|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Z Bozokiem zwlekali ,bo rozmawali pewnie z Kirmem. Tu na forum padlo stwierdzenie ze klub zachowal sie wobec niego nie eleganacko ,testujac a pozniej rezygnujac,stawiajac na kogos lepszego na jego pozycje. Ja mysle ze gdyby bylo inczej tzn gdybysmy testowali Bozoka a w tym czasie zglosil by sie do niego byle kto np Olimipiakos z propozycja kontraktu(zapewne na lepszych warunkach) to ,Bozok wogole by sie nie zastanwial ,tylko podziekowal nam ale nieskorzysta. i wybiera Grekow. Taka sytuacja moze i wydaje sie niezreczna,ale w grunicie rzeczy patrzac z boku ,działa ten mechanizm w dwie strony ,i tyle .Z naszej strony podziekowano zapewne Bozokwi i temat został zamkiniety. Natomaist co do polityki,to w zasadzie szukamy jeszce napastnika, ktory zastapil by ,lub nawiazal walke z Rafałem zanim ten powroci,bo Cwielong to mi idealnie pasuje na czarnego konia ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Na wielu greckich portalach sportowych pojawiła się dzisiaj informacja, że Panathinaikos zaakceptował propozycję Wisły dotyczącą wypożyczenia Davida na rok:
http://www.aek365.gr/article.php?id=1530 http://sports.pathfinder.gr/football...ao/735621.html http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=306017&cid=83 http://www.bxpbet.com/article_detail...icle_id=172308 http://www.gazzetta.gr/content/view/38771/2/ http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=6568 Tak więc wydaje mi się, że coś musi być na rzeczy, ponieważ pierwsze doniesienia w greckich mediach, o możliwej przeprowadzce Davida do Krakowa pojawiły się 28 czerwca, czyli dwa dni temu. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Te 4 linki sa o Carlosie Marchenie...
![]()
TRZY NAJPIĘKNIEJSZE POLSKIE MIASTA...
... TRZY NAJWSPANIASZE POLSKIE KLUBY.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ale jest wzmianka o Brazie i akceptacji wypożyczenia rocznego bez opcji kupna (nie wiem czemu moj post został usunięty...). !
![]() |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
To prawda. Greckie media podały takie info.
No cóż, tak jak pisałem kilka stron wcześniej, przydałby nam się. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Nie ukrywam że byłoby świetnie, jakby spekulacje na temat Braza okazały się prawdą, a jeśli już naprawdę udałoby się go ściągnąć do Wisły i faktycznie byłby prawym obrońcą to chociaż na ten rok kamień z serca. Jakby transfery Kirma i Braza wypaliły, a do tego przyszedł jeszcze Nurković, to chyba wszyscy byliby zadowoleni z transferów. Śmieszą mnie opinie jakoby Wisła nie miała pieniędzy na transfery - zatem skąd rzekome oferty - 200 tys. za Nurkovicia, i te pozostałe sumy np. za Kirma? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ale tak btw to Braz jest prawym obrońcą czy środokowym
Więc |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie zdziwcie sie jak przyjdzie ten Braz a w odwrotna strone powedruje Marcelo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
A tak na serio to mamy kase z zakończonych kontraktów i możliwości grania kilkunastu meczów w Europejskim gronie ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Skoro pisza o tym Brazie w innych mediach ,tzn ze w Fakcie nie pisza wcale takich bzdetów
,bo bodaj oni pierwsi juz wczoraj o tym napisali |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok Kirm, Braz, Nurkovic i mamy 2 miechy okienka na napastnika, choc mniej do eliminacji, niech ten Purovic. Naprawde same ruchy transferowe byłyby naprawde spoko. Bo o przydatnosci powiemy dopiero jak cos zagraja u nas
![]() Braz moze grac i na srodku (normalna pozycja) i na obu bokach obrony w 1 meczu zagrał nawet defensyuwnego pomocnika wiec troche jak Diaz.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 30.06.2009 o godz. 18:01.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mnie tam Braz nie podnieca, pamiętajcie że w pierwszym składzie jego kosztem grał np. Wawrzyniak...
PS. Niepokoi mnie że robi nam się powoli Legia Cudzoziemska, byle Beto co nawet biegać nie potrafi dostaje angaż i nawet zalicza występy w pierwszym składzie, a Drozdowicz (tak się on zwał?), młody dobrze zapowiadający się chłopak jest odsyłany po 30 minutach sparingu...
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 30.06.2009 o godz. 18:22.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Owszem, ale jechał na koksie )![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Moze ten Braz to pomysł na rezerwowego dla Glowackiego i Marcelo ? A prawym obronca bedzie jednak ten Carlinhos ? 3 canarinhos w skladzie to tez by za dobrze nie bylo (tak jak kiedys w Legii jak kozaczyli i im sie grac nei chcialo)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ale konkretnie, podpisaliśmy już kogoś ? Bo widzę, że znowu euforia.
Kirm jest tak samo bliski podpisania kontraktu jak Bożok był ? Za ile dni mam wejśc, żeby przeczytać o faktach, a nie domysłach ? ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ja mam coraz większe wątpliwości czy RN wyrazi zgodę na zakup jakiegoś napastnika.
Zobaczcie. Jeżeli nie sprzedajemy Brożka i Boguskiego to mogą grac obaj, w odwodzie jest jeszcze Ćwielong i opcja z Gargułą zamiast drugiego napastnika. Wyobraźmy sobie skład od jutra Brożek, Boguski - Kirm, Garguła, Sobolewski, Małecki Problem oczywiście z kontuzjami ale to inna bajka... rady nadzorczej ten argument może nie skruszyc. Swoją drogą możemy miec niezłą ławkę rezerwowych w tym sezonie. Jeśli doszedłby prawy obrońca i zakontraktowalibyśmy Nurkovicia (plan minimum) to na ławie mamy tak: Ćwielong, Jirsak, Łobodziński, Diaz, Singlar, Pawełek. Widac że ławka Mistrza Polski Cantoro mógłby się nie załapac do składu meczowego... W przypadku przyjścia jeszcze napadziora jeszcze Pepe ląduje w głębokiej rezerwie...
Ostatnio edytowane przez Tom Al : 30.06.2009 o godz. 18:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
skoro ma 23 lata i niejest jakąs wyrózniającą sie postacią nawet w drugiej tfu pierwszej lidze to z czym do ludzi![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale czy taki Brozek w wieku 23 lat miał prawo grac w Wisle ? Wtedy był za słaby ale jednak grał bo nie mielismy nikogo innego i sie rozwinął.
Co do Garguły, tak samo Jirsak moze grac podwieszonego napastnika, ma dobre wykonczenie, ale czy my ciągle musimy zawodników "przekwalifikowywać" ? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Poza tym takie jednodniowe testy to jak splunięcie w twarz, nie wiem jak w tak krótkim czasie można ocenić przydatność zawodnika. I z tym niewyróżnianiem się bym polemizował, worek bramek w słabiutkim zespole to nie jest złe osiągnięcie, a co do wieku - czy Boguski jak do nas przychodził z 3 ligi to był niemowlakiem? I żeby nie było - nie, nie widziałem gościa, może faktycznie jak i Beto nawet biegać nie potrafi, ale jeśli się bierze na testy kogoś z Polski to oczywistym dla mnie jest że taki ktoś MUSI być wcześniej obserwowany, aż tacy biedni żeby ktoś do Gorzowa nie mógł pojechać nie jesteśmy. A zatem jeśli był obserwowany, i ktoś ocenił że biegać jednak potrafi (a zatem już jest lepszy od Beto) i może się przydać to testy powinny być porządne. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
nie wiem kto tu sobie jaja robi? jakie wystepy w Pana? na razie to ten "mlody, utalentowany" niczego jeszcze, nigdzie nie pokazal
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
klauzulę, jesli już.
Klauzura to u norbertanek albo karmelitanek Z tego co pamiętam to była mowa o 2 mln euro jako sumie odstepnego za Marcelo |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Co jednak nie zmienia faktu że i tak może mieć większy potencjał niż Singlar. No ale póki co nie jest naszym zawodnikiem i wątpię w to żeby te rewelacje znalazły odbicie w działaniach klubu, więc o co się tu przepychać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Beto nie potrafił biegać? potrafił i bardzo dobrze napewno nie miałbyś z nim szans na 100metrów i pozatym Beto miał jakieś osiągnięcia grał pare meczy w reprezentaci i został w rok 2006 jednym z najlepiej zapowiadającym sie talentem w Brazyli i niewiadomo czy jak by został unas jeszcze jeden sezon co by pokazał przypomnij sobie Marcelo w pierszej rudzie wszystkie piłki wybijał przedsiebie gdzie popadnie a teraz jak się rozwija, tak samo Bruno z jagieloni pierszej rudzie niewypał jakich mało a teraz aż chce się go ogłądac jak gra.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|