The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2009, 15:17
Bożok i Carlinhos mają w transfer data zapisane transfery do Wisły, ale znowuż na stronie klubu nic o tym nie ma. Ja bym się zbytnio nie podniecał, bo np widziałem już na tm.de Neia w Wiśle.
..
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.06.2009, 15:34
Ciekawe jak wygląda sprawa z przetestowanymi medycznie Brazylijczykiem i Słowakiem. Obyśmy nie przejechali się zbyt długim oczekiwaniem.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.06.2009, 16:32
nie chce sie powtarzac ale jestem prawie pewien ze jutro zobaczymy nowe twarze a transfermarkt to nie jest byle jaka strona jak ja niektorzy nazywaja wikipedia transferowa, co prawda mieli pare pomylek dotyczacych Wisły, ale błedy z przed lat takie jak bramkarz Djurdjevic czy Nei przeciez nie byly wyssane z palca i do dzis odpukać nie przydazyly im sie juz tego typu wpadki oczywiscie dotyczace Wisełki... znaja sie na rzeczy a na serio zdarza im sie ułamek złych informacji! ja szczerze mowiac tak jak wiekszoc z was nie moge sie doczekac transferow kurde
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.06.2009, 16:57
Wiadomo, ze ma inne... Nie wierze zeby przez 5 dni nie mozna bylo dostac wynikow badan w wielkim szpitalu, badzmy powazni. Albo negocjuja jeszcze dlugosc kontraktu, bo podobno Wisla chciala 5 lat, a menadzer 3 lata.
Odpowiedz cytując
Sikoriniooo
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 23.06.2009, 17:12
http://wisla.krakow.pl/pl/aktualnosc...stach_w_wisle/

Yo, no no no ten Drozdowicz ciekawie wygląda tak Wam powiem, może coś z tych testów wyniknie. Bo chłopak mógłby się rozwinąc u nas
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.06.2009, 17:13
Po tym info z onetu widać,że sprawa z Bożokiem przeciąga się z powodu rozbieżności o długość kontraktu.Wisła chce podpisać na 5 lat,a zawodnik i jego agent na 3.Sprawa była już poruszana w mediach.Dlatego Bożok taktycznie "wyjeżdża"z tymi domniemanymi klubami.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.06.2009, 17:25
Co do Drozdowicza- ciekawy chłopak nie powiem, ma jedną acz znaczącą wadę poza brakiem doświadczenia (to nie najważniejsze) jest napastnikiem niższym od Pawła Brożka, który w kapeluszu ma 180cm. Nie wiem czy Skorża mówiąc wczoraj o napastniku miał na myśli tego utalentowanego zawodnika jakim bezwątpienia jest Drozdowicz... Tak poważnie to chyba nikt nie rozpatruje jego kandydatury pod kątem wzmocnienia pierwszej drużyny co najwyżej uzupełnienia kadry...

Ja bedę się upierał, że Wisła w pierwszej kolejności powinna jednak sprowadzić środkowego obrońcę (wiadomo że Głowa to gosć ze szkła), lewego pomocnika w zasadzie już mamy,prawego obroncę również (teoretycznie), na dobrego bramkarza czy napastnika nas nie stać...

Wszelkiego rodzaju publikacje, które będą zapewne w mediach obecne są nic nie wartym stekiem bzdur - nie mając pieniędzy w klubie z pewnością stać nas będzie na zawodnika ze Sportingu...

Co śmieszniejsze uważam że redaktorzy polskich gazet czytają nasze forum - bo nie dalej jak przedwczoraj pisałem dlaczego nikim z Portugalii się nie interesujemy - a co dziś czytam "SuperSzmira" donosi, że takowego zawodnika obserwujemy...

Ciąg dalszy, szkoda że nie interesujemy się nikim ze Slovan Liberec....

P.S. magowski to nie czytaj - nie musisz, tym bardziej po co wklejasz cały mój post!!!
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 23.06.2009 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.06.2009, 17:26
No ładnie, umie się znaleźć w sytuacjach pod bramkowych, a to najważniejsze.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.06.2009, 17:29
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
transfermarkt to jeden Wielki shit nawet tabeli nie zaktualizują ehhh,zobaczcie gdzie Beto i Dawidowski poszli do jakiegoś Vereinslos.
Tylko,że to "jakieś" Vereinslos oznacza ,że piłkarze są bez klubu. Wystarczy na to kliknąć i sprawdzić a nie najeżdżać na ten transfermarkt, bo nie jest to taka zła strona. My takiego portalu w Polsce się długo nie doczekamy.......

Co do Bożoka to jestem w 100% pewien ,że on nie ma żadnych ofert. Poprostu chłopak się zniecierpliwił (nie dziwie mu sie ) i próbuje w ten sposób wymusić szybsze podpisanie kontraktu. Ja go traktuje już jako "pewniaka".
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
magowski
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 23.06.2009, 17:32
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
Co do Drozdowicza- ciekawy chłopak nie powiem, ma jedną acz znaczącą wadę poza brakiem doświadczenia (to nie najważniejsze) jest napastnikiem niższym od Pawła Brożka, który w kapeluszu ma 180cm. Nie wiem czy Skorża mówiąc wczoraj o napastniku miał na myśli tego utalentowanego zawodnika jakim bezwątpienia jest Drozdowicz... Tak poważnie to chyba nikt nie rozpatruje jego kandydatury pod kątem wzmocnienia pierwszej drużyny co najwyżej uzupełnienia kadry...

Ja bedę się upierał, że Wisła w pierwszej kolejności powinna jednak sprowadzić środkowego obrońcę (wiadomo że Głowa to gosć ze szkła), lewego pomocnika w zasadzie już mamy,prawego obroncę również (teoretycznie), na dobrego bramkarza czy napastnika nas nie stać...

Wszelkiego rodzaju publikacje, które będą zapewne w mediach obecne są nic nie wartym stekiem bzdur - nie mając pieniędzy w klubie z pewnością stać nas będzie na zawodnika ze Sportingu...

Co śmieszniejsze uważam że redaktorzy polskich gazet czytają nasze forum - bo nie dalej jak przedwczoraj pisałem dlaczego nikim z Portugalii się nie interesujemy - a co dziś czytam "SuperSzmira" donosi, że takowego zawodnika obserwujemy...

Tak czytam te twoje wypociny co chwile i sie zastanawiam czemu szef scoutingu w Wiśle tyle czasu na forum spędza zamiast pracować?
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.06.2009, 17:32
To sa rozgrywki I-szej ligii?! Jestem w szoku(bynajmniej nie pozytywnym).
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 23.06.2009, 17:37
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
nie chce sie powtarzac ale jestem prawie pewien ze jutro zobaczymy nowe twarze a transfermarkt to nie jest byle jaka strona jak ja niektorzy nazywaja wikipedia transferowa, co prawda mieli pare pomylek dotyczacych Wisły, ale błedy z przed lat takie jak bramkarz Djurdjevic czy Nei przeciez nie byly wyssane z palca i do dzis odpukać nie przydazyly im sie juz tego typu wpadki oczywiscie dotyczace Wisełki... znaja sie na rzeczy a na serio zdarza im sie ułamek złych informacji! ja szczerze mowiac tak jak wiekszoc z was nie moge sie doczekac transferow kurde
Ja tylko widzę, że jak wielu tu na forum błędnie starasz się sugerować tym co napisze ta niemiecka stronka. Oni tylko opierają się na doniesieniach prasowych. Na niczym więcej, boi na czym. Czekaj na potwierdzenie ze strony wisla.krakow.pl. Stronkę transfermarkt.de można jedynie traktować z przymrużeniem oka tak jak i odstępne tam się pojawiające za piłkarzy.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 23.06.2009, 17:40
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
\Co śmieszniejsze uważam że redaktorzy polskich gazet czytają nasze forum - bo nie dalej jak przedwczoraj pisałem dlaczego nikim z Portugalii się nie interesujemy - a co dziś czytam "SuperSzmira" donosi, że takowego zawodnika obserwujemy...

Tu sie akurat z tobą zgodzę. Sporo już było newsów rodem z naszego forum. Nędzne dziennikarzyny ,same by coś poszukały a nie czyjąś myśl wykorzystywały.

For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
To sa rozgrywki I-szej ligii?! Jestem w szoku(bynajmniej nie pozytywnym).
Dla mnie to ,żadne zaskoczenie. Nie oglądałeś w tym sezonie żadnego meczu w tych rozgrywkach ? Każdy wygrywa z każdym ... Widzew ,który awansował byl w stanie przegrać z GKS-em , Dolcanem czy innymi outsiderami.Takie realia.. Ale ta rozmowa raczej w innym temacie....
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.06.2009, 18:53
świetny pomysł z Drozdowiczem, myśle że to nie jest gorszy zawodnik od tego Parovica.Fajnie że Bednarz szuka w 1 lidze bo grało niedawno tam wiele talentów (Lewandowsski,Pepe)
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.06.2009, 19:07
Ja tez uwazam, ze to nie najgorszy pomysl. Przetestowac nic nie szkodzi, a przeciez pamietamy skad przychodzil do nas np. Frankowski (wowczas dwa lata starszy).
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.06.2009 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.06.2009, 19:19
AYALA napisał(a):Wyświetl post
świetny pomysł z Drozdowiczem, myśle że to nie jest gorszy zawodnik od tego Parovica.Fajnie że Bednarz szuka w 1 lidze bo grało niedawno tam wiele talentów (Lewandowsski,Pepe)
Trochę przesadziłeś porównując reprezentanta Czarnogóry i mimo wszystko gracza Sportingu z zawodnikiem GKP Gorzów - prawdziwego europejskiego średniaka Zaczynasz myśleć jak RN - tańszy = lepszy. 100 x bardziej wolałbym Purovicia. Nie dość, że ma 24 lata, to już w miarę ograny w Europie.
Powód: Nie dość :D
Ostatnio edytowane przez PasiorWKS : 23.06.2009 o godz. 19:21.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.06.2009, 19:22
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Z tą różnica, że nie jest to żadna wikipedia,tylko strona, na której uaktualnienia dokonują menago lub osoby z nimi związani. Tutaj w grę wchodzą prawa do zawodników, czyli dość istotne pieniądze. Jest to storna handlowa, więc głupot wypisywać tam raczej ktoś z zewnątrz nie może. Szczególnie jeśli dotyczy to przynależności klubowej.
Skąd to wiesz?
Rejestrowałem się na transfermarkt z 2-3 lata temu gdy ktoś na forum wspomniał o tej stronie i wtedy to jak najbardziej była piłkarska Wikipedia. Skorzystałem z możliwości edytowania danych i wrzuciłem któregoś tam kopacza, o którym spekulowano w prasie, do składu Wisły. Jako dowód wskazałem artykuł prasowy, w którym było napisane, że Wisła chce z kopaczem podpisać kontrakt na 5 lat i że przejdzie za ileś tam tysięcy Euro. Mod zaakceptował zmianę i chłopak był w składzie Wisły.
Ostatnio edytowane przez jova : 23.06.2009 o godz. 19:24.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.06.2009, 19:23
Descarga też niby świetny miał być w Legii a na tle solidnego Rzeźniczaka nie istniał. Ja nie widziałem żadnego w akcji ani Czarnogórca ani Drozdowicza - ale byłbym ostrożny w hołbieniu piłkarza tylko dlatego że zagrał z 5 meczów w Sportingu. Może ten Drozdowicz pokaże dopiero w Wiśle na co go stać?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 23.06.2009, 19:31
Uwaga, uwaga!
Zeby nie było że już narzekam i nie wierzę. Po prostu stwierdzam fakt.

Polska I liga(czyli druga liga) trochę odbiega jednak poziomem od Ekstraklasy. Wiadomo są wyjątki jak Lewandowski ale generalnie wystarczy spojżeć na strzelców I ligi żeby zauważyć że czołowymi strzelcami zostawali ludzie którzy grali (wcześniej/później) kichę w Ekstraklasie.

Oczywiście przetestować nie zawadzi, a i świadczy o nim fakt że e 14 goli zdobył w klubie dość słabym nawet jak na I ligę.

Pożyjemy, zobaczymy. Mam nadzieję że w sparingu z Ruzomberokiem trafi hat-tricka i go weźmiemy.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Stary 23.06.2009, 19:31
ten Drozdowicz to moze byc drugi Boguski... on tez przychodzil z druzyny o podobnej klasie.. praktycznie nic, albo b.malo ryzykujemy nabywajac takiego gracza... wole jego niz kolejnego Beto
Groundhopper
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 23.06.2009, 19:36
Emil Drozdowicz wygląda ciekawie, myśle że napewno nie jest gorszy od Beto, dobrze z Wisła szuka też takich piłkarzy. Może się okazać znając polskie realia że za rok krzykną za niego 500.000 euro. Myśle że gdyby grał w lepszym zespole I ligi strzeliłby więcej bramek . Jeśli na treningach by coś prezentował ja brałbym go przez pół roku niech się ogrywa w Pucharze Ekstraklasy a później zobaczymy
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Stary 23.06.2009, 20:02
Drozdowicz bardzo ciekawie się prezentuje na tym filmiku z bramkami. Po stokroć wole jego na ławce niż Beto czy Niedzielana. Jeszcze może się rozwinąć piłka go szuka i nawet nieźle gra głową. Ja bym zaryzykował, nic nie tracimi. Pierwsza liga niby odbiega od ekstraklasy ale nie tak bardzo jak mogłoby sie wydawać. Wiadomo pierwsza piątka Ekstraklasy to przepaść ale taki Smektała przyszedł z II ligi i pokazał sie z dobrej strony w Ekstraklasie właściwie nie ma w tej chwili jakiś dobrych napastników z tych drużyn na niższej pozycji więc trzeba szukać na zapleczu.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.06.2009, 20:11
A Błaszykowski skąd przyszedł? KS Częstochowa, III czy IV liga. Nie można gościa oceniać po lidze tym bardziej że ma 22lata. O przydatności do drużyny zadecyduje trener i sztab. Ja w niego wierze (a co mi zostaje? ), jest młody, myślę że się rozwinie i Wisła będzie mieć z niego pożytek. Wątpię aby za niego dużo zażądali więc spokojnie można powiedzieć - na pewno nic nie stracimy a można wiele zyskać.
Myślę, że właśnie w takim kierunku trzeba iść - sprowadzać młodych, perspektywicznych piłkarzy
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.06.2009, 20:12
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,67...a_telefon.html
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.06.2009, 20:26
Może te opóźnienia są spowodowane tym, że Wisła ma jakieś inne kandydatury na te pozycje.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 23.06.2009, 20:39
Purovic to chyba ciekawy gracz. Możnaby nawet pomyśleć o wypożyczeniu z opcją pierwokupu. Tyle że problemem może się okazać jego pensja, bo pewnie w Benfice się już przezwyczaił że za siedzenie na ławie kapie niezła kaska. Jeżeli wykupili go za 2,5mln Euro to zapewne dostał tam pokaźny kontrakcik. Dlatego uważam że powinniśmy szukać jednak mniej znanych graczy, może młodszych ale jednak ze słabszych lig. Może też na wypożyczenie. Ale jednak nie mieliby może takich finansowych wymagań i przyzwyczajeń.
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 23.06.2009, 20:46
Skorża:
Kolejnym celem ma być pozyskanie wysokiego napastnika. - Na tę pozycję potrzebuję zawodnika, który potrafi się zastawić, ustawić tyłem do bramki, a także rozumie grę kombinacyjną - wylicza Skorża.

Czyżby chce drugiego Beto?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.06.2009, 20:46
a jakie to ma znaczenie co sądzimy MY?
Liczy sie to co uważa Maciej Skorża,i to kogo on widzi na danej pozycji.

I opinie o zawodniku,tworzy napewno nie przez kompilacje bramek na youtube.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.06.2009, 20:51
Drugiego Beto- ale takiego który potrafi strzelać bramki i strzelać celnie, a także nieźle grać głową. A Beto takich umiejętnośći niestety nie pokazał.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 23.06.2009, 20:52
Swoją drogą zastanawia mnie, dlaczego tak długo trwa finalizowanie transferów? Niby testy, niby dopracowanie szczegółów kontraktu (w wypadku Bozoka długość umowy). Skoro jednak prezes Wilczek mówił o początku tygodnia, to środa chyba może być ostatnim dniem, który (o ile) może być tak nazwanym. Jeśli jednak nie, to, wg informacji Sport.pl, Bozok ma się zjawić dopiero w czwartek w Krakowie, pod warunkiem, że zatelefonują do niego. Jeżeli nie dojdzie do podpisania kontraktów jutro, to w czwartek i piątek musi być jakiś przełom i wydaję mi się, że umowy podpisze więcej niż tylko dwóch piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 23.06.2009 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów