The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2009, 16:48
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Jutro będzie kinder niespodzianka,konczy się kontrakt Dawidowskiemu
I tak właśnie potraficie spitolić każdy normalny temat.
Czytać się nie chce co inni napiszą tylko wio do boju Polsko, co mi tam klepnę coś co już tu jest.
Po czym następne 2 tysiące użytkowników zrobi to samo albo zabawnie odpowie (według siebie).
Nie lepiej wsiąść na rower czy wyprowadzić psa ?
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.06.2009, 17:02
MCX napisał(a):Wyświetl post
Kirm wygryzł Bożoka z Wisły

Nie Miroslav Bożok z MFK Rużomberok, a Andraż Kirm, reprezentant Słowenii, jest blisko podpisania kontraktu z Wisłą. Pomocnik przyleciał wczoraj do Krakowa i czeka na wyniki testów medycznych. Jeśli te okażą się pozytywne, to czekający na podpisanie kontraktu Bożok będzie mógł szukać sobie nowego pracodawcy.

Całość - http://goool.pl/main_v3.php?id=20796

Nie ma co się dziwić, że albo jeden, albo drugi, a nie obaj.
Musimy jeszcze zadbać o obsadzenie pozycji bramkarza (Nurković - ok 200 tys euro), prawego obrońcy (Braz? Carlinhos?) i napastnika (?), a nasz budżet jest ograniczony.

Z Bozokiem zwlekali ,bo rozmawali pewnie z Kirmem.

Tu na forum padlo stwierdzenie ze klub zachowal sie wobec niego nie eleganacko ,testujac a pozniej rezygnujac,stawiajac na kogos lepszego na jego pozycje.

Ja mysle ze gdyby bylo inczej tzn gdybysmy testowali Bozoka a w tym czasie zglosil by sie do niego byle kto np Olimipiakos z propozycja kontraktu(zapewne na lepszych warunkach) to ,Bozok wogole by sie nie zastanwial ,tylko podziekowal nam ale nieskorzysta. i wybiera Grekow.
Taka sytuacja moze i wydaje sie niezreczna,ale w grunicie rzeczy patrzac z boku ,działa ten mechanizm w dwie strony ,i tyle .Z naszej strony podziekowano zapewne Bozokwi i temat został zamkiniety.

Natomaist co do polityki,to w zasadzie szukamy jeszce napastnika, ktory zastapil by ,lub nawiazal walke z Rafałem zanim ten powroci,bo Cwielong to mi idealnie pasuje na czarnego konia
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 30.06.2009, 17:04
Na wielu greckich portalach sportowych pojawiła się dzisiaj informacja, że Panathinaikos zaakceptował propozycję Wisły dotyczącą wypożyczenia Davida na rok:

http://www.aek365.gr/article.php?id=1530
http://sports.pathfinder.gr/football...ao/735621.html
http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=306017&cid=83
http://www.bxpbet.com/article_detail...icle_id=172308
http://www.gazzetta.gr/content/view/38771/2/
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=6568

Tak więc wydaje mi się, że coś musi być na rzeczy, ponieważ pierwsze doniesienia w greckich mediach, o możliwej przeprowadzce Davida do Krakowa pojawiły się 28 czerwca, czyli dwa dni temu.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
IpkiS_Samo_zŁo
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.06.2009, 17:17
Te 4 linki sa o Carlosie Marchenie...
TRZY NAJPIĘKNIEJSZE POLSKIE MIASTA...
... TRZY NAJWSPANIASZE POLSKIE KLUBY....
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.06.2009, 17:19
Ale jest wzmianka o Brazie i akceptacji wypożyczenia rocznego bez opcji kupna (nie wiem czemu moj post został usunięty...). !

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 30.06.2009, 17:28
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Ale jest wzmianka o Brazie i akceptacji wypożyczenia rocznego bez opcji kupna (nie wiem czemu moj post został usunięty...). !
Wakacje sa, niektorym sie nudzi.

Ponawiam moj post, i pytam sie K4millo, czy zna grecki ze podaje takie informacje?
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.06.2009, 17:29
Z tego co tam pisało zrozumiałem ze jest wpożyczenie na rok Według tamtejszego artykułu Braz zrobi zielone światło dla innych obcokrajowców ... Czyżby mieli tam jakieś ograniczenie zawodników spoza UE
Odpowiedz cytując
Tomgoo
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 30.06.2009, 17:29
Jeśli info o Davidzie to prawda to myślę że to dobry ruch ze strony naszych władz, nawet pomimo braku rzekomej opcji transferu. Obrońców nie mamy a ew. pieniądze pójda na kogoś innego(byc może Kirma). Jesteśmy na rok bez stadionu stąd potrzeba oszczedności, wiadomo że takiego zawodnika nie dostaniemy łatwo za darmo, mam przynajmniej nadzieje że jesli to info bedzie prawdziwe to działacze utargowali przynajmniej pensję 50/50 na spółę z Panatą co by było rekompensatą braku opcji transferu. Ale do tego daleka droga w naszej Wiślackiej rzeczywistości...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.06.2009, 17:31
To prawda. Greckie media podały takie info.
No cóż, tak jak pisałem kilka stron wcześniej, przydałby nam się.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Stary 30.06.2009, 17:38
Jeżeli chodzi o Davida to na jedną BARDZO ważną rzecz nie zwróciliście uwagi. Nie sądzicie, że Panathinaikos nie wolałby wypożyczyć Davida gdzieś, gdzie ten mógłby mieć zagwarantowane miejsce w podstawowej 11? U nas byłby (jeżeli jest on środkowym obrońcą) dopiero 3. Chyba, że gra na prawej obronie - tu może stoczyć wyrównaną rywalizację z Singlarem
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.06.2009, 17:41
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Na wielu greckich portalach sportowych pojawiła się dzisiaj informacja, że Panathinaikos zaakceptował propozycję Wisły dotyczącą wypożyczenia Davida na rok:
Moim zdaniem to byłby dziwny ruch biorąc pod uwagę obecną sytuację Wisły. Klub nie potrzebuje jakiegoś krótkoterminowego uzupełnienia składu tylko perspektywicznego zawodnika, który w przyszłości mógłby stanowić o sile wiślackiej defensywy. Singlar jest niezły, ale wiekowy, Głowacki często łapie kontuzje, a Marcelo może niedługo zmienić klub. W takiej sytuacji roczne wypożyczenie nawet bardzo dobrego zawodnika nie rozwiązuje problemu tylko odwleka moment, gdy w końcu trzeba będzie stawić mu czoła.
Przecież od dawna było wiadomo, że Baszcz odejdzie. W takiej sytuacji Wisła powinna już mieć kilku kandydatów, z którymi można by podpisać długie kontrakty. Oby nie okazało się, że za rok klub będzie szukał prawego obrońcy, środkowego oraz zmiennika mogącego grać na kilku pozycjach w obronie.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.06.2009, 17:43
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli chodzi o Davida to na jedną BARDZO ważną rzecz nie zwróciliście uwagi. Nie sądzicie, że Panathinaikos nie wolałby wypożyczyć Davida gdzieś, gdzie ten mógłby mieć zagwarantowane miejsce w podstawowej 11? U nas byłby (jeżeli jest on środkowym obrońcą) dopiero 3. Chyba, że gra na prawej obronie - tu może stoczyć wyrównaną rywalizację z Singlarem
Z całym szacunkiem kolego sympatyczny, ale chyba jaja sobie robisz z tą wyrównaną rywalizacją słowackiego średniaka z młodym brazylijskim utalentowanym piłkarzem, który ma za sobą występy w takim klubie jak Panathinaikos?

Nie ukrywam że byłoby świetnie, jakby spekulacje na temat Braza okazały się prawdą, a jeśli już naprawdę udałoby się go ściągnąć do Wisły i faktycznie byłby prawym obrońcą to chociaż na ten rok kamień z serca. Jakby transfery Kirma i Braza wypaliły, a do tego przyszedł jeszcze Nurković, to chyba wszyscy byliby zadowoleni z transferów.

Śmieszą mnie opinie jakoby Wisła nie miała pieniędzy na transfery - zatem skąd rzekome oferty - 200 tys. za Nurkovicia, i te pozostałe sumy np. za Kirma?
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Stary 30.06.2009, 17:48
Ale tak btw to Braz jest prawym obrońcą czy środokowym N transferm ... pisze ze jest lewonożny O_o i gra na prawej stronie ... natomiast kilka miesięcy temu gdy przybył z Beto to mówiono o środkowym obrońcy Więc
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 30.06.2009, 17:50
Nie zdziwcie sie jak przyjdzie ten Braz a w odwrotna strone powedruje Marcelo
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Stary 30.06.2009, 17:51
Watts napisał(a):Wyświetl post
Śmieszą mnie opinie jakoby Wisła nie miała pieniędzy na transfery - zatem skąd rzekome oferty - 200 tys. za Nurkovicia, i te pozostałe sumy np. za Kirma?
Bo wreszcze ZUS zapłacił odszkodowanie za kontuzje Dawidowskiego
A tak na serio to mamy kase z zakończonych kontraktów i możliwości grania kilkunastu meczów w Europejskim gronie
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Od: 05.2009

Stary 30.06.2009, 17:53
Skoro pisza o tym Brazie w innych mediach ,tzn ze w Fakcie nie pisza wcale takich bzdetów ,bo bodaj oni pierwsi juz wczoraj o tym napisali
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 30.06.2009, 17:59
Ok Kirm, Braz, Nurkovic i mamy 2 miechy okienka na napastnika, choc mniej do eliminacji, niech ten Purovic. Naprawde same ruchy transferowe byłyby naprawde spoko. Bo o przydatnosci powiemy dopiero jak cos zagraja u nas

Braz moze grac i na srodku (normalna pozycja) i na obu bokach obrony w 1 meczu zagrał nawet defensyuwnego pomocnika wiec troche jak Diaz.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 30.06.2009 o godz. 18:01.

Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 30.06.2009, 18:18
Mnie tam Braz nie podnieca, pamiętajcie że w pierwszym składzie jego kosztem grał np. Wawrzyniak...

PS. Niepokoi mnie że robi nam się powoli Legia Cudzoziemska, byle Beto co nawet biegać nie potrafi dostaje angaż i nawet zalicza występy w pierwszym składzie, a Drozdowicz (tak się on zwał?), młody dobrze zapowiadający się chłopak jest odsyłany po 30 minutach sparingu...
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 30.06.2009 o godz. 18:22.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.06.2009, 18:22
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Mnie tam Braz nie podnieca, pamiętajcie że w pierwszym składzie jego kosztem grał np. Wawrzyniak...

Owszem, ale jechał na koksie )
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
GERO7
Banita

Od: 05.2009

Stary 30.06.2009, 18:28
Moze ten Braz to pomysł na rezerwowego dla Glowackiego i Marcelo ? A prawym obronca bedzie jednak ten Carlinhos ? 3 canarinhos w skladzie to tez by za dobrze nie bylo (tak jak kiedys w Legii jak kozaczyli i im sie grac nei chcialo)
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.06.2009, 18:37
Ale konkretnie, podpisaliśmy już kogoś ? Bo widzę, że znowu euforia.
Kirm jest tak samo bliski podpisania kontraktu jak Bożok był ? Za ile dni mam wejśc, żeby przeczytać o faktach, a nie domysłach ?
..
Odpowiedz cytując
Tom Al
Member

Od: 10.2008

Stary 30.06.2009, 18:42
Ja mam coraz większe wątpliwości czy RN wyrazi zgodę na zakup jakiegoś napastnika.

Zobaczcie. Jeżeli nie sprzedajemy Brożka i Boguskiego to mogą grac obaj, w odwodzie jest jeszcze Ćwielong i opcja z Gargułą zamiast drugiego napastnika.

Wyobraźmy sobie skład od jutra

Brożek, Boguski - Kirm, Garguła, Sobolewski, Małecki

Problem oczywiście z kontuzjami ale to inna bajka... rady nadzorczej ten argument może nie skruszyc.

Swoją drogą możemy miec niezłą ławkę rezerwowych w tym sezonie. Jeśli doszedłby prawy obrońca i zakontraktowalibyśmy Nurkovicia (plan minimum) to na ławie mamy tak: Ćwielong, Jirsak, Łobodziński, Diaz, Singlar, Pawełek. Widac że ławka Mistrza Polski Cantoro mógłby się nie załapac do składu meczowego... W przypadku przyjścia jeszcze napadziora jeszcze Pepe ląduje w głębokiej rezerwie...
Ostatnio edytowane przez Tom Al : 30.06.2009 o godz. 18:45.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.06.2009, 18:43

PS. Niepokoi mnie że robi nam się powoli Legia Cudzoziemska, byle Beto co nawet biegać nie potrafi dostaje angaż i nawet zalicza występy w pierwszym składzie, a Drozdowicz (tak się on zwał?), młody dobrze zapowiadający się chłopak jest odsyłany po 30 minutach sparingu...
mistrzu widziales tego Drozdowicza mlody 23 lata skoro ma 23 lata i niejest jakąs wyrózniającą sie postacią nawet w drugiej tfu pierwszej lidze to z czym do ludzi? mial okazje pojkazac sie na treningu, widocznie nie pokazal niczego specjalnego ze dostał tylko 30 minut szansy...
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 30.06.2009, 18:58
Ale czy taki Brozek w wieku 23 lat miał prawo grac w Wisle ? Wtedy był za słaby ale jednak grał bo nie mielismy nikogo innego i sie rozwinął.

Co do Garguły, tak samo Jirsak moze grac podwieszonego napastnika, ma dobre wykonczenie, ale czy my ciągle musimy zawodników "przekwalifikowywać" ?

Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 30.06.2009, 19:01
wiertar napisał(a):Wyświetl post
mistrzu widziales tego Drozdowicza mlody 23 lata skoro ma 23 lata i niejest jakąs wyrózniającą sie postacią nawet w drugiej tfu pierwszej lidze to z czym do ludzi? mial okazje pojkazac sie na treningu, widocznie nie pokazal niczego specjalnego ze dostał tylko 30 minut szansy...
No to właśnie dlatego dałem przykład Beto, który nawet biegać nie potrafi, a jakoś wg naszych był odpowiedni.
Poza tym takie jednodniowe testy to jak splunięcie w twarz, nie wiem jak w tak krótkim czasie można ocenić przydatność zawodnika.
I z tym niewyróżnianiem się bym polemizował, worek bramek w słabiutkim zespole to nie jest złe osiągnięcie, a co do wieku - czy Boguski jak do nas przychodził z 3 ligi to był niemowlakiem?
I żeby nie było - nie, nie widziałem gościa, może faktycznie jak i Beto nawet biegać nie potrafi, ale jeśli się bierze na testy kogoś z Polski to oczywistym dla mnie jest że taki ktoś MUSI być wcześniej obserwowany, aż tacy biedni żeby ktoś do Gorzowa nie mógł pojechać nie jesteśmy. A zatem jeśli był obserwowany, i ktoś ocenił że biegać jednak potrafi (a zatem już jest lepszy od Beto) i może się przydać to testy powinny być porządne.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.06.2009, 19:13
Watts napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem kolego sympatyczny, ale chyba jaja sobie robisz z tą wyrównaną rywalizacją słowackiego średniaka z młodym brazylijskim utalentowanym piłkarzem, który ma za sobą występy w takim klubie jak Panathinaikos?
nie wiem kto tu sobie jaja robi? jakie wystepy w Pana? na razie to ten "mlody, utalentowany" niczego jeszcze, nigdzie nie pokazal
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.06.2009, 19:13
jeśli się bierze na testy kogoś z Polski to oczywistym dla mnie jest że taki ktoś MUSI być wcześniej obserwowany, aż tacy biedni żeby ktoś do Gorzowa nie mógł pojechać nie jesteśmy. A zatem jeśli był obserwowany, i ktoś ocenił że biegać jednak potrafi (a zatem już jest lepszy od Beto) i może się przydać to testy powinny być porządne.
Bednarz był na meczach barażowych Gorzowa. Obserwował Drozdowicza, spodobał mu się, dostał zaproszenie na "testy" do nas i... dalej już wiesz. Rzeczywiście trochę to bez sensu, brać gościa po to, żeby 1 dzień potrenował i zagrał 30 minut w sparingu. No ale nic na to nie poradzimy. Widocznie Bednarz jakiś głębszy zamysł w tym miał
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.06.2009, 19:20
klauzulę, jesli już.
Klauzura to u norbertanek albo karmelitanek
Z tego co pamiętam to była mowa o 2 mln euro jako sumie odstepnego za Marcelo
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.06.2009, 19:21
FraMat napisał(a):Wyświetl post
nie wiem kto tu sobie jaja robi? jakie wystepy w Pana? na razie to ten "mlody, utalentowany" niczego jeszcze, nigdzie nie pokazal
Sorry, powaliło mi się, wydawało mi się że przeczytałem gdzieś że zagrał 17 spotkań w PAO.

Co jednak nie zmienia faktu że i tak może mieć większy potencjał niż Singlar. No ale póki co nie jest naszym zawodnikiem i wątpię w to żeby te rewelacje znalazły odbicie w działaniach klubu, więc o co się tu przepychać.
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.06.2009, 19:24
Beto nie potrafił biegać? potrafił i bardzo dobrze napewno nie miałbyś z nim szans na 100metrów i pozatym Beto miał jakieś osiągnięcia grał pare meczy w reprezentaci i został w rok 2006 jednym z najlepiej zapowiadającym sie talentem w Brazyli i niewiadomo czy jak by został unas jeszcze jeden sezon co by pokazał przypomnij sobie Marcelo w pierszej rudzie wszystkie piłki wybijał przedsiebie gdzie popadnie a teraz jak się rozwija, tak samo Bruno z jagieloni pierszej rudzie niewypał jakich mało a teraz aż chce się go ogłądac jak gra.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów