|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Tak jak wcześniej pisano, z hannoveru puszczają Sal'a Zizzo... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A może by tak się rozglądnąć na krajowym podwórku? Tym bardziej, że jeśli juz dojdziemy do ostatniej rundy eliminacji LM trafimy do fazy grupowej- LM lub L Europejskiej czy jak to nazwali
![]() Moje propozycje: Kaspszik, Smektała, Bruno, Gol, Pawłowski Biorąc pod uwagę, że czeka nas sporo meczów w przyszłym sezonie to potrzebujemy jakiś wzmocnień! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem trzeba przede wszystkim Chrapka pod lupe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zostawić Zienia i Sobola kupić nowych grajkow szykuje sie ciężki nowy sezon! Trzeba zdobyć potrójną koronę MP,PP,PE i zagrać w końcu LM!!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Zienia już nie można zostawić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to niby z kim Zieniu już coś podpisał ? Czyżbyś był szybszy niż Fakt?
Nie da się zostawić ale Baszcza podobno... a szkoda |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Baszczu niestety w Atromitosie, ale może to i lepiej dla niego ? chłopak zostawił sporo serca na boisku grając w barwach Wisełki, a w Grecji dorobi do emerytury i wygrzeje "stare" kości
jakoś nie potrafię sobie wymarzyć lepszego miejsca na zakończenie kariery z drugiej jednak strony z jego charakterem wierzę że po kontuzji jest on w stanie wrócić do wysokiej dyspozycji, co może być wielką stratą dla nas, ale jedyne co możemy zrobić to życzyć mu przedewszystkim zdrowia.![]() ![]() Tylko Centrum |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Gdybym był Bednarzem to rozpocząłbym starania o:
z krajowego podwórka: Glik, Bruno, Micanski z zagranicy: Ebi Smolarek - mimo wszytko (wiem, wiem, że pensja z kosmosu) ale taki ograny w Europie zawodnik byłby bardzo dużym wzmocnieniem drużyny w walce o LM |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ja tylko wtrącę jedno nazwisko - Maciej Makuszewski z Wigier Suwałki. Młody i rozwija się w zabójczym tempie. Ale co ważne - cholernie szybki. Proponuję go wygooglować w celu większej ilości informacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=qpO9RNj8Sp4 moim zdaniem też
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
ten cały Goliński z Lubina to grywał na lewej pomocy bo tak sie zastanawiam kogo można by na tą pozycje kupić , bo to chyba najtrudniejszy i najbardziej potrzebny transfer przed pucharami
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może jednak tego Nowaka brać(wydaje mi się że może to być najtańsza opcja)? I rotować z przodu Brożek Boguski/Nowak...
A na lewą pomoc Goliński za słaby. W zasadzie to mamy problem bo nie mamy też środkowego pomocnika za Diaza dopóki się nie wykuruje Garguła więc de facto przydałoby się 4 naprawdę solidnych przyszłościowych graczy: napastnik lewy pomocnik środkowy pomocnik prawy obrońca i bramkarz(bo jak Pawełek by coś złapał i nie mógł grać?) |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Według mnie będzie taki skład
Pawełek (?) Singlar MarceloGłowacki Brożek (Burliga) (Kowalski) (?) (Diaz) Małecki Sobolewski Garguła Ćwielong (Łobo) (?) (Jirsak) (?) Boguski Brożek (?) W nawiasach są zmiennicy, a pytajnikami są zaznaczone pozycje gdzie potrzeba zmiennika lub gracza do 1 składu na tę pozycję. Moje propozycje: Bramkarz- Gikiewicz Obrona (środek)- Glik Pomocnik defensywny- Gol Pomocnik lewy- Bruno Napastnik- Micański
Ostatnio edytowane przez bearex : 24.05.2009 o godz. 13:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Bearex ciekawe propozycje, dorzuciłbym jeszcze Cetnarskiego i Grosickiego
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale wątpie czy ich kluby puszczą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
O Grosickim zapomnijmy. Mało nam było Kuzery i Sypniewskiego?
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gikiewicz, Glik, Gol, Bruno, Micański, Cetnarski i Grosicki
![]() ludzie co to w ogóle za propozycje? myślicie, że oni daliby nam awans do LM? a nawet gdyby przyszło 3 z tych piłkarzy to i tak 90% forum szumiałoby, że Wisła przespała okienko bo w ogóle się nie wzmocniła tylko nakupowała ogórków z ligi bez żadnego doświadczenia... Wisła potrzebuje gwiazd! a nie zwykłych piłkarzy.. Garguła, Krzynówek, Smolarek i Wichniarek i jazda! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pysio ta jeszcze ściągnij pół kadry o tych piłkarzach zapomnij co wymieniłeś...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, że ten temat ma być rozmową lekko odbijającą się od ziemi ale bez przesady- ściągając podana przez Ciebie 3 to my prędzej zbankrutujemy niż dostaniemy sie do LM
Po co wydawać fortune skoro taki Grosicki, Gol czy Bruno wcale nie są zwykłymi kopaczami ale znacząco się wybijają w naszej ekstraklasie a wcale nie trzeba im płacić milionów ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
no dobrze z Krzynówkiem i Żurawskim się rozpędziłem...
ale Wichniarek i Smolarek są jak najbardziej do wyciągnięcia, myślicie że perspektywa gry w Lidze Mistrzów nie skusi Wichniara do powrotu do naszej ligi? Chłopak spuścił zespół do 2 ligi więc jest załamany i na pewno potrzebuje ciepła rodzinnego, a gdzie może go szukać? no w Polsce! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Pysio, dla Wichniarka dom to Bielefeld, jest tam doceniany, co nieraz podkreślał w wywiadach.
Poza tym, porównaj choćby frekwencję na stadionach klubów 2. Bundesligi z frekwencją na meczach Extraklasy.
Ostatnio edytowane przez p e t e r : 24.05.2009 o godz. 16:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Przejrzałem czeską i słowacką ligę i znalazłem tam paru ciekawych piłkarzy:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...inenblick.html http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...inenblick.html http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...inenblick.html ![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
"Może i niezbyt mocnej, ale...". Proszę Cię bardzo. Jesteśmy mistrzem Polski, prawie rok w rok marzymy o LM, a Ty chcesz się wzmacniać prawie 24-letnim gościem, który w tym Podbeskidziu gra już 3,5 sezonu i wielkiej furory nie zrobił. Ja rozumiem, wzmocnienia z niższych lig - ale dla przykładu gdy przychodził do nas Kuba Błaszczykowski, to nawet 20 lat nie miał, a Małecki zanim trafił do pierwszej kadry od 13. roku życia przechodził wszystkie szczeble juniorskie. Jaki jest sens sprowadzania nie najmłodszego gościa ze słabej ligi, którego największym osiągnięciem w życiu jest ładowanie bramek Turom Turek, Gorzowom Wielkopolskim, Odrom Opole i to tylko w tym sezonie (bo w poprzednim dwie bramki na 29 spotkań to trochę kiepski wynik)? Rozumiem, gdyby wyróżniał się tak jak Lewandowski w zeszłym roku i był generalnie rozchwytywany, a my mielibyśmy kłopot bogactwa i super skład - no dobra, niech będzie, może akurat wypali. No ale w kontekście kolejnego szturmowania tym razem łatwiejszych eliminacji do LM i próby obrony tytułu, kiedy odchodzą kolejni, coraz to silniejsi piłkarze i mamy już nie tylko luki na ławce rezerwowych, Chrapek to chyba naprawdę nie najlepsze rozwiązanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Golińskiemu kończy sie kontrakt w Lubinie, taki zawodnik z takim prostopadłym podaniem napewno by sie przydał bo niewiadomo jak ze zdrowiem Garguły bedzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Z Nowakiem bym sie wstrzymal, pamietam jak kiedys wszyscy chcieli Grzelaka i na szczescie go nie pozyskalismy. Fakt, ze chlopaczek sie wyroznia w lidze ale jest bardzo kontuzjogenny i sciaganie go bedzie sporym ryzykiem. Za to o bramkarzu bym pomyslal mocno bo Pawelek moze o zawal przyprawic to jest bramkarz zagadka - nigdy nie wiesz co zrobi albo wyciagnie pilke nie do obrony albo sam se strzeli bramke...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hiihihihihi...
no faktycznie chyba za dużo masła jem i stad skleroza.A tak poważnie to uważam że szkoda przepuścic takiego zawodnika.Cały czas mam przed oczami te prostopadłe piłeczki co rzucał Szymek do Franka czy Żurawia.Goliński tez tak celnie podac potrafi. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|