The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2009, 13:56
eMTe napisał(a):Wyświetl post
Jak już ktoś przypadkowo poruszył wątek Polonii to co sądzicie o Mące? : )
Źytniej czy pszennej ?

A tak serio : Mąka prezentuje podobny poziom do Smektały. Może gracz Piasta ma lepsze statystyki, ale też miał więcej okazji ,żeby się wykazać ( słabszy zespół, mniejsza konkurencja). Nie są to jednak narazie gracze na miarę Wisly..... (choć nie wykluczam ,że kiedyś mogą nimi być )
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 27.06.2009, 14:00
Lepsze? No właśnie to Mąka mniej grał, a ma lepsze ; D
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7210
Ostatnio edytowane przez eMTe : 27.06.2009 o godz. 14:10.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 27.06.2009, 14:04
eMTe napisał(a):Wyświetl post
Lepsze? No właśnie to Mąka mniej grał, a ma lepsze ; D
Być może.. Nie jestem obeznany szczerze mowiąc. Wiem ,że pamietam trzy bramki Smektały a Mąki tylko jedną.... Smektała też właściwie zagrał tylko 1 rundę.
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
L0czek
Member

Od: 12.2008

Stary 27.06.2009, 17:14
Co prawda pomocników aktualnie nie potrzebujemy ale Kascelan to piłkarz z charakterem, typowy walczak, warto by go mieć w zespole.
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...en/profil.html
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.06.2009, 17:16
z poslkiej ligi nikogo nie wezmiemy bo sa za drodzy xd

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.06.2009, 17:22
dokładnie,też tak uważam.Ceny za naszych ligowców są niewspólmiernie wysokie do ich umiejętności.
Tak wielu zawodnikom kończą sie kontrakty w 2 lidze portugalskiej że powinien sie Bednarz kimś zainteresowac.To przecież tam wyszukaliśmy Pauliste czy Clebera.Jak widac za darmo można miec solidnych graczy.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.06.2009, 18:04
AYALA napisał(a):Wyświetl post
dokładnie,też tak uważam.Ceny za naszych ligowców są niewspólmiernie wysokie do ich umiejętności.
Tak wielu zawodnikom kończą sie kontrakty w 2 lidze portugalskiej że powinien sie Bednarz kimś zainteresowac.To przecież tam wyszukaliśmy Pauliste czy Clebera.Jak widac za darmo można miec solidnych graczy.

Ayala ,ale to jest juz szerszy problem i bolączka ,od jakis 3-4 lat

Zreszta i Bednarz dokladnie zna ta sytuacje , co przychodzi do Ligi + ,to pytajac go o trnasfery z naszej ligi ,mowi to samo..."ceny za zawodnikow sa za wysokie,a my tak horendalnych kwot wydawac nie bedziemy"

U nas jakisch pomoocnik itd ktory gra sobie gdzies w Odrze czy Bytomiu ,,zrobi pare asyst ,strzeli z 4 bramki i jest juz jakies zainteresownie klubow lepszych ,to prezesunio wali kwote z kosmosu ,liczyc tylko i wylacznie na to ze bogatszy -to go i tak wykupi a przy tym sam sie nachapie.Teraz widze rezygnujemy z takich sytuacjii i bardzo dobrze,przepłacać nie możemy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.06.2009, 18:15
A wy rozumiem jesteście zdania że prezesi innych klubów powinni przed nami uklęknąć i dawać nam zawodników za półdarmo?
Jakoś nie czytałem żeby ktoś psioczył na naszych działaczy że chcą zarobić np. na transferze Brożka kilka milionów.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.06.2009, 18:24
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
...Teraz widze rezygnujemy z takich sytuacjii i bardzo dobrze,przepłacać nie możemy.
Doskonale was rozumiem i zgadzam się, że cent jakie się krzyczy za Polskich ligowców są zdecydowanie za wysokie, ale nie wyobrażam sobie Wisły, w której zdecydowana większość piłkarzy grających w meczu to obcokrajowcy...no jeszcze można przeżyć jeśli to będą piłkarze z tej części europy, ale np. 6 Brazylijczyków, 2 Słowaków i 3 Polaków to sytuacja jak dla mnie nie do przyjęcia. Oczywiście teraz wyolbrzymiam, ale do takiej sytuacji może dojść jeśli nie będziemy szukać piłkarzy krajowych, a jeśli nas nie stać na "gwiazdy" naszej ligi to trzeba zainwestować w sieć rozbudowanego krajowego skautingu!

Chcę podkreślić, gdyż mogę być źle zrozumiany nie jestem przeciw zagranicznym transferom...jestem zdecydowanie za nimi, ale jednakowo ważne jeśli nie ważniejsze są transfery piłkarzy krajowych.

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Stary 27.06.2009, 18:26
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
A wy rozumiem jesteście zdania że prezesi innych klubów powinni przed nami uklęknąć i dawać nam zawodników za półdarmo?
Jakoś nie czytałem żeby ktoś psioczył na naszych działaczy że chcą zarobić np. na transferze Brożka kilka milionów.
Jakub Błaszczykowski - 3,1 mln
Maciej Żurawski - 3,1 mln

I jak do tego ma się:

Tomasz Jodłowiec - 2,5 mln

Ile chłop sezonów zagrał dobrze w naszej lidze? Tak samo sezon temu

Radosław Majewski - 3 mln euro

A teraz wszyscy widzimy co z tego jest. Albo nie chcemy sprzedawać i mówimy "zawodnik nie jest na sprzedaż", albo dyktujemy zaporową cenę 10 mln euro jak w przypadku Garguły 6 mln euro. Takie działanie klubów to jednak próba uczynienia z wybijających się zawodników, którzy zagrali rundę dobrze i chcą skorzystać z okazji niewolników klubu... Po za tym gdyby zgłosił się klub zza granicy to pewnie nawet taniej by sprzedali...
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.06.2009, 10:56
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Ceny za naszych ligowców są niewspólmiernie wysokie do ich umiejętności.
graczy.
ja gdzies wyczytalem ze za Jodłowca Polonia chce 2,5 a nawet 3 mln euro. Lecha tylko obecnie chyba bedzie stac na niego
rozumiem ze gosc jest dobry, ale bez przesady

Niedlugo to bedzie tak, ze w Wisle bedzie grala 11 obcokrajowcow bo na Polakow nas nie bedzie stac
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 29.06.2009 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Stary 29.06.2009, 14:12
Propozycja na młodego, zdolnego, napastnika

Mads Stokkelien
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ds/profil.html
http://www.ikstart.no/ArticleLMWideI...84&amid=487904

Kilka video
http://www.youtube.com/watch?v=cxjoTobpnR0
http://www.youtube.com/watch?v=5xlOd...eature=related

z tego co słyszałem to ma być następca Ole Gunnara Solskjæra...
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.06.2009, 14:29
teraz ciekawe co pocznie Bozok jak nie wypali transfer do Wisły. Bylby to kolejny pilkarz Ruzomberoka ( po Hajduchu ) w ostatnim czasie, ktory mial ustalony kontrakt i mial go lada chwila podpisac ( choc to tylko wiemy z mediow )
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 29.06.2009, 15:06
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1...wiadomosc.html

może nim by się zainteresować?

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 29.06.2009, 16:09
Nierealne, jeśli jest kapitanem młodzieżówki to jest dobrym juniorem - więc go nie wypuszczą.
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Stary 29.06.2009, 16:22
Przeczytałeś to ? Pisze jak byk że mu się kontrakt kończy więc jeżeli będzie chciał to sobie pójdzie nawet do Arabii grać ;-)
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 29.06.2009, 16:27
gdyby nie to ze mu się kończy kontrakt w ogóle bym nie dawał tego linka.

Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Stary 29.06.2009, 16:56
Gdybym był Bednarzem tobym zatrudnił siebie, bo brak w Wiśle szybkich obunożnych walecznych i dobrych technicznie skrzydłowych z klejem w nodze no i jak zwolnią numer 21 to mogę grać lubię ten temat, bardzooo
prosiłbym rodzimych football i championship managerów żeby mnie wypromowali i wytransferowali czym prędzej. mam w fm-ie 2009 bardzo dobre statystyki, ale niestety nie mam żadnego filmiku na YT :(
Powód: ce mam dziwne pomysły
Ostatnio edytowane przez crate digger : 29.06.2009 o godz. 17:00.
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.06.2009, 19:12
No ciekawe mogłoby to być gdyby poszedł do nas ten Kmieć ale trzeba się z tym liczyć że to może być "talent" na miarę Fojuta czy Króla...ale może warto go wziąć na testy w końcu mu się właśnie kontrakt kończy
Ostatnio edytowane przez sharkey : 29.06.2009 o godz. 19:16.

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2009, 20:36
Trochę dziwne, że z kapitanem młodzieżówki nie przedłuża się kontraktu. A jeśli on nie chce... to on jest dziwny, bo Werder to czołówka w Niemczech.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.06.2009, 21:04
Ludzie, gdyby nie ten artykuł to nikt by nie słyszał przez dłuższy czas o jakimś Kmieciu! Widzieliście go choć raz na oczy? Nie. Zabłysnął w reprezentacji? Jakiś trener mówił, że ma wielki talent? Nie. Kapitanem nei musi zostać osoba najlepsza, posiadająca największe umiejętności, ale osoba z charakterem, potrafiąca prowadzić drużynę do zwycięstw.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2009, 21:07
Bądź co bądź, kapitan raczej regularnie gra w 1 składzie więc najgorszym juniorem też nie był. Więc po co odchodzi?
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.06.2009, 22:28
Ale on chce grać dla Polski a nie w Polsce, ja zrozumiałem że on chce grać w reprezentacji
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 29.06.2009, 22:34
no tak przecież napisane jest że grał u nas w kadrze u-19
a ja podałem ten link z racji tego że kończy mu się kontrakt

Odpowiedz cytując
raciborzanin
Member

Od: 10.2007

Stary 30.06.2009, 15:51
Idąc tropem Kirma, który grał w lidze słowenskiej jest tam jeszcze kilku ciekawych graczy,
np.: najlepszy strzelec ligi słoweńskiej Tavares(25 lat, 19 bramek i 5 asyst w lidze, kontrakt konczy mu sie dopiero za rok):
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...es/profil.html

Oraz młody, 20 letni Słoweniec Etien Velikonja(17 bramek i 5 asyst w lidze słowenskiej):
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...inenblick.html - tez trzeba za neigo zapłacić.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Stary 30.06.2009, 16:06
raciborzanin napisał(a):Wyświetl post
Idąc tropem Kirma, który grał w lidze słowenskiej jest tam jeszcze kilku ciekawych graczy,
np.: najlepszy strzelec ligi słoweńskiej Tavares(25 lat, 19 bramek i 5 asyst w lidze, kontrakt konczy mu sie dopiero za rok):
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...es/profil.html

Oraz młody, 20 letni Słoweniec Etien Velikonja(17 bramek i 5 asyst w lidze słowenskiej):
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...inenblick.html - tez trzeba za neigo zapłacić.
Ten drugi zdecydowanie lepszy : )
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 30.06.2009, 16:42
A widzieliście ceny nie stać nas :/
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Stary 30.06.2009, 16:56
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
A widzieliście ceny nie stać nas :/
A widziałeś adres serwisu? Transfermarkt.de : )
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 30.06.2009, 17:18
Na miejscu bednarza poobserwowałbym przez przyszły sezon Krzysztofa Husa, który ledwo co przeniósł się ze Stali Rzeszów, do Jagi.
Siłą rzeczy mieszkając w Rzeszowie parę razy słyszałem od znajomych o tym grajku. Dwa razy też go widziałem w akcji i robił wrażenie. Wyróżniał się w tej kopaninie zaangażowaniem na plus. 19-e lat, prawy obrońca, reprezentant młodzieżowy. Agresywnie atakuje przeciwników i ma niezłe dośrodkowanie.
Nie, żebym uważał, że jest jakiś zajebisty, ale widać, że ma chłopak smykałkę do kopania.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.06.2009, 17:50
trzeba konkretnie przetrzepać te tanie ligi i pozbierać z nich talenty.
wzmocnić musimy obronę, skrzydła i atak.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów