|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Wyluzujcie... rany jak ja niektóre posty czytam to mnie głowa boli... żeby zakontraktować brazyliano to pierw muszą potwierdzenie dostać, że nie jest związany ze swoim starym klubem... co do Bozoka to raczej sprawa już załatwiona, dlaczego tak uważam? Ano dlatego, że Wisła zmieniła swojego przeciwnika sparingowego na klub jakim jest MFK Rużomberok, uważam, że jednym z warunków przejścia jest właśnie sparing pomiędzy tymi zespołami. Z resztą obaj zawodnicy przechodzili badania w piątek, jak już gdzieś ktoś pisał, wyniki przeważnie przychodzą na początku tygodnia (w weekend raczej nie pracują nie...xd), więc luz. I jeszcze jedno skoro Pan Maciej mówi, że to okienko będzie dla Wisły to już to musi coś oznaczać... Co do Vladavića nie jestem pewny, coś mi tu śmierdzi, fajnie by było jakby przyszedł, ale jak mówię... z resztą do zgrupowania może się jeszcze dużo wydarzyć. Pożyjemy zobaczymy... nie płakać mi tu xd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Jakby Bożoka i Carlinhosa podpisali odrazu, to na pewno okazałoby się, że są to pochopne, nieprzemyślane wydatki zbędnie obciążające nasz budżet. Ja doskonale zdaję sobie sprawę z faktu, że potrzebujemy 5-8 nowych graczy z czego przynajmniej 2-3 do pierwszego składu, ale nasza sytuacja jest jaka jest i pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Na dodatek obecna kadra jak najbardziej jest w stanie awansować do LM i nie spodziewam się wzmocnień, które w wydatny sposób powiększyłyby nasze szanse. Nam piłkarze są potrzebni przede wszystkim dlatego, że czeka nas 17+ spotkań w ekstraklasie( nie wiadomo czy nam ligi nie poszrzą), liczymy na 12 spotkań w europejskich pucharach, sześć spotkań w ramach PE, bodajże 3 mecze PP i intensywna jesień reprezentacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Co ciekawe znalazłem informację, że Wisła była zainteresowana Vladaviciem już w 2006 roku.
Sam piłkarz mówi o tym, że Zeljeznicar odrzucił ofertę Wisły: http://www.xtratime.org/forum/showpo...&postcount=289 Tutaj również wspomina o Wiśle: http://www.xtratime.org/forum/showpo...&postcount=298 ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Przecież zostało powiedziane że w związku z konferencją kardiologiczną badania dotrą do klubu później. Wbrew temu co wy twierdzicie badanie od których ma zależeć podpisanie kontraktu nie mogą wyglądać jak te robione przez dr.Leśniaka z AWF-owskiego ScanMedu (temperatura, ciśnienie, zrób przysiad, zrób pompke-jesteś zdrowy).
Trener Skorża może nawet być przy tych badań i widzieć jak zawodnik biega setkę w 10 sekund(jak M. Zieliński PS.Doktora Leśniaka i Michała Zielińskiego serdecznie pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wywiad ze Skorza rozwiazal pewne watpliwosci na temat transferu Kirma czy Vladavica.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
a może po prostu Bochum zrezygnowało, gdy usłyszało cenę?
Bo w końcu to nie jest młody zawodnik, w dodatku za rok kończy mu się kontrakt |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
I tu sie mylisz bo M.Zielinski odpowiedzial ze biega setke w okolo 6 sekund!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
||
Problem w tym, że nam nie wystarczy uzupełnić składu bliżej nieznanym zawodnikom- i tu dowód Bożoka próźno szukać w jedynastce sozonu, klasyfikacjach dla najlepszych skrzydłowych etc., o Brazylijczyku nawet nie ma co pisać bo osiągnięcia ma na poziomie Beto - a MA 26 lat... W wywiadzie Skorża nie wspomniał nawet słowem o stoperze - a pozyskanie lewgo pomocnika i właśnie środkowego obrońcy na dzień dzisiejszy jest priorytetem (przynajmniej powinno) być... To co umieszczono na stronie głównej to propagadna- http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21205 zważywszy na to o czym pisałem na wstępie i wcześniej... Cytat:
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 22.06.2009 o godz. 17:20.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Wybaczcie ale musiałem to napisać. Moim zdaniem nowym bramkarzem Wisły będzie Hajduch z Ružomberoka. Takie jest moje przeczucie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wywiad ze Skorza o tyle cieszy, ze nasz trener potwierdza wyrazna chec pozyskania napastnika.
Martwi jednak brak chocby slowka o przymiarkach pod stopera, chociaz o koniecznosci znalezienia nastepcy Clebera, Bednarz zapewnial juz w chwili transferowania Brazylijczyka. |
|
|
|
Banita
Od: 06.2009
Offline |
|
|
zgodzę sie po raz pierwszy z prawnikiem25
tutaj nie ma sprawiedliwości...bany są chyba rozdawane według uznania...ale moderator ma takie prawo...on może karać...szanuje to... zakładając konto przeczytałem regulamin... jeśli dobrze pamietam to Ty pierwszy napisałes ze prawy obronca będzie brazylijczykiem... a ten brazylijczyk sie okaże drugim Beto...w wieku 26 do europy...marnie to widze...ciezko bedzie mu sie przystowac wrazie czegos do europejskiej pilki... a to co zamiescili to zeby kibice pewnie uwierzyli ze bedzie dobrze... ja wierze ze Wisla sie wzmocni...bo tylko wiara zostaje.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Z tego so mowil Skorza to pewnie beda ze 2 -3 transfery ,(Bozok,Carlinos,..i kto jeszcze
dziwia mnie to ze jedne zrodla podaja ze Vladavic chce odejsc..a inne ze wogole tego tematu nie ma.. Czlowiek juz sam sie gubi,bo niewaidomo w co wierzyc. Z drugiej strony na duze trnasfery nie ma sie co nastawiac,a do tego na + -zostaje Sobol -narazie cisza o Marcelo -tak samo o Pawle -odchodzi Dawidowski ,Beto tylko ze.. Znowu maja ogladac bramkarzy na DVD i potem podjac decyzje ktorego brac...zaczyna sie .. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nie ma transferów- źle.
Coś się rusza w kwestii transferów- źle. Będą transfery- źle. Opanujcie się. Co chwile ktoś narzeka że Bozok, że kto to jest, że jakiś no name'ów ściągamy. I bardzo dobrze. Bo u nas nie ma wartościowych piłkarzy. Brać Bozoka, tego bośniaka, Carlinosa, bramkarza, napastnika i huura. I nie płakać. Dajcie kasę na transfery to wtedy będzie lepiej. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Bozok- wprawdzie Słowacy twierdzą że 100tys Euro to bardzo mała cena za takiego gracza. Ale liczyłem że pozyskamy na lewą pomoc choćby kogoś o statystykach Kirma. A tu taka niemiła niespodzianka. Odszedł dość drogi w utrzymaniu Zieniu i nie mamy paru setek Euro żeby sprowadzić jakiś młody talent na lewą pomoc?
Carlinhos jest zupełnie za darmo. Zielone światło? Przypominam że wcześniej były już okienka z Jirsakiem, Łobodzińskiem, Niedzielanem? Gdzie to zielone światło? Realnych wzmocnień to tu po prostu nie widać. Widać conajwyżej poszerzenie kadry i to też raczej piłkarzami gorszymi od tych co mamy(mieliśmy). Liczyłem że oddając Zieńczuka posuniemy się do przodu, ale widzę że tu raczej się osłabiliśmy i to ostro. Jakoś Lech potrafił sprowadzić za 1,5 mln Euro godnych piłkarzy, których teraz chce połowa Europy. A my? Nie mamy 1,5mln Euro czy nie mamy dobrego rozeznania?
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 22.06.2009 o godz. 17:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|||
. |
|||
|
|
Banita
Offline |
|
|
według mnie teraz warto zaryzykować...jest dobra kasa do zdobycia z UEFA....a kadra musi być szeroka...dzis na pierwszym treningu byly zawodnicy z ME i nawet sie zdziwilem ze Skorza wzial na trening Rajfura...
stoper musi byc kupiony w tym okienku...wypadnie Głowacki i linia defensywna sie sypie... Singlar czy Diaz nie przekonuja mnie na srodku... a to zielone swiatlo ze niby dane nic nie oznacza zazwyczaj co okienko bylo mowione ze zielone swiatlo jest... nic tylko czekac co zrobia nasi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Uran - ja tutaj siedze kilka dobrych lat i takich osob wiele sie juz przewinelo przez to forum . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problemem jest zapewne słaba złotówka więc słabo to widzę. Gdyby tak chociaż Euro stało po 4 złote.
W sumie to nie wiem czy jest kraj w którym będziemy konkurencyjni. Wszędzie będzie rywal do transferu ze strefy Euro![]() Może jedynie wolny transfer. To się jeszcze jakoś opłaca. Trzeba się cieszyć z tego Bozoka i Carlinosa. I liczyć że Bednarz ma jakiegoś 'asa' za 300tys Euro.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 22.06.2009 o godz. 17:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ja rozumiem, że czasy są ciężkie i jest na co narzekać, ale trucie o tym, że miało być na początku tygodnia a jeszcze nie podpisali to już jakaś perwersja. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jak Brożek i Marcepan nie odejdą do pierwszego meczu z Levadią to odpadną nam kupcy w postaci zespołów występujących w europejskich pucharach(czyli znaczna większość).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Liczę jeszcze na jakiegoś darmowca z Brazylii. Jeszcze ino to może chyba nam realnie wzmocnić kadrę z pola. Testy bramkarzy to kpina. Tyle czasu... i nic. Po prostu zaczynam wierzyć że pora wymienić pana K. na kogoś lepszego, kto nam sam znajdzie brmkarza. Do kiedy pan K. Ma kontrakt? Pewnie już tylko rok. Więc pora by się zastanowić czy się nie bardziej opłaca odprawę zapłacić niż te testy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
słowo przepraszam, jak widać nie przechodzi ci przez usta... (a merytorycznie do poprzedniej mojej wypowiedzi nie raczyłeś się już odnieść robiąc zbitkę zdań wyrwanych z kontekstu DETEKTYWIE za dychę)... http://wislasoccer.com/news_item_10805.htm TEMAT BOŚNIAKA UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTY!!! http://www.sport.pl/pilka/1,65050,67...o_minimum.html
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 22.06.2009 o godz. 18:17.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
cieszę się, że Bednarz o tym otwarcie mówi wolałbym, żeby już podpisali kontrakty i podali oficjalne info, ale przez prasę i politykę klubu wszystko jest trzymane w tajemnicy bardzo, bardzo na poważnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jeszcze parę zdań o Vladaviciu-choć robi się to coraz nudniejsze.Dla Żiliny,to ostatni dzwonek by go sprzedać,bo 1 stycznia będzie mógł podpisać kontrakt free.Na stronach Bochum trochę się pisało o Bośniaku,ale na przełomie maja i czerwca,a potem cisza.Widać,że Słowacy przesolili z ceną-co Vladavicia wkurzyło-i stąd ta cała zagrywka z Wisłą,jego oraz jego agenta.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cytat:
|
|