The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2009, 10:27
Carlinhos - po filmiku wiemy, że : szybki, żywiołowy, ma strzał i dośrodkowanie w pełnym biegu, nie wiemy, jak z jego umiejetnościami czysto obronnymi - odbiór "na raz" wynkający z wyczucia piłki to on ma (podobnie zresztą, jak Nikola) ale co z grą w linii, kryciem i całą tą taktyczną gierką? Jakoś mi się wydaje, że to nie jest rozwiązanie na dziś - gość się chyba nie nauczy przez jeden obóz... Ale w końcu kupowany jako zmiennik - kto wie zresztą, może Mr Skorża zrobi z niego skrzydłowego na przykład? Kontrakt 1+2 jak najbardziej.
I tak zresztą wszystko rozstrzygnie się w jego głowie - bazę ma - jak chęci dopisza może być fajnie - w temacie rozwoju piłkarskiego obiecujących graczy Mr Skorża jest debeściak. Gdy pomyślę, jak Brożki,Mały, Boguski, Marcelo, Diaz (i niedługo Ćwielong!) się rozwinęli przez ostatnie dwa lata, to wierzę, że Skorża był najlepszym transferem Wisły (i pewnie całej ligi) ostatnich lat!!!
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.06.2009, 10:38
Brozio jeszcze pół roku.. I dobrze niech Paweł się ceni, jeśli ma odchodzić to tylko na zachód do silnej ligi grającej regularnie w pucharach. Coś mi się wydaje że jeśli awansujemy do LM to przestanie mu się śpieszyć. Ciekawe ile z spekulacji transferowych sprawdzi się. Wreszcie skrzydłowy z dobrym dryblingiem i ofensywny obrońca (bo taki ich postrzegam). Kasprzik na bramkę, jeśli trenerzy uznają że jest to równorzędny Mariuszowi zawodnik. Teraz jeszcze tylko sprawa przdłużenia kontraktów co mam nadzieje po urlopach się rozwiąże pozytywnie. I dalej szukamy wzmocnień uzupełnienia luk już mamy
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.06.2009, 11:01
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Brozio jeszcze pół roku..

Brożek coś mówił, że w połowie sezonu to on nie chce odchodzić, bo skończy jak Matusiak w Palermo.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.06.2009, 11:06
to jeszcze lepiej zostanie cały rok, jeśli będzie go satysfakcjonowała gra w polskiej ekstraklasie
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 18.06.2009, 11:07
Tu pół roku tam pół roku i oby wyszło na to, że spędzi u nas całą karierę.

Najważniejsze, że nareszcie nowi zawodnicy są sprowadzani na czas!
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Hives4 : 18.06.2009 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.06.2009, 11:35
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Tu pół roku tam pół roku i oby wyszło na to, że spędzi u nas całą karierę.
Brozio ma na koncie w ekstraklasie 70 goli. Trzeba go nakręcić, żeby został przez rok, strzelił 30 to wejdzie do klubu 100. Za rok trzeba go nakręcić, żeby zdobył (bodajże) 56 goli by przeskoczyć Kazia Kmiecika - damy mu na to 2 lata. Tym sposobem zostanie jeszcze 3 lata w Wiśle. A po 3 latach to go nakręcić, żeby wskoczył na podium wszechczasów Ekstraklasy
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.06.2009, 12:48
skeba napisał(a):Wyświetl post
Żeby nie było jak z Beto, na filmiku się fajnie prezentuje, a w Realu to już kicha. Obrońca ma o tyle dobrze, że nie jest rozliczany za bramki, tylko za postawę w defensywie.
Wytransferowaliśmy Beto do Madrytu? Umknęła mi ta informacja.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,97436,t...wiadomosc.html

Tu z kolei piszą, że nawet Kasprzik nie jest na sprzedaż.
Widocznie Gliwiczanie zwietrzyli dobry interes i chcą jak najwyżej wywindować cenę za swojego bramkarza.
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 18.06.2009, 12:52
MCX napisał(a):Wyświetl post
Widocznie Gliwiczanie zwietrzyli dobry interes i chcą jak najwyżej wywindować cenę za swojego bramkarza.
Pic na wodę. Zobaczą trochę kasy od nas czy od Amici to od razu zmiękną. Dołoży im się jeszcze Kowalskiego i mamy niezłą kadrę na pierwszy obóz w Austrii. ( oczywiście zakładając przyjście Bożoka i tego braziliano)
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.06.2009, 13:13
Już nie wiem komu wierzyć...

Cytat:
Zmiana klubu przez Grzegorza Kasprzika jest niemal pewna. Z informacji PiastGliwice.eu wynika, że 26-letni golkiper zwiąże się z Wisłą Kraków. Dodatkowo trener Dariusz Fornalak wyraził zgodę na transfer najlepszego zawodnika gliwiczan w poprzednim sezonie. Kontrkandydatem "Białej Gwiazdy" jest Lech Poznań, choć "Kolejorz" ma mniejsze szansę na pozyskanie popularnego "Kapla".

Ja tam wolę poczekać do przyszłego tygodnia, aż się wszystko wyjaśni. Jutro będzie ciekawy dzień - miejmy nadzieję, że dojdzie dwóch ciekawych zawodników.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 18.06.2009 o godz. 13:20.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.06.2009, 13:21
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21180

30 najlepszych transferów Wisły za rządów Cupiała.
Pewnie już większość użytkowników czytała ale chciałbym zwrócić uwagę na to, że w tym zestawieniu nie ma ani jednego (!) bramkarza. Nie chodzi mi o to, że kogoś tam brakuje, bo ranking jest sprawiedliwy. Po prostu nie mamy szczęścia do obsady tej pozycji. Może w tym okienku transferowym się to zmieni?
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 18.06.2009, 13:31
Ej zauważyliście że Lech interesuje się zawsze dokładnie tymi piłkarzami którymi my Wiem że o trochę teoria spiskowa( no dobra, to jest bardzo spikowa teoria), ale kurde cos jest na rzeczy. Interesowalismy się podobno Stilicem, a potam kupił go Lech wbrew Smudzie. Floriana nam sprzątneli(i bardzo dobrze się okazało, niemniej jednak). Jest trzech utalentowanych bramkarzy w lidze a oni walczą o tego co my, chociaż wcześniej zapowiadali że chcą Stachowiaka, a dopiero jak pojawił się news że Bednarz jedzie do Gliwic się okazało że chce Kasrzika i Glika też Lech. Mieliśmy kiedyś ściągać takiego bułgarskiego obrońce, który w końcu skończył na testach w Lechu(i ich nie przeszedł, hehe brawo Lech).

Oceńcie sami.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.06.2009, 13:36
Transfer tego prawego obrońcy z Brazyli jeśli byłby rzeczywiście bezgotówkowy wydaje się być dość ciekawy. Tak samo ten Słowak: bez rewelacji ale chyba solidnie. Sam jestem ciekaw w jakim stopniu byliby (będą) w stanie zastąpić Zienia i Baszcza.

A z innej beczki: nie wiem czy zwrócicliście uwagę że dwóch forumowiczów (w tym nieoceniony prawnik) podało z wyprzedzeniem pewne informacje dotyczące transferów które znalazły potem (w dość sporym zakresie) potwierdzenie w faktach: Panowie może byście sprzedali coś jeszcze?
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Stary 18.06.2009, 13:37
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Ej zauważyliście że Lech interesuje się zawsze dokładnie tymi piłkarzami którymi my Wiem że o trochę teoria spiskowa( no dobra, to jest bardzo spikowa teoria), ale kurde cos jest na rzeczy. Interesowalismy się podobno Stilicem, a potam kupił go Lech wbrew Smudzie. Floriana nam sprzątneli(i bardzo dobrze się okazało, niemniej jednak). Jest trzech utalentowanych bramkarzy w lidze a oni walczą o tego co my, chociaż wcześniej zapowiadali że chcą Stachowiaka, a dopiero jak pojawił się news że Bednarz jedzie do Gliwic się okazało że chce Kasrzika i Glika też Lech. Mieliśmy kiedyś ściągać takiego bułgarskiego obrońce, który w końcu skończył na testach w Lechu(i ich nie przeszedł, hehe brawo Lech).

Oceńcie sami.
Szczerze, to mam gdzieś to co robi Lech. Kibicując Wiśle od wielu lat nauczyłem sie ze najlepiej jest jak sami patrzymy na siebie i poźniej możemy sie cieszyc z własnych sukcesów które osiagnelismy dzieki własnym wysiłkom i nie musimy nikomu za nic dziekowac. Lech ma kompleks Wisły i Legii. Nie mogą sie pogodzic z tym ze są dopiero trzecim klubem pod wzgledem popularnosci w Polsce, mimo iz media ich ciagle nakręcają. Mam gdzies transfery Lecha. Bednarz to dla mnie dyrektor- realista. Nie rzuca słow na wiatr. Czekam na podpisy Bożoka, tego brazyliczyka i oczywiście Kasprzika i Glika
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.06.2009, 14:15
Wytransferowaliśmy Beto do Madrytu? Umknęła mi ta informacja.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,97436,t...wiadomosc.html

A co maja powiedziec, widza ze jest zainteresowanie tym zawodnikiem to graja glupka ze nie na sprzedaz zeby cos wiecej ugrac dla siebie, to jest wlasnie polska byle wiecej sie nachapac
,
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.06.2009, 14:34
Póki co w mediach spory ruch w interesie... Jak co pół roku... Już prawie, już dziś, jutro... A potem kicha... Więc ja tam spokojnie czekam... Jak ktoś nie ma co z nerwami robić to może się emocjonować, ale doświadczenie uczy ekscytować się i analizować dopiero jak jest oficjalne info.
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Stary 18.06.2009, 14:56
A tutaj piszą, że na pewno odejdzie..

http://piastgliwice.eu/news.php?id=1721
Cytat:
Bramkarz liczy na porozumienie klubów
To pewne, że Grzegorz Kasprzik zmienia barwy klubowe. W środę trener Dariusz Fornalak poinformował, że nie stanie na przeszkodzie transferu golkipera Piasta. Popularny "Kapel" przyznał, że spróbuje sił w zespole Wisły Kraków bądź w Lechu Poznań. Po czwartkowym treningu, bramkarzowi gliwiczan życzono... powodzenia w dalszej karierze.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.06.2009, 16:13
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
A co maja powiedziec, widza ze jest zainteresowanie tym zawodnikiem to graja glupka ze nie na sprzedaz zeby cos wiecej ugrac dla siebie, to jest wlasnie polska byle wiecej sie nachapac

Ale zauwaz ze dzis robi tak kazdy klub...czuja kase to chca wyciagnac jak najwiecej

Ale jak on sam mowi ciekawa dla niego moze byc walka o LM wiec mozilwe ze to bedzie decydujace.
No i jeszce sprawa Kowalskiego..zobaczymy jak to sie rozwinie

W kazdym razie trzeba szybko kompletowac kadre ,bo niedluo pierwszy trening a potem obóz

Bo nowych tez trzeba wdrozyc w zespol ,taktyke ....a alimatyzacje kazdy przechodzi inaczej
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Stary 18.06.2009, 18:20
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...a-wielki-klub/

Wywiad z Bożokiem
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 18.06.2009, 18:32
A ma ktos gdzis jakies interwencje Kasprzika? Zeby mozna sobie bylo ogladnac?

i jeszcze takie info z Wiki:

Wychowanek Górnika Zabrze. Zaliczył 55 występów w młodzieżowej reprezentacji Polski. Zawodnik m.in. Przyszłości Ciochowice. 6 miesięcy spędził w HSV Hamburg. Był również testowany w Legii Warszawa, Amice Wronki, Orlenie Płock oraz Świcie Nowy Dwór Mazowiecki. Obecnie pierwszy bramkarz Piasta Gliwice.

a tego to nie wiedzialem...
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 18.06.2009 o godz. 18:36.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.06.2009, 18:35
Na początku historii z Bożokiem była mowa, że wszystko wyjaśni się do końca tego tygodnia, że będzie podpisanie w piątek...teraz już, że na początku przyszłego tygodnia...żeby się nie okazało, że będzie tak jak z Nei'em
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.06.2009, 18:42
No troszeczkę to podpisanie kontraktu się przedłuża, ale zauważyć warto, że jeszcze ma do przejścia drugą część badań medycznych. Weekend pewnie będzie miał wolny, a z początkiem tygodnia następnego złoży podpis.

Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 18.06.2009, 18:42
jeśli wierzyć w informacje to tylko te z gazety krakowskiej
nie zdziwiłbym się jakby jakis dziennikarzyna sam to wymyślił z nudów i napisał, tak już niestety jest
Ostatnio edytowane przez brasilia79 : 18.06.2009 o godz. 18:49.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Stary 18.06.2009, 18:49
A kto napisał że będzie podpisane w poniedziałek?
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.06.2009, 19:33
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
jeśli wierzyć w informacje to tylko te z gazety krakowskiej
nie zdziwiłbym się jakby jakis dziennikarzyna sam to wymyślił z nudów i napisał, tak już niestety jest
Dokładnie. Teraz tak niestety tworzy sie artykuly. Bozok pewno w zyciu z gosciem nie rozmawial. Liczy sie tylko kilkadziesiat (lub wiecej) tysiecy klikniec kibicow. Bzdury i tyle. Jedynym sensownym zrodlem, wyprzedzajacym infa z innych miejsc, jest Gazeta Krakowska. Czasem goscie z Gazety Wyborczej (lokalnej) cos wiedza. I tyle. Wszystkie inne artykuly powstaja na bazie tego wlasnie watku - tzn dziennikarze czytaja nasze forum, wlasnie ten watek i pisza artykuly. Najlepszym dowodem - pamietacie jak smialismy sie, ze po wizycie Sikory na treningu Wisly ktoras z gazet zaraz napisze, ze idzie do nas? I zrobila to bodajze Gazeta Polska. Mozna by taka probe zrobic. Wymyslec fikcyjnego Brazylijczyka, kilkanascie osob z Forum musialoby udawac zainteresowanie, ktos by napisal, ze go widzial jak wchodzil do budynku klubowego - i za kilka godzin mielibyscie newsa na portalach. Nie zwazajac na to, ze budynek klubowy wyburzony, pisaliby "nasze zrodla podaly, ze dzis rano byl widziany... etc"
Odpowiedz cytując
Wojus
Junior Member

Stary 18.06.2009, 19:50. Polityka Transferowa...
-> Wisła ma następcę "Baszcza"!
Carlos Henrique Carneiro Marinho, 26-letni brazylijski prawy obrońca, jest w Krakowie i przechodzi testy medyczne. Prawy obrońca jest bliski angażu w Wiśle.

http://www.wislasoccer.com/news_item_10796.htm

-> Słoweniec na celowniku?
Wisła szuka napastnika, który mógłby odciążyć Pawła Brożka w zdobywaniu bramek. Rozwiązaniem może być młody Słoweniec - Tim Matavż.

http://www.wislasoccer.com/news_item_10794.htm

* Prawda to czy Fausz * - Przekonamy się
Ślask Lechia Unia
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.06.2009, 19:57
Teraz sie nie liczy zetelnosc i wartosc artykułu tylko to ile klikniec artykuł taki zaliczy. Czytam informacje z portalu sport.pl i to co sie tam dzieje to woła o pomste do nieba. Zmiany nazwy tego samego artykułu, - po prostu widzisz artykuł ma tytuł xxxx, klikasz, czytasz, maja juz klikniecie za jakis czas wchodizsz na strone ten sam artykuł tylko pod tytulłem yyyy ;/ ale jakby nie było klikniecie nabija na Tobie :((
Wiele artykułow nieprzemyslanych, bezsensownych, wyssanych z palca, błedy w zdaniach, ostatnio nawet napisano tam ze wyceniaja Riberi'ego na 90 mln euro CZYLI 104 mln funtów ;/ A z tego co ja wiem to funt stoi wyzej od euro
No coz albo dziennikarze sa teraz zupelnymi imbecylami albo... albo nie wiem co. Sorki za off top ale gdzies sie musiałem wyzalic
Zeby za bardzo nie odbiegac od tematu to powiem ze mam nadzieje ze jutro zakontraktujemy juz tego Brazylijczyka i Bozoka, nie ma co dluzej czekac Do tego mam nadzieje ze Kasprzika my wyrwiemy z Piasta a nie Lech- daje nam 80% szans na to bo przeciez z Piastem ze tak powiem mamy wspolne interesy (Kowalski) a wiec oby to pomogło
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.06.2009, 20:05
Tylko teraz zastanówmy się czy Kasprzik jest w stanie rywalizować z Pawełkiem.Co jak co ale potrzebujemy kogoś na bramkę kto jest w stanie powalczyć z Mariuszem.A co do bramkarzy jak myślicie Białkowski jest do wyciągnięcia ?Wydaję mi się że jest to gracz który byłby sporym wzmocnieniem.Tylko zapewne nie będzie chciał się ruszać z Anglii.
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Stary 18.06.2009, 20:06
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post

Na tych skrótach jest kilka jego ciekawych interwencji

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/77...l_lodzian.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/77...al_Piasta.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/77...ro_bramek.html
Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.06.2009, 20:07
Bekas napisał(a):Wyświetl post
Najlepszym dowodem - pamietacie jak smialismy sie, ze po wizycie Sikory na treningu Wisly ktoras z gazet zaraz napisze, ze idzie do nas? I zrobila to bodajze Gazeta Polska.
Nie bądź taki krytyczny. Kiedy Rio Ferdinand zwiedzał Kraków to nic nie pisali o jego przejściu do Wisły
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 18.06.2009, 20:13
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post

i jeszcze takie info z Wiki:

Wychowanek Górnika Zabrze. Zaliczył 55 występów w młodzieżowej reprezentacji Polski. Zawodnik m.in. Przyszłości Ciochowice. 6 miesięcy spędził w HSV Hamburg. Był również testowany w Legii Warszawa, Amice Wronki, Orlenie Płock oraz Świcie Nowy Dwór Mazowiecki. Obecnie pierwszy bramkarz Piasta Gliwice.

a tego to nie wiedzialem...
Ano był, z tego co mi wiadomo był pierwszym bramkarzem rezerw
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów