|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tak, ale my mamy szukać wzmocnień na już, nie na przyszłość! Jeśli uda się zatrzymać Brozia i Marcelo, to naprawdę warto kogoś wartościowego do nich dokupić. Wierzę, że Boguś wszystko przemyślał rok temu, kiedy to nie dał na transfery na LM, gdyż wiedział, że w tym sezonie będzie o awans zdecydowanie łatwiej... Mam nadzieję, że towarzyszy nam cisza przed burzą w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Golański?, Ok jeśli za darmo, ciekawa alternatywa dla pomocy, daje sporą szansę manewru. Mógłby zawsze wejść z ławki. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Oj, sorry pisałem w pośpiechu.
Ale z drugiej strony, to śmieszna ta nasza liga, do jakich absurdów dochodzi, jeśli Górnik wydaje pół miliona, za Roberta Szczota, który jest bardzo przeciętnym kopaczem. Trudno kogokolwiek wyciągnąć za rozsądne pieniądze. Praca dyrektora sportowego w Polsce, to naprawdę ciężka robota... Śląsk, Lech, Wisła, Widzew, Zagłębie, Górnik (jeśli się utrzyma), Polonia z tych klubów wyciągnięcie kogoś za pieniądze graniczy z cudem. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Oj bluźnisz pan, bluźnisz. Takich piłek jak Szymek to ani Goliński ani Iwański ani Garguła ani Stilic nie potrafi zagrać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Nie wiem czy naprawdę nie da sie go nauczyć grać nogami Czy na jednym treningu w tygodniu, zamiast bronić nie mógłby grać na obronie Następnym razem może sie nie udać i wtedy .... Jeśli ja miałbym doradzać zakup to uważam, że aktualnie najlepszym młodym bramkarzem jest Rafał Glikiewicz .. (Jagiellonia)
Ostatnio edytowane przez Grantar : 25.05.2009 o godz. 13:22.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Po tym jak Chrapek walnął 5 goli w jednym meczu to już Bednarz powinien z nim negocjowac przyjście do Wisły.To może byc drugi Lewandowski !!!!
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.05.2009 o godz. 14:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Przyjdzie Garguła, jest Jirsak, Boguski, po co więcej tych grajków co prostopadłe piłki grają ma u nas być? Lepiej kogoś typowo ofensywnego do strzelania goli sprowadzić, bo kreowanie sytuacji nam przychodzi stosunkowo łatwo w porównaniu z wykańczaniem ich.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Przydałby się jakiś ztuningowany Zieniu. Czyli szybszy i lepszy drybling. Dodatkowo do ataku, ktoś kto potrafi się zastawić, ale i zagrać przodem do bramki, wykończyć akcję. Taki Hector Bracamonte z FK Moskwa
![]() *** Baala, Boateng Derek gra w FC Koeln, przeszedł za 400k euro w styczniu. A z tych których zapamiętałem i byliby przydatni to Cristian Alvarez prawa obrona, Baruchian - siepnął nam 2 bramy i był chyba jako jedyny zagrożeniem w rewanżu. Są jeszcze Toto Tamuz, czyli czarny Żyd, no i najlepszy w drużynie Barak Itzhaki, ale to raczej nie nasza kieszeń.
Ostatnio edytowane przez tofik : 25.05.2009 o godz. 15:11.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nikt o tym nie wspaomniał, ale nasz niedawny rywal z kwalifikacji do LM zabankrutował.
Mianowicie chodzi o Beitar którego właściciel podczas kryzysu dużo stracił i zostawił klub z długiem coś koło 11 milionów euro. Także jest szansa z tamtąd wydobyć kogoś niezłego. Taki Boateng byłby niezłym wzmocnieniem w środku. Plus kilku innych zawodników. Na korzyść przemawia to, że Skorża bardzo dobrze zna ta drużyne i wie kto z tamtąd byłby wzmocnieniem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jedyne osoby ktore bym sprowadzil na miejscy Bednarza do Wisly to wlasnie Chrapek, Glik i kogos na lewa pomoc. Poza tym jesli uda nam sie zachowac sklad to jestem przekonany ze zdzialamy cuda.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ja bym sie zastanowił nad takimi piłkarzami: (podaje kopaczy ktorzy wg mnie wyrozniaja sie w polsce)
Bramkarze -kasprzik -stachowiak -gikiewicz -cierzniak Obroncy -glik -sasin -hernani -jodlowiec -raczej niemozliwe... Pomocnicy -gol -bracia garncarczyk -raczej niemozliwe... -pawlowski -grosicki -ew. kascelan -golinski -cetnarski na lawe? chociaz rok wypozyczenia dalej w gksie Napastnicy -milcanski -smektala -zielinski -nowak Podana lista jest lista graczy ktorych moglem obserowac w tv lub na zywo i mozna bylo w nich zobaczyc albo potencjal na dobrego gracza albo juz dobrego gracza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
hahahahahahahahahahahahaha
Poprawiłeś mi humor tą listą. Nie ma co na Żartach to ty się znasz, jak nikt. Zwłaszcza ten Sasin, albo Zieliński co się w Polonii Bytom do składu ledwo mieści. Dobre, dobre, tylko temat nie ten. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
E!!! Nie śmiać się! Gikiewicz na bramę, Gol i Kascelan w pomocy, na szpicy Smektała z Zielińskim i jadymy na LM!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/5...eu/profil.html - kontrakt mu się kończy, tylko pytanie ile by chciał zarabiać?
Jedno jeszcze jest zastanawiające dlaczego praktycznie co rok zmienia klub? Powód: Dopisanie zdania
Ostatnio edytowane przez dzamp : 25.05.2009 o godz. 17:02.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kascelan dostał powołanie do Reprezentacji swojego kraju wiec pewnie bedzie miał sporo ofert, już sie nim Legia interesuje.
O graczach z Bełchatowa też chyba bedzie można zapomniec (po histori z Gargułą).Pozatym raczej te państwowe spółki sie nie wycofaja wiec nie beda musieli robic wyprzedaży. Wydaje mi sie że znowu bedziemy bazowac na zawodnikach za free którym kończą sie kontrakty |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jestem nowy na forum i kocham WISŁĘ i dlatego mam propozycję kilku dobrych piłkarz
1. [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Sebastián Blanco [/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]http://transfermarkt.de/de/spieler/54576/sebastian-blanco/profil.html [/FONT][/FONT]2. [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Pedro Ken - Pedro Ken Morimoto Moreira [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]http://transfermarkt.de/de/spieler/52514/pedro-ken/profil.html [/FONT][/FONT]3. [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Gerson Magrão - Gerson Alencar de Lima Junior[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman] http://transfermarkt.de/de/spieler/2...ao/profil.html [/FONT][/FONT]4. [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]William - William Fernando da Silva[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]http://transfermarkt.de/de/spieler/53365/william/profil.html [/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT]5. [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Maurício - Maurício José da Silveira Júnior [/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]http://transfermarkt.de/de/spieler/53286/mauricio/profil.html [/FONT][/FONT]6. [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Juan Carlos Silva - Juan Carlos Silva Maya[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman] http://transfermarkt.de/de/spieler/5...va/profil.html [/FONT][/FONT]7. [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Martín Iván Bravo[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]http://transfermarkt.de/de/spieler/54480/martin-ivan-bravo/profil.html [/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial]8. [/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman]Srdjan Blazi[/FONT][FONT=Times New Roman]ć [/FONT] http://transfermarkt.de/de/spieler/5...ic/profil.html |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
sorry za te nie potrzebne błędy
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ten Wiliam i Mauricio (jeżeli to jest prawda z tymi kontraktami) to ciekawe propozycję żeby już Bednarz z nimi gadał żeby w grudniu podpisali kontakty z nami...
Blazic to równiż ciekawa propozycja na bramkę ale nie wiadomo ile Grecy będą chcieli forsy... reszta raczej poza zasięgiem... |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
myślę że w sprwaie Blazicia jakby się postarali to może coś wyszłoby
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
a po za tym ten Balic wolałby na pewno walczyć o Ligę Mistrzów , niż kisić się w w 13 drużynie ligi greckiej
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
ale zawsze warto spróbować a może się uda tylko trzeba chcieć
|
|
|
|
maurotanin
Od: 04.2004
Offline |
|
![]() PROBLEM JEST W TYM, ŻE ZAWSZE PŁACZEMY O TRANSFERY "GOTOWYCH, UKSZTAŁTOWANYCH DO GRY" ZAWODNIKÓW!! STAĆ NAS NA TO ZACZNIJMY WYCHOWYWAĆ I WPROWADZAĆ DO PIERWSZEGO SKŁADU MŁODZIEŻ. BRACIA BROŻKOWIE, MAŁY SĄ TEGO DOSKONAŁYM PRZYKŁADEM. ![]()
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
A mam pytanie : Po co nam nowy bramkarz skoro Mariusz broni coraz lepiej ? I do tego mamy dobrego Cebanu i Kurto jak wielu o nim mówi : Najlepszy materiał na następnego Kuszczaka czy tez Boruca.
Ja skupił bym sie bardziej żeby kupic dobrego napastnika czyt. bramkosztrzelnego. Środek pomocy jest zapełniony. Może jednego na skrzydło A jeżeli chodzi o obrone to jeden stoper i jeden boczny. Podsumowując : Bramkarzy : mamy dobrych ( za dwa lata podejrzewam że jeszcze lepszych i to bez wzmocnień) Numer jeden : Pawełek Numer dwa : Kurto i Cebanu a za rok oni będą grali w pierwszym składzie Środek obrony Głowacki i Marcelo + niewiem kto może być na ich poziomie ale dlatego potrzebne wzmocnienie. Boczni obrońcy : Singlar i Piotr Brożek + jedno wzmocnienie + czasami Diaz + jakiś z młodej ekstraklasy Środek pomocy Garguła, Sobolewski, Jirsak, Diaz + paru zawodników mamy na zmiane Skrzydła Małecki, Łobodziński, Gołoś? + dwóch zawodników młodej Napastnicy : Ćwielong + Leszczak + Małecki + Boguski + Niedzielan ?Paru młodych i jedno potężne wzmocnienie Podsumowując: Trzeba przesunąc trzech , czterech zawodników ME do zespołu głównego. (Kupić) Zdobyć trzech zawodników z pola do wzmocnień . A do młodej ekstraklasy kupić z pięciu, sześciu nowych zawodników ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
za 300 tyś Euro można wykupic z Zagłębia tego portugalskiego pomocnika Rui Miguela, który bardzo dobrze prezentował sie w Pacos Fereirra
http://www.sports.pl/1liga/artykul.asp?Artykul=49923 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|