|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wisła w Gdańsku... | |||
| wygra więcej niż jedną bramką |
|
221 | 57,11% |
| wygra różnicą jednej bramki |
|
117 | 30,23% |
| zremisuje |
|
13 | 3,36% |
| przegra |
|
15 | 3,88% |
nie wiem, nie znam się na tym
|
|
21 | 5,43% |
| Głosujących: 387. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
WAŻNE
Wątpie by na kilka dni przed meczem wiele osób śledziło temat 'oglądaj mecze Wisły', więc powtórze to co napisał Salamanca tutaj, by więcej osób przeczytało - na tej stronce http://soccerlive.i-fora.net/viewtopic.php?p=32582 odbywa się głosowanie które mecze z najbliższej kolejki mają być pokazane na sopcaście. Opcje 2 i 3 mają najwięcej głosów więc na czwórkę nie opłaca się głosować (a jedynka i dwójka nas nie urządza). Zatem głosujcie na 3! Jak ktoś nie ma konta to rejestracja trwa tylko kilka sekund, i nie trzeba żadnego mailowego potwierdzenia! Jak nie zagłosujecie a nie jedziecie do Gdańska, lub nie macie w domu c+ to nici z oglądania Wisełki w najbliższej kolejce, a tego byśmy nie chcieli ;] ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Paradoskalnie to to ze Lech wygral Puchar Polski moze nam bardzo pomoc. Bo jesli Polonia wyczuje to ze moze zagrac w pucharach to sie sprezy na nastepne mecze. A jeden z nich gra przeciez z Lechem. Wiec zbliza sie chyba najciekawsza kolejka w tym sezonie. Slask moze tez sprawic bardzo duza niespodzianke. Wiec jesli juz mamy wygrac to wygrac 1:0 i zapewnic sobie mistrza.
P.S. A mnie az **** strzela ze musimy wygrac z Lechia... |
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
ja tak trochę off
na jakim dworcu w Gdańsku trzeba wysiąść, żeby było najbliżej dojścia na stadion W GD zostawiam moje pierwszoligowe dziewictwo, także już nie mogę się doczekać. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie ma co patrzeć, że gramy z Lechią i że porażka może pogrzebać naszych przyjaciół. Trzeba wyjść na boisko i zmłócić ich najwyżej jak się da. Zwłaszcza patrząc na ewentualnych rywali w walce o Champions League.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
To bardzo dobrze że Lechia gra mecz o życie bo nie będzie się tylko bronić jak Piast czy Polonia.B z nami, tylko mam nadzieję prowadzić otwartą grę tak jak Polonia.B z Legią w zeszłej kolejce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Porazka tak naprawde jeszce nie pogrzebie Lechii.,ale duzo zalezy od wyniku Arki(najlepiej zeby przegrala w Belchatowie),no i Cracovia-Gornik,tu w sumie kazdy wynik moze pasc. W tym ukladzie kluczowa dla Lechii stanie sie ostatnia kolejka Tez mnie cos strzela jak pomysle ze te 3 pkt musimy wrecz wygryść braciom z Gdanska. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wydaje mi się ze Lechia zajmie przedostanie lub trzecie od końca miejsce. Chyba najbardziej prawdopodobne dla nich są baraże, Arka ostatnia, a Górnik lub Cracovia przedostatnia
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Równie kluczowy, a może nawet bardziej niż pozostałe, jest dla Lechii mecz Odra-Piast.W przypadku wygranej Piasta, w co niestety ciężko wierzyć, Gliwiczanie utrzymują się w lidze i w zasadzie od soboty są na wakacjach.
To bardzo ważne bo w innym wypadku obie drużyny stoczą mecz o życie a jak wiadomo Lechia gra na wyjazdach gorzej niż fatalnie. ps. a najbardziej ekspresowy sposób na utrzymanie się Lechii?...Wygrać z nami w sobote ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 21.05.2009 o godz. 17:01.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
jest oficjalne info, ale jak jedziesz indywidualnie to odległość od Gdańska Głównego i Wrzeszcza do stadionu Lechii jest prawie identyczna z tą różnicą że z Gdańska Głównego jest bliżej do tramwaju ![]() Powodzenia |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
[quote=1q2;731651]Równie kluczowy, a może nawet bardziej niż pozostałe, jest dla Lechii mecz Odra-Piast.W przypadku wygranej Piasta, w co niestety ciężko wierzyć, Gliwiczanie utrzymują się w lidze i w zasadzie od soboty są na wakacjach./quote]
W tym meczu raczej 99%, że padnie remis. Odrze remis wystarcza do uratowania się a Piast nie może sobie pozwolić na porażkę. Oba kluby dla siebie gościnne. Piast długo grał w Wodzisławiu jako gospodarz i raczej trzeba doszukiwać się pewnego układu w korupcyjnej ekstraklasie. choć gdyby faktycznie wygrali to w ostatnim meczu z Lechią nie musieli by grać na maxa. Tak więc nadzieja, że ta kolejka zakończy się zwycięstwem Piasta, remisem w Krakowie wtedy ostatnia kolejka dla Lechijki będzie spacerkiem. No a już bajka by była gdyby Lech i Legia jutro przegrały a my remis . Jedno jest pewne wszystkie mecze nie zakończą się o równej porze ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
To jakis sarkazm? ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dziękować, jadę z kolegą ale wyruszamy z Olsztyna, także się spytałem.
Do zobaczenia na stadionie |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nasi piłkarze muszą wyjść na maxa skoncentrowani i zmotywowani. Nie można zagrać tak jak w pierwszej połowie w meczu z ŁkS. Piłkarze powinni uzmysłowić sobie o jaką stawkę gramy i jak niepowtarzalna jest szansa na awans do LM. Zwłaszcza że nie wiadomo czy Cupiał będzie chciał za 2, 3 lata podnieść budżet do 50 - 60 mln, a takie budżety zapowiadają się w Legii czy Śląsku. O Lechu nie mówię bo Rutkowski jest za cienki majątkowo i będzie sprzedawał ten klubik ok. 2012.
Poza tym zobaczyć twarze zakompleksionych warszawskich dziennikarzy, a także wszystkich którzy przez ostatnie miesiące rozpływali się nad Lechem, po mistrzostwie dla Wisly - BEZCENNE ;-) Nasi piłkarze zepieprzyli w tym sezonie już wiele meczów i mam nadzieję, ż limit olewactwa i braku poważnego podejścia do obowiązków już się wyczerpał. Trzeba wyjść na boisko i wygrać. Najszybciej zdobyć 2 - bramkową przewagę, bo w przypadku prowadzenia jedną bramką byle farfocel czy rykoszet może pozawić nas mistzostwa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cóż, nie ma co gdybać czy Legia i Lech stracą punkty w tej kolejce czy nie, to my rozdajemy karty i to my musimy wygrać w Gdańsku, przykro, że kosztem Lechii, ale taka jest piłka i w walce o MP nie może być żadnych sentymentów.
W Gdańsku tylko 3 pkt, na trybunach świetna braterska zabawa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tu nie ma co podzielać dań czy zdań. Cele na tę chwilę są krótkoterminowe i cholernie jest istotne, aby je zrealizować.
Punkt 1) Wygrana w Gdańsku za wszelką cenę Punkt 2) Wygrana ze Śląskiem w Krakowie Punkt 3) Umocnienie kadry (przedłużenie kontraktów niektórych zawodników) Punkt 4) Dopiero wtedy ewentualne zastanawianie się, czy też łudzenie, jak kto woli, czy zarząd zaryzykuje sporo kasy na kilku zawodników, którzy mogliby pomóc w walce o LM. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ja mam takie pytane: Dlaczego Rafał Boguski pojechał dzisiaj pociągiem do Gdańska. Autokar był za mały czy ...cała nasza drużyna pojechała pociągiem? ;D
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cóż, mecz z Lechią zadecyduje o mistrzostwie - pech, ale trzeba BKS niestety bez ceregieli zmucić paroma bramkami.
Kibice Wisły będą pocieszać Lechistów, ale NIGDY NIE SPADNIE LECHIA NIGDY NIE SPADNIE !! |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Drużyna pojechała wczoraj pociągiem a wraca z Gdańska samolotem. Jeśli Rafał jechał dzisiaj to znaczy, że pewnie jeszcze rano przechodził rehabilitację.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jak nigdy nie bałem sie przed meczami, to dziś mam takie obawy co do wyniku. Boję się, żebyśmy nie stracili głupio punktów, bo to może nas kostować mistrza. Lechia gra z nozem na gardle, wiec na pewno nie będzie łatwo, ale mam nadzijeę na skromne 0:1 dla nas.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Może się wydawać, że walka o mistrzostwo mobilizuje. Ale w poprzedniej kolejce taką prawdziwą mobilizację było widać jedynie (i to nawet pomimo tego, że osiągnęli najsłabszy, z trzech aspirujących o tytuł drużyn, wynik) w Lechu P. (bądź Amice, jakby ktoś nie wiedział co to Lech). Dodać do tego można kilka zawodników Legii (Giza, Paluchowski, Rzeźniczak) i.. tyle? W Wiśle cholernie chciał Brożek P. - w ilu tam osobach był na boisku, w tylu chciał. Ale jakoś nie do końca wychodziło..
Więc naprawdę nie wiem czego się spodziewać po meczu z Lechią - gotów jestem znów na bicie głową w ścianę na widok plączących się wiślaków jak przez pierwsze 20 minut meczu z ŁKS-em. To mi się wydaje cholernie prawdopodobne, niestety. Nie ma w drużynie tak charakternego zawodnika (nawet jeśli jest i nazywa się Sobolewski, to za mało), który pociągnąłbym swoimi chęciami cały zespół. Więc śmiem twierdzić, że jeśli nie zdarzy się fart w stylu gola Małeckiego, to może być ostra nerwówka. A chciałoby się zobaczyć 15 strzałów celnych na bramkę Lechii w pierwszych 15 minutach. Choćby wszystko miał wybronić bramkarz.. Wiśle wygranej jutro, Lechii wygranej za tydzień. Jestem kibicem Wisły. I chcę mistrzostwa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem szczerze, ze jak dla mnie moze byc 1 celny strzal na bramke Lechii i wynik 1:0 dla nas niż 25 celnych i 0:0
Edyta: Wiem, że każdy tak chce, tylko chciałem przekazać, że dla mnie styl jest sprawą czwartorzędną - niech Lechia ciśnie, ma 200% sytuacje, ale my wykorzystajmy jedną, jedyna jaka nam się wydarzy i zagrajmy na 0 z tyło.
Ostatnio edytowane przez rafalek : 22.05.2009 o godz. 20:20.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() Powód: -) Powód
Ostatnio edytowane przez devios : 22.05.2009 o godz. 20:56.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
wolę 0:8 z Lechią i 0:7 ze Śląskiem i przegraną Lecha w Warszawie niż odpowiednio 0:1, 0:1 i remis Polonia-Lech. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
`Przepraszam, ale teraz nie rozumiem o co ci chodzi? CO mają wyniki Lecha i Polonii do stylu naszej gry? Niektórzy tu w tym temacie piszą, że po ŁKS my ich stłamsimy. A ja wcale nie jestem tego taki pewny i to moje przekonanie wyraziłem w tym poście który zacytowałeś.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
rafalek napisał(a):
Wolę oglądać Barcelonę niż Chelsea. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja też wole oglądać Barcelonę ale Czelsi była lepsza , ja mam nadzieje że zagramy jak Czelsi ale sędzia nas nie przekręci - można myśleć inaczej ale ja uważam że wygrana=mistrz.Dlatego niech nawet zagrają przeciętnie ale niech zgarną 3 punkty - za tydzień o tej samej porze, nikt nie będzie tego stylu pamiętał.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
dzisiaj wielki WIELKI dzień,
może już za 9 godzin będziemy świętowali na Rynku !! życzę Wiślakom powodzenia a rywalom - niech wygra lepszy !!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|