|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
10 znaków ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Działa wam poczta na o2
![]()
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
na Rakowickiej od strony Lubicz jest tego od groma, z 6 albo 8 punktów.\ piter19 napisał(a):
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Na forum, w tym dziale był kiedys temat o komiksach. Moze go ktoś podrzucić (bo nie moge znaleźć), chyba ze został wywalony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
http://wisla.krakow.pl/_pliki_/filemanager/image/2.jpg
Co to za blondasek (obok testowanego Drozdowicza) ? ;>![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
W kontrakcie Kuby Błaszczykowskiego jest mecz towarzyski z Borussią... Wie ktoś kiedy ma się on odbyć
![]()
Ajde Zvezdo Sand Nad Goool !
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie wiadomo... Ale myślę, że odbędzie się na otwarcie gotowego stadionu.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dzięki wielkie (po raz kolejny) !
![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Szukam zdjęcia statku z gościny w Gdańsku, fotka ta znalazła się na okładce TMK.
Z góry dzięki. ![]()
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
To Mateusz Rajfur, obrońca z ME. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Potrzebuję dobry rozkład Voyagera na trasie Kraków- Sącz i odwrotnie. A i wszystkie kursy są za 10 zł
![]() ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]()
Przeważnie zachowuję się poważnie...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kłótnia o pochodzenie i miejsce urodzenia Kolumba zawsze była próżnym sporem, bo zachowane dokumenty nie pozostawiają cienia wąt- pliwości. Już ludzie współcześni odkrywcy nie mówili o nim inaczej, jak o człowieku z Genui. Także Lombardczyk Pietro Martire, który, chwała Bogu, uwielbiał pisać. To on po powrocie Kolumba do Barcelony na- pisał przyjacielowi, że „vir ligur, Liguryjczyk, co otrzymał od Ich Kato- lickich Królewskich Mości trzy okręty, powrócił z wyprawy do krainy nogogłowców”. O genueńskim pochodzeniu wspomina również Las Ca- sas. Wenecki poseł na hiszpańskim dworze podaje zaś, że zaprzyjaźnił się z Genueńczykiem zwanym Kolumbem. Muzułmański kosmograf Piri Reis nazywał Kolumba „niewiernym z Genui”. Sam odkrywca, ze wspominanych wcześniej powodów, bardzo sta- rannie omijał kwestię swoich korzeni. Jednak w testamencie mógł już zaniechać ostrożności. W ostatniej woli stwierdził: Jako urodzony w Genui (siendo yo nacido en Génova), przybyłem Im [Kró- lewskim Mościom] służyć tutaj w Kastylii. (…) Zobowiązuję mego syna Don Diega albo osobę, która odziedziczy po nim ten majorat, aby wieczy- ście utrzymywał w Genui członka naszej rodziny, który by tam posiadał żonę i dom. Wyznaczy mu rentę, z której ten będzie mógł żyć uczciwie jako osoba, która tak blisko naszego rodu stoi, aby pozostawał i rozplenił się w owym mieście, jako z niego pochodzący, bowiem będzie mógł zna- leźć w tym mieście pomoc i poparcie w sprawach, w których zaszłaby potrzeba, skoro ja sam pochodzę stamtąd i tam się urodziłem (pues que de ella salí, en ella nací). ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
U mnie jeszcze głupsze, ale też idzie o zakład: Była taka akcja, że jakiś nożownik podźgał kilku studentów na sylwestrze w akademiku, bodaj gdzieś na AGH, i jest pytanie, czy był to sylwester 2007/08, czy 2008/09?
![]()
Gdybym dostawał pieniądze za moją miłość do Wisły, byłbym milionerem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
jednak sie mylilem..
Ostatnio edytowane przez Mateuusz : 23.06.2009 o godz. 22:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A nie w tym roku? Później wyskoczył przez okno bodaj...
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
dobre macie zakłady
2008/2009 ![]() ![]() "..i przysięgam być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej, stać nieugięcie na straży Jej honoru.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
ok, dzieki za pomoc (przegrałem)
![]() ![]()
Gdybym dostawał pieniądze za moją miłość do Wisły, byłbym milionerem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Czy to normalne w nowszych telefonach samsunga że dzwonek przez jakieś 2 sek dzwoni cicho i potem dopiero normalnie? - Ustawione mam melodia a nie narastająca melodia i ona nie narasta w sensie że coraz głośniej, tylko najpierw cichutko a potem jebut.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
nie wiem czy normalne ale też tak mam
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Czy jest w Krakowie kino przypominające klimatem kino "Pasaż" ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=jWihTdaT7Rg - czy wie ktośz jakiej okazji i gdzie się to "odbyło" ?
![]()
[I](...)Tu miłość do tego klubu nie ma granicy - Wisła Kraków, Białoprądniccy fanatycy(...)
[IMG]http://i34.tinypic.com/256uv0x.jpg[/IMG][/I] |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ma ktoś dobrej jakości zdjęcia oprawy Plaudite Cives? Chodzi mi o ujęcie, jak wszystkie szarfy byly dobrze ustawione..
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ej konkurs umbro/sizeera już się skończył, wiadomo kto wygrał już?
![]() ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Skończył się, ale jeszcze nie ogłosili wyników. Z regulaminu:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez donPedro23 : 24.06.2009 o godz. 09:43.
![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|