|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
bedzie ok jesli zakontraktują Braza, narazie wygląda to słabo, bo mało gra i to tylko wypożyczenie więc i tak musimy sciagnac dodatkowych obroncow i tego napastnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=zINZxzrQ5Ig Zresztą zadnego innego pilkarza z Polski z wyjątkiem Błaszczykwoskiego tam nie widze. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Zrobiłem mały wywiad po włoskich serwisach. Duże gazety sportowe czy strony www oficjalnie potwierdzają zainteresowanie Wisły DWOMA graczami Regginy. Drużyna ta (spadła z Serie A), ma od czerwca 2009 nowego trenera i robią porządki. Nas interesuje, że:
Cytat:
Christian Ricardo Stuani - Attaccante (napastnik) Pablo Alvarez - Difensore (prawy obrońca)A po polsku: Stuani i Alvarez to dwóch graczy, którzy mają opuścić drużynę z Reggio. Ze strony polskiej daje się zauważyć duże zainteresowanie Wisły Kraków odnośnie napastnika. Przy ewentualnym transferze Reggina może dołączyć prawego obrońcę, który spodobał się polskim władzom klubowym. Wisła doskonale zdaje sobie sprawę, że ci dwaj koniecznie (necessariamente) muszą być sprzedani (devono essere ceduti). W moim odczuciu nasz dyrektor sportowy bardzo dobrze to rozgrywa. Jeśli uda się sprowadzić Braza na obronę, wtedy z Regginy wystarczy kupić Stuaniego do ataku (niespełna 23 lata, cena prawdopodobnie 0,5 mln euro). Jeśli Braz nie będzie chciał (tu wiadomości są sprzeczne: nie przychodzi - czy przychodzi?), wtedy będzie można dokupić Alvareza. "Minusem" Urugwajczyków jest fakt, że trzeba za obu płacić, plusem - że Reggina b. mocno odchudza kadrę i pewnie dałoby się wynegocjować korzystniejszą cenę. |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Może po to, żeby pokazać że to solidne grajki, i żeby nikt nie marudził jakich to Wisła beznadziejnych zawodników sprowadza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mam pytanie. Taki post jak kolegi Wojtka wisi sobie jakby nigdy nic w polityce transferowej, podczas gdy moje rzeczowe pytanie do El Nuero zostalo wystrzelone w kosmos. Nie zebym tu zglaszal jakies pretensje, ale moze ktos bedzie na tyle uprzejmy, aby wyjasnic mi, w ktorym momencie wykroczylem poza ramy tematyki?
To tyle off-topu. A pytanie do El Nuero brzmialo, czy jest przewien tlumaczenia, ze mowa jest o transferach gotowkowych, jako ze Krajcik grywajacy ostatnio czesciej (w tym samym zespole), nie mial problemow z rozwiazaniem kontraktu i odejsciem za darmo. Ps. maRgrabkarz - zapewne sklonily go ku temu artykuly we wloskiej prasie takie jak ten. http://strill.it/index.php?option=co...ina&Itemid=164 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Póki nie mamy stadionu musimy się posiłkować 25-latkami z zagranicy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Koniec offa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.07.2009 o godz. 18:23.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
ooo. przyznaje nie interesuje sie gazetowymi wzmocnieniami, jednak zdziwilo mnie mocno ze przy natloku wszelkiej masci "ogloszen" kto to nie wzmocni Wisly, na tak "glosne przymiarki" nie natrafilem. Poza tym o ile sie nie myle temat ten w "Polityce..." tez chyba nie byla walkowany stad tym wieksze bylo moje zdziwienie.
dzieki za odp. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do tej pory myślałem że to plota, ale teraz to nie wydaje mi się, aby Włosi wiedzieli, że potrzebni są nam akurat prawy obrońca i napastnik. Więc jakieś zainteresowanie ze strony Wisły chyba jest (było?)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
tsw.com.pl napisało jakoby Braz już od jutra stał się zawodnikiem Wisły. Cieszyć może, że nie doszło do kompromitacji zarządu i nie złożył lepszej oferty od Wisły beniaminek ligi greckiej. To by był cios, ale jednak powoli chyba Ci 'kompetentni' ludzie zrozumieli z RN, że bez nowych zawodników Wisła może co najwyżej bić się w Lidze Europejskiej. I oby tak dalej! Jeszcze tylko zostawić Brozia, transfer dobrego bramkarza i walkę o Champions League można zacząć
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To nie była kwestia lepszej/gorszej oferty Kavali. Przykładowo, szefowie Panathinaikosu mogli uznać, że w Kavali Braz będzie miał większą szansę na regularną grę niż w Wiśle, poza tym łatwiej im będzie go mieć na oku kilkaset a nie kilka tysięcy kilometrów od Aten. Czyli co, mieliśmy sprzedać dwóch obrońców, żeby Brazowi było łatwiej oraz przenieść klub do Salonik?
![]() To zresztą nie jedyne powody, dla których w pewnym momencie zrobił się mały zator z tym wypożyczeniem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
wolfy / rav – pozwólcie jeszcze kilka słów uzupełnienia, skoro otrzymałem zapytania.
maRgrabkarz – Wisła interesowała się piłkarzami z Włoch, i jak widać, nadal się interesuje. Zapomniałeś już skąd trafił do nas Mauro Cantoro? Skoro zakupiono Kirma, to dlaczego nie mogą jeszcze wzmocnić kadry, skoro w tym roku Wisła może zarobić bardzo dużo pieniędzy? Eustachy – czy jestem pewien tłumaczenia? Mieszkam we Włoszech nie od dzisiaj, i siłą rzeczy muszę przynajmniej średnio znać ten język. Zaglądam na stronę Regginy, Corriere dello Sport i innych, stąd te wiadomości. Zresztą – prasa włoska pisała o zainteresowaniu Wisły Stuanim i Alvarezem dnia 2 lipca, polskie portale „przetłumaczyły” to dopiero 4 lipca. Że trzeba za nich płacić, wywnioskowałem sam (np. Stuani ma kontrakt do 2011 roku), a nie sądzę, by Reggina „podarowała” nam napastnika rozwiązując z nim kontrakt, jak w przypadku Krajcika. Cena 0,5 mln za urugwajskiego napastnika jest orientacyjna. Kończąc – p. Ochalik niedawno wspominał, że nadmierny szum szkodzi negocjacjom transferowym, i być może dlatego o niektórych „przymiarkach” tak mało nasz klub mówi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Niech zgadnę: Wisła chciała mieć możliwość wykupienia Davida Braza po zakończeniu wypożyczenia, a Panathinaikos nie był tym zainteresowany. Ciekaw jestem czy taką opcję sobie zapewniliśmy. Ale moim zdaniem ten transfer to dobre posunięcie nawet i bez opcji pierwokupu. Zawsze to w miarę tanie uzupełnie składu. Tym bardziej wartościowe, że Brazylijczyk jest graczem uniwersalnym.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie, opcja pierwokupu chyba w ogóle nie wchodzi w grę. My potrzebujemy na teraz dobrej klasy zawodnika do wzmocnienia składu, Panathinaikos chce ograć chłopaka. Tyle. Po zakończeniu wypożyczenia Braz wraca do Aten.
Podobno poszło o jakieś bzdury proceduralne. A, jeszcze jedno. Raczej nie jest prawdą, że Jop jest alternatywą dla Braza i odwrotnie. Wisła chce ich ściągnąć obu.
Ostatnio edytowane przez rav : 05.07.2009 o godz. 19:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a mi się właśnie wydaję że poszło o kwotę odstępnego, spójrzcie jakie zakupy zrobiły koniczynki.
To tylko moje domysły ale osobiście chciałbym by kwota odstępnego była ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Moim zdaniem nie ma dyskusji o żadnej klauzuli pierwokupu, a jeśli nawet się pojawiła - nie stanęła ona na przeszkodzie transferowi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wtedy to nam Betona wcisnął, a Braza tylko pokazał, że to fajny grajek. Marcelo różnił się od Braza tym, że jak przychodził to był bardziej ograny w lidze, niewątpliwie na plus jest fakt, że to pomoże Marcelo w jeszcze lepszej grze. Dostaje kolegę który gra również na jego pozycji, w razie kontuzji to Braz może zagrać na środku, a więc dodatkowa motywacja dla niego żeby grać jeszcze lepiej. Ten transfer wyjdzie nam jeszcze na dobre.
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Wydaje mi się że skoro klub z Aten wypożycza go do Polski do bądź co bądź silniejszego klubu niż beniaminek greckiej ligi to czy im aby na pewno na Davidzie aż tak bardzo zależy ? Czy być może chcą go tylko upchać gdzieś żeby zwolnić sobie te limit obcokrajowców i przy okazji być może coś zarobić ? Jesteś pewien swojego info rav ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.07.2009 o godz. 20:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolder_Walker napisał(a):
Zalezy teraz jak na to patrzyc, co wydaje sie wiekszym kapitalem. El Nuero - dzieki za odpowiedz. Chcialem tylko wiedziec, czy to jasno wynikalo z tekstu, czy byly to bardziej twoje wniosk. Reszta jest juz tylko domyslami, czy udaloby sie ich ewentualnie wyrwac za darmo lub za niewielkie pieniadze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A Beto też miał 3 mecze w U-20 :/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak więc IMHO info rav-a jest całkiem prawdopodobne, zwłaszcza, że raczej finansowo i sportowo jesteśmy słabsi od Panathinaikosu - więc nie wierzę, żeby sam Braz chciał się związać z nami na dłużej. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|