The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wisła w Gdańsku...
wygra więcej niż jedną bramką 221 57,11%
wygra różnicą jednej bramki 117 30,23%
zremisuje 13 3,36%
przegra 15 3,88%
nie wiem, nie znam się na tym 21 5,43%
Głosujących: 387. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2009, 17:35. [29. kolejka] LECHIA Gdańsk - WISŁA Kraków, sobota 23.05.2009 17:00
Przedostatnia kolejka i trzeci kolejny mecz Wisły o absolutnie najwyższą stawkę.
Przypuszczalnie właśnie między 17:00 a 19:00 w Gdańsku, Warszawie i Wrocławiu rozstrzygną się losy Mistrzostwa Polski 2009. Jeżeli Wisła wywiezie trzy punkty z Gdańska - złoto będzie bardzo blisko Krakowa.
Gospodarzom nie zabraknie motywacji, walczą o utrzymanie. Są na ostatnim bezpiecznym miejscu w lidze, Cracovia i Górnik mają tylko jeden punkt mniej na koncie.

Jesienią Wisła wygrała 3:0. Historii bezpośrednich spotkań w ostatnich latach nie ma, Lechia gra pierwszy sezon w ekstraklasie (warto dodać, że jeszcze 6 lat temu występowała w... klasie okręgowej ). Ale nie zmienia to faktu, że właśnie ta drużyna może odebrać Białej Gwieździe upragniony tytuł mistrzowski...

Wisła wygrywając w Gdańsku zapewni sobie mistrzostwo, jeżeli zajdą obydwa poniższe warunki:
1) Legia nie wygra we Wrocławiu
2) Lech przegra w Warszawie

Tabela:
Kod:
1. Wisła   28  58  17- 7- 4
2. Lech    28  57  16- 9- 3
3. Legia   28  57  17- 6- 5
4. Polonia 28  50  14- 8- 6
5. GKS     28  50  16- 2-10
Grają rywale:
Polonia - Lech
Śląsk - Legia
GKS - Arka
Całkiem spora szansa na stratę punktów przez dwóch głównych rywali: grają na boiskach czwartej i szóstej drużyny ekstraklasy.
Wszystkie mecze 29. kolejki zaczynają się o tej samej porze.
Powód: poprawki
Ostatnio edytowane przez prober : 17.05.2009 o godz. 18:11.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
devios
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.05.2009, 17:56
Miejmy nadzieję, że rywale potracą punkty, co jest realne. Ale jak już ktoś powiedział, nie powinniśmy zwracać uwagi na rywali, musimy wygrać wszystkie trzy (już dwa- plan w 1/3 wykonany) mecze. Będzie to ciężki mecz, jednak miejmy nadzieję, że piłkarze nie potraktują go "zgodowo".

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.05.2009, 17:59
GKS i Polonia Warszawa nie są już naszym zagrożeniem. Polonia walczy o czwarte miejsce, bo w razie zdobycia pucharu przez Lecha grają w LE. Legia raczej we Wrocławiu nie wygra.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.05.2009, 17:59
Fajnie by bylo zapewnic mistrza przed Śląskiem ;P
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.05.2009, 18:05
Jakikolwiek wynik padnie w meczu z Lechią, będzie on zły...

Miejmy nadzieje, że to Lech spuści swoją zgodę do pierwszej ligi w ostatnim meczu, a nie Wisła
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
rzep
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.05.2009, 18:06
przy założeniu, że Lech i Legia nie wygrają swoich meczów(co nie jest nieprawdopodobne) i naszej wygranej w Gdańsku zapewnimy sobie tytuł już za tydzień (niestety kosztem Lechii)
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.05.2009, 18:07
Czy w ostatnich dwóch kolejkach wszystkie mecze będą w jeden dzień o tej samej porze?
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.05.2009, 18:09
MCX napisał(a):Wyświetl post
Czy w ostatnich dwóch kolejkach wszystkie mecze będą w jeden dzień o tej samej porze?
Tak, sobota godz. 17
Będzie transmisja symultaniczna Canal+, czy pokażą jakiś mecz na innym kanale

E: Lechia-Wisła w Canal+, Śląsk-Legia w Canal+Sport2, reszta chyba w Canal+Sport
Ostatnio edytowane przez donPedro23 : 17.05.2009 o godz. 18:19.
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.05.2009, 18:10
Tak, o tej samej porze.
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.05.2009, 18:13
Sprawa jest prosta Lech, Legia i Wisła przegrywają.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.05.2009, 18:19
Nie ma możliwości żeby liczyć na potknięcia innych.
Ten limit już w tym sezonie wyczerpaliśmy.
Od dwunastego w historii tytułu dzieli nas tylko i aż 6 punktów, nie wyobrażam sobie, żebyśmy ich nie zdobyli.
Oby nasz cały mecz w Gdańsku wyglądał tak jak druga połowa w Łodzi.
O Lechię się nie martwmy, wystarczy remis Cracovii z Górnikiem i w ostatniej kolejce mają wszystko w swoich rękach - wyjazd do Gliwic. Trzeba wierzyć w pozytywny scenariusz.
Szkoda tylko, że ta transmisja na C+ będzie łączona... Zawsze denerwuje mnie to ciągłe przeskakiwanie z meczu na mecz.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.05.2009, 18:21
Zgody zgodami,ale trzeba aplikowac goli ile wlezie.Lechia ma o co walczyc,licze ze chlopaki podejda zmobilizowani i inaczej ta gra bedzie wygladac.Wazne,ze Małecki z Łksem zoltka nie dostal,w kontekscie meczu w Gdańsku. Osobiscie uwazam,ze skonczy sie 3-1 dla Wisełki.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.05.2009, 18:29
Jeśli nasi potrafili pokonać ŁKS 4-0, to i spokojnie powinni pokonać Lechię. Owszem, Gdańszczanie będą walczyć o życie - ale są sportowo znacznie słabsi od Łodziań.

W zasadzie nie ma co się rozpisywać - w takiej sytuacji jakiej jesteśmy albo wygrywa się z takimi słabeuszami jak Lechia, albo nie jest się godnym tytułu MP.

I zgoda nie ma tu absolutnie żadnego znaczenia. Tu nie ma pola na kompromis.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.05.2009, 18:33
flamengista napisał(a):Wyświetl post

I zgoda nie ma tu absolutnie żadnego znaczenia. Tu nie ma pola na kompromis.
Pewnie ze tak - liczę na 3 punkty, jednak jeśli się potkniemy ,co spowoduje że mistrz pojedzie gdzie indziej, a to uratuje Lechie, to nie będę płakał.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
seba
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 17.05.2009, 18:58
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Sprawa jest prosta Lech, Legia i Wisła przegrywają.
nie ma takiej mozliwosci... juz limit szczescia wyczerpalismy ze tyle punktow potracili... Polonia juz o nic nie gra, ogladajac Śląsk z Lechem nie łudzmy sie ze Legia tam nie wygra...

tylko nasze zwyciestwo w Gdańsku a Lechia i tak nie spadnie...
LECHIA GDAŃSK
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.05.2009, 19:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie ze tak - liczę na 3 punkty, jednak jeśli się potkniemy ,co spowoduje że mistrz pojedzie gdzie indziej, a to uratuje Lechie, to nie będę płakał.
No widzisz, tu się zasadniczo różnimy. Ja dla odmiany, jeśli wywalczymy Mistrza kosztem spadku Lechii płakać nie będę.

Zgody zgodami, ale dla mnie najważniejsza jest Wisła.

PS. z drugiej strony chcę postawy fair Śląska w ostatnim meczu - nie życzyłbym sobie, by dali ciała a potem pół Polski będzie nam wypominać, kto nam podarował MP. Niech Śląsk zagra uczciwie, na maksa.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 17.05.2009, 19:16
pewnie wygramy szkoda tylko, że kosztem Lechii
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.05.2009, 20:02
Lechia gra w ostaniej kolejce z Piastem wierzę, że wygrają i się utrzymają a w meczu Lechia-Wisełka wygra Wisełka
Odpowiedz cytując
ketjow
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 17.05.2009, 20:04
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie bedziesz plakal, ze mistrz nam ucieknie? No bez jaj.... :/
Lechie trzeba pokonac, niewazne czy spadnie czy nie. Trzeba patrzec na siebie!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.05.2009, 20:22
Źle mnie panowie chyba zrozumieliście...To że nie będę płakał to nie oznacza że jest mi wszystko jedno czy coś.Ja nie dopuszczam już myśli że mistrz nam ucieknie jednak jeśli już - to fakt że pozwoli to zaprzyjaźnionej drużynie uniknąć 2 ligowego syfu - nie będzie dla mnie bez znaczenia.

Gdzie sprawa jest jasna - liga ma 30 meczów i to nie nasza wina że tak ta tabela wygląda.
Powód: dzięki;)
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 17.05.2009 o godz. 20:31.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 17.05.2009, 20:33
jestem PRZEKONANY ze Lechia przegrywając UTRZYMA SIE w ekstraklasie ! daje sobie uciąć palca u lewej reki którego dopiero co wyleczyłem.
Odpowiedz cytując
AdIsOn10
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 17.05.2009, 20:38
Wisła Mistrz Lechia Sie Utrzyma Cracovia Spadnie ! Tak Musi Byc!
WISŁA MISTRZ POLSKI 2009

Odpowiedz cytując
big mouth
Banita

Od: 05.2009

Stary 17.05.2009, 20:39
Dubi napisał(a):Wyświetl post
jestem PRZEKONANY ze Lechia przegrywając UTRZYMA SIE w ekstraklasie ! daje sobie uciąć palca u lewej reki którego dopiero co wyleczyłem.
dokładnie

za to już mi sie marzy jak pięknie będzie świętować Mistrza ze Śląskiem !!

a jest to możliwe już za tydzień gdy Legia i Lech przegrają swoje spotkania, a my wygramy - to będzie ich koniec.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.05.2009, 20:42
Wygramy z Lechią, ale ona wygra ostatnią kolejke i sie utrzyma

W ostatniej kolejce razem z Lechią i Śląskiem świętujemy na krakowskim rynku!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
ciastek11
Member

Stary 17.05.2009, 21:12
http://www.canalplus.pl/program/full?29560

http://www.canalplus.pl/program/full?29558

Oglądając nasz program widzowie będą mogli równocześnie śledzić finisz rywalizacji o mistrzostwo Polski oraz walkę o pozostanie w gronie najlepszych drużyn kraju. Będziemy regularnie odwiedzać osiem stadionów, na których piłkarze zagrają o ligowe punkty, dłużej goszcząc tam, gdzie dojdzie do najciekawszych wydarzeń. Co roku formuła MULTILIGI+ cieszy się dużym powodzeniem wśród miłośników krajowego futbolu. Ponadto CANAL+ pokaże w całości na żywo najciekawsze mecze 29. i 30. kolejki.
Odpowiedz cytując
p e t e r
Senior Member

Stary 17.05.2009, 21:21
prober napisał(a):Wyświetl post
w Gdańsku, Warszawie i Wrocławiu
Czyli okazuje się, że to najważniejsze miasta dla polskiej piłki - a więc UEFA nie pomyliła się z wyborem na Euro?

Prawda jest taka, że nikt Lechii nie bronił zdobywać wcześniej punktów potrzebnych do utrzymania. Spokojnie mogli wykorzystać choćby jakąkolwiek z kilku dogodnych sytuacji w ostatnim meczu z Lechem.

Też mam nadzieję, że Śląsk się nam nie podłoży, a zagra z zaangażowaniem. Inaczej nasze mistrzostwo nie będzie mi idealnie smakować.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.05.2009, 21:25
Cytat:
Prawda jest taka, że nikt Lechii nie bronił zdobywać wcześniej punktów potrzebnych do utrzymania. Spokojnie mogli wykorzystać choćby jakąkolwiek z kilku dogodnych sytuacji w ostatnim meczu z Lechem.
Prawda jest taka, że nikt Wiśle nie bronił wygrywać z Piastem czy gubić punkty z innymi zespołami, już mielibyśmy mistrza i 10 punktów więcej od czołowych drużyn. I tak można w kółko ...
Mecz przyjaźni na trybunach, na boisku muszą być 3 punkty. A Lechii życzę utrzymania w ostatnim meczu.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.05.2009, 22:23
Taaa bedzie Lechia- Wisła na Canal+ i tutaj mam dylemat Czy ogladac ten mecz, mecz przyjazni gdzie bedzie super doping i graja Nasi pryzjaciele i oczywiscie ukochana Wisełka, i sledzic z nieciepliwoscia wynik meczu Wisły czy ogladac transmisje łaczona na Orange Sport Tam z kolei ciekawe mecze Śląska z Legią i Polonii z Lechem, niemniej ciekawy Cracovii z Gornikiem ;/ szkoda ze ta kolejak jest rozgrywana jednego dnia :((
Chyba wybiore mecz Lechia- Wisła a reszte wynikow bede sledzil na zywo na livesoccer
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 17.05.2009, 22:46
Niestety los sie tak bezsensownie ulozyl, ze dla obydwu druzyn to arcywazny mecz, choc na szczescie nie jest to ostatnia kolejka. Bedzie bardzo ciezka walka i pisze to bez kurtuazji dla Lechii. Mam nadzieje, ze chlopaki po 4:0 z LKSem, nie uwierza nadmiernie w moc czlapania po boisku, bo w Gdansku trzeba bedzie zachrzaniac ostro!! Licze, ze Skorza sprowadzi ich na ziemie i wytknie bledy, moze nawet wstrzasnie, bo 4:0 robi wrazenie, ale obiektywnie gra byla taka sobie.

Realnie patrzac, w swietle meczu Cracovia-Gornik w najblizszej kolejce, o wszystkim dla BKS zadecyduje ostatni mecz w Gliwicach. Ktos z duetu KSC/Gornik bedzie tak czy siak po 29. kolejce za Lechia (mysle, ze Gornik na Kaluzy nie przegra).
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 18.05.2009, 08:18
Zgoda zgodą,ale jakoś Śląsk jesienią nie miał z tego powodu dylematów moralnych. Musimy wygrać,koniec kropka. Inna sprawa,że nie wiem czy dobrze policzyłem,ale Lechia ze swoich 29 pkt. 24 (!!) zdobyła w Gdańsku. Ciężko będzie,1:0 i jestem szczęśliwy.
Dla mnie ten mecz to w ogóle święto bo spokojnie sobie Wisełkę na żywo zobaczę I z tego tez powodu bardzo nie chciałbym spadku Lechii,ale mimo wszystko wolę Mistrza dla Wisełki i spadek Lechii niż 2 miejsce Wisły i utrzymanie Gdańska.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów