The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sliver12
Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2009, 18:59
Bedą karne
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.05.2009, 19:00
Barca 0-1 ManU
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.05.2009, 19:01
Ależ pewni są ci fani Barcy. Znając życie będą karniaki i Manchester zdobędzie puchar !!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.05.2009, 19:02
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ale jesli nawet tak bylo, to Barcelona miala szanse odrobic te sytuacje w rewanzu, a co miala zrobic Chelsea? Troche inna sytuacja mimo wszystko, bo te pomylki zdecydowaly o awansie danego zespolu. Specjalnie obejrze powtorki pierwszego spotkania, bo nie slyszalem zeby ktos mial jakies watpliwosci, ale ok.
Eto podniosl reke do gory(specjalnie), a to nie jest naturalne polozenie tej czesci ciala(po cholere trzymac rece nad glowa? logicznie rzecz ujmujac ). Widac wyraznie, ze jest to intencjonalne w powtorce.
ale co z tego, że miała szansę? Kilka lat temu nie miała szans odrobić w spotkaniu rewanzowym, bo ją sędzia oszukał.
A pomyłki z pierwszego meczu nie zadecydowały o awansie? Chyba mi nie powiesz, że wynik 2-0 nie byłby korzystny przed rewanżem (plus brak Ballaca, który powinien wylecieć).
Co do ręki Eto-nie takie ręki były nieodgwizdywane. Może i ręka wyciągnięta, ale nie wykonał on ruchu w stronę piłki, a o tym właśnie mówi przepis. Gdy piłka leci to trzeba przesunąć ręke tak, aby została nabita. Piłka leciała szybko, a Eto wyskoczył do góry, nawet sie na nią nie patrząc. To jak miał trzymać rece przy wyskoku? Przy ciele? Nikt tak nie robi. A gdyby sędzia chciał na serio przekręcić Chelsea, to nie wywaliłby Abidala, bo sytuacja nawet na powtórkach jest niejasna.

maksinho to samo można powiedziec o kibicach MU. Poczytaj wcześniejsze strony.
Po prostu trzeba poczekać do godziny 22.40...lub nawet dłużej, jeśli będzie dogrywka i karne.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.05.2009, 19:22
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
ale co z tego, że miała szansę? Kilka lat temu nie miała szans odrobić w spotkaniu rewanzowym, bo ją sędzia oszukał.
A pomyłki z pierwszego meczu nie zadecydowały o awansie? Chyba mi nie powiesz, że wynik 2-0 nie byłby korzystny przed rewanżem (plus brak Ballaca, który powinien wylecieć).
Co do ręki Eto-nie takie ręki były nieodgwizdywane. Może i ręka wyciągnięta, ale nie wykonał on ruchu w stronę piłki, a o tym właśnie mówi przepis. Gdy piłka leci to trzeba przesunąć ręke tak, aby została nabita. Piłka leciała szybko, a Eto wyskoczył do góry, nawet sie na nią nie patrząc. To jak miał trzymać rece przy wyskoku? Przy ciele? Nikt tak nie robi. A gdyby sędzia chciał na serio przekręcić Chelsea, to nie wywaliłby Abidala, bo sytuacja nawet na powtórkach jest niejasna.

maksinho to samo można powiedziec o kibicach MU. Poczytaj wcześniejsze strony.
Po prostu trzeba poczekać do godziny 22.40...lub nawet dłużej, jeśli będzie dogrywka i karne.
Ogladalem powtorki i nie ma nigdzie tej sytuacji ze spalonym(czyli prawdopodobnie nie byla to sytuacja kontrowersyjna). Chyba, ze mi wskazesz -
http://www.youtube.com/watch?v=4wSKrG-PTYI , skrot pierwszej polowy. Wiec z tego wynika, ze I-sza polowa bez zadnej pomylki. Jeszcze obejrze ten domniemany karny na Henry. A jak nazwiesz podnoszenie reki w celu zwiekszania przestrzeni zablokowania tego strzalu? Podobny karny byl odgwizdany w dwumeczu Man City i HSV. Obejrzyj powtorke, Eto widzi ze Ballack szykuje sie do uderzenia i podnosi reke do gory... Nikt nie trzyma przy wyskoku rak nad glowa...
Abidal po meczu przyznal sie, ze faulowal i ze dostal sluszna czerwona kartke.

Rozumiem kibicowac Barcelonie, ale bez przesady...

P.S - Te 2 karne ewidentne + w zaleznosci od interpretacji faul na Drogbie w Iszej polowie(ciagniety w polu karnym przez Toure) i faul na Maloudzie tez w polu karnym. Ja nie bede rozstrzasal tej dyskusji, bo wklejalem tu wtedy powtorki na ktorych wszystko widac(a niektorzy chca, a zeby cos bylo widac).
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 27.05.2009 o godz. 19:25.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.05.2009, 19:35
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ogladalem powtorki i nie ma nigdzie tej sytuacji ze spalonym(czyli prawdopodobnie nie byla to sytuacja kontrowersyjna). Chyba, ze mi wskazesz -
http://www.youtube.com/watch?v=4wSKrG-PTYI , skrot pierwszej polowy. Wiec z tego wynika, ze I-sza polowa bez zadnej pomylki. Jeszcze obejrze ten domniemany karny na Henry. A jak nazwiesz podnoszenie reki w celu zwiekszania przestrzeni zablokowania tego strzalu? Podobny karny byl odgwizdany w dwumeczu Man City i HSV. Obejrzyj powtorke, Eto widzi ze Ballack szykuje sie do uderzenia i podnosi reke do gory... Nikt nie trzyma przy wyskoku rak nad glowa...
Abidal po meczu przyznal sie, ze faulowal i ze dostal sluszna czerwona kartke.

Rozumiem kibicowac Barcelonie, ale bez przesady...

P.S - Te 2 karne ewidentne + w zaleznosci od interpretacji faul na Drogbie w Iszej polowie(ciagniety w polu karnym przez Toure) i faul na Maloudzie tez w polu karnym. Ja nie bede rozstrzasal tej dyskusji, bo wklejalem tu wtedy powtorki na ktorych wszystko widac(a niektorzy chca, a zeby cos bylo widac).
spalony z Eto to była 41-43 minuta meczu. Ściągnij sobie całe spotkanie i obejrzyj, a nie powtórki. Doskonale widać, że Eto na spalonym nie był. Na skrócie tego nie ma, nie wiem dlaczego- więc aby się przekonać musisz mieć cąły mecz lub po prostu mi uwierzyć. Sądzę, że z drugiej opcji tak w ciemno nie skorzystasz.

Nikt nie trzyma rąk nad głową? Możliwe, ale trzyma za to w boki. Jak się wyskakuje, to pomagasz sobie w wybiciu rękoma, balansując nimi. Chyba nie zaprzeczysz? Czy Ty wyskakujesz wysoko z rękami przy ciele?
Poza tym na stronie Barcy te sytuacje ocieniał piłkarski sędzia-wspominałem już o tym wcześniej. On by tego nie odgwizdał.

To samo mogę powiedzieć- rozumiem, nie lubic Barcy, ale bez przesady? I co powiesz o meczu sprzed kilku lat, kiedy to sędzia zaliczył gol dla Chelsea, a VV był faulowany. Dodam, że gol dał awans klubowi z Londynu.

I tak nie dojdziemy do konsensusu. Kibice obu klubów przekonują się co do tych spraw już od dnia zakończenia meczu i jak widać bezskutku. Więc chyba pora na zakończenie tej ''syzyfowej'' dyskusji pozdro
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.05.2009, 19:38
Manchester 4-0 barcelona

ManU gra najlepszą piłkę na świecie, futbol z innego świata. Diabły tworzą ponadto kolektyw, a nie są zespołem wyrwanych "z kontekstu" gwiazdek jak BArcelona.

Zwycięstwo ManU i to bardzo spore
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 27.05.2009, 19:42
banasik napisał(a):Wyświetl post
Manchester 4-0 barcelona

ManU gra najlepszą piłkę na świecie, futbol z innego świata. Diabły tworzą ponadto kolektyw, a nie są zespołem wyrwanych "z kontekstu" gwiazdek jak BArcelona.

Zwycięstwo ManU i to bardzo spore
Pojawil sie ponownie kibic Realu

EDIT: nie bij tylko Nastepnym razem zapytam Ciebie czy bede mogl sie odezwac : )))))))))))
Ostatnio edytowane przez mic : 27.05.2009 o godz. 19:45.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 27.05.2009, 19:42
Powiem krótko, postawiłem na ManU i oni mją dzisiaj wygrać
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 27.05.2009, 19:43
mic napisał(a):Wyświetl post
Pojawil sie ponownie kibic Realu
schowaj się pod ziemie i nie wystawiaj nosa bez pytania
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.05.2009, 19:45
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
spalony z Eto to była 41-43 minuta meczu. Ściągnij sobie całe spotkanie i obejrzyj, a nie powtórki. Doskonale widać, że Eto na spalonym nie był. Na skrócie tego nie ma, nie wiem dlaczego- więc aby się przekonać musisz mieć cąły mecz lub po prostu mi uwierzyć. Sądzę, że z drugiej opcji tak w ciemno nie skorzystasz.

Nikt nie trzyma rąk nad głową? Możliwe, ale trzyma za to w boki. Jak się wyskakuje, to pomagasz sobie w wybiciu rękoma, balansując nimi. Chyba nie zaprzeczysz? Czy Ty wyskakujesz wysoko z rękami przy ciele?
Poza tym na stronie Barcy te sytuacje ocieniał piłkarski sędzia-wspominałem już o tym wcześniej. On by tego nie odgwizdał.

To samo mogę powiedzieć- rozumiem, nie lubic Barcy, ale bez przesady? I co powiesz o meczu sprzed kilku lat, kiedy to sędzia zaliczył gol dla Chelsea, a VV był faulowany. Dodam, że gol dał awans klubowi z Londynu.

I tak nie dojdziemy do konsensusu. Kibice obu klubów przekonują się co do tych spraw już od dnia zakończenia meczu i jak widać bezskutku. Więc chyba pora na zakończenie tej ''syzyfowej'' dyskusji pozdro

Nie bede calego meczu sciagal. Ogladalem 3 skroty z youtube i na zadnym nie ma tej sytuacji. A ewentualny faul na Henry mocno dyskusyjny, chociaz wobec 2 ewidentnych karnych + kilku innych sytuacji dla Chelsea w drugim meczu...to troche malo. Gdybysmy uwzglednili wszystkie sytuacje, to wyszloby na awans Chelsea.
Trzymanie na boki, a trzymanie tak jak robi to Eto, to dwie rozne sprawy(zreszta to wlasnie napisalem wyzej ).
Ale kto nie lubi Barcy? Chyba nie ja? Jest mi obojetna, jak Chelsea. Wrecz przeciwnie, podziwiam ich za gre w tym sezonie, ale co z tego skoro sedzia okradl z finalu Chelsea?
Ja wole zawsze zasiegnac opinii kogos ze srodowiska sedziowskiego. A zreszta, niewazne, bo naprawde ewidentne sytuacje i trzeba udawac, ze sie czegos nie widzi.
Milego ogladania finalu .
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.05.2009, 19:58
I pierwszy tekst Szpakowskiego: "Ależ niesamowita akcja Ete'go"
Odpowiedz cytując
Filip92TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.05.2009, 20:00
No i jak narazie Barca prowadzi
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 27.05.2009, 20:03
Jedna akcja - jeden gol.

JEszcze ponad 75 min
Odpowiedz cytując
Filip92TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.05.2009, 20:05
no .. wiec dlatego "jak razie prowadzi"
Wynik na pewno się zmieni i to diametralnie.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.05.2009, 20:05
Dobra. 3:1 w takim razie dla Manu bedzie
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.05.2009, 20:12
Szpakowski z tym swoim : Puziol jest przegenialny
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.05.2009, 20:13
Czy mi sie zdaje czy Szpakowski na Poyola mówi Puziol ?

Edit : Czyli sie nie przesłyszałem ...
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 27.05.2009, 20:14
nie oglądam tego meczu, a to właśnie przez szpaka :(

tego człowieka naprawde nie da si sluchac
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 27.05.2009, 20:17
U Szpakowskiego był już Szira, Rafał Bogucki, jest Puziol na koniec będzie pewnie Barkelona.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 27.05.2009, 20:17
dlaczego Keita nie gra ? Kontuzja ? Czy może Sergio B. wygryzł go ?
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.05.2009, 20:29
Czekam na Teveza. Mecz słaaby.
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 27.05.2009, 20:32
Kto w ManU dobrze strzela z dystansu?
Nie bardzo chcą wyjść z połowy
(napinka, wiem że moga zrobić to samo co Bayernowi;d)
Odpowiedz cytując
Alexander94
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.05.2009, 20:34
Rooney ma strasznie silny strzał z dystansu i nie raz już taką bramkę strzelił.
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
Odpowiedz cytując
matt_1906
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.05.2009, 20:35
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Szpakowski z tym swoim : Puziol jest przegenialny
ale Puziol i tak chyba przegrywa z "książe Wiliams" z początku meczu
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.05.2009, 20:35
kto to jest Puziol/Puźol?
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.05.2009, 20:36
gigant napisał(a):Wyświetl post
U Szpakowskiego był już Szira, Rafał Bogucki, jest Puziol na koniec będzie pewnie Barkelona.
Był też kiedyś - Henry i Strak!!

Mecz myślę może się podobać, choć jestem zdziwiona, że Manchester po utracie stał się aż w tak dużym stopniu tłem dla Brcy
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Ach ten Puziol Do spółki z Henrym (czytać tak jak sie pisze!) klepią ManU

Usypiałem pod koniec 1. połowy...:(

Van der Sar jakiś taki senny przy stracie bramki
Ostatnio edytowane przez Kamson : 27.05.2009 o godz. 20:39.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

a kto to jest Oszej
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 27.05.2009, 20:38
Jest i mój ulubieniec Gmoch w pewnych kręgach znany jako "bródka" - może coś narysuje
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów