The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wisła w Gdańsku...
wygra więcej niż jedną bramką 221 57,11%
wygra różnicą jednej bramki 117 30,23%
zremisuje 13 3,36%
przegra 15 3,88%
nie wiem, nie znam się na tym 21 5,43%
Głosujących: 387. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2009, 19:21
Kluczowym momentem, dającym nam mistrzostwo był słupek po błędzie Pawełka-->myślałem, że zejde na zawał jak piłka się toczyła w stronę bramki, gdyby wtedy piłka wpadła byłoby po mistrzostwie
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Stary 23.05.2009, 19:33
Krotko i na temat

Pawelek - bez komentarza, beznadziejny mecz i pewne forma, czyli tragiczny kiks srednio w co drugim meczu. Powoli przechodzi samego siebie w debilnych reakcjach w banalnych sytuacjach; czekam, gdy wybijajac piatke strzeli do wlasnej bramki. Jak sparingi w przygotowowczym nie zaczniemy z kims nowym miedzy slupkami, to Skorza nie ma jaj razem z Bednarzem.

Lobodzinski - swietny wystep, szacunek za przyjecie i woleja - klasa swiatowa. Nie zmienia to faktu, ze potweirdza On teorie, ze nie nadaje sie na wyjscie, a tylko jako joker na podmeczonego przeciwnika. W tej roli drugi mecz zrzedu naprawde mocny

Jirsak - jak ktos mi powie, ze ten gosc nie nadaje sie do pierwszej 11, to parskne smiechem. Wszedl, bil niezle rogi i wolne, sensownie strzelil z pierwszej pilke nie swoja noga, gdyby nie to, ze Cwielong jest urodzonym plyawakiem to mialby asyst. W srodku dzieli i rzadzi, i tak ma byc

Diaz - beznadzieja. Do zmiany juz po pierwszej polowie

Cwielong - gosc, ktory slynie z tego, ze gdy trzeba strzelic z pierwszej to przeklada pilki gubiac sie i z tego, ze gdy pilke trzyba przelozyc, to strzela z pierwszej. W napadzie bezproduktywny - zmarnowal przynajmniej 2 pewne sytuacje, a gdy zszedl, to Wisla strzelila 3 gole - wymowne.

Reszta na swoim poziomie, no moze oprocz Singlara, ktorego na poczatku nieco objezdzali.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.05.2009, 19:39
po pierwszej połowie sam nie wierzyłem w to co widziałem:] Legia prowadzi, Wisła i Lech dostają w tyłek. Pomyślałem sobie, że może jednak cuda sie zdarzają...

jednak gdzie tam. Cuda to tylko u Tuska lub w Erze. Straciliśmy szansę na mistrzostwo, no cóż, taki jest sport.
Teraz o wygraną w lidze walczą Wisła i Lech. W tej sytuacji trzymam kciuki za Wisłę. Z dwojga złego jednak wolę ją, Lecha raczej bym nie chciał jako mistrza.
Jeszcze Wam nie gratuluję, bo na 100% mistrzami jeszcze nie jesteście...ale juz bliżej niż dalej.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.05.2009, 19:45
Trzeba zaczac posta od najbardziej donioslego zdarzenia. Lobo
To bylo jego popoludnie. W takim meczu zgarnac miano "man of the match", to jest cos. Duza sprawa. Nie powoduje, iz nagle zaczne postrzegac go jako swietnego pilkarza jakim zdecydowanie nie jest, ale spowoduje cos innego. Mysle, ze tak udane 20 minut w tak waznym meczu, pozwoli spojrzec na Lobo bardziej przychylnym okiem, nawet pomimo jego ogolnie mocno nieudanej dotychczas postawy w Wisle. Inaczej mowiac, gosc w koncu przestanie kojarzyc sie ludziom jednoznacznie zle . W moim przypadku na pewno tak sie stanie.

Druga osoba godna podkreslania po dzisiejszej batali wg mnie jest Zieniu. Niezly mecz w jego wykonaniu. Bardzo mnie cieszy, ze jego przygoda z Wisla nie konczy sie z zerowym kontem bramkowym w przekroju calego sezonu.

O samym meczu nie ma sensu przesadnie duzo pisac. Wystarczy poczytac ten temat, zeby upewnic sie, jakiej rangi emocje mu towarzyszyly
Po tym jak frajersko stracilismy brame w 16 sekundzie, kiepsko to z naszej strony wygladalo juz do konca pierwszej polowy. Emocje braly gore i zdecydowanie brakowalo konsekwentnej i wyrahowanej gry. Balem sie, ze juz moze nie udac sie odzyskac wlasciwego oblicza, na szczescie Wisla sie nie poddaje, a posiadanie pilki w przebiegu calego meczu, mowi w zasadzie wszystko.

Najbardziej w tym wszystkim szkoda rzecz jasna Lechii. Dobre nowiny dla Gdanszczan polegaja na tym, ze Piast zapewnil juz sobie utrzymanie i za tydzien powinno im byc w Gliwicach latwiej.
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.05.2009, 19:53
Panowie. Wrzućcie na luz z Łobodzińskim. Przez 90% sezonu facet gra piasek (by nie powiedzieć piach). Ciupiemy mu na forum niemiłosiernie itd. itp.
Gościowi udaje się zagrać prawdopodobnie mecz życia (raczej wypadałoby powiedzieć jedna z połówek) a wy już wszyscy szczytujecie. Jeden mu wyznaje miłość, drugi prawie by go..... a inny z kolei, śmie dzisiejszy występ Łoba określić ... klasą światową !
No proszę Was...ręce opadają. Przypominijcie sobie Zienia. Runda życia, podczas której rywalizował z Broziem w ilości strzelonych bramek. Potem coś nagle trach i...znów mieliśmy naszego poczciwego, starego Zienia. Osobiście nie wierzę, że tym meczem (ani żadnym innym) Wojtek złapie swoją optymalną formę, znaną większości kibiców z występów w Zagłębiu. Z Mariuszem sprawa wygląda analogicznie. Dobry z niego chłop ale na pewno nie bramkarz.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.05.2009, 19:55
Napiszę tyle. Dziękuje Wisełko dziękuję Skorżo i do zobaczenia na lotnisku. Reszta się teraz nie liczy
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.05.2009 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.05.2009, 20:01
devios napisał(a):Wyświetl post
Lech za tydzień nie odpuści, bo wciąg Legia może go wyprzedzić. Należy o tym pamiętać i wierzyć w Wisłę, a i dobrze życzyć Starozakonnym
Kpisz chyba Mamy 3 punkty przewagi nad Lechem, Legia już się nie liczy. Musimy co najmniej zremisować ze Śląskiem (wierzysz, że przegramy ze Śląskiem nie walczącym o nic bo ja jakoś nie mogę tego sobie wyobrazić - to byłaby katastrofa ) i życzyć Lechowi zwycięstwa by nasi bracia z Gdańska mieli większe szanse na utrzymanie się!!
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Stary 23.05.2009, 20:11
Denethor napisał(a):Wyświetl post
a inny z kolei, śmie dzisiejszy występ Łoba określić ... klasą światową !
.
Jesli do mnie pijesz, to napisalem, ze przyjecie pilki w powietrze i ulozenie jej tym samym na wolej nazywam wlasnie klasa swiatowa, nie Jego wystep - czytamy na przyszlosc ze zrozumieniem zamiast siac ferment
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.05.2009, 20:14
Kuźwa, co jest Wisła rozegrała super mecz mistrzostwo na wyciągnięcie ręki a wy się tu głównie kłócicie. Co jest
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 23.05.2009, 20:15
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko takie słowo do tych ktorzy ublizali Łobo. W zyciu pilkarza i nie tylko ale i kazdego czlowieka ma sie lepsze i gorsze chwile. Teraz Wojtek pokazał co potrafi zrobic jesli jest w formie, ale ja jako clzowiek myslacy wiem ze Wojtka czeka nie jeden dobry mecz w Wisle i nie jeden fatalny. Teraz piszecie ze Go kochacie a za tydizen znowu bedizecie mu ublizac? Nie chdozi o to ze teraz bede kozaczył bo Łobo strzelił 2 gole i staje sie jego wielkim obronca, bo jak psize wiem ze keidys znowu musi byc zle - bo takie jest zycie. Tylko chdozi o to ze wy postepujecie jak frajerzy wyzywajac pilkarza ktory nie jest w formie a za chwile "kochacie go". Zastanowcie sie nad tym co mowicie bo nie zasługujecie dla mnie na miano kibica Wisły Kraków.
Ładne, powinni to także przeczytać ubliżający Cwielongowi i Beto (bo takich ostatnio się namnożyło na forum) Ja dalej w nich wierzę, powinni stanowić o naszej sile w przyszłym sezonie
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.05.2009, 20:16
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Cwielong...! To jest pechowiec.
Jak dla mnie to brak umiejętności, w wykończeniu jak i przyjęciu piłki.. ostatnio to dobitnie udowodnił. Nie jestem w stanie policzyć ile on setek zmarnował. Chłopakowi życzę jak najlepiej, może potrzebuje czasu... Dlatego myślę że jest sens stawiać na niego ale w końcówce meczu, żeby się ogrywał.

Jeśli chodzi o Pawełka to muszę go bronić bo ta rudna jest na prawdę bardzo przyzwoita w jego wykonaniu.

Natomiast sprawa z Łobodzińskim wygląda tak, że chłopak ma słabą psychikę. Gdy media/kibice zaczęły po nim "jeździć" kompletnie się pogubił, stracił wiarę we własne umiejętności. Myślę, że po jego ostatnich występach można by poskandować na R22 jego nazwisko, pokazać, że z nim jesteśmy. W końcu wszyscy jesteśmy WISŁA KRAKÓW. (jak to dumnie brzmi... )
pzdr
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.05.2009, 20:16
Odjebać się od Łobo! Wara od niego. Zawsze byłem w nadziei, nawet jak grał źle, to chciałem by dawać mu szansę. Tydzień temu i dzisiaj się spłacił (2 asysty i 2 gole...) . Nie ma kogo dzisiaj za co krytykować. Chyba, że sędziego, że stworzył ten horror. Gol na 1-0 dla Lechii po ewidentnej ręce. Gol na 2-1 po wątpliwym karnym. Niemniej - horrory z happy endem to ja lubię

MISTRZ! MISTRZ! NASZ TS!
Odpowiedz cytując
re_set
Member

Od: 05.2009

Stary 23.05.2009, 20:18
po pierwsze: gdzies w przerwie pisałam, ze Mistrza zdobywa się walką i charakterem. I za to chlopakom dziekuje- ze gdy trzeba bylo gonic wynik, gdy nie wszystko ukladalo sie jak powinno (watpliwy karny) oni pamietali o co graja/gramy i walczyli!
po drugie: Łobo. Tez nie raz i nie dwa na niego narzekalam, zreszta jak kazdy z nas. Ale dzis czapki z głow przed nim- wszedl, zrobil z zimna krwia, co do niego nalezalo, a dodatkowo traktuje to ze zdrowym dystansem: "Łobodziński nie ma specjalnych złudzeń, że dwa gole mogą mu zapewnić miejsce w pierwszej jedenastce w meczu ze Śląskiem Wrocław. - Absolutnie tak nie uważam (...)Chcę przede wszystkim pomagać zespołowi." Oby zawsze okazywal sie takim czarnym koniem, asem w rekawie, jokerem
po trzecie: pilka nozna jednak jest piekna. Przezylam dzis wszystko- od lez rozpaczy, po lzy radosci, od rzucania ku.wami po wyznania milosci wobec Łobo, od czarnej rozpaczy po absolutna euforie
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.05.2009, 20:23
Denethor napisał(a):Wyświetl post
Panowie. Wrzućcie na luz z Łobodzińskim. Przez 90% sezonu facet gra piasek (by nie powiedzieć piach). Ciupiemy mu na forum niemiłosiernie itd. itp.
Gościowi udaje się zagrać prawdopodobnie mecz życia (raczej wypadałoby powiedzieć jedna z połówek) a wy już wszyscy szczytujecie. Jeden mu wyznaje miłość, drugi prawie by go..... a inny z kolei, śmie dzisiejszy występ Łoba określić ... klasą światową !
No proszę Was...ręce opadają. Przypominijcie sobie Zienia. Runda życia, podczas której rywalizował z Broziem w ilości strzelonych bramek. Potem coś nagle trach i...znów mieliśmy naszego poczciwego, starego Zienia. Osobiście nie wierzę, że tym meczem (ani żadnym innym) Wojtek złapie swoją optymalną formę, znaną większości kibiców z występów w Zagłębiu. Z Mariuszem sprawa wygląda analogicznie. Dobry z niego chłop ale na pewno nie bramkarz.
Kto mu ciupie to ciupie... Mów za siebie ! Ja np. zawsze uważałem W.Ł. za bardzo dobrego piłkarza! Wystarczy popatrzeć jak prowadzi piłkę,jakie ma wrzutki,centry,dośrodkowania... Wiadomo w Zagłębiu grał o niebo lepiej,ale u nas myślę że dopiero pokaże na co go naprawdę stać! Nie lubię tak porównywać ale przypomnijcie sobie ile czasu Żurawski grał "kaszane" zanim zrobił "kuku" GKS-owi w postaci !!!5!!! bramek...? Łobo to naprawdę dobry zawodnik !!! Jeszcze zobaczycie...
Odpowiedz cytując
PROSPERO
Member

Od: 10.2004

Stary 23.05.2009, 20:26
Pawełka nie ma co bronić, jest po prostu słabym bramkarzem i nie zasługuje na to, by być w tym zespole. Lubie Pawełka jak każdego piłkarza naszej drużyny, ale jeśli mamy w końcu awansować do tej upragnionej LM, to nie z tym bramkarzem. Potrzebne są wzmocnienia Bramkarz - Prawa Obrona - Lewy Pomocnik i Napastnik. Chyba co poniektórzy nie zdają sobie sprawy, co by było, gdybyśmy awansowali do LM. Cupiałowi nie przeszło by przez myśl sprzedania zespołu, a co więcej odskoczymy pozostałym rywalom pod względem $$ i nie tylko.
Ostatnio edytowane przez PROSPERO : 23.05.2009 o godz. 20:32.
W 1 Rzędach Turystki Pokazują Cycki
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 23.05.2009, 20:31
Szkoda Cwielonga, bo widać że ma potencjał, dochodzi do sytuacji strzeleckich. Ale kuleje jego wykończenie, powinien poświęcić temu elementowi więcej czasu to będzie z niego wielka pociecha, zresztą podobna była historia z Pawłem Brożkiem. Dziękuję Ci Wisełko za wspaniałe emocje i ZWYCIĘSTWO!!!
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Stary 23.05.2009, 20:32
Rewelacyjny mecz, choć można było osiwieć...
Wisła pokazała rewelacyjny charakter. Cały czas mieli pod wiatr - pierwsza bramka po błędzie sędziego w pierwszej minucie, potem wyrównania i bramka na 2:1 po drugim błędzie sędziego.. Ja już zwątpiłem, ale piłkarze nie, pokazali naprawdę klasę i serce do walki. Nawet jak nie zdobędą mistrza to moim zdaniem jest wielka drużyna.
Na szczególne wyróżnienie zasłużył Sobol, Zieniu, Mały i Łobo.
Wg mnie Zieniu powinien dostać od Wisły propozycję zostania na następny rok. Ilu piłkarzy, mając perspektywę przejścia od innego kluby bu sobie odpuściło: przecież zawsze można zgłosić kontuzję, a Lechia będzie walczyć o życie i może się przytrafić takie nieszczęście jak Basczowi. Ale Zieńczyk dał z siebie wszystko...
Łobo pokazał klasę reprezentacyjną - druga bramka to stadiony świata.
Wielka szkoda by była gdyby taka drużyna, tak walcząca, jak Lechia spadłaby do 1. ligi...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.05.2009, 20:38
Po tym meczu wszystkie pieniądze wydane na Łobodzińskiego prawdoponie zwróciły się z nawiązką. Jest nadzieja, że ten zawodnik zyska teraz odpowiednią pewność siebie i będzie jednym z filarów zespołu.

Podsumowując mecz: był to horror. Przez większość spotkania nasze mistrzostwo wisiało na włosku dlatego zwycięstwo niesamowicie cieszy. Teraz pozostaje mieć nadzieję, że Lechia wygra w gliwicach i sezon zakończy się happy endem.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.05.2009, 20:40
Nawet przez chwile jak przegrywaliśmy 2:1 to nada byliśmy liderem. (Polonia:Lech 3:2, Śląsk-Legia 1:1)
Ja już nawet nie wierzyłem w Wisłę tylko modliłem się, żeby się już nic nie zmieniło do końca
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.05.2009, 20:43
emocje siegały zenitu... niemal ze od rozpaczy po wielką euforię... moge przyznac jednak ze ani przez chwilę nie traciłem nadzieji na koncowy sukces .
Nigdy nie zapomne tych emocji,najwazniejszych dwóch bramek w karierze Łobodzinskiego,serca zostawionego przez wszytskich piłkarzy, wygrajmy w ostatnim meczu,postawy kropke nad i i bawmy sie na Krakowksim Rynku do bialego rana jak rok wczesniej !! niech MOC BEDZIE Z WAMI !!!
Odpowiedz cytując
Hell
Junior Member

Stary 23.05.2009, 20:43
To był naprawde świetny mecz , mój nastrój zmieniał się od rozpaczy do radości..... i niech powie mi ktoś że nasza liga jest słaba !!!!! Co do meczu to jak zwykle początek spotkania był bardzo kiepski :( , zresztą nie pierwszy raz w tym sezonie !!! z czasem Wisła zaczeła przejmować kontrole nad wydarzeniami boiskowymi. Po drugiej bramce z karnego dla Lechii już myślałem że jest po ptakach, jednak sie myliłem i bardzo dobrze Tak apropo oby dwa gole dla Lechii to sprawa bardzo wątpliwa. Później było tylko lepiej wswpaniały gol Zienia z wolne, dotego dwa trafienia Łobo i było po sprawie Co do Pawełka niestety ale wydaje mi sie ze musimy poszukać lepszego bramkarza taki błąd jaki popełnił to jest skandal!!!!! Gra nogami u niego kompletnie leży , czas na zmiany na jego pozycji !!! Zmiany jakie zrobił Skorża były bardzo udane, może poza Beto = beton , Łobo wykorzystał okazje i strzelił 2 piękne bramki na podmęczonego przeciwnika. Jednak wydaje mi się że jedna jaskólka wiosny nie czyni. Nie twierdze że to jest zły gracz, mam nadzieje że sie odnajdzie i zacznie lepiej grać. Szkoda ze zwyciestwo przyszło kosztem naszych Braci, ale mam nadzieje ze ostatnia kolejka pozwoli Lechi pozostać w najwyższej klasie rozgrywkowej
JUZ ZA TYDZIEN MISTRZ MISTRZ NASZ TS
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Stary 23.05.2009, 20:44
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Kto mu ciupie to ciupie... Mów za siebie ! Ja np. zawsze uważałem W.Ł. za bardzo dobrego piłkarza! Wystarczy popatrzeć jak prowadzi piłkę,jakie ma wrzutki,centry,dośrodkowania... Wiadomo w Zagłębiu grał o niebo lepiej,ale u nas myślę że dopiero pokaże na co go naprawdę stać! Nie lubię tak porównywać ale przypomnijcie sobie ile czasu Żurawski grał "kaszane" zanim zrobił "kuku" GKS-owi w postaci !!!5!!! bramek...? Łobo to naprawdę dobry zawodnik !!! Jeszcze zobaczycie...
O przepraszam, że wśród zdecydowanej większości malkontentów śmiałem umieścić Pana bebeto. Niewybaczalny błąd z mojej strony.
Łobo może posiada nietuzinkowe zdolności, może i ma również potencjał ale co z tego, skoro nie umie tego sprzedać na boisku Jeden udany mecz (w zasadzie jedna połowa) klasowego piłkarza z niego nie uczyni (casus - Tomek Jirsak).
Niewątpliwie jednak to był dzisiaj Jego dzień. Zatem nie będę psuć mu odświętnej atmosfery. Za dzisiejszy występ Panie Wojtu - wielkie dzięki.
Ostatnio edytowane przez Denethor : 23.05.2009 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.05.2009, 20:48
Tak jak kiedyś zwrócił się Mijajlovic golem z Iraklisem, który dał nam grę w Pucharze Uefa i dzięki temu kilka milionów złotych zysków, tak teraz Łobo prawdopodobnie swoimi bramkami daje nam mistrzostwo, a tym samym spory finansowy zastrzyk, który powoduje, że ten transfer się zwraca. Po tym meczy powstaje pytanie - kiedy wreszcie Skorża zrozumie, że Jirsak jest klasę lepszy od Diaza. Ogólnie trzeba powiedzieć, że walka była fantastyczna - jeden z najpięknieszych, najbardziej dramatycznych meczów moim kibicowskim życiu. Sobolewski dla mnie jest jednym z największych Wiślaków w historii tego klubu.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.05.2009, 20:49
Mam nadzieje ze po takim meczu zobacze dzis na Balicach duzo Wislakow ktorzy nie pojechali do Gdanska a na codzien sa styalymi bywalcami na R22, zrobimy dzis im super powitanie
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.05.2009, 20:52
Mistrzem jeszcze nie jesteśmy.Sędzia gwizdał przeciwko nam.Co będzie gdy sędzia w meczu ze Śląskiem wypaczy wynik?.Dlatego musimy grać ze Śląskiem jakby to byl mecz o życie.
W 1982 roku wygrywając we Wrocławiu w ostatniej kolejce ze Śląskiem pozbawiliśmy go mistrzostwa.
Nie jestem pewien ale w tym meczu gral Tarasiewicz.
Dlatego do meczu musimy podejść bardzo poważnie.

Warto poczytać:
http://www.slasknet.com/dramat.php
Ostatnio edytowane przez leszekm : 23.05.2009 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Stary 23.05.2009, 20:52
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Tak jak kiedyś zwrócił się Mijajlovic golem z Iraklisem, który dał nam grę w Pucharze Uefa i dzięki temu kilka milionów złotych zysków, tak teraz Łobo prawdopodobnie swoimi bramkami daje nam mistrzostwo, a tym samym spory finansowy zastrzyk, który powoduje, że ten transfer się zwraca. Po tym meczy powstaje pytanie - kiedy wreszcie Skorża zrozumie, że Jirsak jest klasę lepszy od Diaza. Ogólnie trzeba powiedzieć, że walka była fantastyczna - jeden z najpięknieszych, najbardziej dramatycznych meczów moim kibicowskim życiu. Sobolewski dla mnie jest jednym z największych Wiślaków w historii tego klubu.
Wydaje mi się, że Pan Maciej czeka na powrót Łukasza G. by wtedy na spokojnie móc ustawić drugą linię. Junior nie specjalnie tam pasuje. Sądzę, że Maciek zdaje sobie z tego sprawę. Lecz na tą chwilę Tomek również nie spełnia pokładanych w nim nadziei...Dlatego jest jak jest. Jedną połowę gra Junior a wdrugiej jego zmiennikiem jest nie kto inny tylko Tomas.
Odpowiedz cytując
PROSPERO
Member

Od: 10.2004

Stary 23.05.2009, 20:56
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski dla mnie jest jednym z największych Wiślaków w historii tego klubu.
Z tym się absolutnie zgodze. Radek, to wielki, że tak powiem chachar i ikona Wisły. Najlepszy defensywny Pomocnik w lidze. Walczy przez całe spotkanie.
W 1 Rzędach Turystki Pokazują Cycki
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.05.2009, 20:57
dla mnie dziś słabo zagrał Peter Singlar...może ma dobre wejścia w przodzie...ale z tyłu beznadziejnie...trzeba szukać prawego obrońce...tak samo nie podoba mi się w środku Diaz...chociaż potrafi nie kiedy dobra piłkę posłać...wolę Jirsaka zamiast niego...
dla mnie dziś na szacunek i to kolejny raz zasłużył Sobolewski...!
Sobol graczem meczu!
to jest nasze serce zespołu!
Odpowiedz cytując
fugiell
Member

Od: 12.2008

Stary 23.05.2009, 20:57
Dla mnie Jirsak jest 500 razy lepszy od Diaza. Dla mnie wprowadza duzo spokoju... Bardzo bym sie cieszyl jakby wyszedl w pierwszym skladzie na Slask.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.05.2009, 21:06
Oglądałem ten mecz przez pryzmat naszych przyszłych występów w europejskich pucharach i muszę z pełną świadomością stwierdzić, że tak grająca Wisła nie ma czego szukać w Europie - z ogrania bardzo słabej Lechii zrobiono dziś cyrk medialny- gra obronna zwłaszcza bocznych obrońców woła o pomstę do nieba do priorytetów na zbliżające się okienko transferowe dodałbym prawego obrońcę - już jakiś czas temu pisałem, co potwierdza się w spotkaniach w tym sezonie, zawalamy bramki na bokach a potem mamy nerwówkę do samego końca, co udało się z Lechią nie uda się w Europie vide Tottenham itd..

W przekroju całego sezonu dla mnie osobiście powiniśmy pożegnać się również z Diazem, który nic kompletnie swoją postawą na boisku nie prezentuje-doszedł do pewnego pułapu i na tym koniec...

Środkowi obrońcy też dziś nie zagrali najlepiej- potwierdza się opinia o Marcelo że im dalej wychodzi w pole tym trudniej mu wrócić- a słaba szybkość niestety mu w tym nie pomaga..

Jednym słowem możemy cieszyć się z prawie pewnego mistrzostwa, ale z drugiej mając świadomość, że bez kasy na wzmocnienia nasza przygoda z piłką europejską może skończyć się bardzo szybko...

I mały apel do trenera niech w meczu ze Śląskiem zagra Jirska zamiast bezproduktywnego Diaza...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów