|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
a nie wie ktos co tam u naszego przyjaciela, Emiliana?
![]() ![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Grzeje ławę w Dynamie Bukareszt
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Może by tak spróbować go z powrotem do Wisełki ściągnąć
?Najlepszy golkiper Wisły ostatnich lat, szkoda, że ten charakter... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
pewnie ze tak za Petrescu co to był za styl?, taki jak za Liczki ![]() tylko obrona i obrona a Wisła tak nie umie bo za Cupiała zawsze gra widowiskowo i ofensywnie żeby kibic sie cieszył i tak ma byc ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Tak czy siak, nie jest godzien reprezentowania naszych barw, a udowodnił to w bardzo dobitny sposób. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Szacunek dla Petrescu, zawsze powtarzałem że to jeden z najlepszych trenerów jakich Wisła miała ostatnio. Tyle że to nie był trener na to nasze zadupie i tumiwisizm... Jeżeli pokaże się z dobrej strony w Lidze Mistrzów, to kto wie może dostane oferte z Premier League, bo nazwisko ma tam już wyrobione..
![]()
Żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Domyślam się, że taki Błaszczykowski też się opierdala w Niemczech? Przecież teraz gania aż miło patrzeć, a u Dana snuł się po boisku. Widać prawdziwa ciężka praca pod wodzą genialnego trenera to było dla niego zbyt wielkie wyzwanie. Dobrze, że może sobie chociaż pokopać piłkę u znanych z leserstwa Niemców. Mówisz, że Petrescu był/jest niezależny? Raczej zbyt głupi by wiedzieć, że brudy pierze się w szatni, a pretensji do prezesa nie zgłasza się za pośrednictwem prasy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Rozumiem, że według Ciebie sukces Petrescu to zbieg okoliczności, absolutnie nie mający przełożenia na nasze warunki ligowe. Twierdzisz też, że zawdzięcza go klasie rumuńskich piłkarzy ( przeciwnicy sprowadzali swoich z Mozambiku ), ich wyszkoleniu, mentalności, budżetom klubów i ogólnej "dziwności" ligi rumuńskiej ( cokolwiek przez to rozumiesz ). Ba, być może istotne znaczenie miał też kolor strojów Unirei, kto wie? Nieważnie. Jeżeli o mnie chodzi, możesz snuć tutaj dowolnie deliryczne wizje, pod jednym wszak warunkiem - postaraj się nikogo nie obrażać. Czuj się ostrzeżony. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Oglądałeś choziaż jeden mecz Unirei? Unirea miala nad innymi zespołami zdecydowaną przewage taktyczną. Hard work Dana polega na wdrażaniu taktyki. Dinamo, ktore łatwo przedostawalo sie pod bramkę innych druzyn w meczu z Unireą biegalo jak potluczone, bo obrona wyszkolona przez Dana (obrona calej druzyny) nie pozwalała na cokowliek Timisoara, ktora gra super ładną piłkę nic nie mogła poradzić na przesuwanie blokow Unirei. Wyszkolenie techniczne tych pilkarzy jest średnie - to średni poziom środkowoeuropejski. bzdura Gra w Dinamie Ostatnio jest zawsze w wyjściowym skladzie. Skąd biora się tacy znaffffcy?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.06.2009 o godz. 01:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ta drużyna bazuje w dużej mierze na żelaznej taktyce oraz znakomitym przygotowaniu fizycznym - pięknego futbolu nie grają ale grają bardzo konsekwentnie i wykosili wszystkich potentatów.W tej drużynie praktycznie nie ma żadnej gwiazdy.A co jeszcze lepsze, w całej rundzie (16 meczy) stracili.....5 bramek ps dawaj jakieś njusy jak coś ciekawego przeczytasz co do zbliżającego się meczu ze Steauą ,bo może by jakiś pieniądz zarobić na nim ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.06.2009 o godz. 02:37.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
||
Przy okazji - nie uczono Was (Wolfy, 1q2), że w dyskusji nie wypada przekręcać i wyolbrzymiać wypowiedzi oponenta? Takie rozszerzenia cudzych poglądów to naprawdę prosta sztuczka, ale działa tylko przy założeniu, że postronni obserwatorzy to idioci niezdolni zauważyć manipulacji. Aż tak nisko cenicie naszych współforumowiczów? Nie twierdzę, że osiągnięcie Petrescu to zbieg okoliczności. Twierdzę, że by coś takiego mogło się zdarzyć to poza pracą trenera musi zajść wiele istotnych, sprzyjających okoliczności zupełnie niezależnych od szkoleniowca. Dodatkowo wskazuję, że naprawdę nie trzeba być geniuszem trenerskim by coś takiego osiągnąć (w lidze nienależącej do topowych) i przywołuję przykład Lenczyka. Twierdzę, że ewentualne sukcesy W PUCHARACH Petrescu będzie zawdzięczał wyszkoleniu rumuńskich piłkarzy, a nie, że ich wyszkolenie da Unirei przewagę nad rywalami ligowymi. Nie twierdzę, ze Rumuni mają bogatą ligę. Jedynie podkreślam, że bogatszą niż Polska. Mam nadzieję, że teraz wyraziłem się na tyle jasno, że obaj będziecie w stanie ogarnąć moje myśli.
Powrót do defensywnej formacji i ustawienie się w strefach gdy rywal ma piłkę to małe piwo. Trudniej jest sprawić, by zawodnicy nie głupieli gdy już ją odbiorą, by dobrze wymieniali się strefami, asekurowali, itd. Gdy ma się do dyspozycji piłkarzy dobrze wyszkolonych problemy mogą być praktycznie niewidoczne. Gdy ma się do dyspozycji kopaczy słabszych albo nie potrafi się prawidłowo wprowadzić taktyki akcje zaczynają się i kończą na wykopach byle dalej.
Ostatnio edytowane przez jova : 02.06.2009 o godz. 03:28.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Czyli wszystko się zgadza. Jak Dan ma drużynę no-nameów, która maksymalnie mu się podporządkuje, to robi wynik. Identyczna historia była w Sportul, gdzie trenował przed przyjściem do Wisły.
Schody zaczynają się, jak piłkarze mają coś do powiedzenia. Charakter Dana plus charakter zawodników = mieszanka wybuchowa. Dlatego niecierpliwie czekam, jak zacznie trenować gwiazdorską Steauę lub reprezentację Rumunii Aha i żeby nie było. Gratuluję mistrzostwa Danowi. Bo wynik jest wynik. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wybacz, ale nie będę dyskutował.... To bez sensu gdy ktos ma klapki na oczach Co do Unirei - gra ona teraz świetny atak pozycyjny, zawodnicy doskonale wiedza co zrobic z piłką, jak ustawiac się na boisku, żeby pilke mozna było wymieniac w nieskończonośc na polowie przeciwnika i zaganiać biedactwa na śmierć, potrafią przeprowadzić błyskawiczne kontrataki, potrafię zmieniac ustawienia w razie potrzeby i zmieniać systemy, potrafią calymi blokami przesuwać akcje do przodu. Nie jest to ładne dla oka - to nie Barca, ale czy dzisiejsza Wisła gra ładnie? Wiekszości wystarczą sukcesy i dwa z rzędu mistrzostwa. A nikt nie widzi, że Wisła gra brzydko. Śmiem twierdzic, jak zresztą wielu to uczyniło że gdyby Danowa Wisła miała Brożka choc w połwoie tak skutecznego jak w ostatnich dwóch sezonach, Wisła Danowa miałaby o wiele lepszy bilans. Nie znaczy to, ze Dan zostałby na stanowisku. Jak napisano w ostatnio cytowanym artykule na portalu: każdy trener przychodzący do Wisły musi zmierzyc sie ze starszyzną, ktora za Kasperczaka była motorem napędowym, aby potem stac sie kamieniem młyńskim u szyi, czy cos takiego. Tyle tytułem Unirei i w związku z tym Wisły. Podając wieści o sukcesie Dana (tak, sukcesie, a nie przypadku) w dziale "Byli..." nie miałem zamiaru wyowłac kolejnej niepotrzebnej dyskusji. Chciałem, żeby ci, ktorzy cenili Dana mogli mu pogratulować, ale nie sądzilem, że znajda się tacy, ktorzy przy okazji będa chcieli mu dokopać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie gramy teraz pięknej piłki ale za z całym szacunkiem za Petrescu graliśmy jeszcze bardziej siermiężnie wręcz nie dało się tego oglądać. Teraz przynajmniej próbujemy coś klepnąć po ziemi i skrzydłami a za Dana długa dzida była podstawą taktyki.
Osobiście nie mam nic do niego i szczerze się cieszę z sukcesu Unirei, której ani jednego meczu nie oglądałem więc nie mogę nic na ten temat powiedzieć. Natomiast oglądałem każdy mecz Wisełki za Petrescu i właśnie tak ją zapamiętałem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
- a po co marnować swój czas by pisać o kimś kogo ma się w dupie, to juz pozostanie zagadką.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Mimo, że za Danem nigdy nie przepadałem to i tak trzeba mu pogratulować bo jeżeli wszystko utrzyma się tak jak jest w tym momencie to zdobędzie mistrzostwo Rumunii co na pewno jest nie lada osiągnięciem jak na klub, który jest z kilkunastotysięcznego miasteczka!
Gratulacje Dan! ![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Juz o tym kiedys pisalem
Dan Petresku nigdy nie umrze na tym forum ![]() A jesli juz o nim (ha ha) to naprawde jestem pod wielkim wrazeniem,zrobic z malutkim miastem Majstra Rumunii gdzie gra Steua ,Rapid czy Cluj to naprawde Cos .Szacunek dla Dana ale ktos dobrze napisal dobrze mu szlo jak pilkarze nie maja sily przebicia,ciekawe jak dostanie lepsza druzyne gdzie gwiazdki bedą mu podstakiwac .Wtedy bedzie mial schody. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Do Muzinów pojdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Co do Petrescu to o ile dobrze pamietam jak go po chamsku wyrzucano to Wisla byla na drugim miejscu!! A potem jak przyszlo tych kilku wynalazkow to skonczylismy sezon na 8 miejscu! Czy komus trzeba bardziej jaskrawy przyklad nakreslic? Roznica w umiejetnosciach Dana i jego nastepcy jest az nadto widoczna.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() A co do mistrza to nie jest takie pewne jeszcze - jutro decyzja dotyczaca -6 punktów dla Timisoary - Jeśli bedzie pozytywna dla tego klubu Unirea musi wywalczyć...minimum 1 punkt w ostatnim meczu ze Steauą. ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Cytat:
weszlo.com teksty mają dobre |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Maciej Żurawski na Cyprze
gaw 02-06-2009, ostatnia aktualizacja 02-06-2009 13:17 Były kapitan piłkarskiej reprezentacji Polski Maciej Żurawski będzie w nowym sezonie występował w drużynie wicemistrza Cypru - Omonii Nikozja. O podpisaniu umowy z polskim piłkarzem, który ostatnie półtora roku spędził w greckiej Larisie, poinformował klub na stronie internetowej, powołując się na prezesa Miltiadisa Neophytou. Wiadomość uzupełniło duże zdjęcie Żurawskiego w koszulce reprezentacji Polski. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prasa rumuńska prześciga się w peanach an cześć Dana Petrescu i usiłuje znaleźć sekrety jego sukcesu.
Oto fragmenty z jednego z takich artykułów: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dziś bramkę dla Nigerii zdobył Kalu Uche. Szkoda, bo koleś jest naprawdę niezły
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ikechukwu Uche 2 minuta
Kalu Uche (pen) 73 minuta Victor Nsofor Obinna 78 minuta Tutaj masz strzelców bramek |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|