|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Źytniej czy pszennej ?
A tak serio : Mąka prezentuje podobny poziom do Smektały. Może gracz Piasta ma lepsze statystyki, ale też miał więcej okazji ,żeby się wykazać ( słabszy zespół, mniejsza konkurencja). Nie są to jednak narazie gracze na miarę Wisly..... (choć nie wykluczam ,że kiedyś mogą nimi być ) ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Lepsze? No właśnie to Mąka mniej grał, a ma lepsze ; D
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7210
Ostatnio edytowane przez eMTe : 27.06.2009 o godz. 14:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Być może.. Nie jestem obeznany szczerze mowiąc. Wiem ,że pamietam trzy bramki Smektały a Mąki tylko jedną.... Smektała też właściwie zagrał tylko 1 rundę.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Co prawda pomocników aktualnie nie potrzebujemy ale Kascelan to piłkarz z charakterem, typowy walczak, warto by go mieć w zespole.
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...en/profil.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
z poslkiej ligi nikogo nie wezmiemy bo sa za drodzy xd
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
dokładnie,też tak uważam.Ceny za naszych ligowców są niewspólmiernie wysokie do ich umiejętności.
Tak wielu zawodnikom kończą sie kontrakty w 2 lidze portugalskiej że powinien sie Bednarz kimś zainteresowac.To przecież tam wyszukaliśmy Pauliste czy Clebera.Jak widac za darmo można miec solidnych graczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ayala ,ale to jest juz szerszy problem i bolączka ,od jakis 3-4 lat Zreszta i Bednarz dokladnie zna ta sytuacje , co przychodzi do Ligi + ,to pytajac go o trnasfery z naszej ligi ,mowi to samo..."ceny za zawodnikow sa za wysokie,a my tak horendalnych kwot wydawac nie bedziemy" U nas jakisch pomoocnik itd ktory gra sobie gdzies w Odrze czy Bytomiu ,,zrobi pare asyst ,strzeli z 4 bramki i jest juz jakies zainteresownie klubow lepszych ,to prezesunio wali kwote z kosmosu ,liczyc tylko i wylacznie na to ze bogatszy -to go i tak wykupi a przy tym sam sie nachapie.Teraz widze rezygnujemy z takich sytuacjii i bardzo dobrze,przepłacać nie możemy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A wy rozumiem jesteście zdania że prezesi innych klubów powinni przed nami uklęknąć i dawać nam zawodników za półdarmo?
Jakoś nie czytałem żeby ktoś psioczył na naszych działaczy że chcą zarobić np. na transferze Brożka kilka milionów. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Chcę podkreślić, gdyż mogę być źle zrozumiany nie jestem przeciw zagranicznym transferom...jestem zdecydowanie za nimi, ale jednakowo ważne jeśli nie ważniejsze są transfery piłkarzy krajowych. ![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Maciej Żurawski - 3,1 mln I jak do tego ma się: Tomasz Jodłowiec - 2,5 mln Ile chłop sezonów zagrał dobrze w naszej lidze? Tak samo sezon temu Radosław Majewski - 3 mln euro A teraz wszyscy widzimy co z tego jest. Albo nie chcemy sprzedawać i mówimy "zawodnik nie jest na sprzedaż", albo dyktujemy zaporową cenę 10 mln euro jak w przypadku Garguły 6 mln euro. Takie działanie klubów to jednak próba uczynienia z wybijających się zawodników, którzy zagrali rundę dobrze i chcą skorzystać z okazji niewolników klubu... Po za tym gdyby zgłosił się klub zza granicy to pewnie nawet taniej by sprzedali... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
ja gdzies wyczytalem ze za Jodłowca Polonia chce 2,5 a nawet 3 mln euro. Lecha tylko obecnie chyba bedzie stac na niego
![]() rozumiem ze gosc jest dobry, ale bez przesady Niedlugo to bedzie tak, ze w Wisle bedzie grala 11 obcokrajowcow bo na Polakow nas nie bedzie stac
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 29.06.2009 o godz. 11:02.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Propozycja na młodego, zdolnego, napastnika
Mads Stokkelien http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ds/profil.html http://www.ikstart.no/ArticleLMWideI...84&amid=487904 Kilka video http://www.youtube.com/watch?v=cxjoTobpnR0 http://www.youtube.com/watch?v=5xlOd...eature=related z tego co słyszałem to ma być następca Ole Gunnara Solskjæra... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
teraz ciekawe co pocznie Bozok jak nie wypali transfer do Wisły. Bylby to kolejny pilkarz Ruzomberoka ( po Hajduchu ) w ostatnim czasie, ktory mial ustalony kontrakt i mial go lada chwila podpisac ( choc to tylko wiemy z mediow )
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nierealne, jeśli jest kapitanem młodzieżówki to jest dobrym juniorem - więc go nie wypuszczą.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przeczytałeś to ? Pisze jak byk że mu się kontrakt kończy więc jeżeli będzie chciał to sobie pójdzie nawet do Arabii grać ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gdyby nie to ze mu się kończy kontrakt w ogóle bym nie dawał tego linka.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdybym był Bednarzem tobym zatrudnił siebie, bo brak w Wiśle szybkich obunożnych walecznych i dobrych technicznie skrzydłowych z klejem w nodze
no i jak zwolnią numer 21 to mogę grać prosiłbym rodzimych football i championship managerów żeby mnie wypromowali i wytransferowali czym prędzej. mam w fm-ie 2009 bardzo dobre statystyki, ale niestety nie mam żadnego filmiku na YT :( Powód: ce mam dziwne pomysły
Ostatnio edytowane przez crate digger : 29.06.2009 o godz. 17:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
No ciekawe mogłoby to być gdyby poszedł do nas ten Kmieć ale trzeba się z tym liczyć że to może być "talent" na miarę Fojuta czy Króla...ale może warto go wziąć na testy w końcu mu się właśnie kontrakt kończy
![]()
Ostatnio edytowane przez sharkey : 29.06.2009 o godz. 19:16.
![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Trochę dziwne, że z kapitanem młodzieżówki nie przedłuża się kontraktu. A jeśli on nie chce... to on jest dziwny, bo Werder to czołówka w Niemczech.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ludzie, gdyby nie ten artykuł to nikt by nie słyszał przez dłuższy czas o jakimś Kmieciu! Widzieliście go choć raz na oczy? Nie. Zabłysnął w reprezentacji? Jakiś trener mówił, że ma wielki talent? Nie. Kapitanem nei musi zostać osoba najlepsza, posiadająca największe umiejętności, ale osoba z charakterem, potrafiąca prowadzić drużynę do zwycięstw.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bądź co bądź, kapitan raczej regularnie gra w 1 składzie więc najgorszym juniorem też nie był. Więc po co odchodzi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ale on chce grać dla Polski a nie w Polsce, ja zrozumiałem że on chce grać w reprezentacji
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no tak przecież napisane jest że grał u nas w kadrze u-19
a ja podałem ten link z racji tego że kończy mu się kontrakt ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Idąc tropem Kirma, który grał w lidze słowenskiej jest tam jeszcze kilku ciekawych graczy,
np.: najlepszy strzelec ligi słoweńskiej Tavares(25 lat, 19 bramek i 5 asyst w lidze, kontrakt konczy mu sie dopiero za rok): http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...es/profil.html Oraz młody, 20 letni Słoweniec Etien Velikonja(17 bramek i 5 asyst w lidze słowenskiej): http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...inenblick.html - tez trzeba za neigo zapłacić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A widzieliście ceny nie stać nas :/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Na miejscu bednarza poobserwowałbym przez przyszły sezon Krzysztofa Husa, który ledwo co przeniósł się ze Stali Rzeszów, do Jagi.
Siłą rzeczy mieszkając w Rzeszowie parę razy słyszałem od znajomych o tym grajku. Dwa razy też go widziałem w akcji i robił wrażenie. Wyróżniał się w tej kopaninie zaangażowaniem na plus. 19-e lat, prawy obrońca, reprezentant młodzieżowy. Agresywnie atakuje przeciwników i ma niezłe dośrodkowanie. Nie, żebym uważał, że jest jakiś zajebisty, ale widać, że ma chłopak smykałkę do kopania. ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
trzeba konkretnie przetrzepać te tanie ligi i pozbierać z nich talenty.
wzmocnić musimy obronę, skrzydła i atak. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|