The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2009, 10:38
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem tylko jedno.. nasza polityka transferowa to jeden wielki śmiech. Mogę się założyć ze wszystkimi tutaj, że żaden Bozok do nas nie przyjdzie.
No i co ? Cieszysz się z tego ? Chciałeś zabłysnąć ? Bylo tu już paru takich co wszystko wiedzieli....Jeżeli
twoja wiara w klub jest uzależniona od tego czy będą transfery czy nie to sie przeżuć na Amice.

Ja tam wierzę ,że wszystko pójdzie po naszej myśli. O ile Pan Bednarz i Pan Wilczek już wielokrotnie mijali się z prawdą , to Pan Skorża zawsze był w stosunku do kibiców fair i nie owijał w bawełne , nawet jak było nie wesoło. Jeżli on mówi ,źe jest zielone światełko i będą transfery to ja mu wierzę...

Ten Bożok i tak przyjedzie do Krakowa w tym tygodniu , bo gramy sparing z Rużomberokiem i myśle ,że w tym meczu zagra pożegnalne 45 minut w barwach zespołu ze Słowacji i 45 minut u nas. Co do Carlinhosa to sprawa jest bardziej skomplikowana i oby nie było tak jak z Marcelo,że czekaliśmy na niego troche czasu. Miejmy nadzieje ,że Drozdowicz pokaże sie z dobre strony , bo na lepszego napastnika raczej nas w tej chwili nie stać. A w tym wypadku 'lepszy Drozdowicz niż nic (lub kolejny no name )" No i to by było na tyle z prawdziwych celów transferowych , a nie wyssanych z palca newsów.

klubus napisał(a):Wyświetl post
Siemka co ostatecznie z tym Bozokiem podpisze z Wisłą kontrakt?
Nie jesteśmy wyrocznią. Wiemy tyle samo co ty.(no może prawnik wie lepiej). Czekaj na info na stronie oficjalnej.
Ostatnio edytowane przez matizaq : 24.06.2009 o godz. 10:46.
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.06.2009, 10:49
Ten Bozok bedzie mogl wystapic w sparingu przeciwko nam? Jesli tak to dobrze bo bedzie go mozna porownac na tle naszych zawodnikow
Odpowiedz cytując
Magic19
Member

Od: 05.2007

ciacho napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem tylko jedno.. nasza polityka transferowa to jeden wielki śmiech. Mogę się założyć ze wszystkimi tutaj, że żaden Bozok do nas nie przyjdzie.
Ty nazywasz się kibicem wisły? Ciesz się z tego co jest... Wisła jest mistrzem i nawet jeśli coś się nie udaje to prawdziwy kibic jest ze swoim zespołem całym sercem...Transfery i tak będą a jeśli w nie nie wierzysz to wypier....j z tego forum bo żal mi patrzeć na Twój nick. Pozdr. dla prawdziwych kibiców...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

jova napisał(a):Wyświetl post
Skąd to wiesz?
Rejestrowałem się na transfermarkt z 2-3 lata temu gdy ktoś na forum wspomniał o tej stronie i wtedy to jak najbardziej była piłkarska Wikipedia. Skorzystałem z możliwości edytowania danych i wrzuciłem któregoś tam kopacza, o którym spekulowano w prasie, do składu Wisły. Jako dowód wskazałem artykuł prasowy, w którym było napisane, że Wisła chce z kopaczem podpisać kontrakt na 5 lat i że przejdzie za ileś tam tysięcy Euro. Mod zaakceptował zmianę i chłopak był w składzie Wisły.

Wiem, ale chyba nie ma sensu pisać skąd, bo tylko będzie to podpałka dla Pokemonów. Ale po jakimś czasie usunęli gościa ze składu czy jest do dziś?Ktoś nad tym czuwa i to weryfikuje,powiem,że nader starannie.
Biorąc pod uwagę zasięg lig,które tam są.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 24.06.2009, 11:36
Wojna na szczycie...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.06.2009, 11:53
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Wojna na szczycie...
Tzn, że my na pewno go nie pozyskamy.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.06.2009, 12:01
Wojna na szczycie...

gdyby to nie byl SE to powiedzialbym, ze skoro jest niski to moze beda chcieli z niego zrobic nastepce Brozka, a osoba p.Skorży, ktory z nim pracowal moze miec znaczenie, ale... to SE, wiec tego nie powiedzialem
Groundhopper
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.06.2009, 12:14
Wojna na szczycie...
dla mnie to jest śmieszne. abstrahując od tego czy to prawda czy nie, to dla mnie idiotyczne jest coś takiego. gość absolutnie nie istniał w drugoligowcu hiszpańskim ,a nasz czołowe kluby mają się nagle o niego zabijać, bo to jest nie wiadomo kto. ściągając taką pseudogwiazdę jak sikora pewnego poziomu nie przeskoczymy i popadamy tylko w marazm. gość, gdzieś był nikim, a nagle wraca tutaj i w imię nie wiadomo czego ma się go traktować jako gwiazdę i płacić wielkie pieniądze. Widzę, że taką taktykę obiera Legia, który chce brać do siebie tych doświadczonych gwiazdorów. Nie wiem czy odniosą sukces z tymi transferami. Uważam, że Wisła bardzo mądrze w tym momencie postępuje. Staramy się wyszkukać zawodników, którzy nie są znani, nie wiemy czego można się po nich spodziewać i jak zaskoczą to mogą dać naprawdę dużo dobrego klubowi. Sikory, Mięciele i inne pewnego poziomu już nie przeszkoczą, a na dodatek są po przejściach. Moim zdaniem już lepiej szukać gości pokroju Bożoka, Carlithosa itp. niż inwestować w zgrane karty.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.06.2009, 12:17
Do wszystkich aprobujących- u nas był taki jeden co powrócił z europejskich wojaży, Radosław miał na imię. Przemyślcie.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.06.2009, 12:19
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Do wszystkich aprobujących- u nas był taki jeden co powrócił z europejskich wojaży, Radosław miał na imię. Przemyślcie.
był jeszcze jeden, Kamil miał na imię.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.06.2009, 12:27
http://wislaportal.pl/news.php?id=15530
Od razu chciałbym powiedzieć wszystkim, że to bzdura. Jak zwykle w wykonaniu PS.
Nie ma szans aby podstawowy bramkarz dwukrotnego mistrza Belgii, przeszedł do nas, ponieważ nie mamy mu nic więcej do zaoferowania. Ani pieniędzy, ani poziomu sportowego, ani warunkow treningowych. Skoro nie chciał przedłużyć kontraktu ze Standardem, to znaczy, że chce przejść do silniejszej ligi. Pójście do polskiej byłoby krokiem w tył. Dlatego zanim ktokolwiek zacznie przymierzać tego piłkarza do naszej drużyny, analizować jego mecze, oglądać wideo. Chciałbym aby od razu potraktowano tą informacje jako bzdurę.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.06.2009, 12:41
Wojna na szczycie...
Poziom dziennikarzy sportowych w naszym kraju jest tak żenująco niski, że aż szkoda gadać.
Nie skupiając się w ogóle na Sikorze - jakim trzeba być idiotą żeby zatytułować artykuł "Wojna na szczycie..." a na sam jego koniec podsumować sprawę: "Będzie więc "wojna" o Sikorę? Śledząc poczynania trójki najlepszych polskich klubów ... raczej nie." ? :| Żenujące.

A wracając do tematu polityki transferowej to dziś jest środa, a o ile się nie mylę to w sobotę Wiślacy lecą na obóz. Przynajmniej teoretycznie powinna być do tego czasu pełna kadra, takie przynajmniej były założenia. Zamiast czytać bzdury ze szmatławców typu SE czy Fakt wolę więc spokojnie poczekać do soboty, a wieści transferowych wypatrywać na oficjalnej stronie Wisły.
Ostatnio edytowane przez MCX : 24.06.2009 o godz. 12:44.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.06.2009, 13:17
Zim zum, zanim cos napiszesz puknij sie w leb dwukrotnie. Sikora nawet jesli tam nic nie gral i tak bylby jednym z najlepszych napastnikow naszej Ligi. Brozek - Sikora w ataku za nimi Grgula - strach pomyslec ile bramek by padalo przy naszej taktyce prostopadlych pilek....

Edit: Co nie zmienia faktu ze to tylko spekulacje poki co.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.06.2009, 13:39
Moze i Sikora gwiazdą nie jest, ale... my też jesteśmy TYLKO Wisłą Kraków.

Co za tym idzie - nie mamy pieniedzy na spełnienie każdej zachcianki, ba - finansowo od paru lat stoimy na poziomie średniej ekipy 2 Bundesligi...
Drugie - nie każdy zawodnik chce do nas przyjść, nawet polski ligowiec. Lata 2000-2003/2004, gdy do Wisły szło się z pocałowaniem ręki, traktując to jako zaszczyt, póki co minęły.

Sikora zanim odszedł grał naprawdę fajnie. Co z tego, że niski, jak mam w pamięci niejedną strzeloną przez niego bramkę głową. Co z tego, że nie radził sobie ostatnio w II lidze hiszpańskiej? Frankowski tez przychodził do JAgi po fatalnych sezonach za granicą, a jakoś w tej lidze spokojnie błyszczał.Dajecie przykład Matusiaka - a ja dam Kosowskiego, Brzęczka, Hajto, mimo wszystko Reissa... Nawet stary Świerczewski (zawodnik, który liznął trochę profesjonalizmu) przygotowując sie indywidualnie do rundy wiosennej (głównie fitness) dawał sobie tutaj rade. To tylko liga polska, podwórkowa...

Juz dawno pisałem - w sprawie Sikory jestem za. Zwłaszcza, że za darmo.
Ostatnio edytowane przez felipe : 24.06.2009 o godz. 13:43.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 24.06.2009, 13:53
Do otwarcia okienka transferowego pozostalo kilka dni.
Do tego czasu bedzie porzadek w tym temacie.
Dokladnie 24 osoby na chwile obecna opuszczaja z dniem 1.07. ten temat i to forum.

Ten wpis bedzie sie pojawial cyklicznie, co strone.

Pozdro Jarki Kolakowskie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 24.06.2009, 14:21
Porównań Sikory do Matusiaka jakoś nie rozumiem. Matusiak zanim przyszedł do nas,to nie grał w Palermo i Herrneven, a wcześniej zagrał poprawnie jedną rundę. W lidze polskiej zaznaczam. Ciężko było doprawdy sądzić,ze facet naprawdę dobrze kopać piłkę umie. To,że w reprezentacji dwa razy dobrze zagrał także o niczym nie świadczy. Gość jest bardziej talentem dla mediów i swego ojca niż rzeczywiście coś sobą prezentuje.
Co innego Sikora. On zawsze w lidze miał przebłyski,lepsze,gorsze rundy. Ale widać było,że coś gra. Ostatnie dwa sezony w Groclinie potwierdziły jego umiejętności. Jak na naszą ligę jest ok, na zachód już trochę słabszy.
Jak dla mnie to należy go brać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.06.2009, 14:29
Jak przeczytałem,że Jaga chciała od Wisły 2 mln-y PLN za Gikiewicza,to omal nie spadłem z krzesła,choć z drugiej strony to naprawdę szlachetne,że tak się w naszym kraju "ceni"ludzi.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.06.2009, 15:10
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Wiem, ale chyba nie ma sensu pisać skąd, bo tylko będzie to podpałka dla Pokemonów. Ale po jakimś czasie usunęli gościa ze składu czy jest do dziś?Ktoś nad tym czuwa i to weryfikuje,powiem,że nader starannie.
Biorąc pod uwagę zasięg lig,które tam są.
Jeśli nie chcesz powiedzieć co pozwala Ci stwierdzić, że transfermarkt to poważna strona, na której udzielają się menadżerowie, to chyba nie pogniewasz się, że stwierdzę, że Ci nie wierzę i wciąż uważam tą stronkę za piłkarską Wikipedię.
Zawodnik, którego wtedy wrzuciłem do Wisły był w składzie tylko z 2 dni. Wybrałem jakiś kompletnie abstrakcyjny, bardzo drogi transfer. Szczegółów niestety już nie pamiętam. Wisła szybko zdementowała informacje o zainteresowaniu tamtym zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 24.06.2009, 15:31
jova napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nie chcesz powiedzieć co pozwala Ci stwierdzić, że transfermarkt to poważna strona, na której udzielają się menadżerowie, to chyba nie pogniewasz się, że stwierdzę, że Ci nie wierzę i wciąż uważam tą stronkę za piłkarską Wikipedię.
Zawodnik, którego wtedy wrzuciłem do Wisły był w składzie tylko z 2 dni. Wybrałem jakiś kompletnie abstrakcyjny, bardzo drogi transfer. Szczegółów niestety już nie pamiętam. Wisła szybko zdementowała informacje o zainteresowaniu tamtym zawodnikiem.
Oczywiście Twoje prawo mi nie wierzyć. Niemniej swoje wiem, empirycznie się o tym przekonałem i swojego zdania co do tej strony nie zmienię.
Odpowiedz cytując
Albin4d
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 24.06.2009, 17:54
Co do Sikory to wcale bym się nie zdziwił jesli by sie u nas pojawił. Z tego co pamietam to w ostatnim okienku transferowym odsyć często przebywał na naszym Stadionie. Może się do niego przymierzali ale zwyciężyły inne opcje (w tym finansowe) - kto wie...
Powód: literowki
Ostatnio edytowane przez Albin4d : 24.06.2009 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 24.06.2009, 18:07
Rorys Aragon

Na WP.pl dodatkowo dodali, że przyjedzie na testy. Jednak chyba należy włożyć to między bajki, a najlepszym komentarzem niech będzie ten z forum.wp:
Potomek Elendila
Król Aragorn wraca na stolicę!

Natomiast Sikora mówił, że podoba mu się siedzenie na ławce w takim klimacie jaki jest w Hiszpanii, więc tego tematu nawet nie warto poruszać.

Poczekajcie do otwarcia okienka...
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.06.2009, 19:17
Mi to wygląda tak. Nikt się w klubie nie spodziewał w pewnym momencie, że Wisła może zdobyć mistrza. Następnie się nie spodziewali, że może być taka kassa do wyciągnięcia takim tanim kosztem(przejście 2 rund).
No i teraz jest tak że znowu zaplanowali transfery pod kątem braku kasy w budżecie transferowym i negocjowali umowy tylko z darmowymi lub "wątpliwymi" talentami.
Teraz już chyba będzie trzeba ten plan doprowadzić do końca. Dlatego, że do eliminacji zostało mało czasu. Transfery trzeba przeprowadzić bo kadra wąska, a ew. krótkie negocjacje z innymi zawodnikami to prawdopodobnie niekorzystna dla klubu umowa.

Prawdopodobnie w przypadku nieudanego okienka transferowego, kozłem ofiarnym zostanie Jacek Bednarz.
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 24.06.2009 o godz. 19:23.
Odpowiedz cytując
marcinugorek
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.06.2009, 19:44
sory ze pytam ale tyle jest stron tematu ze nie weim kiedy otwiera sie okienko transferowe

i pytanie do kiedy składa się liste graczy ktrózy będa grali w el.LM

zgóry dzięki za odpoweidż i sory za lekki off top
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.06.2009, 19:50
Fernando Redondo napisał(a):Wyświetl post
Mi to wygląda tak. Nikt się w klubie nie spodziewał w pewnym momencie, że Wisła może zdobyć mistrza. Następnie się nie spodziewali, że może być taka kassa do wyciągnięcia takim tanim kosztem(przejście 2 rund).
Dokładnie, mam podobne odczucia. Całości obrazu dopełniają całkowicie nieprofesjonalne i tak głupie, że aż zapewne prawdziwe tłumaczenia marazmu w polityce transferowej remontem, przeprowadzką, brakiem faksu i konferencją kardiologiczną. Jakby ktoś "z zewnątrz" je słyszał, pewnie umarłby w butach ze śmiechu.

W tym roku wydając 2-3 mln euro na transfery (2 "wracają" już w ostatniej rundzie kwalifikacji) można mieć ogromne szanse na majątek z LM. To mimo braku własnego stadionu mógłby być najlepszy budżetowo rok Wisły. Wcale się nie zdziwię, jeśli kiedyś okaże się, że nasza RN w ogóle tego do dziś nie wie.

Na chwile obecną, pewna wydaje się tylko "powtorka z rozrywki" w temacie bramkarskim - znów otwieramy cyrk obwoźny z DVD w roli głównej.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 24.06.2009 o godz. 19:53.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.06.2009, 19:58
marcinugorek napisał(a):Wyświetl post
sory ze pytam ale tyle jest stron tematu ze nie weim kiedy otwiera sie okienko transferowe

i pytanie do kiedy składa się liste graczy ktrózy będa grali w el.LM

zgóry dzięki za odpoweidż i sory za lekki off top
1 lipca okienko sie otwiera

LM ? napewno na pierwsze rundy jest już jakoś w lipcu, a następnie albo ostatniego sierpnią bądz 1 września, zgłoszenie do rozgrywek grupowych.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.06.2009, 20:47
Takie udane,free transfery jak ten z Marcelo,są demoralizujące-zwłaszcza dla RN.Żadne gadanie Bednarza i namawianie na "trochę"kosztujący transfer może być psu na budę.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.06.2009, 21:02
nie wiem czy was to nie denerwuje ale mnie BARDZO,mianowicie chodzi mi o to,że Skorża mówił w jakimś tam wywiadzie,że były ciekawe propozycje ale upadły ponieważ zaburzyło by to strukture płac w klubie;]..no to kurcze wóż albo przewóz..jesli chce się mieć klasowego gracza to trzeba mu cos konkretnego zaoferować..samo to,że będzie miał możliwosc walki o lige mistrzów to chyba jednak mało kusząca perspektywa,i dlatego musimy oglądać Betona czy Dudu gol machine..zamiast napastnika który naprawde byłby wstanie coś konkretnego pokazać..pewnie większość nie przyzna mi racji ale takie jest moje zdanie na ten temat.
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.06.2009, 21:06
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy was to nie denerwuje ale mnie BARDZO,mianowicie chodzi mi o to,że Skorża mówił w jakimś tam wywiadzie,że były ciekawe propozycje ale upadły ponieważ zaburzyło by to strukture płac w klubie;]..no to kurcze wóż albo przewóz..jesli chce się mieć klasowego gracza to trzeba mu cos konkretnego zaoferować..samo to,że będzie miał możliwosc walki o lige mistrzów to chyba jednak mało kusząca perspektywa,i dlatego musimy oglądać Betona czy Dudu gol machine..zamiast napastnika który naprawde byłby wstanie coś konkretnego pokazać..pewnie większość nie przyzna mi racji ale takie jest moje zdanie na ten temat.
A propo struktury płac - w każdym profesjonalnym klubie (nie tylko zachodnim) jest przyjętą i akceptowalną normą, że obok pewnej średniej, istnieją 2-3 kontrakty największych gwiazd zespołu znacząco przewyższające zarobki innych piłkarzy (czasem kilkakrotnie). To standard, a nie żadna apokalipsa, która przebija z wypowiedzi i sposobu myślenia naszych polskich działaczy na ten temat.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.06.2009, 21:09
Prawda jest taka.
By można było zakontaktować kogoś "droższego" co nie zawsze się łączy ze słowem "lepszy" potrzeba coś ugrać w LM, składem którym dysponujemy+darmowi gracze.
Skorża mówił, ze jego wizja klubu jest wieloletnia, i mi sie to podoba, i ja rozumiem, ze nie od razu buduje sie Rzym.
Jak dla mnie, możemy chuja grac w tej edycji czy nawet następnej, jeśli zaprocentuje to za pare lat.
Tylko czy Cupiał ma tyle cierpliwości?

Jestem za długotrwałowym budowaniem klubu, aniżeli ściaganiem na szybko gwiazdek, jednocześnie bardzo przy tym ryzykując.
Nie chce byśmy stali sie Górnikiem Zabrze z zakończonego sezonu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.06.2009, 21:27
mi nie chodzi o gwiazdki,tylko o gości którzy wniosą nową jakoś do drużyny,co za tym idzie taki gość musi być troche droższy niż te 300-400 tyś euro i musi mieć swoje wymagania,bo wie na co go stać,a goście z kartą w ręce nie oszukujmy się to nie są piłkarze którzy reprezentują jakiś wysoki poziom,oczywiście są wyjątki,ale to jak szukanie igły w stogu siana.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów