liście napastników do kupienia
West Ham - Interesują się Jimenezem i chcą wypożyczyć Manciniego z Interu, czyli Brożek to nie ta pułka piłkarska jak dla nich
Tottenham - z tego co wiem to chcą do napadu kupić niejakiego Fernando Llorente za 14mln Euro, po cichu liczą że uda im się wyjąć Huntelara

Więc jesli ktoś chce Brożka to wątpie żeby to była jedna z tych drużyn.
Jakos jak ogladam takie coś to nie mogę sobie wyobrazić Brożka w tamtej lidze :

http://www.youtube.com/watch?v=zINZxzrQ5Ig
Zresztą zadnego innego pilkarza z Polski z wyjątkiem Błaszczykwoskiego tam nie widze.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 05.07.2009, 15:27. Wisełka a gracze z Włoch - potwierdzenie
Zrobiłem mały wywiad po włoskich serwisach. Duże gazety sportowe czy strony www oficjalnie potwierdzają zainteresowanie Wisły DWOMA graczami Regginy. Drużyna ta (spadła z Serie A), ma od czerwca 2009 nowego trenera i robią porządki. Nas interesuje, że:

Cytat:
Stuani (23) ed Alvarez (24) sono due elementi destinati a lasciare Reggio. Dalla Polonia si dà come molto forte l'interesse che il Wisla Cracovia ha nei confronti dell' attaccante (...). La Reggina nell'eventuale operazione potrebbe inserire anche l'esterno destro, che ha comunque il gradimento dei dirigenti polacchi. Il Wisla conosce bene la situazione dei due che devono necessariamente essere ceduti dagli amaranto (za: tutto mercato web).
Christian Ricardo Stuani - Attaccante (napastnik)
Pablo Alvarez - Difensore (prawy obrońca)

A po polsku: Stuani i Alvarez to dwóch graczy, którzy mają opuścić drużynę z Reggio. Ze strony polskiej daje się zauważyć duże zainteresowanie Wisły Kraków odnośnie napastnika. Przy ewentualnym transferze Reggina może dołączyć prawego obrońcę, który spodobał się polskim władzom klubowym. Wisła doskonale zdaje sobie sprawę, że ci dwaj koniecznie (necessariamente) muszą być sprzedani (devono essere ceduti).

W moim odczuciu nasz dyrektor sportowy bardzo dobrze to rozgrywa. Jeśli uda się sprowadzić Braza na obronę, wtedy z Regginy wystarczy kupić Stuaniego do ataku (niespełna 23 lata, cena prawdopodobnie 0,5 mln euro). Jeśli Braz nie będzie chciał (tu wiadomości są sprzeczne: nie przychodzi - czy przychodzi?), wtedy będzie można dokupić Alvareza. "Minusem" Urugwajczyków jest fakt, że trzeba za obu płacić, plusem - że Reggina b. mocno odchudza kadrę i pewnie dałoby się wynegocjować korzystniejszą cenę.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 05.07.2009, 16:48
Pa, pa, Andrzejku?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 05.07.2009, 16:57
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Pa, pa, Andrzejku?
Bardzo szkoda, że mu się we Wiśle nie udało przez tą cholerną kontuzję. Bardzo chciałem kiedyś zobaczyć Niedzielana w trykocie Wisły ale niestety ze zdrowiem człowiek nie wygra. Po kontuzji już był cieniem tego Niedzielana którego pamiętam z czasów gry w NEC, gdzie w formie na prawdę był dobrym snajperem.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 05.07.2009, 17:25
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Zrobiłem mały wywiad po włoskich serwisach. Duże gazety sportowe czy strony www oficjalnie potwierdzają zainteresowanie Wisły DWOMA graczami Regginy. Drużyna ta (spadła z Serie A), ma od czerwca 2009 nowego trenera i robią porządki. Nas interesuje, że:

Christian Ricardo Stuani - Attaccante (napastnik)
Pablo Alvarez - Difensore (prawy obrońca)

A po polsku: Stuani i Alvarez to dwóch graczy, którzy mają opuścić drużynę z Reggio. Ze strony polskiej daje się zauważyć duże zainteresowanie Wisły Kraków odnośnie napastnika. Przy ewentualnym transferze Reggina może dołączyć prawego obrońcę, który spodobał się polskim władzom klubowym. Wisła doskonale zdaje sobie sprawę, że ci dwaj koniecznie (necessariamente) muszą być sprzedani (devono essere ceduti).

W moim odczuciu nasz dyrektor sportowy bardzo dobrze to rozgrywa. Jeśli uda się sprowadzić Braza na obronę, wtedy z Regginy wystarczy kupić Stuaniego do ataku (niespełna 23 lata, cena prawdopodobnie 0,5 mln euro). Jeśli Braz nie będzie chciał (tu wiadomości są sprzeczne: nie przychodzi - czy przychodzi?), wtedy będzie można dokupić Alvareza. "Minusem" Urugwajczyków jest fakt, że trzeba za obu płacić, plusem - że Reggina b. mocno odchudza kadrę i pewnie dałoby się wynegocjować korzystniejszą cenę.
Czlowieku, zdradz mi przede wszystkim co Cie sklonilo do tej szalenczej mysli by szukac pilkarzy grajacych we Wloszech ktorymi sie Wisla niby interesuje?! Jak, skad, dlaczego, po co?!...
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.07.2009, 17:27
Może po to, żeby pokazać że to solidne grajki, i żeby nikt nie marudził jakich to Wisła beznadziejnych zawodników sprowadza.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 05.07.2009, 17:29
maRgrabkarz napisał(a):Wyświetl post
Czlowieku, zdradz mi przede wszystkim co Cie sklonilo do tej szalenczej mysli by szukac pilkarzy grajacych we Wloszech ktorymi sie Wisla niby interesuje?! Jak, skad, dlaczego, po co?!...
Kolega chyba nie czytał doniesień naszej prasy o zainteresowaniu tymi zawodnikami.

I jak widzisz - nie tylko naszej.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.07.2009, 17:32
Mam pytanie. Taki post jak kolegi Wojtka wisi sobie jakby nigdy nic w polityce transferowej, podczas gdy moje rzeczowe pytanie do El Nuero zostalo wystrzelone w kosmos. Nie zebym tu zglaszal jakies pretensje, ale moze ktos bedzie na tyle uprzejmy, aby wyjasnic mi, w ktorym momencie wykroczylem poza ramy tematyki?

To tyle off-topu. A pytanie do El Nuero brzmialo, czy jest przewien tlumaczenia, ze mowa jest o transferach gotowkowych, jako ze Krajcik grywajacy ostatnio czesciej (w tym samym zespole), nie mial problemow z rozwiazaniem kontraktu i odejsciem za darmo.

Ps. maRgrabkarz - zapewne sklonily go ku temu artykuly we wloskiej prasie takie jak ten. http://strill.it/index.php?option=co...ina&Itemid=164
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Stary 05.07.2009, 18:04
Póki nie mamy stadionu musimy się posiłkować 25-latkami z zagranicy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.07.2009, 18:12
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie. Taki post jak kolegi Wojtka wisi sobie jakby nigdy nic w polityce transferowej, podczas gdy moje rzeczowe pytanie do El Nuero zostalo wystrzelone w kosmos. Nie zebym tu zglaszal jakies pretensje, ale moze ktos bedzie na tyle uprzejmy, aby wyjasnic mi, w ktorym momencie wykroczylem poza ramy tematyki?
O tych dwóch zawodnikach pisała ostatnio polska prasa, do tego znalazł informacje o zainteresowaniu Wisły nimi na włoskich portalach. Twój post to było już typowe "co by było, gdyby...".
Koniec offa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.07.2009 o godz. 18:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 05.07.2009, 18:23
ooo. przyznaje nie interesuje sie gazetowymi wzmocnieniami, jednak zdziwilo mnie mocno ze przy natloku wszelkiej masci "ogloszen" kto to nie wzmocni Wisly, na tak "glosne przymiarki" nie natrafilem. Poza tym o ile sie nie myle temat ten w "Polityce..." tez chyba nie byla walkowany stad tym wieksze bylo moje zdziwienie.

dzieki za odp.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 05.07.2009, 18:45
Do tej pory myślałem że to plota, ale teraz to nie wydaje mi się, aby Włosi wiedzieli, że potrzebni są nam akurat prawy obrońca i napastnik. Więc jakieś zainteresowanie ze strony Wisły chyba jest (było?)
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Stary 05.07.2009, 18:57
tsw.com.pl napisało jakoby Braz już od jutra stał się zawodnikiem Wisły. Cieszyć może, że nie doszło do kompromitacji zarządu i nie złożył lepszej oferty od Wisły beniaminek ligi greckiej. To by był cios, ale jednak powoli chyba Ci 'kompetentni' ludzie zrozumieli z RN, że bez nowych zawodników Wisła może co najwyżej bić się w Lidze Europejskiej. I oby tak dalej! Jeszcze tylko zostawić Brozia, transfer dobrego bramkarza i walkę o Champions League można zacząć

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.07.2009, 19:22
To nie była kwestia lepszej/gorszej oferty Kavali. Przykładowo, szefowie Panathinaikosu mogli uznać, że w Kavali Braz będzie miał większą szansę na regularną grę niż w Wiśle, poza tym łatwiej im będzie go mieć na oku kilkaset a nie kilka tysięcy kilometrów od Aten. Czyli co, mieliśmy sprzedać dwóch obrońców, żeby Brazowi było łatwiej oraz przenieść klub do Salonik?
To zresztą nie jedyne powody, dla których w pewnym momencie zrobił się mały zator z tym wypożyczeniem.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 05.07.2009, 19:25. Odpowiadając na pytania, które mi zadano
wolfy / rav – pozwólcie jeszcze kilka słów uzupełnienia, skoro otrzymałem zapytania.

maRgrabkarz – Wisła interesowała się piłkarzami z Włoch, i jak widać, nadal się interesuje. Zapomniałeś już skąd trafił do nas Mauro Cantoro? Skoro zakupiono Kirma, to dlaczego nie mogą jeszcze wzmocnić kadry, skoro w tym roku Wisła może zarobić bardzo dużo pieniędzy?

Eustachy – czy jestem pewien tłumaczenia? Mieszkam we Włoszech nie od dzisiaj, i siłą rzeczy muszę przynajmniej średnio znać ten język. Zaglądam na stronę Regginy, Corriere dello Sport i innych, stąd te wiadomości. Zresztą – prasa włoska pisała o zainteresowaniu Wisły Stuanim i Alvarezem dnia 2 lipca, polskie portale „przetłumaczyły” to dopiero 4 lipca. Że trzeba za nich płacić, wywnioskowałem sam (np. Stuani ma kontrakt do 2011 roku), a nie sądzę, by Reggina „podarowała” nam napastnika rozwiązując z nim kontrakt, jak w przypadku Krajcika. Cena 0,5 mln za urugwajskiego napastnika jest orientacyjna.

Kończąc – p. Ochalik niedawno wspominał, że nadmierny szum szkodzi negocjacjom transferowym, i być może dlatego o niektórych „przymiarkach” tak mało nasz klub mówi.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.07.2009, 19:27
Niech zgadnę: Wisła chciała mieć możliwość wykupienia Davida Braza po zakończeniu wypożyczenia, a Panathinaikos nie był tym zainteresowany. Ciekaw jestem czy taką opcję sobie zapewniliśmy. Ale moim zdaniem ten transfer to dobre posunięcie nawet i bez opcji pierwokupu. Zawsze to w miarę tanie uzupełnie składu. Tym bardziej wartościowe, że Brazylijczyk jest graczem uniwersalnym.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2009, 19:33
Nie, opcja pierwokupu chyba w ogóle nie wchodzi w grę. My potrzebujemy na teraz dobrej klasy zawodnika do wzmocnienia składu, Panathinaikos chce ograć chłopaka. Tyle. Po zakończeniu wypożyczenia Braz wraca do Aten.
Podobno poszło o jakieś bzdury proceduralne.
A, jeszcze jedno. Raczej nie jest prawdą, że Jop jest alternatywą dla Braza i odwrotnie. Wisła chce ich ściągnąć obu.
Ostatnio edytowane przez rav : 05.07.2009 o godz. 19:37.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.07.2009, 19:35
WislakP napisał(a):Wyświetl post
Póki nie mamy stadionu musimy się posiłkować 25-latkami z zagranicy.
a co mamy kupować 35-40 latków ?
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 05.07.2009, 19:36
a mi się właśnie wydaję że poszło o kwotę odstępnego, spójrzcie jakie zakupy zrobiły koniczynki.
To tylko moje domysły ale osobiście chciałbym by kwota odstępnego była

Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 05.07.2009, 19:44
Arked napisał(a):Wyświetl post
Niech zgadnę: Wisła chciała mieć możliwość wykupienia Davida Braza po zakończeniu wypożyczenia, a Panathinaikos nie był tym zainteresowany. Ciekaw jestem czy taką opcję sobie zapewniliśmy. Ale moim zdaniem ten transfer to dobre posunięcie nawet i bez opcji pierwokupu. Zawsze to w miarę tanie uzupełnie składu. Tym bardziej wartościowe, że Brazylijczyk jest graczem uniwersalnym.
Nie sądzę żebyśmy się zgodzili na wypozyczenie bez opcji pierwokupu. Takowa musi istnieć. Może Wisła proponowała 400tys e a teraz stanęło np. na 800tys. Ciekaw jestem czy jest uważany za lepszego piłkarza niż Marcelo. Niby ma rozegranych 12 meczy w u-20 Brazylii a Marcepan tylko 4. Pamięta ktoś jak to było jak przyjechał do nas z Marcelo? Nie było tak, że Peralta dał nam do zrozumieniaa, że "nie dla psa kiełbasa, Marcelo mogę wam zostawić, ale Braza sprzedam gdzie indziej...?
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 05.07.2009, 19:52
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Pamięta ktoś jak to było jak przyjechał do nas z Marcelo? Nie było tak, że Peralta dał nam do zrozumieniaa, że "nie dla psa kiełbasa, Marcelo mogę wam zostawić, ale Braza sprzedam gdzie indziej...?
Peralta przyjechał raczej zabrać Marcelo (który w kilka miesięcy udowodnił, że radzi sobie w Europie) do Olympiakosu czy Panathinaikosu a nam ofiarowywał "zielonego" Braza.
Moim zdaniem nie ma dyskusji o żadnej klauzuli pierwokupu, a jeśli nawet się pojawiła - nie stanęła ona na przeszkodzie transferowi.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Stary 05.07.2009, 19:52
Wtedy to nam Betona wcisnął, a Braza tylko pokazał, że to fajny grajek. Marcelo różnił się od Braza tym, że jak przychodził to był bardziej ograny w lidze, niewątpliwie na plus jest fakt, że to pomoże Marcelo w jeszcze lepszej grze. Dostaje kolegę który gra również na jego pozycji, w razie kontuzji to Braz może zagrać na środku, a więc dodatkowa motywacja dla niego żeby grać jeszcze lepiej. Ten transfer wyjdzie nam jeszcze na dobre.

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 05.07.2009, 19:58
rav napisał(a):Wyświetl post
Nie, opcja pierwokupu chyba w ogóle nie wchodzi w grę. My potrzebujemy na teraz dobrej klasy zawodnika do wzmocnienia składu, Panathinaikos chce ograć chłopaka. Tyle. Po zakończeniu wypożyczenia Braz wraca do Aten.
Podobno poszło o jakieś bzdury proceduralne.
A, jeszcze jedno. Raczej nie jest prawdą, że Jop jest alternatywą dla Braza i odwrotnie. Wisła chce ich ściągnąć obu.
To trochę bezsens, taka kwota musi być... choćby nawet z kosmosu. Kto przypuszczałby, że Bordeaux wykupi Gourcuffa z Milanu ? Bordeaux zostało mistrzem, doszła LM co wiąże się z kasą, chłopakowi strasznie podoba się w drużynie i w przyszłości mogą dostać za niego już tylko więcej. A Milan może tylko żałować.

Wydaje mi się że skoro klub z Aten wypożycza go do Polski do bądź co bądź silniejszego klubu niż beniaminek greckiej ligi to czy im aby na pewno na Davidzie aż tak bardzo zależy ? Czy być może chcą go tylko upchać gdzieś żeby zwolnić sobie te limit obcokrajowców i przy okazji być może coś zarobić ?
Jesteś pewien swojego info rav ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.07.2009 o godz. 20:07.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 05.07.2009, 19:59
Kolder_Walker napisał(a):
Ciekaw jestem czy jest uważany za lepszego piłkarza niż Marcelo. Niby ma rozegranych 12 meczy w u-20 Brazylii a Marcepan tylko 4
Z drugiej strony Marcelo mial 41 spotkan w brazylisjkiej ekstraklasie, podczas gdy Braz tylko 17.
Zalezy teraz jak na to patrzyc, co wydaje sie wiekszym kapitalem.

El Nuero - dzieki za odpowiedz. Chcialem tylko wiedziec, czy to jasno wynikalo z tekstu, czy byly to bardziej twoje wniosk. Reszta jest juz tylko domyslami, czy udaloby sie ich ewentualnie wyrwac za darmo lub za niewielkie pieniadze.
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.07.2009, 20:02
A Beto też miał 3 mecze w U-20 :/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.07.2009, 20:07
westersyl napisał(a):Wyświetl post
To trochę bezsens, taka kwota musi być... choćby nawet z kosmosu. Kto przypuszczałbym, że Bordeaux wykupi Gourcuff z Milanu ? Bordeaux zostało mistrzem, doszła LM co wiąże się z kasą, chłopakowi strasznie podoba się w drużynie i w przyszłości mogą dostać za niego już tylko więcej. A Milan może tylko żałować.

Wydaje mi się że skoro klub z Aten wypożycza go do Polski do bądź co bądź silniejszego klubu niż beniaminek greckiej ligi to czy im aby na pewno na nim aż tak bardzo zależy ? Czy być może chcą go tylko upchać gdzieś żeby zwolnić sobie te limit obcokrajowców i przy okazji być może coś zarobić ?
Jesteś pewien swojego info rav ?
Potrzebujemy zawodnika "na dziś", a takim jest niewątpliwie Braz. Za pół roku kończy się kontrakt Jopa, być może wróci do nas Kowalski, do tego Skorża będzie miał raczej jasną sytuację z Burligą - czy może być zmiennikiem Singlara, czy trzeba z nim zakończyć współpracę. To jest uzupełnienie składu na czas el. LM. Jedyne, za co płacimy, to zarobki piłkarza - nie sądzę przy tym, żebyśmy - w przypadku, gdy wszyscy będą zdrowi - przesadnie inwestowali w Braza. W takim wypadku raczej będzie siedział na ławie. No chyba, że okaże się o klasę lepszy od Singlara i Burligi, w co jakoś nie wierzę(przynajmniej w kwestii Słowaka)...

Tak więc IMHO info rav-a jest całkiem prawdopodobne, zwłaszcza, że raczej finansowo i sportowo jesteśmy słabsi od Panathinaikosu - więc nie wierzę, żeby sam Braz chciał się związać z nami na dłużej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów