|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Wybijcie sobie z głowy, że coś będzie budowane na błoniach!! Może jeszcze parking pod Wawelem niech zrobią. Kraków posiada inwestycje nastawione nie tylko pod piłkę nożną, trzeba też o tym pomyśleć.
ps. Błonia są wpisane jako zabytek od 2000r bodajże..
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 24.06.2009 o godz. 13:30.
![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
trzeba iść z duchem czasu... a nie stać w miejscu!
po co Krakowowi te Błonie? żeby psy miały gdzie srać? no proszę Cię... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Strzał w dziesiatke, grac na stadionie kilkaset metrow obok, zamiast na swoim, ktory bedzie wedlug mnie bardzo konkretny i wystarczajacy. Reprezentacja bedziew grac w Warszawie na specjalnie pod to przygotpowanym Stadionie Narodowym i bardzo dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Budowa stadionu, jak i czegokolwiek na błoniah to czysta głupota i dobrze że nikt się na to nie zgodzi. Tak odnośnie budowy czegokolwiek na błoniach, tak jak ktoś wspomniał błonia są wpisane do rejestru zabytków, ostatni klub Nadwiślanka i Juwenia chciały odremontować swoje budynki i wybudować małe hoteliki i restauracje na swoim terenie, co spotkało się oprotestowaniem przez prawie wszystkie możliwe instytucje, na czele z konserwatorem zabytków, który w tej sytuacji ma prawo "veta" tak jak w przypadku budowy oświetlenie na Hutnika, czy ciągnącej się sprawy szkieletora. Tak dla informacji na terenie tych dwóch klubów nie może powstać nic wyższego niż 4 metry.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie mogę zrozumieć jak można takie brednie pisać. Jedź sobie do Warszawy czy innej wiochy i siedz sobie w supermarkecie albo nie wiem gdzie a nie pisz głupot proszę. Ludzie litości! P.S. Aż strach pomyśleć co by się teraz działo na błoniach przez takich "fachowców" jak ty
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 24.06.2009 o godz. 13:50.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
po pierwsze, po ch*uja nam 3 stadiony w obrębie 800m ![]() po drugie, gdzie tu wyjść z psem na spacer czy z rodziną itp. po trzecie, Błonia niosą korzyści finansowe, np. koncerty na nich organizowane, i inne imprezy masowe po czwarte pysio, kawiarni i innych lokali w Krakowie jest mase. to tak na poczekaniu bez żadnych rozmyśleń.. tylę
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 24.06.2009 o godz. 14:06.
![]()
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ludzie ja wiem ze wakacjie i nie wiecie co ze soba zrobic ale moze dla wlasnego zdrowia psychicznego i fizycznego wyjdzcie na zewnatrz bo najwidoczniej fale elektryczne emitowane przez komputery wam szkodza. Blonie Krakowskie to jest jedna z piekniejszych zeczy w miescie, nie jedno miasto w Polsce i na swiecie nam zazdrosci takiego terenu w cenrum miasta.Gdzie mozna zrobic wiele koncertow czy imprez masowych nie mowiac juz o luksusie dnia codziennego dla mieszkancow gdzie mozna sobie pobiegac czy polezec. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
o to to.... ![]() o tych masowych imprezach i komfortu mieszkańców już wspomniałem. jak już ktoś powiedział, dobrze, że tacy znawcy jak pysio nie mają wpływu na rozwój miasta. ![]()
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jeżeli kiedykolwiek miałoby być zburzone D i budowane od nowa to tylko i wyłącznie jako trybuna jednopiętrowa i stroma i bez tych nikomu nie potrzebnych pleks bo skoro tam jest młyn to taka trybuna daje bardzo dobre warunki zarówno akustyczne jak i do prezentowania opraw. E sobie może być 2 piętrowe ale obie powinny być budowane jako węższe tak żeby w tej daaaalekiej przyszłosci C i AiB można było zbudować blisko murawy ![]() Tak jak na nowym Anfield http://stadiony.net/project.php?p=131 The Kop
Ostatnio edytowane przez spinnaker : 24.06.2009 o godz. 14:44.
|
||
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Jako budowlaniec powinienes wiedziec, ze nie wolno podczas budowy zmieniac "wygladu zewnetrznego".
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko trzeba wzisac pod uwage ze zmieniajac kilkakrotnie plan budowy( w czasie budowy)nigdy nie osiagniemy tego samego co budujac projekt od podstaw wdlug zalozonego planu. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
prawda jest taka ze najbardziej wykorzystany stadion bedzie miała Wisła i Legia tyle w tym temacie.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
http://img134.imageshack.us/i/14233334.png/
Czy te 4 elementy które zaznaczyłem to będą wejscia/wyjscia na trybunę I co to jest ten 5 element zaznaczony |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
ten 5 element to winda
a te 4 elementy chyba wejscia |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
I racje ma saklak1906 Tylko trzeba wzisac pod uwage ze zmieniajac kilkakrotnie plan budowy( w czasie budowy)nigdy nie osiagniemy tego samego co budujac projekt od podstaw wdlug zalozonego planu. Osobiście głosowałbym za 4 trybunami dwupoziomowymi bez okrąglaka. Wtedy ten stadion tworzyłby spójną całość. |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
A zmiana funckji budynku, czy jego czesci, to juz w ogole jeden wielki problem. Nie siedze w polskim prawie budowlanym, ale prawdopodobnie jest bardziej rygorystyczne od irlandzkiego czy brytyjskiego. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dajcie już spokój z tymi zmianami w projekcie. Tu przesunąć, tu dostawić, tu obniżyć, tam podnieść dach i rozbudować... a budowa trwa
I nikt nie będzie tego stadionu rozbudowywał za 10-20 lat. Chyba niektórzy żyją w matrixie...Stadion będzie taki jak zaprojektowano. Jedyne, czego teraz trzeba dopilnować to: - terminowe i dokładne wykonanie robót, - odpowiednie zaplanowanie funkcjonalnego urządzenia wnętrz (tam gdzie jeszcze nie jest to zrobione), - efektowne akcje marketingowe przed pierwszymi meczami na nowym stadionie i odpowiednie zaplanowanie organizacji całego wydarzenia pt. "Mecz Wisły Kraków". Pewnie każdy z nas miał jakieś uwagi podczas projektowania stadionu. Np. moim zdaniem trzeba było zrezygnować z narożników (i zabudować je jak na Boaviście Porto), a dzięki temu dłuższe trybuny przybliżyć do murawy i podwyższyć o jakieś 7-10 rzędów. Ale wbijcie sobie do głów: NIE MA MOŻLIWOŚCI ZMIANY PLANÓW! Będzie 33 tys., okrąglak, 17 m. od murawy, zadaszenie niepołączone ze sobą, dziury pomiędzy trybunami, przeciętne narożniki.... Ale też dach nieźle chroniący od deszczu, fajna kibicowsko trybuna D, niezła akustyka, sporo miejsca na zapleczu (przynajmniej w dużych trybunach), dobrej jakości catering, efektowny sklep i muzeum, estetyczne toalety, windy, eleganckie pomieszczenia biurowe, skyboxy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Będzie 33 tys., okrąglak, 17 m. od murawy, zadaszenie niepołączone ze sobą, dziury pomiędzy trybunami, przeciętne narożniki....
tak, ale stadion będzie zajebisty! BO NIE OPONKA!!!! Tylko, nasz , swojski, angielski kwadraciak! Nie rozumiem, czemu tak się podniecacie czy to oponka czy nie. Może wcześniej niedokładnie się wyraziłem, mnie się podoba Allianz Arena z zewnątrz, ale PRZEDE WSZYSTKIM od środka. Miałem na myśli kąt nachylenia i łączenie trybun, itd. A Stadion Cracovii wg mnie ładny mały stadionik. 15 tysięcy, zwarta bryła, przemyslany od początku do końca. (a nie od początku do końca jednej trybuny.) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jaki kąt nachylenia mają poszczególne trybuny w AA, a jaki będą miały u nas?
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
kąt nachylenia trybun AA: http://stadiony.net/pictures/ger/all...nz_arena21.jpg
kąt nychylenia naszych trybun: http://img195.imageshack.us/img195/1669/wisa.jpg ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Byłem na Allianz Arena i wybacz, ale nie ma co porównywać. To tak, jakbyś porównał nowe BMW M5 do Mercedesa Klasy S. Oba zaje***te, ale różnią się klasą. Tak samo ze stadionami. Oba mi się podobają, ale trzeba brać realia pod uwagę. Nasz będzie w sam raz. Też wolę kwadraciaka z pieprzykiem, zamiast opony
![]() ![]()
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ludzie, no nie ma co się oszukiwać. My raczej w ocenie naszego stadionu nie jesteśmy obiektywni. Spytałem co o tym sądzą moi znajomi, nie kibice Wisły i spoza naszego kraju, to można powiedzieć że byli lekko zdumieni tym co zobaczyli. Nie podobał im się. Zresztą podobnie mówią inni polscy kibice, w sondażu na najładniejszy stadion budowany na Euro zajęliśmy ostatnie miejsce, jeśli ktoś to pamięta. A to dlatego, że my jako pierwsi zaczęliśmy budowę nowoczesnego stadionu. Gdzie jeszcze nikt nie myślał o Euro, albo o tym że na stadion będzie przychodzić więcej niż powiedzmy 25 tys. widzów. Jeżeli pamiętacie, to pierwotnie nasz stadion nie miał mieć narożników, wtedy to nikomu nie przeszkadzało ( wydaje mi się, że jeszcze do dziś zdjęcie tamtego projektu wisi na ścianie między halą Wisły a restauracją U Wiślaków). Trudno, będzie jaki będzie i należy się cieszyć z tego się ma. Liczą się kibice a nie stadion.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez licoo : 25.06.2009 o godz. 00:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Cieszmy się, że w ogóle będziemy mieć stadion. Jeszcze niedawno to było boisko- 4 betonowe trybuny, żadnego zadaszenia, brak cywilizacji...
Jeśli chodzi o pojemność dla nas jest zupełnie wystarczający. Po co nam 60. tysięcznik skoro na 6 krzesełek zajęte by było 1? W ważniejszych meczach 2... O kosztach utrzymania już nie wspomnę. Gdyby nie te 17m byłby idealny... PS 3 w nocy i robią ;-)
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 25.06.2009 o godz. 02:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zgadzam sie w 100% gdyby nie ta odleglosc moglbym darowac niespojnosc wygladu w srodku.
![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mam prosbe, da ktos link do kamerki z widokiem na C ? Bo mam tylko ta z widokiem na A i B.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie ma co pierd**** o tym czy bedzie nowoczesny czy nie dla mnie i tak on bedzie NAJLEPSZY i NAJŁADNIEJSZY a jeszcze lepiej bedzie sie prezentowal jak my na nim bedziemy stali i zdzierali gardla!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
http://www.2012.org.pl/images/krakow_aktualny_1024.jpg |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przegladnij ten temat to co trzecia strone znajdziesz linka do tej kamery- leniu ![]() ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Tak czytam i czytam Wasze komentarze... jaka oponka? W tym miejscu nie zmieści się nic innego jak kwadraciak, zwróccie uwagę że trybuna zachodnia praktycznie wchodzi w ulicę Reymana. Inny projekt byłby możliwy ale budowany od podstaw, np. poza miastem, na tę "działkę" wejdzie kwadraciak i tyle, zwłaszcza że do D i E dobudowana jest reszta. Podzielam zdanie niektórych, nieważne jaki, ważne że własny i pełny. Nic innego się nie liczy.
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|