|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wisła w Gdańsku... | |||
| wygra więcej niż jedną bramką |
|
221 | 57,11% |
| wygra różnicą jednej bramki |
|
117 | 30,23% |
| zremisuje |
|
13 | 3,36% |
| przegra |
|
15 | 3,88% |
nie wiem, nie znam się na tym
|
|
21 | 5,43% |
| Głosujących: 387. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja licze na 0:2 w Gdańsku i 0:0 w Krakowie w meczu Pasy-Górnik .Lechia , Cracovia, Górnik będą mieli po tyle samo punktów. I w ostatniej kolejce LEchia musi załozyc Piasta i po sprawie .
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mecz będzie naprawdę ciężki bo ze zgodami - jeśli to nie jest mecz o pietruszkę - zawsze się gra ciężko
dla Lechii to mecz prawie o być albo nie być nasi wygrali w niedzielę 4:0 a to może spoowdować myślenie tak czy tak wygramy bo jesteśmy najlepsi. |
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja liczę na 3 punkty Wisły.
Lechia, po tej kolejce może być najgorzej na miejscu barażowym. Fajnie, że będę ten mecz oglądał na żywo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mecz z Lechią to będzie mecz o najwyższą stawkę. Kluczem do sukcesu będzie szybkie strzelenie bramki Lechii. Wtedy drużyna z Gdańska będzie musiała otworzyć się przed nami, a my nastawimy się na szybkie kontrataki. Z piłkarzy Lechii trzeba uważać na Arkadiusza Mysonę, który lubi grać szybko i ofensywnie. No cóż wynik 2:1 dla Wisły będzie dobry.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Mimo , że jest to mecz przyjaźni musimy go wygrać , jeżeli chcemy być MP.Trzeba zagrać tak jak z Łks-em nie ważne w jakim stylu byle wynik był na naszą korzyść.
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wedlug mnie ta kolejka zadecyduje juz o tym kto zdobedzie mistrza a kto zajmie ostatnie miejsce na podium
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zgoda i przyjazn jest wylacznie na trybunach. Na boisku zapowiada sie ostra batalia, tak jakby spotykali sie odwieczni wrogowie. Stawka jest wszakze przeogromna. W gre wchodzi 12-ste mistrzostwo w historii Wisly !
Ze Lechia bedac pod presja zagra z wielkim zacieciem i zaangazowaniem ? Jesli to ma byc ich glowny atut, to w takim razie musimy zrobic wszystko, aby ich w tym elemencie przebic ! Trener Lechii przed kamerami C+ zapowiadal mega-niespodzianke w postaci urwania nam punktow. Oby w efekcie owe zapowiedzi zaskutkowaly tym, czym najczesciej skutkuje dzielenie skory na niedzwiedziu, a wiec istotnie niespodzianka, tyle ze w negatywnym tego slowa znaczeniu Jesli jednak Lechia rzeczywiscie pozbawii nas szans na obrone tytulu, to pretensje bedziemy mogli miec wylacznie do siebie, za potkniecia w poprzednich meczach (chociazby remis u siebie z LKSem). To samo w przypadku Lechii. Jesli okaze sie, ze nasza ewentualna wygrana w Gdansku zaowocuje ich spadkiem, pretensje powinni kierowac pod swoim adresem o przegrane z zespolami z ich bezposredniego sasiedztwa w tabeli. Najlepszy uklad dla Gdanszczan przy zalozeniu, ze przegrywaja z nami, to wtopa Arki z Belchatowem oraz wtopa Pasow z Gornikiem w nastepnej kolejce. Wowczas nawet gdyby Lechia nie zdobyla juz ani jednego oczka w Gliwicach, to w najgorszym razie grozilyby jej baraze, jako ze pasy w ostatniej kolejce graja w Poznaniu i raczej bankowo nic tam nie ugraja, a Arce wygrana z Odra nic nie daje, z uwagi na ich niekorzystny bilans derbow Trojmiasta. Pozostaje wiec miec nadzieje, ze Ulatowski po serii zwyciestw, nie zamierza nagle zakonczyc rozgrywek jak jakis frajer z seria kilku porazek z rzedu i puknie Arke na dowidzenia w meczu u siebie, natomiast Gornik w spotkaniu o szesc punktow utrzyma sie kosztem Cracovii, czego z calego serca im zycze ![]()
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 18.05.2009 o godz. 13:20.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Śląsk nie miał dylematów moralnych, a ja posunę się dalej. Kiedyś to Śląsk u siebie potrzebował zaledwie remisu z Wisłą w ostatniej kolejce, której wszystko wisiało, bo była w środku tabeli. Ale Wiślacy gryźli trawę, co sparaliżowało Śląsk i Wisła wygrała 1:0, a mistrzem został Widzew. Ojciec mi o tym opowiadał, to był chyba sezon 82/83 i w Śląsku chyba już wtedy grał Tarasiewicz. Pewien nie jestem. Ale zawsze może być rewanż po latach, trzeba uważać...
Zgoda, układ, kosa czy niewiadomoco, nie wolno na nic patrzeć, bo w tej sytuacji potrzebujemy zwycięstw i nikt nam nie będzie mógł mieć za złe, jeśli wygramy. A wygrać musimy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dokładnie. Zgoda tylko na trybunach. Na boisku tylko Wisła.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Golissimo - to było chyba tak że Śląsk nam zapłacił a Śląska przebił Widzew
- ogólnie o dupe rozbić takiego mistrza, kto by nim wtedy nie został.Jestem tez zdania że tytuł rozstrzygnie się w tej kolejce.Co do postu Eustachego, to pisałem to w innym temacie, napisze i tu - Górnik polegnie z niepokalanymi.Akurat Płatek robi tam niezła robotę, widać drużyna jest nieźle skonsolidowana i wd mnie nie zaprzepaszczą tej szansy - szczególnie że każdy inny wynik niż wygrana to gwóźdź do trumny.A i Górnik będzie miał swoja szanse bo Polonia to juz od dawna jedzie na ślepakach.co do naszego meczu to pełna racja - tak my mogliśmy to lepiej rozegrać jak i Lechia - ktoś z tej dwójki bedzie miał łzy w oczach po tym meczu ale tak niestety musi być.Jestem pewien że mimo iż zgoda to przede wszystkim kibice to przy innym układzie - my już z mistrzem bądź Lechia pewna utrzymania, jeden zespół nie robił by wielu przeszkód drugiemu - Tak jednak nie jest. Spodziewam się bardzo ciężkiego meczu i mam pewne obawy.Taka niemrawość jaką zaprezentowaliśmy w 1 połowie z ŁKS-em, raczej nie przejdzie i nie wiem za bardzo z czego to wynikało bo powinniśmy płuca wypluwać a tego widać nie było. Wd mnie musimy ten mecz tak zagrać jak byśmy grali u siebie czyli od początku stłamsić rywala.Lechia myślę że trochę będzie bała się atakować więc trzeba to wykorzystać od pierwszej minuty a nie liczyć na to że znów oddamy 1 strzał w pierwszej połowie i wpadnie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 18.05.2009 o godz. 13:42.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mecz niby ze słabą Lechią, ale oni w tym meczu wespną się na wyżyny swoich możliwości. Nie można podejść do spotkania na luzie i dreptać jak w 1 połowie z ŁKS'em. Warto przypomnieć przed meczem w szatni o premiach za mistrzostwo
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Problemem jest to że Kapsa w Krakowie nie bronił a to oznacza że w sobotę będzie miał mecz życia, bo każdy z bramkarzy ligi przynajmniej raz w sezonie gra najlepszy mecz właśnie z Wisłą.
)) Mam nadzieje że nasi zagrają tak skutecznie jak wczoraj i Brożek znowu bedzię objeżdżał bramkarza slalomem. |
|
|
|
Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się. O ostatecznej pozycji w tabeli decydują punkty z wszystkich rozegranych meczów a nie z tego jednego. Nie mniej jednak strata MP jest mniej przykra niż spadek. Tracisz mistrza, ale już w lipcu zaczyna się nowy sezon, zapominasz i walczysz o odzyskanie tytułu. Jak spadniesz, to nie ma motywacji ani pieniędzy sponsorów. Kto to przeżywał i pamięta ten wie.
Sprawa jest subiektywna. Kibic Wisły powie : Musimy być mistrzami , ponieważ będzie kasa, profity i eliminacje do LM. Kibic z Gdańska powie : Po co im ten tytuł, przecież mają już jedenaście. Zostają przecież w ekstraklasie i zdobędą jeszcze nie jeden. Tymczasem my gramy o życie i jak spadniemy to nam zawodnicy odejdą i się drużyna posypie. Ja jako kibic Wisły Lechii i Śląska powiem : Co będzie to będzie, ale braci się nie traci. Do zobaczyska w Gdańsku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
:Golissimo
Z tego co pamiętam, a było to onegdaj wydarzenie szeroko komentowane - Śląsk miał przyznany rzut karny. "Ajwen" szepną Pawłowskiemu, żeby strzelał w prawy róg, a bramkarz rzuci się w lewy. Pawłowski posłuchał Iwana, Holocher(?) karnego obronił i Śląsk umoczył. To tylko taki historyczny OFFTOP. Serio zaś nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby Lechia albo Śląsk puściły nam te mecze. Podobnie jak nie wyobrażam sobie żebyśmy tych dwóch gier nie wygrali. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pennywise - świetnie napisane - rzeczywiście 2 czy 3 miejsce zamiast pierwszego(szczególnie że smak mistrzostwa nam nie obcy) to niewiele w porównania do spadku w czarną dziurę jaką jest 2 liga.No ale takie dylematy to możemy mieć my - piłkarze powinni być przygotowani na prawdziwą wojnę gdzie jeńców się nie bierze i tak zapewne będzie.
cassius31krakow - a ja tam jednak liczę że Śląsk nie obstawi swojej wygranej u buka .Nie chodzi mi o to był położyli się na murawie, bądź grali tak by przegrać ale myślę że nie potraktują tak tego meczu jakby grali w finale LM a były już takie przypadki - choćby 2 lata temu gdzie Alkmaar grał ost. kolejkę na wyjeździe, z drużyną z dołu tabeli - która kompletnie o nic nie grała a i tak wygrała co zaowocowało stratą tytułu.Bądź choćby tegoroczna walka o mistrza w Szkocji.Najpierw Rangersi wygrywają z Celtikiem i są już 'o krok' - potem remisują z jakimiś cieniasami, Celtic wygrywa i jest już pół kroku do celu a teraz Rangersi wygrywają a Celtic remisuje i znów wszystko się zmienia - gdzie różnica między pierwszą dwójką a resztą to prawdziwa przepaść.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 18.05.2009 o godz. 14:04.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No musze przyznac ze ciekawa historia ,w kazdym razie Tarasiewicz wyglada mi na zadziore ,wiec kto wie co tam w glowie zostalo... W kazdym razie szkoda ze tak ulozyl sie kalendarz i wydarzenia ligowe. Lechia gra arcy wazny mecz....Wisla tez gra arcywazny mecz.. Dobrze ze to nie jest jednak ostatnia kolejka ,tylk przed ostatania. Pociesznie małe,ale gdyby Lechia przegrala ,to ma jeszce mecz ostatniej szansy w ostatniej kolejce. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napawają mnie obawami teksty typu, że z Lechią wygramy spokojnie. Tam może być ciężej niż w Łodzi, więc nie przesadzajmy z optymizmem. Jestem z Gdańska i obserwuję grę Lechii i powiem, że silny pressing ( ale nie typu koszącego Diaza ) może zastopować zapędy Gdańszczan. Jeżeli przestaniemy grać bezsensowne długie piłki tylko składne akcje jak w 2. połowie z ŁKS to raczej jest szansa wygrać.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
witam wszystkich tak sobie czytam wszystkie wypowiedzi i wasz optymizm na pewno jest uzasadniony
ale wypowiedzi typu Lechia jest słaba lekko szokują buki dają nam Lechii najmniejsze szanse ale w sobotę wygra Lechia już od dawna wszyscy żyją tym meczem i będzie pięknie dla LECHII I WISEŁKI bardzo ważny mecz będzie 1:0 brameczka K.Piątek pozdrawiam ŚLĄSK-WISEŁKA-LECHIA ps mam pytanko czy mógłby ktoś kupić 2 koszulki Wisełki rozmiar 150 cm bawełniane jeżeli tak PW ![]()
LECHIA GDAŃSK
MOJE ŻYCIE MOJA MIŁOŚĆ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Łatwo nie bedzie bo Lechia gra lepiej u siebie niz ŁKS, bo Lechia gra o cos a ŁKSowi wyraznie nawet sie nei chciało grac z Nami
Do tego Lechia jest w niezłej formie, ładnie poradziła sobie z Jaga w Poznaniu tez nie byli chłopcami do bicia wiec uwazac trzeba. Optymizm jest ale nie wolno lekcewazyc rywali ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Nehiar : 18.05.2009 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jedni będą pocieszać drugich , tak mam nadzieje to będzie
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Byle nie padł remis
![]() ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To, że nie odpuścicie tego meczu to wiadomo. Jak Wisła będzie się bawić w taki piach jak do 25. minuty z ŁKS-em to będzie ciężko. Ale ważne, że mamy Marcelo, bo to raczej on będzie kasował górne piłki słane przez pomocników Lechii. Mały z Ćwielongiem będą biegać po skrzydłach i próbować strzałów z dystansu lub podań do Pawła Brożka. Sobol z Diazem powinni konsekwentnie zdobywać środek boiska i lekkimi, celnymi podaniami uruchamiać sam na sam z Kapsą Brozia lub innego piłkarza. Jazda, jazda, jazda! Biała Gwiazda. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Czy ktoś wie jak ze zdrowiem Rafala Boguskiego
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Ma być gotowy do gry. Inna kwestią jest czy Skorża na niego postawi od początku meczu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
A całość tej pamiętnej sytuacji jest opisana tutaj ==>>http://www.slasknet.com/dramat.php ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
PRZEDE WSZYSTKIM nie możemy grać na stojąco i sie patrzec na przeciwnika, musimy zasuwać od 1 minuty.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
funkykoval - dzięki za sprostowanie, lata lecą pamięć już nie taka jak dawniej
![]() |
|
|