The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2009, 23:44
Ten Carlinhos wiślacki był mistrzem świata do lat 17 z Brazylią (w składzie m.in. z Adriano):
http://www.fifa.com/worldfootball/st...678/index.html
http://www.fifa.com/tournaments/arch...lts/index.html
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2009, 23:52
No na rynku jest ciekawie w tym roku. Wiem ze tak naprawde jeszcze ani jednego kontraktu nie podpisalismy no ale juz sa 2 kontrakty na 90% pewne, wystarczy tylko ze ten Brazylijczyk i Bozok przeszli testy medyczne do konca i juz nikt nam ich nie odbije

Ja mysle ze wreszcie działacze zauwazyli ze ten awans do LM jest realny, ze zainwestowane srodki moga sie zwrocic, ba przeciez nawet nie musimy do LM awansowac, juz 4 runda kw. i odpadniecie z niej daje nam udział w fazie gr. LE i na pewno spory zastrzyk finansowy, mysle ze dizałacze maja to na wzgledzie i dlatego wzmacniaja klub. Jak wspomniałem 2 transfery juz chyba beda, do tego to zainteresowanie Glikiem i Kasprzikiem tez nie jest wyssane z palca dlatego uwazam ze ktoregos z nich Wisle uda sie pozyskac, w koncu My im Kowalskiego to oni chyba nam tez dłuzni nie pozostana
Fajnie sie zaczyna dziac. Jeszcze tylko jakiegos napadziora i by było jak dla mnie miod malina (napadzior + Bozok, Carlinhos, bramkarz - mysle ze sie uda Kasprizka sciagnac, i sr. obr- mysle ze to bedzie Glik) i tylko Panie Boze spraw tak zeby sie Wisła nie oslabila a bedzie cudownie

PS. Co do Maleckiego to ten chłopak jest wielki. Jakby w Wisle gralo 11 takich to bysmy juz dawno byli w LM. Tyle co On zostawia serca na boisku za Nasz klub to chwala Mu za to
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 17.06.2009 o godz. 23:55.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 17.06.2009, 23:54
No to jeśli te 2 transfery dojdą do skutku to jest jakiś postęp, pytanie tylko co dalej, bo mowa była o bramkarzu ... a pozyskanie napastnika, który mógłby odciążyć Pawła też powinno być jednym z celów. No i oczywiście stoper
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.06.2009, 23:57
twardybidon napisał(a):Wyświetl post
Ten Carlinhos wiślacki był mistrzem świata do lat 17 z Brazylią (w składzie m.in. z Adriano):
http://www.fifa.com/worldfootball/st...678/index.html
http://www.fifa.com/tournaments/arch...lts/index.html
W pierwszym meczu z Australią strzelił nawet bramkę, ale później było tylko gorzej. Pierwsze 2 mecze po 90 minut, w trzecim zszedł w przerwie, w czwartym wszedł z ławki i półfinał z finałem tylko oglądał.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.06.2009, 00:06
ja tam mysle ze ma chłopak pojecie o grze. Skoro gral na MEŚ do lat 17 to znaczy ze od młodego przejawiał talent, skoro pozniej ten talent nie zgasl (chciaz penwie sie nie rozwinał optymalnie bo zrobiłby wieksza kariere zapewne jakby wszytko poszło zgodnie z planem) ale jakis tam poziom soba re[prezentuje, bo maja te 30 meczow w lidze brazylijskiej to moim zdaniem nie lada wyczyn, ciekaw jestem ktory polski pilkarz by tam tyle meczow rozegrał. Nie potrafie brazylijskiej ligi wcisnac gdzies miedzy te nasze europejskie i ja umiejscowic ale mysle ze liga o wiele lepsza od polskiej, gdzies w granicach tych lig zachodnich europejskich, nie wiem moze cos na poziomie francuskiej? No to sobie pomyslmy kto z Polakow by dal rade we Francji zagrac 30 meczow? Jedynie coniektorzy z podstawowego skladu raczej. Jak dla mnie to to bedzie spore wzmocnienie dla Wisły

Bzok mysle ze sie nie okaze gorszy od Cwielonga (oby) wiec wychodizloby na to ze za dwa darmowe transfery mielibysmy podudowana druzyne. Moze w takim razie jak sie tutaj nie wykosztowalismy to na napastnika by cos kasy sie znalazło ) - apetyt rosnie w miare jedzenia
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.06.2009, 00:08
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
W pierwszym meczu z Australią strzelił nawet bramkę, ale później było tylko gorzej. Pierwsze 2 mecze po 90 minut, w trzecim zszedł w przerwie, w czwartym wszedł z ławki i półfinał z finałem tylko oglądał.
gracz jest przymierzany do Wisły mamy dwa możliwe scenariusze:
* nie gra w kadrze > źle
* gra w kadrze > źle, kiedyś grał lepiej/dłużej

później wszystko sprowadzi się i jedno możliwe wytłumaczenie:
*łysy do pracy!

i tak w kółko

Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.06.2009, 00:10
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
gracz jest przymierzany do Wisły mamy dwa możliwe scenariusze:
* nie gra w kadrze > źle
* gra w kadrze > źle, kiedyś grał lepiej/dłużej

później wszystko sprowadzi się i jedno możliwe wytłumaczenie:
*łysy do pracy!

i tak w kółko
Pisząc poprzedniego posta nie chciałem ponarzekać, a jedynie przedstawić kilka faktów. Może być dobry, może być zły... czas pokaże. Jakby co jest w zapasie Singlar.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.06.2009, 00:34
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
On ma dobrze bronić, podawać, zatrzymywać napastników a nie strzelać bramki
Więc wychodzi na to, że ten grajek będzie za darmo, tak jak prawnik wspominał hmm
wcześniej miał info że w pn mogą być jakieś konkrety i były
On widzi przyszłość?
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.06.2009, 00:39
prawnik mowil o slowaku, ktos inny wspomnial ze to bedzie brazylijczyk, zanim news pojawil sie na TWSD
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 18.06.2009, 00:44
Zatkało mnie...
Ludzie... to było 10 lat temu, słownie DZIESIĘĆ!!! To była reprezentacja U-17!!! Przez reprezentacje U-17 potrafią przewinąć się piłkarze, którzy w dorosłym futbolu nie wspinają się na poziom naszej drugiej czy trzeciej ligi. Nawet ważni piłkarze kadr olimpijskich potrafią nie radzić sobie w dorosłej piłce, młode "talenty" ze szkółek Realu, czy Barcy pałętają się po drugiej i trzeciej lidze hiszpańskiej. A Wy za argument na temat jakości piłkarza bierzecie jego występy sprzed 10 lat w nic nie znaczącej kategorii wiekowej.

Nie mówię, że Carlinhos jest cienki z tego tytułu, mówię, że ta informacja jest równie wartościowa, co drugie imię jego dziadka.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.06.2009, 00:55
Ogladajac filmik na youtube ze strony glownej, mozna jasno stwierdzic, ze jest to pilkarz bardzo dobrze wyszkolony(co nie dziwi, chociaz na naszych boiskach biegali tez tacy "artysci", jak Brasilia czy Edno), grajacy do przodu i posiadajacy dobre uderzenie. Mysle, ze warto zaryzykowac, zwlaszcza jesli jest to pilkarz z karta w reku.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.06.2009, 01:16
Ten Carlinhos wyglada jak taka nieco ulepszona wersja Nikoli. Dynamiczny jest przede wszystkim i wyglada na gościa, który po odbiorze piłki długo sie nie zastanawia, gdzie ją zagrać, widać że szybko myśli na boisku. No i całkiem nieźle wykonuje stałe fragmenty gry, a póki nie wyzdrowieje Garguła potrzebujemy kogoś kto potrafi wrzucić piłke z rogu czy wolnego, wkońcu Zieniu odchodzi, a Jirsak rzadko ma szanse.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 18.06.2009, 02:48
Oglądałem w poprzednim sezonie sporo meczów Fluminense ze względu na Romeu, i Carlinhosa zapamiętałem jako jednego ze słabszych piłkarzy Flu. Wiem, że w paru meczach na prawej obronie Fluminense grał nominalny defensywny środkowy pomocnik Wellington Monteiro. Chyba właśnie ze względu na słabą postawę Carlinhosa.

Tak z ciekawości chciałem sobie zobaczyć jaką średnią ocen dostał Carlinhos za swoje występy w poprzednim sezonie Serie A od magazynu Placar. I niestety muszę napisać coś o czym pewnie wielu z was nigdy nie chciałaby przeczytać.

Otórz Carlinhos dostał się do pierwszej jedenastki zawodników tzw. "Bola de lata", czyli zawodników z danej pozycji z najgorszymi ocenami w przekroju całego sezonu.

Cytat:
G: Clemer 5.22 (Inter)
LD: Carlinhos 4.9 (Fluminense)
Z: Negretti 5.03 (Náutico)
Z: Jorge Luiz 4.93 (Vasco)
LE: Willian Matheus 4.94 (Figueirense)
V: Fábio Gomes 5.03 (Sport)
V: Alceu 4.95 (Náutico)
M: Luciano Mandi 5.02 (Ipatinga)
M: Ramón 4.88 (Figueirense)
A: Washington 5.05 (Portuguesa)
A: Enílton 4.81 (Sport)
Może Carlinhos był za słaby na brazylijską Serie A, a u nas będzie dobry, jednak świadomość, że był najgorszym obrońcą w całej lidze(wg. średniej magazynu Placar) nie wróży zbyt dobrze.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.06.2009, 07:06
liga lidze nie równa... dlatego myślę że u nas się jakoś wkomponuje w zespół i będzie dobrze
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 18.06.2009, 08:03
K4millo, skoro oglądasz ligę brazylijską to wiesz zapewne, że boczny obrońca to pojęcie umowne. Facet mógł de facto pełnić rolę quasi-skrzydłowego, grającego bardzo ofensywnie. Stąd Monteiro, który łatał po nim dziury w obronie.

Ocena z Placar musi martwić, ale trzeba pamiętać że chłopak przewijał się przez dobre kluby brazylijskie (nawet Avai czy Nautico to nie są kluby anonimowe) - więc jednak coś sobą reprezentuje. W słabym, ale pierwszoligowym Fluminense był podstawowym zawodnikiem. Marcelo był podstawowym zawodnikiem Santosu, który wtedy też nie był potęgą. A jak gra w Polsce?

Gdyby Carlinhos był oceniany lepiej, raczej nie szukałby pracy u nas tylko w lepszym klubie zachodnim. Moim zdaniem w grę wchodzi scenariusz jak z Beto - umowa na pół roku z możliwością przedłużenia. I to tylko w wypadku, gdy zda testy i spodoba się Skorży.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.06.2009, 08:25
Żeby nie było jak z Beto, na filmiku się fajnie prezentuje, a w Realu to już kicha. Obrońca ma o tyle dobrze, że nie jest rozliczany za bramki, tylko za postawę w defensywie.
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 18.06.2009, 08:47
http://piastgliwice.eu/news.php?id=1717

Widzę, że ofensywa transferowa rusza pełną parą
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.06.2009, 08:50
ja pamiętam, że Kamil Kosowski był oceniany w Niemczech gdy grał w Kaiserslautern, jako najgorszy skrzydłowy ligi... a dziś wiekszość na forum wzięłaby go z pocałowaniem ręki do skladu
Ostatnio edytowane przez FraMat : 18.06.2009 o godz. 10:16.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Stary 18.06.2009, 08:54
powiedzcie mi czemu wszyscy mówią że Beto odejdzie? przecież ma kontrakt ważny jeszcze 3 lata bo podpisał 3,5 letni
http://wisla.krakow.pl/pl/aktualnosc...eto_podpisany/
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.06.2009, 08:55
Z tego co wiem ten kontrakt miał polegać na 0,5 + 3.

Odpowiedz cytując
dzamp
Member

Od: 08.2006

Stary 18.06.2009, 08:56
Z tego co znalazłem na oficjalnej stronie jego klubu jest on wśród ich zawodników wypożyczonych, więc pewnie znowu będzie sprawa o jego kartę w brazylijskiej federacji, jeśli jest on rzeczywiście u nas na testach.
http://www.villario.com.br/elenco_emprestados.asp

Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Stary 18.06.2009, 09:01
na tej ich stronie inna data urodzenia jest. ciekawe która prawdziwa
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.06.2009, 09:01
Ja bym jeszcze zostawil Beto na pol roku,chyba ze Maciej Skorza nie widzi w nim zadnej szansy..
Przyszedl w trakcie przygotowan z nadwaga,pamietajac ile aklimatyzowal sie Zuraw,mozna miec nadzieje ze brazylijczyk ma nie co trudniej zaadoptowac sie w Polsce!Jeszcze pol roku bym mu dal na wykazanie sie.

Widac,ze bedzie to pierwszy od dawna sezon poprzedzony wzmocnieniami, tylko żeby okazały sie to wzmocnienia.Bozok raczej bedzie dobry,Carlinhos niewiadoma,Kasprzik(grypsowal wiec charakter pewnie ma ) Brakuje tylko stopera i napastnika,ale pewnie sie znajda!
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 18.06.2009, 09:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ja pamiwtam, że Kamil Kosowski był oceniany w Niemczech gdy grał w Kaiserslautern, jako najgorszy skrzydłowy ligi... a dziś wiekszość na forum wzięłaby go z pocałowaniem ręki do skladu
Zważ na to iż za każdym razem kiedy grał w Wiśle był kluczowym zawodnikiem, ciągnął grę do przodu i graliśmy z nim zawsze ładnie.A to że nie poradził sobie za granicą, cóż, na pewno też z powodu jego charakteru...
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 18.06.2009, 09:23
Eleusis napisał(a):Wyświetl post
Czytałem gdzieś o nim artykuł, gdy miał przechodzić do Śląska...Otóż Carlinhos w wieku bodaj 19 lat był uznawany za jeden z największych talentów w lidze, co więcej został nawet powołany do reprezentacji Brazylii, a w Fluminenese grał początkowo bardzo dobrze...Jednakże potem objawił się jego ciężki charakter, tzw. "sodówka" zaczęła uderzać mu do głowy, więcej zajmował się swym wyglądem niż grą na boisku. Więc to wcale nie jest tak że jest słaby, wręcz przeciwnie to bardzo duży talent i jeśli zacznie grać pełnią swoich możliwości możemy mieć z niego ogromną pociechę...
Ten Carlinhos testowany przez Śląsk to ktoś inny, on miał bodaj 22 lata.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 18.06.2009, 09:29
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Ten Carlinhos testowany przez Śląsk to ktoś inny, on miał bodaj 22 lata.
No tak, masz racje moja pomyłka
Odpowiedz cytując
krzycho1906
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 18.06.2009, 09:33
moim zdaniem ten zawodnik moze pokazac na co go stac w polskiej lidze bo przeciez tu zatrzymywac ma jedynie przecietnych ofensorow pierwszej ligi a nie oklamujmy sie niewiadomo jak dobzi to oni nie są. . .
wisla ma grac o lige mistrzow wiec jego atutem moze byc wiek . . . mam tu na mysli doswiadczenie bo gral on przeciez w Copa Libertadores. . . jak dla mnie to fakt ze moze podpisac kontrakt z wisla jest pozytywem. . . nie oceniajmy pilkarza ktorego dobrze nie znamy:]
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.06.2009, 09:46
Szczerze na prawą obronę wolałbym Krajcika, przynajmniej pewność że od razu wskoczyłby do pierwszego składu i szybko sie zaaklimatyzował. Ten Carlinhos to troche Beto-waty strasznie dużo razy klub zmieniał a to nie wpływa na formę i jakaś przyczyna tego musi być. To że był najsłabszy w lidze na tej pozycji tez trochę martwi mam nadzieje że go sprawdzą też na boisku, a nie tylko testy medyczne, żebyśmy sie głupio nie nadziali i po pół roku szukali możliwości rozwiązania kontraktu.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.06.2009, 09:54
mam nadzieje ze do pierwszego obozu kadra będzie juz wzmocniona
przyszly tydzien okaze sie wazny
Wilczek mowil ze w przyszlym tygodniu ma dojsc do spotkania z Soboloewskim i Małeckim
i mam nadzieje ze kogos kupia do obozu

coś mi sie wydaje ze Paweł Brożek nie odejdzie z klubu...
ostatnio czytalem zas jakies info o zaintersowaniu nim...i ze jest bardzo wybredny...ze do seria a nie chce
nie dziwie sie mu...nie chce skonczyc jak wiele jego poprzednikow...dac mu kontrakt bardzo dobry i zostanie w klubie...dac mu kontrakt na poziomie 250k euro i jakas klauzule w wysokosci 4mln euro i sie zgodzi
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 18.06.2009 o godz. 11:13.

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 18.06.2009, 10:25
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem w poprzednim sezonie sporo meczów Fluminense ze względu na Romeu, i Carlinhosa zapamiętałem jako jednego ze słabszych piłkarzy Flu. Wiem, że w paru meczach na prawej obronie Fluminense grał nominalny defensywny środkowy pomocnik Wellington Monteiro. Chyba właśnie ze względu na słabą postawę Carlinhosa.

Tak z ciekawości chciałem sobie zobaczyć jaką średnią ocen dostał Carlinhos za swoje występy w poprzednim sezonie Serie A od magazynu Placar. I niestety muszę napisać coś o czym pewnie wielu z was nigdy nie chciałaby przeczytać.

Otórz Carlinhos dostał się do pierwszej jedenastki zawodników tzw. "Bola de lata", czyli zawodników z danej pozycji z najgorszymi ocenami w przekroju całego sezonu.

Może Carlinhos był za słaby na brazylijską Serie A, a u nas będzie dobry, jednak świadomość, że był najgorszym obrońcą w całej lidze(wg. średniej magazynu Placar) nie wróży zbyt dobrze.
To, że był najsłabszy na pewno jest niepokojące, ale ku pokrzepieniu serc przypomnę taki artykuł:
http://futbolin.blox.pl/2008/08/Marc...o-to-taki.html
Oczywiście Marcelo to talent, piłkarz nadal bardzo rozwojowy, podczas gdy Carlinhos powinien być już zawodnikiem ukształtowanym. Z drugiej strony Brazylijczyk i tak dopiero będzie musiał się nauczyć europejskiej piłki i kto wie, może akurat się sprawdzi. Trzeba też pamiętać, że transfery dokonuje się nie tylko na podstawie obecnej formy zawodnika, ale również na podstawie jego potencjału piłkarskiego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów