|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() Sikora, który nie gra w Hiszpanii mówi ze mu sie klimat podoba i wogole ze jest super ekstra. Cóż z niego za piłkorzyna, jakby nie był szybki by z A klasy nie wyszedł nawet ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
![]() Pewnie, w końcu jak można nie marzyć o Saganowskim przy Reymonta? Proponuję jeszcze Vukovića i ponownie dać szansę Svitlicy. Czy naprawdę to, gdzie grał poprzednio piłkarz nie ma dla Ciebie żadnego znaczenia? Dla mnie ma.
Ostatnio edytowane przez MCX : 24.06.2009 o godz. 17:16.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
A przy okazji wywalić Skorżę i ponownie zatrudnić Okukę. Acha i oczywiście Kaczorowskiego - przecież szukamy lewego obrońcy
. Może Lechia sprzeda nam jeszcze Surmę do kompletu.* oczywiście chciałem napisać prawego obrońcy
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 25.06.2009 o godz. 07:51.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak, brawo, to jest Rafał Kujawa.
Dostajesz 10pkt w lidze scoutów. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zobacz jego bramki, multum z nich zdobywał z dystansu! Dużo było bramkami kolejki ekstraklasy. Czy mamy w kadrze jakiegoś napastnika który strzela równie piękne bramki zza pola karnego? Owszem Sobol potrafi przyłożyć, ale nie w takiej skali jak robił to Sikora. Zresztą za rekomendacje Adriana niech służy fakt, iż Maciej Skorża w jednym z pierwszych wywiadów po obcięciu Wisły, wymienił Sikorę jako zawodnika którego chętnie widziałby w Wiśle. Ja natomiast nie chciałbym widzieć w Wiśle Sagana! Raz ze względu na jego miłość (L). Dwa, w niczym nie jest lepszy od Niedzielana, Matusiaka, czy chociażby Svitlicy.
Ostatnio edytowane przez Lysy : 25.06.2009 o godz. 00:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Owszem, pamiętam nawet jak z Legią w okno ukuł, ale...mówimy o nim jako niby przyszłym naszym zawodniku.
A ja osobiście, ni chuja nie chciałbym gracza, który jest łasy na pieniądze. Jakoś wstręt mam do takich, i za takiego uważam Sikore, po jego wywiadach. Są gusta i guściki oczywiście, ale przytaczanie - "jakie bramki ładował z dystansu" nie wiem czy ma się do tego jaką aktualnie prezentuje formę. Jakby nie było, Stanko Śvitlica pięknych nie strzelał, ale strzelał dużo. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Moze Sikora to bylby drugi Matusiak. Sa dwie opcje albo to bedzie taki Matusiak albo Franek. Ja uwazam ze to pierwsze. Bo wydaje mi sie ze koles spoczoł na laurach, skoro satysfakcjonuje go klimat w Hiszpanii a to ze siedzi na ławie to poł bidy to to nie jest piłkarz z ambicjami tylko jakis kopacz wstretny. Franek z tego co pamietam to zawsze chciał grac, na kase sie az tak nie ogladał. Oczywiscie chciał napewno przy oakzji zarobic ale pierwsyzm celem to było grac a nie grzac ławe. Ni dal rady w Hispzanii to poszedł do Anglii tam nie poszło to poszedl do USA, a taki Sikora skoro juz ma w glowie zakodowane "chce kase, moge nie grac, chce fajna pogode" to przpraszam ale ch.. mu w pupe
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
jesli skorza tak mowil to bylo dawno typowego egzekutora juz mamy a p Maciek samo mowi ze priorytetem jest wysoki napastnik chyba ze po cichu gdzies tam ten sikorka jest zalatwiany
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Może by tak ściągnąć 2-3 młodych Bośniaków ?
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...in/profil.html http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ir/profil.html http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ic/profil.html http://www.transfermarkt.de/de/spiel...an/profil.html według Bośniaków posiadają spory potencjał, a co jak co ale Bośnia doczekała się sporej ilości talentów... PS Wisła mogła by nawiązać współpracę z jakimś klubem z Bośni, np. FK Zeljeznicar Sarajevo... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Sagan to chyba stary ŁKS-siak wiec z tą miłosćia do (L) to niewiem,w koncu kosa. Co do Sikory to po wywiadach widac na co jest łasy i tez nietrawie takich klientów. Kreują sie na wielke gwiazdy ,a nic nie osiagneli.Oczywiscie niewszyscy ale jednak sa tacy. A Bednarz moim zdaniem obrał dobry kierunek ,rynek slowacki itp,az dziw ze tak pozno przeczesywany. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ja bym sprowadził - Cetnarskiego,Chałasa,Chrapka i tego obiecującego obrońce Ruchu Sadloka.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.06.2009 o godz. 18:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
co do Chałasa i Chrapka to przed momentem czytałem wywiad z trenerem Lecha ze rezugnują z tych piłkarzy ponieważ zarówno Znicz jak i Podbeskidzie podyktowało zaporowe ceny za tych zawodników odpowiednio 1 i 1,5 mln zł jak dla mnie to tez lekka przesada biorąc pod uwage poziom pierwszoligowych rozgrywek w naszym kraju
![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
poszukałem trochę utalentowanych piłkarzy z południa :
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ak/profil.html Jan Novak, MFK Kosice, 24 lat, 2 występy w reprezentacji Słowacji, 31 meczy- 12 goli http://www.transfermarkt.de/de/spiel...mi/profil.html Arijan Ademi, HNK Sibenik, 18 lat, reprezentant U-19 Chorwacji, 28 meczy w sezonie http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ic/profil.html Zivko Zivkovic, 20 lat, reprezentant U-21 Serbii, 22 mecze w sezonie |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]() ![]() Tylko Centrum |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ne/profil.html
Ciekawy dość bramkarz w pucharze konfederacji z Hiszpanią i Brazylią grał bardzo dobrze choć nie wiem czy w naszym zasięgu bo po tych występach cena może wzrosnąć. A Sikora mógł by się przydać i nie rozumiem tych co chcą jakiegoś wysokiego napastnika mieliśmy już drewnianego Beto wystarczy, lepszy mały szybki skuteczny . |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tak specjalnie dla Ciebie jeździłem w ramach wolnego czasu do Chorwacji, Serbii i Słowacji, by najpierw obejrzeć chłopaków w akcji, żeby zadowolić takich jak Ty swoim postem i odpowiadać na takie głupie zaczepki. A co myślisz, że jak zobaczysz w tv, lub na jednym meczu jakiegoś nawet Polaka to będziesz mądrzejszy o to, czy jest utalentowany ? Jak jesteś spec to zgłoś się do sztabu, może szukają scoutów. To jest temat "Gdybym był Bednarzem" a nie "Pomagam Bednarzowi". Jeśli ktoś jest w lidze bramkostrzelny, młody czyli rozwojowy i gra w reprezentacji, to na pewno nie za ładne oczy. To samo dotyczy bramkarza, jeśli rozgrywa komplet meczy i gra w młodzieżówce. Myślisz, że Jacek Bednarz lub jego współpracownicy jeżdżą tylko po całym świecie i oglądają piłkarzy ? Większość to pomoc innych menadżerów i taśmy, po których dopiero zaprasza się na testy.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ja tam bym widzial Cetnarskiego w Wiśle...ciekawe swoja droga ile belchatow krzyknalby za niego
Ostatnio edytowane przez urit1906 : 26.06.2009 o godz. 20:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
||
|
Cytat:
A że jej nie posiadamy, a pan Bednarz oraz nasi trenerzy muszą być generalnie w Krk, to pozostaja płyty DVD i krótkie owe testy... Cytat:
Oczywiście Garguła jest dużym wzmocnieniem, szczególnie jeśli patrząc na grę w europejskich pucharach [gdzie potrzeba doświadczenia], a w lidze [gdyby coś] zawsze możemy postawić na Jirsaka, czy Mączyńskiego[!]. Także, póki co, myślę, że mamy większe bolączki. ![]()
...Powód: edit
Ostatnio edytowane przez masterlag : 26.06.2009 o godz. 21:17.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie wiem czy to prawda ale w komentarzach na stronie 90minut.pl przeczytałem że Sretenovic jest wolnym piłkarzem a my potrzebujemy stopera. Ograny w Polskiej lidze i bardzo twardy. Dla przypomnienia to Serb który grał w Zagłębiu jeden sezon i był wypożyczony z czołowego klubu w Portugali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
no wlasnie, ciekawe co z Maczynskim, bo wydaje sie ze jesli w tej rundzie nie dostanie szansy to moze odejsc w zimie. Ale najlepszym rozwiazaniem byloby go wypozyczyc do klubu nawet I ligowego, bo tak naprawde nie wiemy jak poradzilby sobie grajac cala runde w druzynie gdzie mialby miejsce w pierwszym skladzie, bo w ME raczej nie zweryfikuje sie tak naprawde pelnych umiejetnosci zawodnika.
Tylko ze Gargula byl wolnym zawodnikiem, a Cetnar obecnie nie bylby do wyciagniecia tak latwo z Belchatowa, bo jego wartosc rosnie tak naprawde z meczu na mecz. Mysle ze obecnie jakies 500-600 tys za tego zawodnika to dla dzialaczy z Belchatowa mogloby byc za malo. A po odejsciu Garguly a teraz prawdopodobnie Gola to on zostanie centralna postacia druzyny prowadzonej przez R. Ulatowskiego.
Ostatnio edytowane przez urit1906 : 26.06.2009 o godz. 20:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nie sadze zeby Belchatow wogole chcial sie pozbywac Cetnarskiego bo chlop jest perspektywiczny, gdyby sie go pozbyli to mieliby wielki bol glowy w pomocy a wiadomo, ze Belchatow ma ambicje.
Trzeba by za ngo sporo zaplacic bo oni wcale go nie musza sprzedawac i tylko spore pieniadze moglyby ich przekonac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
pewnie by za niego krzykneli 1-2 mln Euro... tacy cwani sa, chca wielki biznes zrobic na piłkarzach i wyjda na tym tak jak z Gargula. Chłopak zagra kilka dobrych sezonow, zobaczy e w Bełchatowie juz sie nie rozwinie, nie przedłuzy kontraktu i przejdzie za darmo do czołowego polskiego klubu. Chytry dwa razy traci
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A co myślicie o Jakubie Smektale z Piasta Gliwice
![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Kuba Smektała to niewątpliwie spory talent, który się ostatnio objawił. Ale trzeba pamiętać, że Wisła jest na takim poziomie, że nie może zadowalać nas tylko mistrzostwo kraju, trzeba zacząć bić się w europejskich pucharach. Smektała to jedynie póki co chłopak na boiska ligowe, dopiero ledwie strzelił 3 bramki w ekstraklasie w 13 meczach jakie rozegrał w barwach Polonii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
*Piasta on gra w Piaście Gliwice
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Jak już ktoś przypadkowo poruszył wątek Polonii to co sądzicie o Mące? : )
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|