The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2009, 17:09
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Nic odkrywczego nie stwierdziłeś....niestety.
Ale i tak niektóre mądrale tutaj Cie zaraz zjadą snując ekonomiczne teorię że małe i brzydkie też jest ładne a najważniejsze nasze i wogóle kiedyś były dziury a teraz ...ameryka będzie , nawet krzesełka i dach :(
brzydki,bo się Tobie nie podoba?
a może ładny bo podoba się mnie?
a tak wogóle,o ile nikt nie planuje lotów szybowcem czy innym balonem,to nie będzie okazji by zobaczyć stadion "w całości".maksymalnie co się uda to dwie trybuny a i to nie całe.z innej perspektywy bedziemy go ogladać,niż przedstawione są te wizualizacje.
Ostatnio edytowane przez picasso : 23.06.2009 o godz. 17:27.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Albin4d
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 23.06.2009, 17:24
Ja nie wiem czemu tak przelkinacie tą odległość od boiska. Było stare C w tej samej odległosci i co......?
Nie było widać......? Mam wrażenie że niektórym nikt nie dogodzi. Ludzie teraz trybuny beda pod innym kątem. Dodatkowo bedzie 2x wyżej niz wcześniej. Ponadto murawa obniżona i kilka dodatkowych rzędów u dołu. Napewno bedzie 2x lepiej niż wcześniej. Przeszkadza wam widok z nowej D lub E? Wątpie.... A pod względem konstrukcji trybuny nie powalają. Funkcjonalnie też są na poziomie.

Mam wrażenie że częśc ludzi nie pamięta jak bylo kilka- kilkadziesiąt lat temu. Przynajmniej nie będzie jeb**** z ToiToi'ów za C jak w lecie przygrzeje. Ja wiem że większośc ludzi jeździ za granicę i widzi jakie tam sa stadiony ale ludzie my jesteśmy w Polsce. To nie ta liga... Pamietajcie że żyjemy w kraju ludzi zawistnych, chciwych i zgryźliwych. Tu lepiej będzie za 100 lat... o ile bedzie

Nie jesteśmy Barceloną czy ManUtd, gdzie nie ma miejsc wolnych bo wszystko na karnety idzie. Na razie taki stadion styknie. Będziemy grać regularnie co roku w LM i pół miasta będzie chodzić na mecze to pogadamy wtedy czy trzeba nowy, lepszy stadion. Takie jest moje zdanie...

Podzrawiam wszystkich.
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez Albin4d : 23.06.2009 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
daro83
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 23.06.2009, 18:36
Jestem architektem z zawodu, niestety nie pracuje w zawodzie ale jakies pojecie o bryle i estetyce mam i uważam ze niema co narzekac na ten stadion, w prostocie tkwi piękno! Po drugie kibice będą mieli gdzie oglądac mecz w komforcie wiec cieszmy sie z tego.
Odpowiedz cytując
radek89
Junior Member

Stary 23.06.2009, 19:16

Pilnie potrzebuję wymiary konstrukcji dachu! Jeżeli ktoś posiada to byłbym bardzo wdzięczny
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 23.06.2009, 20:24
picasso napisał(a):Wyświetl post
brzydki,bo się Tobie nie podoba?
a może ładny bo podoba się mnie?
a tak wogóle,o ile nikt nie planuje lotów szybowcem czy innym balonem,to nie będzie okazji by zobaczyć stadion "w całości".maksymalnie co się uda to dwie trybuny a i to nie całe.z innej perspektywy bedziemy go ogladać,niż przedstawione są te wizualizacje.
Kolego sympatyczny oczywiście że dla jednego ładny jest fiat punto a dla drugiego ,BMW,honda accord ( nie wspominajac tu o bentley'u czy lamborghini ) i nie dyskusja tu o gustach bo jak ktoś woli starsze wózki , stadiony ( panie ) to nie mi to oceniać .......ale ......... stadion budowany za nie małe pieniadze, w takim czasie ( bedzie z 6 lat) i posiadający wygląd stadionu z lat 70 tych nie jest podstawą do wielkiego zadowolenia .(wyłaczam tu koneserów renesansu lub minimalistów )W każdym razie stadion nasz nie będzie napewno pokazywany za wzór nikomu, nie bedzie też wizytówką naszego wspaniałego miasta.A MOIM ZDANIEM BYC POWINIEN !!! i tyle .Dla Ciebie nie a dla mnie tak .Bo na to ten klub zasługuje.A nie na to żeby szczycić się tym że bedzie 33 tyś krzesełek,dach i podgrzewana murawa, bo to maja pewnie w przeciętnej 2-3 lidze zachodniej albo i niżej a my chyba nie takie mamy ambicje i aspiracje.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 23.06.2009, 20:32
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Kolego sympatyczny oczywiście że dla jednego ładny jest fiat punto a dla drugiego ,BMW,honda accord ( nie wspominajac tu o bentley'u czy lamborghini ) i nie dyskusja tu o gustach bo jak ktoś woli starsze wózki , stadiony ( panie ) to nie mi to oceniać .......ale ......... stadion budowany za nie małe pieniadze, w takim czasie ( bedzie z 6 lat) i posiadający wygląd stadionu z lat 70 tych nie jest podstawą do wielkiego zadowolenia .(wyłaczam tu koneserów renesansu lub minimalistów )W każdym razie stadion nasz nie będzie napewno pokazywany za wzór nikomu, nie bedzie też wizytówką naszego wspaniałego miasta.A MOIM ZDANIEM BYC POWINIEN !!! i tyle .Dla Ciebie nie a dla mnie tak .Bo na to ten klub zasługuje.A nie na to żeby szczycić się tym że bedzie 33 tyś krzesełek,dach i podgrzewana murawa, bo to maja pewnie w przeciętnej 2-3 lidze zachodniej albo i niżej a my chyba nie takie mamy ambicje i aspiracje.
kolego nie mniej sympatyczny.powiem to inaczej.to że np Tobie sie nie podoba,nie znaczy,że coś jest brzydkie-nie to się nie podoba tylko tobie.i tyle.ten jakże zabawny sposób Twojej wypowiedzi tego nie zmieni,ale możesz starać się dalej.ja akurat lubię stadiony kwadratowe,nie żadne owale,ale to nie znaczy że mam mówić że nasz jest ładny a dajmy na to alianzarena brzydka.ja tylko mogę powiedzieć,że nasz mi się podoba a monachijski nie.niemniej jednak,skoro uważasz,że jesteś takim autorytem i estetą,że Twoje zdanie jest wiążące dla wszystkich,to cóż przepraszam Cie najmocniej.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.06.2009, 20:59
Nie, no sorry, jak Allianz Arena Ci sięnie podoba, to nie mam pytań Ja nie jestem żadnym autorytetem, ale nie możesz być ślepym i głuchym na SETKI postów, które o projekcie delikatnie mówiąc nie wypowiadają się pozytywnie. Ja się cieszę że stadion będzie ale projekt jest: primo brzydki jak dupa słonia, secundo za mały (nie wiele, ale jednak za mały), tertio ZA DROGI I ZA DŁUGO ROBIONY!!!! (przypomnę że zaczął przebudowę niejaki pan Voigt - pamięta ktoś
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.06.2009, 21:02
Stadion może się podobać, jest (będzie) inny niż wszystkie. Mi by wystarczył stadion z sektorami A,B,C,D,E i było by super ale cóż, trzeba iść do przodu.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 23.06.2009, 21:09
Widzę tu ostrą polemikę. Jak zwykle prawda (racja ) tkwi po środku. Po latach wyczekiwań , planów i obietnic ogromnym plusem jest fakt że w ogóle nowy stadion budują.
Dziesiątki lat nie było zadaszenia, kilkanaście lat nie było oświetlenia . Trybuny wyglądały jak na ..Zwierzynieckim , na całym c były połamane azbestowo-plastikowe ławki , a na X była kilka lat goła ziemia. Dobrze to pamiętam. Teraz wreszcie budują , warto to docenić.
Uroda i estetyka ? Fakt że nie powalają.
Wybór wykonawcy projektu (zerowe doświadczenie w projektowaniu stadionów) bez konkursu to jednak spory błąd.
Reasumując ; cieszmy się z tego co mamy(będziemy mieć) i pracujmy nad frekwencją ....
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 23.06.2009, 21:13
stawski napisał(a):Wyświetl post
Nie, no sorry, jak Allianz Arena Ci sięnie podoba, to nie mam pytań Ja nie jestem żadnym autorytetem, ale nie możesz być ślepym i głuchym na SETKI postów, które o projekcie delikatnie mówiąc nie wypowiadają się pozytywnie. Ja się cieszę że stadion będzie ale projekt jest: primo brzydki jak dupa słonia, secundo za mały (nie wiele, ale jednak za mały), tertio ZA DROGI I ZA DŁUGO ROBIONY!!!! (przypomnę że zaczął przebudowę niejaki pan Voigt - pamięta ktoś
to,że ktoś uważa alianz za ładny,to ja też muszę?dziwne.nie lubię takich stadionów i już. mam takie prawo.wolę "kwadraciaki".przeciez nie wymagam od nikogo by też tak uważał,a Ty zdaje sie chcesz bym "włażąc między wrony krakał jak i one".co do setki postów,chcę zauważyć że są też osoby które ciepło wypowiadają się o stadionie.
tez sie cieszę,że stadion będzie ale projekt primo nie podoba się Tobie,a nie że jest brzydki,secundo za mały(możliwe),tertio inne są duzo droższe,choć nie twoerdzę,ze nasz jest tani(ale nasz oprócz funkcji stadionowych będzie miał te różne baseny i inne cuda-pomijam fakt jak to jest wykonane),a co do tego że za długo trwa,to powinniśmy sie cieszyć.w końcu jakby go budowano szybko to wg pierwszej wersji miałby zaledwie 21,5 tyś.i wtedy cieszylibysmy się że mamy najnowocześneijszy stadion w polsce.szczęściem w nieszczęściu jest to że nie było całościowego projektu stadionu odrazui że początkowo budowa sie ślimaczyła.
a wracając do wtglądu naszego stadionu.nie zapominajmy,że ten wygląd w dużym stopniu determinowała pierwsza wybudowana trybuna.późneij reszta musiała być do tego dostosowana.
Ostatnio edytowane przez picasso : 23.06.2009 o godz. 21:16.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 23.06.2009, 21:21
Jeśli już o gustach to też mi się Allianz Arena nie podoba, w ogóle nie podobają mi się oponki, o wiele bardziej przemawia za mną właśnie taki styl angielski. Nasz stadion mi się podoba, oczywiście że mógł być ładniejszy, widziałem setki ładniejszych projektów od naszego, ale nie narzekam, będziemy mieć nowoczesny, pojemny stadion
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 23.06.2009, 21:47
a ja powiem tak...
Obecny Stadion Arsenalu jest świetny, nowoczesny i w ogóle. Nawet mi się podoba...ale jak oglądam mecze Arsenalu, to mam jakieś dziwne wrażenie że ten stadion nie jest ich. Do dziś mam w pomięci ten ich stary, ciasny, z dziwnym telebimem stadion...i do końca życia zapamiętam tamten stadion jako stadion Arsenalu. Bo miał to coś, jakiś swój styl, jakiś klimat, specyficzna atmosferę. A ten nowy? jest świetny...ale mało oryginalny, taki jakich teraz wiele się buduje i będzie budowalo.

Dlatego mi się stadion Wisły bardzo podoba. Bedzie charakterystyczny, oryginalny, nawet ten okrąglak będzie powodował że po 5min transmisji każdy bedzie wiedział że mecz jest na R22. A Gdańsk, Wroclaw, stadion Legii będą bardzo podobne wewnątrz. Wsztystkie trybuny takie same, niby idealnie, schludnie, nowocześnie a jednak bez tego" czegoś".

A to jak stadion z zewnątrz będzie wyglądał to ma dla mnie małe znaczenie, bo to atmosfera z środka się liczy dla kibiców.

A jeśli chodzi o poziom funkcjonalności, to nasz stadion będzie na poziomie pozstałych nowo budowanych obiektów, więc nie wiem o co chodzi.
Jedyne do czego mam pretensje to dlaegłość od murawy, bo ta ogłaby wyniesć ok 11-12m, bo to jest optymalnie jak dla mnie.

edit: Prober, powiedziałem to troche w przenośni, ale nawet doslownie mówiąc, odkąd to cały mecz pokazują z kamer umieszczonych na jednej z trybun?
Ostatnio edytowane przez Proud : 23.06.2009 o godz. 22:14.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.06.2009, 22:07
Proud napisał(a):Wyświetl post
Dlatego mi się stadion Wisły bardzo podoba. Bedzie charakterystyczny, oryginalny, nawet ten okrąglak będzie powodował że po 5min transmisji każdy bedzie wiedział że mecz jest na R22.
Nie bardzo, bo kamery TV będą na trybunie zachodniej i okrąglaka za bardzo nie będzie widać...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.06.2009, 22:20
Proud popieram! stadion musi być wyjątkowy, my taki będziemy mieli i z tego trzeba się cieszyć ! Płacze i płacze na forum a pomyśleć,że gdyby nie Cupiał bylibyśmy sportowo i organizacyjnie na poziomie Polonii Bytom! Doceńcie wkońcu to, że robimy mega krok w przód tym stadionem ! Wogóle obecne pokolenie to tylko "nie ma transferów, stadion za mały, brudne krzesełka, zupa za słona"! Mam nadzieję,że nigdy nie będziemy musieć oglądać naszej drużyny w walce o utrzymanie bo chyba 3/4 forum by się zapłakało na śmierć ! STADION BęDZIEMY MIELI PIęKNY I TRZEBA SIęTYLKO CIESZYć!!!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.06.2009, 22:20
No,ale juz nie wylapuj tego Prober,bo nie o to chodzi w wypowiedzi Prouda...
Co do Highbury to jak dla mnie ten stadion byl zawsze taki "swojski ",czulo sie ze to miejsce ma dusze Ich nowy stadion,taki moloch postawiony na potrzeby ludzi.
Mam nadzieje,ze nasz stadion bedzie wlasnie taki jak Highbury,moze nie najwiekszy,nie najpiekniejszy,ale nasz
Jak sie nie ma co sie lubi,to sie lubi co sie ma.Nie ma co narzekac.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.06.2009, 22:28
Jeden lubi jak mu cyganie grają, a drugi jak mu skarpetki śmierdzą (KMN). Kwestia gustu.
Mi się nasz stadion będzie bardzo podobał, typowo piłkarski, bez jakiś zbędnych fajerwerków, nie za duży, nie za mały, w sam raz na nasze bieżące potrzeby, estetyczny, a przede wszystkim - nasz, WIŚLACKI. Nie żaden żelbetonowy klocek (który postawi jakiś budowlaniec przy Kałuży), nie budowany po kosztach pseudo-nowoczesny badziew z prześwitami i szarymi krzesełkami na jakimś zadupiu, gdzie do tego piździ strasznie, nie jakiś wielki, olimpijski, super-hiper-zajebisty mutant, którego już nigdy nie uda się zapełnić w całości.
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.06.2009, 22:39
Proud napisał(a):Wyświetl post
a ja powiem tak...
Obecny Stadion Arsenalu jest świetny, nowoczesny i w ogóle. Nawet mi się podoba...ale jak oglądam mecze Arsenalu, to mam jakieś dziwne wrażenie że ten stadion nie jest ich. Do dziś mam w pomięci ten ich stary, ciasny, z dziwnym telebimem stadion...i do końca życia zapamiętam tamten stadion jako stadion Arsenalu. Bo miał to coś, jakiś swój styl, jakiś klimat, specyficzna atmosferę. A ten nowy? jest świetny...ale mało oryginalny, taki jakich teraz wiele się buduje i będzie budowalo.

)

Jezu ,mam to samo uczucie,Highbury bylo niesamowite ,ludzie mieli pilkarzy na wyciagniecie reki....co tu duzo pisac The Emirates jest kosmiczne ,ale jakos brak tego "ducha "

Ja sie ciesze ze Wisla bedzie miala taki stadion,moze nie wyglada jak te nowe co teraz buduje 90% klubow ,ale bedzie swietna akustyka i wyglad Angielski(osobiscie przepadam za tym stylem),wiec drugie Stamford Bridge nam sie buduje z czego sie ciesze
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.06.2009, 22:50
donPedro23 napisał(a):Wyświetl post
Jeden lubi jak mu cyganie grają, a drugi jak mu skarpetki śmierdzą (KMN). Kwestia gustu.
Mi się nasz stadion będzie bardzo podobał, typowo piłkarski, bez jakiś zbędnych fajerwerków, nie za duży, nie za mały, w sam raz na nasze bieżące potrzeby, estetyczny, a przede wszystkim - nasz, WIŚLACKI. Nie żaden żelbetonowy klocek (który postawi jakiś budowlaniec przy Kałuży), nie budowany po kosztach pseudo-nowoczesny badziew z prześwitami i szarymi krzesełkami na jakimś zadupiu, gdzie do tego piździ strasznie, nie jakiś wielki, olimpijski, super-hiper-zajebisty mutant, którego już nigdy nie uda się zapełnić w całości.
Sorry, ale jeśli nie podoba Ci się to co mają wybudować na Cracovii to nieźle masz wypaczony gust.. W porównaniu do naszego to będzie dzieło architektoniczne.
PS. Uprzedzam komentarze w stylu "to idź kibicować na drugą stronę Błoń".. nie mam zamiaru.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.06.2009, 05:47
donPedro23 trochę doje***** z tym betonowym klockiem. Projekt stadionu Cracovii jest bardzo poprawny. O pięknie czy też braku się nie będę wypowiadał bo to kwestia gustu. Masz natomiast jest unikatowy, budzący emocje. Ma w sobie coś co sprawia, że nie da się przejść obok niego obojętnie. Stadiony we Wrocławiu, czy Poznaniu będą takie jakich są tysiące na świecie. Zero rozpoznawalności. Druga strona. Stadiony takie jak ten budowany na Legii czy ten w Kielcach. Szare, zwykłe, nie przykuwające uwagi. Nie znaczy to, że to źle, po prostu tak nijak. I kolejna bardzo modna praktyka ostatnio w Polsce, czyli budowanie ale Zagłębie Lubin, czy Jaga. Projekty dobre, ale każdy następny wygląda jak klon poprzedniego.
Nasz jak już napisałem jest wyjątkowy, przykuwa uwagę, budzi skrajne emocje. A wszystko to sprawia, że stanie się obiektem ponadczasowym. Moim zdaniem nasz stadion będzie w pierwszej trójce po 2012 roku, zaraz za Narodowym i Areną Bałtycką. Te dwa ostatnie będą jak Harley Davidson - pół świata takie ma, a drugie pół chciałoby takie mieć. Nasz natomiast to będzie taki Ford Mustang, wśród stadionów. Będzie miał duszę, z każdym kolejnym rokiem będzie coraz piękniejszy. Jeszcze słowo o stadionie Cracovii, mnie jako Krakowiaka cieszy, że ten ich stadion nie będzie kolejną kopią Kielc czy Lubina, a będzie inny, wizualnie dużo lepszy. Kraków zasługuje na to co wyjątkowe.

Stawski - mnie prywatnie, Allianz Arena się nie podoba, tak samo jak nie podoba mi się projekt nowego Camp Nou. Nie mają żadnego wyrazu. Wystarczy drobna różnica, odbicie trochę od tej modnej "oponki" aby stadion stał się ładny. Projekt Nou Mestalla bardziej do mnie przemawia.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 24.06.2009 o godz. 06:06.

Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.06.2009, 05:58
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jezu ,mam to samo uczucie,Highbury bylo niesamowite ,ludzie mieli pilkarzy na wyciagniecie reki....co tu duzo pisac The Emirates jest kosmiczne ,ale jakos brak tego "ducha "

Ja sie ciesze ze Wisla bedzie miala taki stadion,moze nie wyglada jak te nowe co teraz buduje 90% klubow ,ale bedzie swietna akustyka i wyglad Angielski(osobiscie przepadam za tym stylem),wiec drugie Stamford Bridge nam sie buduje z czego sie ciesze

Panowie ...odnosnie hignbury mam dokladnie takie samo uczucie . Wszystko piekne i jasne, klimat angielski ja to rozumiem . To jest TO! Pilkarze na wyciagniecie reki cztery trybuny zamiast stadionu w kolko bardziej kojarzacego mi sie ze stadionem lekkoatletycznym- to sie absolutnie wszystko zgadza. Ale kuzwa nam sie nie zgadza te pieprzone 17 metrow od murawy i to ze nasz stadion bedzie troche wygladal tak jakby ktos bawil sie w ukladanie klockow i czesc mial LEGO a czesc DUPLO niby ta sama firma produkuje a jednak pasuje to do siebie jak ....
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.06.2009, 11:20
Gordian napisał(a):Wyświetl post
donPedro23 trochę doje***** z tym betonowym klockiem. Projekt stadionu Cracovii jest bardzo poprawny. O pięknie czy też braku się nie będę wypowiadał bo to kwestia gustu. Masz natomiast jest unikatowy, budzący emocje. Ma w sobie coś co sprawia, że nie da się przejść obok niego obojętnie. Stadiony we Wrocławiu, czy Poznaniu będą takie jakich są tysiące na świecie. Zero rozpoznawalności. Druga strona. Stadiony takie jak ten budowany na Legii czy ten w Kielcach. Szare, zwykłe, nie przykuwające uwagi. Nie znaczy to, że to źle, po prostu tak nijak. I kolejna bardzo modna praktyka ostatnio w Polsce, czyli budowanie ale Zagłębie Lubin, czy Jaga. Projekty dobre, ale każdy następny wygląda jak klon poprzedniego.
Nasz jak już napisałem jest wyjątkowy, przykuwa uwagę, budzi skrajne emocje. A wszystko to sprawia, że stanie się obiektem ponadczasowym. Moim zdaniem nasz stadion będzie w pierwszej trójce po 2012 roku, zaraz za Narodowym i Areną Bałtycką. Te dwa ostatnie będą jak Harley Davidson - pół świata takie ma, a drugie pół chciałoby takie mieć. Nasz natomiast to będzie taki Ford Mustang, wśród stadionów. Będzie miał duszę, z każdym kolejnym rokiem będzie coraz piękniejszy. Jeszcze słowo o stadionie Cracovii, mnie jako Krakowiaka cieszy, że ten ich stadion nie będzie kolejną kopią Kielc czy Lubina, a będzie inny, wizualnie dużo lepszy. Kraków zasługuje na to co wyjątkowe.

Stawski - mnie prywatnie, Allianz Arena się nie podoba, tak samo jak nie podoba mi się projekt nowego Camp Nou. Nie mają żadnego wyrazu. Wystarczy drobna różnica, odbicie trochę od tej modnej "oponki" aby stadion stał się ładny. Projekt Nou Mestalla bardziej do mnie przemawia.
Jeśli Narodowy i Bałtycka to Harley Davidson, to Wisła będzie raczej miała Triupha albo Junaka
(Nie mam nic do Junaków, szczerze mówiąć niektóre modele, to najładniejsze motory jakie widziałem, np. ten czerwony który stoi w muzeum na Wawrzyńca)
Po prostu Mustangów też jest multum. A jeśli miałby być samochodem to raczej Dodgem Chargerem, albo Chalangerem.

Stadion piękny nie będzie, ale to co napisali koledzy wyżej, będzie wyjątkowy. Obejrzyjcie stadion Evertonu, trybuna pokazywana w telewizja jest po prostu obrzydliwa, przebudowywana kilka(naście?) razy bez ładu i składu, ale czuć, że to jest prawdziwy stadion, a nie klon Allianza.
.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 24.06.2009, 11:35
Koledzy a to jest już pewne że bedziemy siedzieć aż 17 metrów od boiska ? :/
Niedałoby się jakoś "przesunąć" murawy trochę bliżej trybun ?
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.06.2009, 11:40
Poczytaj temat, bo robi się tak, że co drugą stronę są te same pytania.... A trybuna rośnie
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 24.06.2009, 11:49
Wichar87 napisał(a):Wyświetl post
Poczytaj temat, bo robi się tak, że co drugą stronę są te same pytania.... A trybuna rośnie
Trochę czytałem ale i tak mało wiem, bo jedni mówią 17,drudzy 10 i 6
Oby ta druga opcja
Ostatnio edytowane przez blanco : 24.06.2009 o godz. 11:55.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.06.2009, 11:57
Zgadzam się w całej rozciągłości, że przynajmniej nasz stadion będzie typowo piłkarski, a nie jajkowaty - no i trzeba dodać, że jak przyjdzie co do czego, to można zdmuchnąć D i E i dobudować większe - a kto wie, ile Armii będzie na przykład za 10-15 lat, gdy poziomem życia dorównamy do średniej EU i więcej ludzi będzie chodzić na mecze ?
Odpowiedz cytując
stasik.s
Junior Member

Stary 24.06.2009, 12:29
Jako budowlaniec powiem że najgorzej jest budować i w trakcie budowy zmieniać zarówno funkcje jak i wygląd zewnętrzny. Każdy kto odrobinę się zna na budownictwie widzi ze pojedyncza trybuna i podwójna nie pasują do siebie szczególnie widać to przy narożnikach. Widziałem takie coś na Śląskim i powiem ze dziwnie to wygląda. Myślę ze narazie 33 tys to i tak zadużo bo tylko na ligowe hity i na puchary europejskie sie uda zapełnic stadion a trzeba pamiętac o kosztach utrzymania takiego obiektu. A jak bedzie dobrze szło i na mecze bedzie przychodzic 33 tys i bedzie brak miejsc to się zburzy okraglaka trybune E i D i wybuduje je w takim samym stylu jak podwójne a wtedy stadion będzie naprawde super zarówno jako efekt wizualny jak i funkcjonalny. Aha no i doping na zamkniętym stadionie przecież inaczej sie rozchodzi.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Stary 24.06.2009, 12:33
stasik.s napisał(a):Wyświetl post
Myślę ze narazie 33 tys to i tak zadużo bo tylko na ligowe hity i na puchary europejskie sie uda zapełnic stadion a trzeba pamiętac o kosztach utrzymania takiego obiektu. A jak bedzie dobrze szło i na mecze bedzie przychodzic 33 tys i bedzie brak miejsc to się zburzy okraglaka trybune E i D i wybuduje je w takim samym stylu jak podwójne a wtedy stadion będzie naprawde super zarówno jako efekt wizualny jak i funkcjonalny. Aha no i doping na zamkniętym stadionie przecież inaczej sie rozchodzi.
Mi też sie wydaje że ciężko bedzie zapełnić na słabe ligowe mecze.
Jak bedzie odwrotnie,to tak jak mówisz okrąglak wywalą i sie inaczej zrobi odrazu

Może to pytanie już było ale wiadomo już co konkretnie bedzie sie znajdowało pod trybuną C ?
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 24.06.2009, 13:11
stasik.s napisał(a):Wyświetl post
A jak bedzie dobrze szło i na mecze bedzie przychodzic 33 tys i bedzie brak miejsc to się zburzy okraglaka trybune E i D i wybuduje je w takim samym stylu jak podwójne a wtedy stadion będzie naprawde super zarówno jako efekt wizualny jak i funkcjonalny. Aha no i doping na zamkniętym stadionie przecież inaczej sie rozchodzi.
Wydaje mi się że rozbudowa lub zburzenie i wybudowanie nowych trybun za bramkami, będzie z ekonomicznego punktu widzenia bezsensowna. Ilość powstałych nowych miejsc, w porównaniu do kosztów takiej inwestycji, raczej nie będzie opłacalna, szczególnie ze właścicielem stadionu jest miasto....

Tak z ciekawości, do osób które robią tu rożne wizualizacje naszego stadionu, dało by się tak na szybkiego zrobić jakaś wizkę z trybunami za bramkami w stylu nowo budowanych trybun
Ostatnio edytowane przez Wicked : 24.06.2009 o godz. 13:13.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 24.06.2009, 13:23
Naprawdę nie chodzi mi o to czy mi sie on osobiście podoba czy nie , i nie dyskutuje o gustach.
Jasne że będzie on nasz i dla nas będzie najwspanialszy . Rzecz w tym że nie na taki stadion zasługuje 12 - krotny mistrz Polski i królewskie miasto Kraków, szczególnie że za te pieniądze i w tym czasie można było zrobić cudo ( jakby chociaż byl przetarg na projekt ).Tyle i aż tyle.
Chyba że ktoś powie że mu obojetne czy na wzgórzu wawelskim jest wawel czy kurnik bo to jest tak czy siak nasz krakowski kurnik a ktoś tam wogóle lubi kurniki wiec wara od narzekania, my nie Zachód zeby mieć Buckigham Palace...(nie piszcie że się nie podoba komus - to tylko przyklad )
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 24.06.2009, 13:25
Mi się widzi taka przyszłość:

Wisła gra coraz lepiej w pucharach, i na mecze zawsze jest więcej chętnych niż miejsc na stadionie!

Miasto Kraków buduje kolejną arenę taką pod reprezentację i mecze Pucharowe krakowskich drużyn...

lokalizacja.. jasna sprawa.. między stadionami Wisły i Cracovii... na Błoniach... sprawy parkingów rozwiązałby się szybciutko, na Błoniach można by postawić jeszcze wiele sklepików, kawiarenek dla kibiców! Kraków miałby najlepszy stadion w Europie!

pozdro
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów