The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2009, 13:28
Wybijcie sobie z głowy, że coś będzie budowane na błoniach!! Może jeszcze parking pod Wawelem niech zrobią. Kraków posiada inwestycje nastawione nie tylko pod piłkę nożną, trzeba też o tym pomyśleć.

ps. Błonia są wpisane jako zabytek od 2000r bodajże..
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 24.06.2009 o godz. 13:30.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 24.06.2009, 13:35
trzeba iść z duchem czasu... a nie stać w miejscu!

po co Krakowowi te Błonie? żeby psy miały gdzie srać? no proszę Cię...
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.06.2009, 13:42
Cytat:
Miasto Kraków buduje kolejną arenę taką pod reprezentację i mecze Pucharowe krakowskich drużyn...
Niezle wymysliles. Mecze ligowe na R22 a pucharowe na jakiejs nowoczesnej oponie, wspolnej z Cracovia, jeszcze do tego na Błoniach...

Strzał w dziesiatke, grac na stadionie kilkaset metrow obok, zamiast na swoim, ktory bedzie wedlug mnie bardzo konkretny i wystarczajacy.

Reprezentacja bedziew grac w Warszawie na specjalnie pod to przygotpowanym Stadionie Narodowym i bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 24.06.2009, 13:45
Budowa stadionu, jak i czegokolwiek na błoniah to czysta głupota i dobrze że nikt się na to nie zgodzi. Tak odnośnie budowy czegokolwiek na błoniach, tak jak ktoś wspomniał błonia są wpisane do rejestru zabytków, ostatni klub Nadwiślanka i Juwenia chciały odremontować swoje budynki i wybudować małe hoteliki i restauracje na swoim terenie, co spotkało się oprotestowaniem przez prawie wszystkie możliwe instytucje, na czele z konserwatorem zabytków, który w tej sytuacji ma prawo "veta" tak jak w przypadku budowy oświetlenie na Hutnika, czy ciągnącej się sprawy szkieletora. Tak dla informacji na terenie tych dwóch klubów nie może powstać nic wyższego niż 4 metry.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.06.2009, 13:47
pysio napisał(a):Wyświetl post

Bez obrazy ale czy ty człowieku się dobrze czujesz? Byś się nie ośmieszał i nie wypisywał takich debilizmów. Ja się nie urodziłem w Krakowie i dobrze wiem czym są Błonia...
Nie mogę zrozumieć jak można takie brednie pisać. Jedź sobie do Warszawy czy innej wiochy i siedz sobie w supermarkecie albo nie wiem gdzie a nie pisz głupot proszę. Ludzie litości!

P.S. Aż strach pomyśleć co by się teraz działo na błoniach przez takich "fachowców" jak ty
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 24.06.2009 o godz. 13:50.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 24.06.2009, 14:02
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Bez obrazy ale czy ty człowieku się dobrze czujesz? Byś się nie ośmieszał i nie wypisywał takich debilizmów. Ja się nie urodziłem w Krakowie i dobrze wiem czym są Błonia...
Nie mogę zrozumieć jak można takie brednie pisać. Jedź sobie do Warszawy czy innej wiochy i siedz sobie w supermarkecie albo nie wiem gdzie a nie pisz głupot proszę. Ludzie litości!

P.S. Aż strach pomyśleć co by się teraz działo na błoniach przez takich "fachowców" jak ty
Dokładnie. |^|

po pierwsze, po ch*uja nam 3 stadiony w obrębie 800m
po drugie, gdzie tu wyjść z psem na spacer czy z rodziną itp.
po trzecie, Błonia niosą korzyści finansowe, np. koncerty na nich organizowane, i inne imprezy masowe
po czwarte pysio, kawiarni i innych lokali w Krakowie jest mase.
to tak na poczekaniu bez żadnych rozmyśleń..

tylę
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 24.06.2009 o godz. 14:06.
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.06.2009, 14:26
pysio napisał(a):Wyświetl post

To niech jeszcze Wisle(rzeke) przeniosa poza miasto a po co onan nam zeby ryby sraly do wody.

Ludzie ja wiem ze wakacjie i nie wiecie co ze soba zrobic ale moze dla wlasnego zdrowia psychicznego i fizycznego wyjdzcie na zewnatrz bo najwidoczniej fale elektryczne emitowane przez komputery wam szkodza.

Blonie Krakowskie to jest jedna z piekniejszych zeczy w miescie, nie jedno miasto w Polsce i na swiecie nam zazdrosci takiego terenu w cenrum miasta.Gdzie mozna zrobic wiele koncertow czy imprez masowych nie mowiac juz o luksusie dnia codziennego dla mieszkancow gdzie mozna sobie pobiegac czy polezec.
,
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 24.06.2009, 14:36
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
To niech jeszcze Wisle(rzeke) przeniosa poza miasto a po co onan nam zeby ryby sraly do wody.

Ludzie ja wiem ze wakacjie i nie wiecie co ze soba zrobic ale moze dla wlasnego zdrowia psychicznego i fizycznego wyjdzcie na zewnatrz bo najwidoczniej fale elektryczne emitowane przez komputery wam szkodza.

Blonie Krakowskie to jest jedna z piekniejszych zeczy w miescie, nie jedno miasto w Polsce i na swiecie nam zazdrosci takiego terenu w cenrum miasta.Gdzie mozna zrobic wiele koncertow czy imprez masowych nie mowiac juz o luksusie dnia codziennego dla mieszkancow gdzie mozna sobie pobiegac czy polezec.

o to to....
o tych masowych imprezach i komfortu mieszkańców już wspomniałem.
jak już ktoś powiedział, dobrze, że tacy znawcy jak pysio nie mają wpływu na rozwój miasta.
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.06.2009, 14:40
stasik.s napisał(a):Wyświetl post
...bedzie przychodzic 33 tys i bedzie brak miejsc to się zburzy okraglaka trybune E i D i wybuduje je w takim samym stylu jak podwójne a wtedy stadion będzie naprawde super zarówno jako efekt wizualny jak i funkcjonalny. Aha no i doping na zamkniętym stadionie przecież inaczej sie rozchodzi.
Wicked napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się że rozbudowa lub zburzenie i wybudowanie nowych trybun za bramkami, będzie z ekonomicznego punktu widzenia bezsensowna. Ilość powstałych nowych miejsc, w porównaniu do kosztów takiej inwestycji, raczej nie będzie opłacalna, szczególnie ze właścicielem stadionu jest miasto....

Tak z ciekawości, do osób które robią tu rożne wizualizacje naszego stadionu, dało by się tak na szybkiego zrobić jakaś wizkę z trybunami za bramkami w stylu nowo budowanych trybun

Jeżeli kiedykolwiek miałoby być zburzone D i budowane od nowa to tylko i wyłącznie jako trybuna jednopiętrowa i stroma i bez tych nikomu nie potrzebnych pleks bo skoro tam jest młyn to taka trybuna daje bardzo dobre warunki zarówno akustyczne jak i do prezentowania opraw. E sobie może być 2 piętrowe ale obie powinny być budowane jako węższe tak żeby w tej daaaalekiej przyszłosci C i AiB można było zbudować blisko murawy

Tak jak na nowym Anfield http://stadiony.net/project.php?p=131 The Kop
Ostatnio edytowane przez spinnaker : 24.06.2009 o godz. 14:44.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 24.06.2009, 15:00
stasik.s napisał(a):Wyświetl post
Jako budowlaniec powiem że najgorzej jest budować i w trakcie budowy zmieniać zarówno funkcje jak i wygląd zewnętrzny.
Jako budowlaniec powinienes wiedziec, ze nie wolno podczas budowy zmieniac "wygladu zewnetrznego".
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 24.06.2009, 15:10
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Jako budowlaniec powinienes wiedziec, ze nie wolno podczas budowy zmieniac "wygladu zewnetrznego".
Nie tak do konca. Plan budowy zawsze mozna zmienic tak wyglad jak i funkcjonalnosc oczywiscie jezeli zatwierdzi to projektant.

Tylko trzeba wzisac pod uwage ze zmieniajac kilkakrotnie plan budowy( w czasie budowy)nigdy nie osiagniemy tego samego co budujac projekt od podstaw wdlug zalozonego planu.
,
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.06.2009, 15:45
prawda jest taka ze najbardziej wykorzystany stadion bedzie miała Wisła i Legia tyle w tym temacie.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 24.06.2009, 15:46
http://img134.imageshack.us/i/14233334.png/

Czy te 4 elementy które zaznaczyłem to będą wejscia/wyjscia na trybunę
I co to jest ten 5 element zaznaczony
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.06.2009, 16:29
ten 5 element to winda
a te 4 elementy chyba wejscia
Odpowiedz cytując
stasik.s
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 24.06.2009, 18:03
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
prawo budowlane pozwala na nieistotne odstępstwo od zatwierdzonego projektu. A jak pisałem ze podczas budowy mozna zmienicw miałem na myśli nowe pozwolenie na budowe i nowy projekt bo przecież jak państwo może łamać prawo
I racje ma saklak1906 Tylko trzeba wzisac pod uwage ze zmieniajac kilkakrotnie plan budowy( w czasie budowy)nigdy nie osiagniemy tego samego co budujac projekt od podstaw wdlug zalozonego planu.

Osobiście głosowałbym za 4 trybunami dwupoziomowymi bez okrąglaka. Wtedy ten stadion tworzyłby spójną całość.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 24.06.2009, 18:07
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie tak do konca. Plan budowy zawsze mozna zmienic tak wyglad jak i funkcjonalnosc oczywiscie jezeli zatwierdzi to projektant.

Tylko trzeba wzisac pod uwage ze zmieniajac kilkakrotnie plan budowy( w czasie budowy)nigdy nie osiagniemy tego samego co budujac projekt od podstaw wdlug zalozonego planu.
Nie mozna sobie "ot tak" zmieniac zatwierdzonego projektu. Kosmetyczne zmiany - owszem, bardziej znaczace = zmiana pozwolenia na budowe (w UK - planning permission).

A zmiana funckji budynku, czy jego czesci, to juz w ogole jeden wielki problem.
Nie siedze w polskim prawie budowlanym, ale prawdopodobnie jest bardziej rygorystyczne od irlandzkiego czy brytyjskiego.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
stasik.s
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 24.06.2009, 18:12
spinnaker napisał(a):Wyświetl post
Tak jak na nowym Anfield http://stadiony.net/project.php?p=131 The Kop
Wow pierwszy raz widze ten projekt no i robi wrażenie, takiego czegoś to w życiu nie widziałem, odważna wizja.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 24.06.2009, 19:06
Dajcie już spokój z tymi zmianami w projekcie. Tu przesunąć, tu dostawić, tu obniżyć, tam podnieść dach i rozbudować... a budowa trwa I nikt nie będzie tego stadionu rozbudowywał za 10-20 lat. Chyba niektórzy żyją w matrixie...

Stadion będzie taki jak zaprojektowano. Jedyne, czego teraz trzeba dopilnować to:
- terminowe i dokładne wykonanie robót,
- odpowiednie zaplanowanie funkcjonalnego urządzenia wnętrz (tam gdzie jeszcze nie jest to zrobione),
- efektowne akcje marketingowe przed pierwszymi meczami na nowym stadionie i odpowiednie zaplanowanie organizacji całego wydarzenia pt. "Mecz Wisły Kraków".

Pewnie każdy z nas miał jakieś uwagi podczas projektowania stadionu. Np. moim zdaniem trzeba było zrezygnować z narożników (i zabudować je jak na Boaviście Porto), a dzięki temu dłuższe trybuny przybliżyć do murawy i podwyższyć o jakieś 7-10 rzędów.

Ale wbijcie sobie do głów: NIE MA MOŻLIWOŚCI ZMIANY PLANÓW!

Będzie 33 tys., okrąglak, 17 m. od murawy, zadaszenie niepołączone ze sobą, dziury pomiędzy trybunami, przeciętne narożniki.... Ale też dach nieźle chroniący od deszczu, fajna kibicowsko trybuna D, niezła akustyka, sporo miejsca na zapleczu (przynajmniej w dużych trybunach), dobrej jakości catering, efektowny sklep i muzeum, estetyczne toalety, windy, eleganckie pomieszczenia biurowe, skyboxy...
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 24.06.2009, 23:28
Będzie 33 tys., okrąglak, 17 m. od murawy, zadaszenie niepołączone ze sobą, dziury pomiędzy trybunami, przeciętne narożniki....
tak, ale stadion będzie zajebisty! BO NIE OPONKA!!!! Tylko, nasz , swojski, angielski kwadraciak!
Nie rozumiem, czemu tak się podniecacie czy to oponka czy nie. Może wcześniej niedokładnie się wyraziłem, mnie się podoba Allianz Arena z zewnątrz, ale PRZEDE WSZYSTKIM od środka. Miałem na myśli kąt nachylenia i łączenie trybun, itd.
A Stadion Cracovii wg mnie ładny mały stadionik. 15 tysięcy, zwarta bryła, przemyslany od początku do końca. (a nie od początku do końca jednej trybuny.)
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 24.06.2009, 23:49
stawski napisał(a):Wyświetl post
B ale PRZEDE WSZYSTKIM od środka. Miałem na myśli kąt nachylenia i łączenie trybun, itd.
Jaki kąt nachylenia mają poszczególne trybuny w AA, a jaki będą miały u nas?
Ddf
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 25.06.2009, 00:02
kąt nachylenia trybun AA: http://stadiony.net/pictures/ger/all...nz_arena21.jpg
kąt nychylenia naszych trybun: http://img195.imageshack.us/img195/1669/wisa.jpg
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.06.2009, 00:25
Byłem na Allianz Arena i wybacz, ale nie ma co porównywać. To tak, jakbyś porównał nowe BMW M5 do Mercedesa Klasy S. Oba zaje***te, ale różnią się klasą. Tak samo ze stadionami. Oba mi się podobają, ale trzeba brać realia pod uwagę. Nasz będzie w sam raz. Też wolę kwadraciaka z pieprzykiem, zamiast opony
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.06.2009, 00:30
Ludzie, no nie ma co się oszukiwać. My raczej w ocenie naszego stadionu nie jesteśmy obiektywni. Spytałem co o tym sądzą moi znajomi, nie kibice Wisły i spoza naszego kraju, to można powiedzieć że byli lekko zdumieni tym co zobaczyli. Nie podobał im się. Zresztą podobnie mówią inni polscy kibice, w sondażu na najładniejszy stadion budowany na Euro zajęliśmy ostatnie miejsce, jeśli ktoś to pamięta. A to dlatego, że my jako pierwsi zaczęliśmy budowę nowoczesnego stadionu. Gdzie jeszcze nikt nie myślał o Euro, albo o tym że na stadion będzie przychodzić więcej niż powiedzmy 25 tys. widzów. Jeżeli pamiętacie, to pierwotnie nasz stadion nie miał mieć narożników, wtedy to nikomu nie przeszkadzało ( wydaje mi się, że jeszcze do dziś zdjęcie tamtego projektu wisi na ścianie między halą Wisły a restauracją U Wiślaków). Trudno, będzie jaki będzie i należy się cieszyć z tego się ma. Liczą się kibice a nie stadion.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez licoo : 25.06.2009 o godz. 00:33.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.06.2009, 02:41
Cieszmy się, że w ogóle będziemy mieć stadion. Jeszcze niedawno to było boisko- 4 betonowe trybuny, żadnego zadaszenia, brak cywilizacji...
Jeśli chodzi o pojemność dla nas jest zupełnie wystarczający. Po co nam 60. tysięcznik skoro na 6 krzesełek zajęte by było 1? W ważniejszych meczach 2... O kosztach utrzymania już nie wspomnę.
Gdyby nie te 17m byłby idealny...

PS 3 w nocy i robią ;-)
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 25.06.2009 o godz. 02:43.
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 25.06.2009, 08:13
zgadzam sie w 100% gdyby nie ta odleglosc moglbym darowac niespojnosc wygladu w srodku.
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.06.2009, 08:25
Mam prosbe, da ktos link do kamerki z widokiem na C ? Bo mam tylko ta z widokiem na A i B.

Odpowiedz cytując
WALDI TSW
Senior Member

Stary 25.06.2009, 08:26
nie ma co pierd**** o tym czy bedzie nowoczesny czy nie dla mnie i tak on bedzie NAJLEPSZY i NAJŁADNIEJSZY a jeszcze lepiej bedzie sie prezentowal jak my na nim bedziemy stali i zdzierali gardla!!
Odpowiedz cytując
Finek
Junior Member

Stary 25.06.2009, 08:30
zidanemarcin napisał(a):Wyświetl post
Mam prosbe, da ktos link do kamerki z widokiem na C ? Bo mam tylko ta z widokiem na A i B.
http://www.2012.org.pl/images/krakow2_aktualny_1024.jpg
http://www.2012.org.pl/images/krakow_aktualny_1024.jpg
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 25.06.2009, 08:30
zidanemarcin napisał(a):Wyświetl post

Przegladnij ten temat to co trzecia strone znajdziesz linka do tej kamery- leniu
,
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.06.2009, 08:54
Tak czytam i czytam Wasze komentarze... jaka oponka? W tym miejscu nie zmieści się nic innego jak kwadraciak, zwróccie uwagę że trybuna zachodnia praktycznie wchodzi w ulicę Reymana. Inny projekt byłby możliwy ale budowany od podstaw, np. poza miastem, na tę "działkę" wejdzie kwadraciak i tyle, zwłaszcza że do D i E dobudowana jest reszta. Podzielam zdanie niektórych, nieważne jaki, ważne że własny i pełny. Nic innego się nie liczy.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów