|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
A potem siedzi taki Dawidowski na ławce przez 5lat z ogromnym kontraktem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Zdarzają się i takie przypadki, aczkolwiek wiadomo, że klub zrobił wszystko, żeby rozwiązać z nim umowę, jednak Tomeczek cwany gość i wie, że takiej kasy nigdzie indziej nie dostanie. Długie kontrakty w dzisiejszych czasach to bardzo dobra polityka. Wiadomo, że najlepsi zawodnicy nie kwapią się do podpisywania wieloletnich umów. Klub musi zarabiać na piłkarzach a im mniej czasu do końca kontraktu tym mniejszy zarobek z zawodnika. Dodatkowo piłkarze podpisując takie kontrakty czują się pewniej i mogą zostać do końca kariery.
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
PhantomRanger napisał(a):
Ciekawe czy roczne pobory Andrzeja wystarczylyby na pozyskania takiego Drozdowicza ? Podejrzewam, ze spokojnie zostaloby jeszcze na wyciagniecie kogos innego z nizszej ligi. W kwestii sprowadzania mlodych i mniej znanych napastnikow nie sposob sie nie zgodzic. Wszyscy wiemy, ze za dobrego snajpera trzeba sowicie zaplacic. Nawet w Polsce. I zeby jeszcze byl przyzwoity wybor, to mozna by sie ostatecznie na kogos polasic. Niestety wyboru nie ma praktycznie zadnego. Dlatego jesli nie trafi nam sie przy sporej dozie szczescia jakis przyzwoity darmowiec z zagranicy, to nic z tego nie bedzie. Stad wniosek, ze juz lepiej pozyskac hurtowo kilku dobrze rokujacych mlodziencow z nizszych lig, poczym najlepszemu dac szanse wystepow w pierwszej druzynie, a pozostalych powypozyczac do mozliwie jak najlepszych zespolow. To chyba najbardziej realna droga do tego, zeby wreszcie dorobic sie nastepcy Brozka wraz z partnerem.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 23.06.2009 o godz. 21:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Przetestowac jak w miare dobry to brac, wypozyczyc do klubu z ekstarklasy i patrzec co sie z nim dzieje.
Bo nie czarujmy sie na dzisiaj wzmocnieniem nie bedzie a i od siedzenia na lawce tez lepszy nie bedzie ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://wislaportal.pl/news.php?id=15527
zjedźcie na sam dół na komentarze, tam od redakcji jest napisane tylko nie wiem czy brać to na poważnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
długie kontrakty są po to aby dobrego piłkarza zostawić na dłużej a zarazem przy konczeniu umowy nie musiec podnosic im pensji, takze dluzszy czas kontraktu to wiecej ofert kupna dla pilkarza
* z uwzglednieniem tego ze piłkarz jednak jest dobry ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Drozdowicz na testach .....jaaaka cisza
moze do niektorych speców dotarło ,ze szukamy tez nizej i tam tez mozna kogos ciekawego z talentem wyłowic ,dosyc Kluivertow i Kallonow. CO do Bozoka to mam nadzieje ze go podpisza,bo z tego wywiadu ,mzoa bylo odniesc wrazenie ze jest coraz bardziej poirytowany cała sytuacją. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Po pierwsze- tak naprawde my kibice gówno wiemy na temat transferów, bo to ,że dziennikarze wyciągaja z kapelusza jakichs piłkarzy, którzy rzekomo mają do nas trafić to jest jedna sprawa, natomiast podniecanie się tym co Jacek Bednarz lub inna osoba z klubu powiedziała gazetom też jest bez sensu, bo albo owy dziennikarz może poprzekręcać wypowiedź, albo decydenci mogą nie mówić prawdy. Tak więc do wszystkich newsów należy podchodzić ostrożnie, będzie info na oficjalnej będzie transfer. Pozwole sobie wyrazić swoje zdanie na temat tego co mamy: na dzień dzisiejszy się osłabiliśmy- nie ma Baszcza, nie ma Zienia, nie byli to może wybitni piłkarze aczkolwiek występowali regularnie w pierwszym składzie. Bożok i brazylijczyk JEŚLI przyjdą, będzie super, ALE to nie znaczy że od razu się zaaklimatyzują, że od razu będą grać na poziomie conajmniej ich poprzedników. Podsumowując- chcemy wejść do LM, mamy na to uważam niewielkie szanse choć jak każdy kibic popadam czasem w niepohamowany optymizm, będą transfery napewno prawdopodobieństwo awansu wzrośnie- o ile? Zależy to od jakości piłkarzy których pozyskamy, tu znów koło się zamyka, bo jeśli nie będzie kasy, to Bednarz nie jest cudotwórcą i 10 Marcelo nam nie sciągnie. Ogólnie temat rzeka, i myślę że jeśli nie magistra to licencjat można byłoby na ten temat napisać, ponieważ jest tak wiele aspektów, które należałoby rozpatrzyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dobrze powiedziane.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=51967
Wyssane z palca dlaczego z nim nie przedłużył Standard kontraktu skoro to wiele bogatszy klub niż Wisła ma napewno nieskromną pensyjkę... dlatego nie jest wogóle dla nas kandydatem |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
ale jakiego skorpiona zrobił
http://www.sport.pl/sport/1,74696,5039445,.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie...na pewno sobie jaja robili...widać, bo nawet uśmieszek wstawili... Chociaż jak się okaże, że faktycznie dziś podpiszemy Bożoka, Carlinhosa i może jeszcze kogoś, to odwołam to... ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,67...a_telefon.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
dokładnie... i raczej napewno taki bramkarz nie zgadzałby się na testy w druzynie słabszej i mniej renomowanej od tej w ktorej dotychczas grał... ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ale gazety się musza jakos sprzedawać ![]() ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ja wcale nie twierdzę że Beto takich umiejętności nie posiada- po prostu przez ten czas takowych nie zaprezentował, wiem że wchodzi w to wiele kwestii, jeden potrzebuje 2 tygodnie na zgranie się z drużyną- drugi pół roku. Trzeba ufać panu Skorży, widział go na treningach, wiele nie zaryzykowaliśmy w końcu podpisaliśmy kontrakt na pół roku z możliwością przedłużenia kontraktu.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Mnie bardzo ciekawi skąd te szmatławce biorą te informacje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Przegląd Sportowy - Zobaczcie, że oni codziennie piszą o nowych zawodnikach Wisły. Jakoś rzadko to się sprawdza, fajnie się to czyta, nie powiem, ale prawdy w tym za grosz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
Q.E.D. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście z transfermarktu. Znawcy futbolu z nich żadni ,więc skąd mieli wiedzieć ,że mu się kończy kontrakt? Jak bym miał czas to bym znalazł pozostałych 5 kandydatów i za niedługo by pewnie tą liste opublikowali, ale nie mam czasu na głupoty. Liczę na to ,że być może dzisiaj coś się wyjaśni w sprawie bramkarza lub Bożoka i Carlinhosa .
P.S Kolega Uran235 dobrze napisał. Niektórym to sie nawet nie chce szukać na transfermarkcie. Wchodzą na nasze forum -odpowiedni temat i mają tylu piłkarzy ,że mogą cały rok pisać o wzmocnieniach Wisły.... ![]() Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Tranfermarkt to jeden wielki żal, większość wartości piłkarzy nie zgadzają się z rzeczywistością... Aktualizację danych robią raz na ruski rok... masakra... a jeśli chodzi o Bożoka to najwcześniej podpisze kontrakt w piątek, mówie wam, z Carlinhosem będziemy pewnie jeszcze czekać na potwierdzenie czy jest wolnym zawodnikiem czyli też trochę czasu minie.... Na bramkarza też bym tak szybko nie liczył, na zgrupowanie w Austri weźmiemy pewnie jakiegoś na testy ale czy się sprawdzi to się okaże... A więc cierpliwość kibica wisły jest wielką cnotą
pozdr.Denilson odchodzi z ligi Wietnamskiej Wisła ma na niego chrapkę No i jutro w Super Expresie będziecie mogli poczytać jak to wisła jest blisko podpisania z denilsonem kontraktu Do dziennikarzy popularnych gazet: Napiszcie pod artykułem że wiecie to z wiarygodnych źródeł (może być mój nick) Te newsy fajnie się czyta ale głupoty niestety się nie wyleczy![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.06.2009 o godz. 16:31.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ja czekam tylko na jakąś super nierealną propozycje mediów, żeby się pośmiać ;] Denilson byłby idealny(swoją drogą to był kiedyś mój ulubiony piłkarz dlatego dodatkowy smaczek)
Jeżeli chodzi o realne transfery, to polecam JANUSZA GOLA. Wielki talent, nie drogi w utrzymaniu, nie wymagał by gry w pierwszej 11, ale sam by sobie na nią zapracował. Jest wolnym zawodnikiem. Jego jedyną wadą jest to, że nie jest już pierwszej młodości jak na tak małe doświadczenie, ale bardzo szybko może się to zmienić. W zeszłym sezonie 1 z 3 filarów (wraz z Cetnarskim i Nowakiem). |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Do otwarcia okienka transferowego pozostalo kilka dni.
Do tego czasu bedzie porzadek w tym temacie. Dokladnie 24 osoby na chwile obecna opuszczaja z dniem 1.07. ten temat i to forum. Ten wpis bedzie sie pojawial cyklicznie, co strone. Pozdro Jarki Kolakowskie. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja wiem tylko jedno.. nasza polityka transferowa to jeden wielki śmiech. Mogę się założyć ze wszystkimi tutaj, że żaden Bozok do nas nie przyjdzie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|