![]() |
[29. kolejka] LECHIA Gdańsk - WISŁA Kraków, sobota 23.05.2009 17:00
Przedostatnia kolejka i trzeci kolejny mecz Wisły o absolutnie najwyższą stawkę.
Przypuszczalnie właśnie między 17:00 a 19:00 w Gdańsku, Warszawie i Wrocławiu rozstrzygną się losy Mistrzostwa Polski 2009. Jeżeli Wisła wywiezie trzy punkty z Gdańska - złoto będzie bardzo blisko Krakowa. Gospodarzom nie zabraknie motywacji, walczą o utrzymanie. Są na ostatnim bezpiecznym miejscu w lidze, Cracovia i Górnik mają tylko jeden punkt mniej na koncie. Jesienią Wisła wygrała 3:0. Historii bezpośrednich spotkań w ostatnich latach nie ma, Lechia gra pierwszy sezon w ekstraklasie (warto dodać, że jeszcze 6 lat temu występowała w... klasie okręgowej :) ). Ale nie zmienia to faktu, że właśnie ta drużyna może odebrać Białej Gwieździe upragniony tytuł mistrzowski... Wisła wygrywając w Gdańsku zapewni sobie mistrzostwo, jeżeli zajdą obydwa poniższe warunki: 1) Legia nie wygra we Wrocławiu 2) Lech przegra w Warszawie Tabela: Kod:
1. Wisła 28 58 17- 7- 4Polonia - Lech Śląsk - Legia GKS - Arka Całkiem spora szansa na stratę punktów przez dwóch głównych rywali: grają na boiskach czwartej i szóstej drużyny ekstraklasy. Wszystkie mecze 29. kolejki zaczynają się o tej samej porze. |
Miejmy nadzieję, że rywale potracą punkty, co jest realne. Ale jak już ktoś powiedział, nie powinniśmy zwracać uwagi na rywali, musimy wygrać wszystkie trzy (już dwa- plan w 1/3 wykonany) mecze. Będzie to ciężki mecz, jednak miejmy nadzieję, że piłkarze nie potraktują go "zgodowo".
|
GKS i Polonia Warszawa nie są już naszym zagrożeniem. Polonia walczy o czwarte miejsce, bo w razie zdobycia pucharu przez Lecha grają w LE. Legia raczej we Wrocławiu nie wygra.
|
Fajnie by bylo zapewnic mistrza przed Śląskiem ;P
|
Jakikolwiek wynik padnie w meczu z Lechią, będzie on zły...
Miejmy nadzieje, że to Lech spuści swoją zgodę do pierwszej ligi w ostatnim meczu, a nie Wisła |
przy założeniu, że Lech i Legia nie wygrają swoich meczów(co nie jest nieprawdopodobne) i naszej wygranej w Gdańsku zapewnimy sobie tytuł już za tydzień :)(niestety kosztem Lechii)
|
Czy w ostatnich dwóch kolejkach wszystkie mecze będą w jeden dzień o tej samej porze?
|
Cytat:
Będzie transmisja symultaniczna Canal+, czy pokażą jakiś mecz na innym kanale?? E: Lechia-Wisła w Canal+, Śląsk-Legia w Canal+Sport2, reszta chyba w Canal+Sport |
Tak, o tej samej porze.
|
Sprawa jest prosta :) Lech, Legia i Wisła przegrywają.
|
Nie ma możliwości żeby liczyć na potknięcia innych.
Ten limit już w tym sezonie wyczerpaliśmy. Od dwunastego w historii tytułu dzieli nas tylko i aż 6 punktów, nie wyobrażam sobie, żebyśmy ich nie zdobyli. Oby nasz cały mecz w Gdańsku wyglądał tak jak druga połowa w Łodzi. O Lechię się nie martwmy, wystarczy remis Cracovii z Górnikiem i w ostatniej kolejce mają wszystko w swoich rękach - wyjazd do Gliwic. Trzeba wierzyć w pozytywny scenariusz. Szkoda tylko, że ta transmisja na C+ będzie łączona... Zawsze denerwuje mnie to ciągłe przeskakiwanie z meczu na mecz. |
Zgody zgodami,ale trzeba aplikowac goli ile wlezie.Lechia ma o co walczyc,licze ze chlopaki podejda zmobilizowani i inaczej ta gra bedzie wygladac.Wazne,ze Małecki z Łksem zoltka nie dostal,w kontekscie meczu w Gdańsku. Osobiscie uwazam,ze skonczy sie 3-1 dla Wisełki.
|
Jeśli nasi potrafili pokonać ŁKS 4-0, to i spokojnie powinni pokonać Lechię. Owszem, Gdańszczanie będą walczyć o życie - ale są sportowo znacznie słabsi od Łodziań.
W zasadzie nie ma co się rozpisywać - w takiej sytuacji jakiej jesteśmy albo wygrywa się z takimi słabeuszami jak Lechia, albo nie jest się godnym tytułu MP. I zgoda nie ma tu absolutnie żadnego znaczenia. Tu nie ma pola na kompromis. |
Cytat:
|
Cytat:
tylko nasze zwyciestwo w Gdańsku a Lechia i tak nie spadnie... |
Cytat:
Zgody zgodami, ale dla mnie najważniejsza jest Wisła. PS. z drugiej strony chcę postawy fair Śląska w ostatnim meczu - nie życzyłbym sobie, by dali ciała a potem pół Polski będzie nam wypominać, kto nam podarował MP. Niech Śląsk zagra uczciwie, na maksa. |
pewnie wygramy szkoda tylko, że kosztem Lechii
|
Lechia gra w ostaniej kolejce z Piastem wierzę, że wygrają i się utrzymają :) a w meczu Lechia-Wisełka wygra Wisełka
|
Cytat:
Lechie trzeba pokonac, niewazne czy spadnie czy nie. Trzeba patrzec na siebie! |
Źle mnie panowie chyba zrozumieliście...To że nie będę płakał to nie oznacza że jest mi wszystko jedno czy coś.Ja nie dopuszczam już myśli że mistrz nam ucieknie jednak jeśli już - to fakt że pozwoli to zaprzyjaźnionej drużynie uniknąć 2 ligowego syfu - nie będzie dla mnie bez znaczenia.
Gdzie sprawa jest jasna - liga ma 30 meczów i to nie nasza wina że tak ta tabela wygląda. |
jestem PRZEKONANY ze Lechia przegrywając UTRZYMA SIE w ekstraklasie ! daje sobie uciąć palca u lewej reki którego dopiero co wyleczyłem.
|
Wisła Mistrz Lechia Sie Utrzyma Cracovia Spadnie ! Tak Musi Byc!
|
Cytat:
za to już mi sie marzy jak pięknie będzie świętować Mistrza ze Śląskiem !! a jest to możliwe już za tydzień gdy Legia i Lech przegrają swoje spotkania, a my wygramy - to będzie ich koniec. |
Wygramy z Lechią, ale ona wygra ostatnią kolejke i sie utrzyma :)
W ostatniej kolejce razem z Lechią i Śląskiem świętujemy na krakowskim rynku! :) |
http://www.canalplus.pl/program/full?29560
http://www.canalplus.pl/program/full?29558 Oglądając nasz program widzowie będą mogli równocześnie śledzić finisz rywalizacji o mistrzostwo Polski oraz walkę o pozostanie w gronie najlepszych drużyn kraju. Będziemy regularnie odwiedzać osiem stadionów, na których piłkarze zagrają o ligowe punkty, dłużej goszcząc tam, gdzie dojdzie do najciekawszych wydarzeń. Co roku formuła MULTILIGI+ cieszy się dużym powodzeniem wśród miłośników krajowego futbolu. Ponadto CANAL+ pokaże w całości na żywo najciekawsze mecze 29. i 30. kolejki. |
Cytat:
Prawda jest taka, że nikt Lechii nie bronił zdobywać wcześniej punktów potrzebnych do utrzymania. Spokojnie mogli wykorzystać choćby jakąkolwiek z kilku dogodnych sytuacji w ostatnim meczu z Lechem. Też mam nadzieję, że Śląsk się nam nie podłoży, a zagra z zaangażowaniem. Inaczej nasze mistrzostwo nie będzie mi idealnie smakować. |
Cytat:
Mecz przyjaźni na trybunach, na boisku muszą być 3 punkty. A Lechii życzę utrzymania w ostatnim meczu. |
Taaa bedzie Lechia- Wisła na Canal+ i tutaj mam dylemat :P Czy ogladac ten mecz, mecz przyjazni gdzie bedzie super doping i graja Nasi pryzjaciele i oczywiscie ukochana Wisełka, i sledzic z nieciepliwoscia wynik meczu Wisły czy ogladac transmisje łaczona na Orange Sport :P Tam z kolei ciekawe mecze Śląska z Legią i Polonii z Lechem, niemniej ciekawy Cracovii z Gornikiem ;/ szkoda ze ta kolejak jest rozgrywana jednego dnia :((
Chyba wybiore mecz Lechia- Wisła a reszte wynikow bede sledzil na zywo na livesoccer :D |
Niestety los sie tak bezsensownie ulozyl, ze dla obydwu druzyn to arcywazny mecz, choc na szczescie nie jest to ostatnia kolejka. Bedzie bardzo ciezka walka i pisze to bez kurtuazji dla Lechii. Mam nadzieje, ze chlopaki po 4:0 z LKSem, nie uwierza nadmiernie w moc czlapania po boisku, bo w Gdansku trzeba bedzie zachrzaniac ostro!! Licze, ze Skorza sprowadzi ich na ziemie i wytknie bledy, moze nawet wstrzasnie, bo 4:0 robi wrazenie, ale obiektywnie gra byla taka sobie.
Realnie patrzac, w swietle meczu Cracovia-Gornik w najblizszej kolejce, o wszystkim dla BKS zadecyduje ostatni mecz w Gliwicach. Ktos z duetu KSC/Gornik bedzie tak czy siak po 29. kolejce za Lechia (mysle, ze Gornik na Kaluzy nie przegra). |
Zgoda zgodą,ale jakoś Śląsk jesienią nie miał z tego powodu dylematów moralnych. Musimy wygrać,koniec kropka. Inna sprawa,że nie wiem czy dobrze policzyłem,ale Lechia ze swoich 29 pkt. 24 (!!) zdobyła w Gdańsku. Ciężko będzie,1:0 i jestem szczęśliwy.
Dla mnie ten mecz to w ogóle święto bo spokojnie sobie Wisełkę na żywo zobaczę :-) I z tego tez powodu bardzo nie chciałbym spadku Lechii,ale mimo wszystko wolę Mistrza dla Wisełki i spadek Lechii niż 2 miejsce Wisły i utrzymanie Gdańska. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl