The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2009, 13:39
leszekm napisał(a):Wyświetl post
"...Podobny los jak inwestycję przy Karmelickiej spotkał pozostałe trzy "krakowskie" hotele Hiltona, których budowę planowano przy stadionie Wisły. Wszystkie miały być gotowe na Euro 2012. Nie będą. Decyzję o wstrzymaniu projektu podjął główny inwestor - fundusz rodziny królewskiej z Kuwejtu. Planowane obiekty, których koncepcje opracowali architekci z biura DDJM, w standardzie pięciu i czterech gwiazdek oraz jeden Garden Inn miały dać w sumie blisko 800 nowych miejsc noclegowych."

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...o_Hiltona.html
Wiadomo już o tym, od dobru kilku miesięcy....
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Fogi
Member

Od: 11.2005

Stary 22.06.2009, 15:49
Nowy prefabrykowany element. A wydawało się, że rygle bedą jeszcze szalowane i zalewane betonem.
Odpowiedz cytując
QuaRiS
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 22.06.2009, 16:29
Budujemy się budujemy ; )
Odpowiedz cytując
radek89
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 22.06.2009, 17:35
po malutku już sobie można wyobrażać jak bedzie wyglądal drugi poziom trybun. Na szybkiego machnąłem w paincie. Będzie mniej więcej tak. Ze schematu wynika że drugi poziom będzie sie kończył na takiej wysokości jak to zaznaczyłem, lub minimalnie niżej.

Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 22.06.2009, 20:57
mam nadzieję, że ażtakiej przerwy między I i II poziomem nie będzie. Fajne są miejsca między trybunami na allianz arena. Przynajmniej fajnie na zdjęciach wyglądają ")P
Odpowiedz cytując
radek89
Junior Member

Stary 22.06.2009, 21:37
stawski napisał(a):Wyświetl post
mam nadzieję, że ażtakiej przerwy między I i II poziomem nie będzie. Fajne są miejsca między trybunami na allianz arena. Przynajmniej fajnie na zdjęciach wyglądają ")P
Jestem w trakcie tworzenia odwzorowania budowanych trybun. Narazie wszystko zgadza mi się co do centymetra z planami które znalazłem na www.stadionwisly.info, oraz z dokładnymi danymi które, otrzymałem od jednego z forumowiczów. Jest to troche czasochłonne, jak skończe przekrój trybun to umieszcze jakieś rendery. pozdro
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 23.06.2009, 07:28
stawski napisał(a):Wyświetl post
Myślę że ten przekrój wszystko wyjaśni;-)
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.06.2009, 11:52
Wydaje mi się czy trybuna zachodnia będzie budowana troszke inną techniką niż wschodnia. Widoczne juz są jakieś wykopy
Odpowiedz cytując
damian3k
Member

Od: 12.2008

Stary 23.06.2009, 12:01
A może po prostu wykruszają fundamenty?
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 23.06.2009, 12:16
a zauważyliście że w przeciwieństwie do D i E, dach nad trybuną C będzie... wygięty?
Odpowiedz cytując
damian3k
Member

Od: 12.2008

Stary 23.06.2009, 12:30
Nad D i E też nie jest całkowicie prosty. Podobnie jak na C pnie się w górę.
Odpowiedz cytując
radek89
Junior Member

Stary 23.06.2009, 13:27
pysio napisał(a):Wyświetl post
a zauważyliście że w przeciwieństwie do D i E, dach nad trybuną C będzie... wygięty?
Dach na wszystkich trybunach jest nachylony pod katem 4 stopni
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.06.2009, 13:29
A co powiecie na temat oświetlenia ?
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 23.06.2009, 13:33
jurukuru napisał(a):Wyświetl post
A co powiecie na temat oświetlenia ?
oj.. mogłeś nie pytać, zaraz posypią się wywody jakże to beznadziejne oświetlenie będziemy mieć!

dla mnie jest OK!
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 23.06.2009, 13:37
Mogłem, ale zapytałem. Jak dla mnie lepiej prezentują się wysokie słupy, które ładniej oddają wygląd stadionu ale to tylko plusy jeśli chodzi o estetykę, gdyż nie wiem które oświetlenie jest lepsze pod innymi względami.
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.06.2009, 13:47
Oświetlenie nie jest złe chociaż lepsze moim zdaniem by były na końcu dachu wzdłuż boiska.Generalnie stadion ma ciekawą bryłę i jest oryginalny.Ja się ciesze z naszego stadionu i już nie mogę się doczekać jak będzie gotowy
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.06.2009, 14:09
Mogłem, ale zapytałem. Jak dla mnie lepiej prezentują się wysokie słupy, które ładniej oddają wygląd stadionu ale to tylko plusy jeśli chodzi o estetykę, gdyż nie wiem które oświetlenie jest lepsze pod innymi względami.
yyyy żartujesz no nie
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 23.06.2009, 14:19
Czemu miałbym żartować. Takie jest moje zdanie, jeśli chodzi o wygląd stadionu.
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
devios
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.06.2009, 14:19
Kto patrzy na oświetlenie w trakcie meczu?

Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 23.06.2009, 14:25
Nie rozumiemy się. Chodzi o to, że np. z różnych miejsc Krakowa i okolic lokalizację stadionu umożliwiają nam słupy oświetleniowe, które na prawdę fajnie wyglądają. Przy nowym stadionie będą wbudowane w dach z wielu względów, nie wnikam. koniec w temacie.
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
wooojo
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.06.2009, 14:29
devios napisał(a):Wyświetl post

hehehe brawo .........
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO

...... BO TO MIASTO JEST NASZE !!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.06.2009, 14:31
Nie rozumiemy się. Chodzi o to, że np. z różnych miejsc Krakowa i okolic lokalizację stadionu umożliwiają nam słupy oświetleniowe, które na prawdę fajnie wyglądają. Przy nowym stadionie będą wbudowane w dach z wielu względów, nie wnikam. koniec w temacie.
Jak masz problemy z orientacja w miescie to powiem Ci jest 21 wiek i jest cos takiego jak GPS.
,
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 23.06.2009, 14:44
zrezygnować z narożnikow na rzecz masztów a maszty są rzeczywiscie śliczne.. najlepszy przykład u sąsiadki.. jak pięknie psuje widok..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
radek89
Junior Member

Stary 23.06.2009, 15:03
no i zaczęło sie. Pojawiają sie stopnie 1 poziomu trybuny, widać już 3-4 rzędy. Najdalej do piątku postaram sie pokazac efekty mojej pracy nad wizualką nowo budowanej trybuny.
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.06.2009, 15:44
Działa wam kamera skierowana na C?
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.06.2009, 16:03
ichigo napisał(a):Wyświetl post
Działa wam kamera skierowana na C?
nie
123456789
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 23.06.2009, 16:12
devios napisał(a):Wyświetl post
A kto patrzy na wygląd stadionu w trakcie meczu? Po co nam ładny i nowoczesny stadion jaki powstanie w Gdańsku, Poznaniu, czy Wrocławiu skoro w trakcie meczu nikt go nie będzie oglądał? A jak nie ma meczu to przecież stadion to nie Sukiennice albo Wawel i nie trzeba go oglądać...

Chyba tym minimalistycznym i kretyńskim tokiem rozumowania przy projektowaniu stadionu poszło miasto i pan Obtułowicz - dzięki temu taki Wrocław czy Gdańsk (ale nie tylko) będą nas po prostu w kwestii stadionów wyprzedzać o lata świetlne... Dodatkowo uznali oni jeszcze że nie trzeba budować na Reymonta stadionu na 40 - 45 tys. miejsc skoro teraz na Wisłę przychodzi max 20 tys. ludzi... No i dzięki temu naszemu prymitywnemu, krakowskiemu, myśleniu jesteśmy teraz w dupie - będziemy mieć kiepski stadion na ledwie 30 tys. miejsc (w dodatku jak wszystko dobrze pójdzie to po... ponad 6 latach budowy), nie mamy EURO 2012, a Wisła będzie przez rok czasu tułać się po jakichś pierdziszewach bo genialne urzędasy i władze klubu nie potrafiły zrobić co trzeba żeby grać na R 22 cały czas...
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 23.06.2009, 16:16
Nic odkrywczego nie stwierdziłeś....niestety.
Ale i tak niektóre mądrale tutaj Cie zaraz zjadą snując ekonomiczne teorię że małe i brzydkie też jest ładne a najważniejsze nasze i wogóle kiedyś były dziury a teraz ...ameryka będzie , nawet krzesełka i dach :(
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 23.06.2009, 16:45
Może ktoś poda kąt nachylenia starej C.Nowa ma 20 stopni.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.06.2009, 17:04
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
A kto patrzy na wygląd stadionu w trakcie meczu? Po co nam ładny i nowoczesny stadion jaki powstanie w Gdańsku, Poznaniu, czy Wrocławiu skoro w trakcie meczu nikt go nie będzie oglądał? A jak nie ma meczu to przecież stadion to nie Sukiennice albo Wawel i nie trzeba go oglądać...
dokładnie, trafiłes w sedno.

Cytat:
Chyba tym minimalistycznym i kretyńskim tokiem rozumowania przy projektowaniu stadionu poszło miasto i pan Obtułowicz - dzięki temu taki Wrocław czy Gdańsk (ale nie tylko) będą nas po prostu w kwestii stadionów wyprzedzać o lata świetlne... Dodatkowo uznali oni jeszcze że nie trzeba budować na Reymonta stadionu na 40 - 45 tys. miejsc skoro teraz na Wisłę przychodzi max 20 tys. ludzi... No i dzięki temu naszemu prymitywnemu, krakowskiemu, myśleniu jesteśmy teraz w dupie - będziemy mieć kiepski stadion na ledwie 30 tys. miejsc (w dodatku jak wszystko dobrze pójdzie to po... ponad 6 latach budowy),
No ale na Wisłe nawet 15 tys nie przychodzi, więc o co kaman ? Tak Cie boli ze Gdańsk będzie miał większy i w ogóle zajefajniejszy stadion to się tam przeprowadź. Kogo k...rwa obchodza stadiony w Gdańsku Wrocławiu czy Poznaniu ... Odpowiem: zakompleksionych kolesi z Krakowa którzy zawsze muszą być naj.

Cytat:
nie mamy EURO 2012,
to akurat nie przez stadion.

Cytat:
a Wisła będzie przez rok czasu tułać się po jakichś pierdziszewach bo genialne urzędasy i władze klubu nie potrafiły zrobić co trzeba żeby grać na R 22 cały czas...
tutaj się zgadzam. do teraz nie moge zrozumieć czemu nie możemy grać na swoim 10 tys stadionie ? bo "wipy" nie będą miec gdzie siedzieć ? parodia...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów