The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2009, 22:33
PotiWisla napisał(a):Wyświetl post
Przejrzałem czeską i słowacką ligę i znalazłem tam paru ciekawych piłkarzy:

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...inenblick.html
Milinković jak najbardziej w naszym zasięgu jest, a i nawet ten Greko-Czech również. Zresztą wszystko w rękach (czyt. hojności) Bogusia.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 24.05.2009, 22:41
airborne4009 napisał(a):Wyświetl post
Milinković jak najbardziej w naszym zasięgu jest, a i nawet ten Greko-Czech również. Zresztą wszystko w rękach (czyt. hojności) Bogusia.
ten Papadopulos to minimum z 2 mln euro kosztuje plus pewnie z 0,5 mln kontraktu , stać nas ?
Odpowiedz cytując
Robinho
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.05.2009, 22:43
Tak, ale my mamy szukać wzmocnień na już, nie na przyszłość! Jeśli uda się zatrzymać Brozia i Marcelo, to naprawdę warto kogoś wartościowego do nich dokupić. Wierzę, że Boguś wszystko przemyślał rok temu, kiedy to nie dał na transfery na LM, gdyż wiedział, że w tym sezonie będzie o awans zdecydowanie łatwiej... Mam nadzieję, że towarzyszy nam cisza przed burzą w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

Golański?, Ok jeśli za darmo, ciekawa alternatywa dla pomocy, daje sporą szansę manewru. Mógłby zawsze wejść z ławki.

Odpowiedz cytując
p e t e r
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.05.2009, 22:46
Robinho napisał(a):Wyświetl post
Golański?, Ok jeśli za darmo
Golańskiego to raczej Steaua nam za darmo nie odda ;)
Odpowiedz cytując
Robinho
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.05.2009, 22:53
Oj, sorry pisałem w pośpiechu.

Ale z drugiej strony, to śmieszna ta nasza liga, do jakich absurdów dochodzi, jeśli Górnik wydaje pół miliona, za Roberta Szczota, który jest bardzo przeciętnym kopaczem. Trudno kogokolwiek wyciągnąć za rozsądne pieniądze. Praca dyrektora sportowego w Polsce, to naprawdę ciężka robota...

Śląsk, Lech, Wisła, Widzew, Zagłębie, Górnik (jeśli się utrzyma), Polonia z tych klubów wyciągnięcie kogoś za pieniądze graniczy z cudem.

Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.05.2009, 08:03
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702...wiadomosc.html

Ebi nadal do wzięcia
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.05.2009, 13:00
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Cały czas mam przed oczami te prostopadłe piłeczki co rzucał Szymek do Franka czy Żurawia.Goliński tez tak celnie podac potrafi.
Oj bluźnisz pan, bluźnisz. Takich piłek jak Szymek to ani Goliński ani Iwański ani Garguła ani Stilic nie potrafi zagrać.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.05.2009, 13:16
dejw napisał(a):Wyświetl post
........ Za to o bramkarzu bym pomyslal mocno bo Pawelek moze o zawal przyprawic to jest bramkarz zagadka - nigdy nie wiesz co zrobi albo wyciagnie pilke nie do obrony albo sam se strzeli bramke...
Kilka ostatnich meczy Pawełka było dobrych, ale to co zrobil w Gdańsku jest niewybaczalne .... Tak naprawdę od katastrofy dzieliły nas minimetry ...
Nie wiem czy naprawdę nie da sie go nauczyć grać nogami .
Czy na jednym treningu w tygodniu, zamiast bronić nie mógłby grać na obronie ?

Następnym razem może sie nie udać i wtedy ....
Jeśli ja miałbym doradzać zakup to uważam, że aktualnie najlepszym młodym bramkarzem jest Rafał Glikiewicz .. (Jagiellonia)
Ostatnio edytowane przez Grantar : 25.05.2009 o godz. 13:22.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.05.2009, 14:49
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Oj bluźnisz pan, bluźnisz. Takich piłek jak Szymek to ani Goliński ani Iwański ani Garguła ani Stilic nie potrafi zagrać.
dobrze wiem że Goliński to nie Szymek, ale co zrobic.Mimo wszytsko uważam że ktoś z takim prostopadłym podaniem ze środka pomocy jest bardzo potrzebny.Więcej byłoby okazji strzeleckich=wiecej bramek=więcej punktów.
Po tym jak Chrapek walnął 5 goli w jednym meczu to już Bednarz powinien z nim negocjowac przyjście do Wisły.To może byc drugi Lewandowski !!!!
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.05.2009 o godz. 14:52.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.05.2009, 14:52
Przyjdzie Garguła, jest Jirsak, Boguski, po co więcej tych grajków co prostopadłe piłki grają ma u nas być? Lepiej kogoś typowo ofensywnego do strzelania goli sprowadzić, bo kreowanie sytuacji nam przychodzi stosunkowo łatwo w porównaniu z wykańczaniem ich.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.05.2009, 14:57
Przydałby się jakiś ztuningowany Zieniu. Czyli szybszy i lepszy drybling. Dodatkowo do ataku, ktoś kto potrafi się zastawić, ale i zagrać przodem do bramki, wykończyć akcję. Taki Hector Bracamonte z FK Moskwa

Baala,
Boateng Derek gra w FC Koeln, przeszedł za 400k euro w styczniu.
A z tych których zapamiętałem i byliby przydatni to Cristian Alvarez prawa obrona, Baruchian - siepnął nam 2 bramy i był chyba jako jedyny zagrożeniem w rewanżu. Są jeszcze Toto Tamuz, czyli czarny Żyd, no i najlepszy w drużynie Barak Itzhaki, ale to raczej nie nasza kieszeń.
Ostatnio edytowane przez tofik : 25.05.2009 o godz. 15:11.
..
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.05.2009, 15:06
Nikt o tym nie wspaomniał, ale nasz niedawny rywal z kwalifikacji do LM zabankrutował.

Mianowicie chodzi o Beitar którego właściciel podczas kryzysu dużo stracił i zostawił klub z długiem coś koło 11 milionów euro. Także jest szansa z tamtąd wydobyć kogoś niezłego. Taki Boateng byłby niezłym wzmocnieniem w środku. Plus kilku innych zawodników. Na korzyść przemawia to, że Skorża bardzo dobrze zna ta drużyne i wie kto z tamtąd byłby wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.05.2009, 15:07
Jedyne osoby ktore bym sprowadzil na miejscy Bednarza do Wisly to wlasnie Chrapek, Glik i kogos na lewa pomoc. Poza tym jesli uda nam sie zachowac sklad to jestem przekonany ze zdzialamy cuda.
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 25.05.2009, 16:38
Ja bym sie zastanowił nad takimi piłkarzami: (podaje kopaczy ktorzy wg mnie wyrozniaja sie w polsce)

Bramkarze
-kasprzik
-stachowiak
-gikiewicz
-cierzniak

Obroncy
-glik
-sasin
-hernani
-jodlowiec -raczej niemozliwe...

Pomocnicy
-gol
-bracia garncarczyk -raczej niemozliwe...
-pawlowski
-grosicki
-ew. kascelan
-golinski
-cetnarski na lawe? chociaz rok wypozyczenia dalej w gksie

Napastnicy
-milcanski
-smektala
-zielinski
-nowak

Podana lista jest lista graczy ktorych moglem obserowac w tv lub na zywo i mozna bylo w nich zobaczyc albo potencjal na dobrego gracza albo juz dobrego gracza.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.05.2009, 16:42
hahahahahahahahahahahahaha

Poprawiłeś mi humor tą listą. Nie ma co na Żartach to ty się znasz, jak nikt. Zwłaszcza ten Sasin, albo Zieliński co się w Polonii Bytom do składu ledwo mieści. Dobre, dobre, tylko temat nie ten.

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.05.2009, 16:45
E!!! Nie śmiać się! Gikiewicz na bramę, Gol i Kascelan w pomocy, na szpicy Smektała z Zielińskim i jadymy na LM!
Odpowiedz cytując
dzamp
Member

Stary 25.05.2009, 16:59
http://transfermarkt.de/de/spieler/5...eu/profil.html - kontrakt mu się kończy, tylko pytanie ile by chciał zarabiać?
Jedno jeszcze jest zastanawiające dlaczego praktycznie co rok zmienia klub?
Powód: Dopisanie zdania
Ostatnio edytowane przez dzamp : 25.05.2009 o godz. 17:02.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.05.2009, 17:00
Kascelan dostał powołanie do Reprezentacji swojego kraju wiec pewnie bedzie miał sporo ofert, już sie nim Legia interesuje.
O graczach z Bełchatowa też chyba bedzie można zapomniec (po histori z Gargułą).Pozatym raczej te państwowe spółki sie nie wycofaja wiec nie beda musieli robic wyprzedaży.
Wydaje mi sie że znowu bedziemy bazowac na zawodnikach za free którym kończą sie kontrakty
Odpowiedz cytując
polonek3
Junior Member

Stary 25.05.2009, 18:35
Jestem nowy na forum i kocham WISŁĘ i dlatego mam propozycję kilku dobrych piłkarz

1. [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Sebastián Blanco [/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]http://transfermarkt.de/de/spieler/54576/sebastian-blanco/profil.html

[/FONT]
[/FONT]2. [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Pedro Ken - Pedro Ken Morimoto Moreira [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]http://transfermarkt.de/de/spieler/52514/pedro-ken/profil.html

[/FONT]
[/FONT]3. [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Gerson Magrão - Gerson Alencar de Lima Junior[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]
http://transfermarkt.de/de/spieler/2...ao/profil.html

[/FONT]
[/FONT]4. [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]William - William Fernando da Silva
[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]http://transfermarkt.de/de/spieler/53365/william/profil.html
[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[/FONT]5. [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Maurício - Maurício José da Silveira Júnior [/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]http://transfermarkt.de/de/spieler/53286/mauricio/profil.html

[/FONT]
[/FONT]6. [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Juan Carlos Silva - Juan Carlos Silva Maya[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]
http://transfermarkt.de/de/spieler/5...va/profil.html

[/FONT]
[/FONT]7. [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Martín Iván Bravo[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]http://transfermarkt.de/de/spieler/54480/martin-ivan-bravo/profil.html

[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial]8. [/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman]Srdjan Blazi[/FONT][FONT=Times New Roman]ć [/FONT]
http://transfermarkt.de/de/spieler/5...ic/profil.html
Odpowiedz cytując
polonek3
Junior Member

Stary 25.05.2009, 18:36
sorry za te nie potrzebne błędy
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Stary 25.05.2009, 18:49
ten Wiliam i Mauricio (jeżeli to jest prawda z tymi kontraktami) to ciekawe propozycję żeby już Bednarz z nimi gadał żeby w grudniu podpisali kontakty z nami...

Blazic to równiż ciekawa propozycja na bramkę ale nie wiadomo ile Grecy będą chcieli forsy...

reszta raczej poza zasięgiem...
Odpowiedz cytując
polonek3
Junior Member

Stary 25.05.2009, 18:53
myślę że w sprwaie Blazicia jakby się postarali to może coś wyszłoby
Odpowiedz cytując
polonek3
Junior Member

Stary 25.05.2009, 18:55
a po za tym ten Balic wolałby na pewno walczyć o Ligę Mistrzów , niż kisić się w w 13 drużynie ligi greckiej
Odpowiedz cytując
Krystian168
Banita

Stary 25.05.2009, 18:58
polonek3 napisał(a):Wyświetl post
a po za tym ten Balic wolałby na pewno walczyć o Ligę Mistrzów , niż kisić się w w 13 drużynie ligi greckiej
no na pewno, ale jeżeli oni będą chcieli za niego np. 500 tys. euro to na pewno nie przyjdzie do nas....
Odpowiedz cytując
polonek3
Junior Member

Stary 25.05.2009, 19:04
ale zawsze warto spróbować a może się uda tylko trzeba chcieć
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 26.05.2009, 07:27
tomas_n napisał(a):Wyświetl post
Ja bym sie zastanowił nad takimi piłkarzami: (podaje kopaczy ktorzy wg mnie wyrozniaja sie w polsce)

Bramkarze
-kasprzik
[b]-stachowiak [\b]
-gikiewicz
-cierzniak
ZE STACHOWIAKIEM, TO ZAJEB... JAK DZIK W SOSNĘ

PROBLEM JEST W TYM, ŻE ZAWSZE PŁACZEMY O TRANSFERY "GOTOWYCH, UKSZTAŁTOWANYCH DO GRY" ZAWODNIKÓW!!
STAĆ NAS NA TO

ZACZNIJMY WYCHOWYWAĆ I WPROWADZAĆ DO PIERWSZEGO SKŁADU MŁODZIEŻ. BRACIA BROŻKOWIE, MAŁY SĄ TEGO DOSKONAŁYM PRZYKŁADEM.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
jerry1990
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.05.2009, 07:55
A mam pytanie : Po co nam nowy bramkarz skoro Mariusz broni coraz lepiej ? I do tego mamy dobrego Cebanu i Kurto jak wielu o nim mówi : Najlepszy materiał na następnego Kuszczaka czy tez Boruca.
Ja skupił bym sie bardziej żeby kupic dobrego napastnika czyt. bramkosztrzelnego.
Środek pomocy jest zapełniony. Może jednego na skrzydło A jeżeli chodzi o obrone to jeden stoper i jeden boczny.

Podsumowując :

Bramkarzy : mamy dobrych ( za dwa lata podejrzewam że jeszcze lepszych i to bez wzmocnień)
Numer jeden : Pawełek
Numer dwa : Kurto i Cebanu a za rok oni będą grali w pierwszym składzie

Środek obrony
Głowacki i Marcelo + niewiem kto może być na ich poziomie ale dlatego potrzebne wzmocnienie.

Boczni obrońcy :
Singlar i Piotr Brożek + jedno wzmocnienie + czasami Diaz + jakiś z młodej ekstraklasy

Środek pomocy
Garguła, Sobolewski, Jirsak, Diaz + paru zawodników mamy na zmiane

Skrzydła
Małecki, Łobodziński, Gołoś? + dwóch zawodników młodej

Napastnicy :
Ćwielong + Leszczak + Małecki + Boguski + Niedzielan ?Paru młodych i jedno potężne wzmocnienie

Podsumowując:
Trzeba przesunąc trzech , czterech zawodników ME do zespołu głównego. (Kupić) Zdobyć trzech zawodników z pola do wzmocnień . A do młodej ekstraklasy kupić z pięciu, sześciu nowych zawodników
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 26.05.2009, 09:29
za 300 tyś Euro można wykupic z Zagłębia tego portugalskiego pomocnika Rui Miguela, który bardzo dobrze prezentował sie w Pacos Fereirra
http://www.sports.pl/1liga/artykul.asp?Artykul=49923
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 26.05.2009, 10:12
AYALA napisał(a):Wyświetl post
za 300 tyś Euro można wykupic z Zagłębia tego portugalskiego pomocnika Rui Miguela, który bardzo dobrze prezentował sie w Pacos Fereirra
http://www.sports.pl/1liga/artykul.asp?Artykul=49923
Jakby przewertować ten temat, to już kiedyś o nim wspominałem. A przy tamtej okazji również o Stefano Napoleonim.
Odpowiedz cytując
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.05.2009, 10:13
A co sądzicie o Grosickim z Jagi ?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów