|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ten Carlinhos wiślacki był mistrzem świata do lat 17 z Brazylią (w składzie m.in. z Adriano):
http://www.fifa.com/worldfootball/st...678/index.html http://www.fifa.com/tournaments/arch...lts/index.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Pisząc poprzedniego posta nie chciałem ponarzekać, a jedynie przedstawić kilka faktów. Może być dobry, może być zły... czas pokaże. Jakby co jest w zapasie Singlar.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() Więc wychodzi na to, że ten grajek będzie za darmo, tak jak prawnik wspominał hmm wcześniej miał info że w pn mogą być jakieś konkrety i były On widzi przyszłość? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
prawnik mowil o slowaku, ktos inny wspomnial ze to bedzie brazylijczyk, zanim news pojawil sie na TWSD
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zatkało mnie...
Ludzie... to było 10 lat temu, słownie DZIESIĘĆ!!! To była reprezentacja U-17!!! Przez reprezentacje U-17 potrafią przewinąć się piłkarze, którzy w dorosłym futbolu nie wspinają się na poziom naszej drugiej czy trzeciej ligi. Nawet ważni piłkarze kadr olimpijskich potrafią nie radzić sobie w dorosłej piłce, młode "talenty" ze szkółek Realu, czy Barcy pałętają się po drugiej i trzeciej lidze hiszpańskiej. A Wy za argument na temat jakości piłkarza bierzecie jego występy sprzed 10 lat w nic nie znaczącej kategorii wiekowej. Nie mówię, że Carlinhos jest cienki z tego tytułu, mówię, że ta informacja jest równie wartościowa, co drugie imię jego dziadka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ogladajac filmik na youtube ze strony glownej, mozna jasno stwierdzic, ze jest to pilkarz bardzo dobrze wyszkolony(co nie dziwi, chociaz na naszych boiskach biegali tez tacy "artysci", jak Brasilia czy Edno), grajacy do przodu i posiadajacy dobre uderzenie. Mysle, ze warto zaryzykowac, zwlaszcza jesli jest to pilkarz z karta w reku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ten Carlinhos wyglada jak taka nieco ulepszona wersja Nikoli. Dynamiczny jest przede wszystkim i wyglada na gościa, który po odbiorze piłki długo sie nie zastanawia, gdzie ją zagrać, widać że szybko myśli na boisku. No i całkiem nieźle wykonuje stałe fragmenty gry, a póki nie wyzdrowieje Garguła potrzebujemy kogoś kto potrafi wrzucić piłke z rogu czy wolnego, wkońcu Zieniu odchodzi, a Jirsak rzadko ma szanse.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Oglądałem w poprzednim sezonie sporo meczów Fluminense ze względu na Romeu, i Carlinhosa zapamiętałem jako jednego ze słabszych piłkarzy Flu. Wiem, że w paru meczach na prawej obronie Fluminense grał nominalny defensywny środkowy pomocnik Wellington Monteiro. Chyba właśnie ze względu na słabą postawę Carlinhosa.
Tak z ciekawości chciałem sobie zobaczyć jaką średnią ocen dostał Carlinhos za swoje występy w poprzednim sezonie Serie A od magazynu Placar. I niestety muszę napisać coś o czym pewnie wielu z was nigdy nie chciałaby przeczytać. Otórz Carlinhos dostał się do pierwszej jedenastki zawodników tzw. "Bola de lata", czyli zawodników z danej pozycji z najgorszymi ocenami w przekroju całego sezonu. Cytat:
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
liga lidze nie równa... dlatego myślę że u nas się jakoś wkomponuje w zespół i będzie dobrze
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
K4millo, skoro oglądasz ligę brazylijską to wiesz zapewne, że boczny obrońca to pojęcie umowne. Facet mógł de facto pełnić rolę quasi-skrzydłowego, grającego bardzo ofensywnie. Stąd Monteiro, który łatał po nim dziury w obronie.
Ocena z Placar musi martwić, ale trzeba pamiętać że chłopak przewijał się przez dobre kluby brazylijskie (nawet Avai czy Nautico to nie są kluby anonimowe) - więc jednak coś sobą reprezentuje. W słabym, ale pierwszoligowym Fluminense był podstawowym zawodnikiem. Marcelo był podstawowym zawodnikiem Santosu, który wtedy też nie był potęgą. A jak gra w Polsce? Gdyby Carlinhos był oceniany lepiej, raczej nie szukałby pracy u nas tylko w lepszym klubie zachodnim. Moim zdaniem w grę wchodzi scenariusz jak z Beto - umowa na pół roku z możliwością przedłużenia. I to tylko w wypadku, gdy zda testy i spodoba się Skorży. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Żeby nie było jak z Beto, na filmiku się fajnie prezentuje, a w Realu to już kicha. Obrońca ma o tyle dobrze, że nie jest rozliczany za bramki, tylko za postawę w defensywie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ja pamiętam, że Kamil Kosowski był oceniany w Niemczech gdy grał w Kaiserslautern, jako najgorszy skrzydłowy ligi... a dziś wiekszość na forum wzięłaby go z pocałowaniem ręki do skladu
Ostatnio edytowane przez FraMat : 18.06.2009 o godz. 10:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
powiedzcie mi czemu wszyscy mówią że Beto odejdzie? przecież ma kontrakt ważny jeszcze 3 lata bo podpisał 3,5 letni
http://wisla.krakow.pl/pl/aktualnosc...eto_podpisany/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Z tego co wiem ten kontrakt miał polegać na 0,5 + 3.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Z tego co znalazłem na oficjalnej stronie jego klubu jest on wśród ich zawodników wypożyczonych, więc pewnie znowu będzie sprawa o jego kartę w brazylijskiej federacji, jeśli jest on rzeczywiście u nas na testach.
http://www.villario.com.br/elenco_emprestados.asp ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na tej ich stronie inna data urodzenia jest. ciekawe która prawdziwa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ja bym jeszcze zostawil Beto na pol roku,chyba ze Maciej Skorza nie widzi w nim zadnej szansy..
Przyszedl w trakcie przygotowan z nadwaga,pamietajac ile aklimatyzowal sie Zuraw,mozna miec nadzieje ze brazylijczyk ma nie co trudniej zaadoptowac sie w Polsce!Jeszcze pol roku bym mu dal na wykazanie sie. Widac,ze bedzie to pierwszy od dawna sezon poprzedzony wzmocnieniami, tylko żeby okazały sie to wzmocnienia.Bozok raczej bedzie dobry,Carlinhos niewiadoma,Kasprzik(grypsowal wiec charakter pewnie ma ) Brakuje tylko stopera i napastnika,ale pewnie sie znajda! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zważ na to iż za każdym razem kiedy grał w Wiśle był kluczowym zawodnikiem, ciągnął grę do przodu i graliśmy z nim zawsze ładnie.A to że nie poradził sobie za granicą, cóż, na pewno też z powodu jego charakteru...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
moim zdaniem ten zawodnik moze pokazac na co go stac w polskiej lidze bo przeciez tu zatrzymywac ma jedynie przecietnych ofensorow pierwszej ligi a nie oklamujmy sie niewiadomo jak dobzi to oni nie są. . .
wisla ma grac o lige mistrzow wiec jego atutem moze byc wiek . . . mam tu na mysli doswiadczenie bo gral on przeciez w Copa Libertadores. . . jak dla mnie to fakt ze moze podpisac kontrakt z wisla jest pozytywem. . . nie oceniajmy pilkarza ktorego dobrze nie znamy:] |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Szczerze na prawą obronę wolałbym Krajcika, przynajmniej pewność że od razu wskoczyłby do pierwszego składu i szybko sie zaaklimatyzował. Ten Carlinhos to troche Beto-waty strasznie dużo razy klub zmieniał a to nie wpływa na formę i jakaś przyczyna tego musi być. To że był najsłabszy w lidze na tej pozycji tez trochę martwi mam nadzieje że go sprawdzą też na boisku, a nie tylko testy medyczne, żebyśmy sie głupio nie nadziali i po pół roku szukali możliwości rozwiązania kontraktu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
mam nadzieje ze do pierwszego obozu kadra będzie juz wzmocniona
przyszly tydzien okaze sie wazny Wilczek mowil ze w przyszlym tygodniu ma dojsc do spotkania z Soboloewskim i Małeckim i mam nadzieje ze kogos kupia do obozu coś mi sie wydaje ze Paweł Brożek nie odejdzie z klubu... ostatnio czytalem zas jakies info o zaintersowaniu nim...i ze jest bardzo wybredny...ze do seria a nie chce nie dziwie sie mu...nie chce skonczyc jak wiele jego poprzednikow...dac mu kontrakt bardzo dobry i zostanie w klubie...dac mu kontrakt na poziomie 250k euro i jakas klauzule w wysokosci 4mln euro i sie zgodzi ![]()
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 18.06.2009 o godz. 11:13.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://futbolin.blox.pl/2008/08/Marc...o-to-taki.html Oczywiście Marcelo to talent, piłkarz nadal bardzo rozwojowy, podczas gdy Carlinhos powinien być już zawodnikiem ukształtowanym. Z drugiej strony Brazylijczyk i tak dopiero będzie musiał się nauczyć europejskiej piłki i kto wie, może akurat się sprawdzi. Trzeba też pamiętać, że transfery dokonuje się nie tylko na podstawie obecnej formy zawodnika, ale również na podstawie jego potencjału piłkarskiego. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|