The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brs88
Junior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2009, 18:58
Hehe z tym Tarasiem to nie wiadomo,kilka razy podkreślał,że osobiście woli Legię od Wisły-wiadomo 1982 rok.Niemniej jednak o mecz ze Śląskiem nie obawiajcie się,kibice Śląska w razie czego swoje piłkarzom podszepną,szkoda tylko,że los dał Wam jako przedostatnią przeszkodę Lechię Gdańsk.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 17.05.2009, 19:01
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
Wisla wygra, Legia przegra, Lech-remis
Tyle, ze przy takich wynikach mistrza jeszcze oficjalnie nie mamy.
Ale mysle, ze wszystko zmierza ku dobremu finiszowi i bedzie 12. mistrz w historii
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.05.2009, 19:41
Lech po powrocie Rengifo po kontuzji gra całkiem inaczej. Ten zawodnik jest dla nich piekielnie wartosciowy. Dlatego trzeba si eliczyc ze Lech zdobedzie do konca 6 pkt- jak juz ktos wczensiej napisał. Legia moze nawte przegrac 2 mecze czy wygrac 2 mecze, nas juz to nie obchodzi bo skoro Lech bedzie wygrywam to on moze nam zabrac MP, takze my musimy wygrywac tez. Ogladca sie za siebie nie ma co bo to jest zbyt wielka loteria. Nie goni nas jeden zepsol tylko az 2 wiec jest prawdopodobne ze ktorys z nich wygra wsyztsko do konca, wiec trzeba uwazac i robic swoje!

Jedno jest pewne, cigle to MY rozdajemy karty!!! kłiiiii
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.05.2009, 22:00
brs88 napisał(a):Wyświetl post
Hehe z tym Tarasiem to nie wiadomo,kilka razy podkreślał,że osobiście woli Legię od Wisły-wiadomo 1982 rok.Niemniej jednak o mecz ze Śląskiem nie obawiajcie się,kibice Śląska w razie czego swoje piłkarzom podszepną,szkoda tylko,że los dał Wam jako przedostatnią przeszkodę Lechię Gdańsk.
Ten sam Tarasiewicz niedawno powiedział że Wisła zasłużyła na mistrzostwo Polski w tym sezonie .

Zgody w kontekście podziału punktów między Lechem a Polonią są bzdurne . Czyli w ostatniej kolejce Lech oddaje punkty broniącej się rozpaczliwie przed spadkiem Cracovii ?

Zgody zgodami , a boisko boiskiem . Każdy gra dla siebie i o swoje cele, które są najistotniejszymi priorytetami .

Mam przeczucie że w następnej kolejce możemy się spodziewać podziału punktów zarówno w Gdańsku jak i w Warszawie , zaś we Wrocławiu polegnie niejaka Legia . Ostatnia kolejka będzie na 99% formalnością .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.05.2009 o godz. 15:34.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.05.2009, 22:18
A kto gra w Gdyni za tydzien? :o
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.05.2009, 22:19
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ten sam Tarasiewicz niedawno powiedział że Wisła zasłużyła na mistrzostwo Polski w tym sezonie .

Zgody w kontekście podziału punktów między Lechem a Polonią są bzdurne . Czyli w ostatniej kolejce Lech oddaje punkty broniącej się rozpaczliwie przed spadkiem Cracovii ?

Zgody zgodami , a boisko boiskiem . Każdy gra dla siebie i o swoje cele, które są najistotniejszymi priorytetami .

Mam przeczucie że w następnej kolejce możemy się spodziewać podziału punktów zarówno w Gdyni jak i w Warszawie , zaś we Wrocławiu polegnie niejaka Legia . Ostatnia kolejka będzie na 99% formalnością .
Z moich informacji wynika, że gramy w Gdańsku, ale może mam jakieś przestarzałeNajlepszą opcją byłoby aby Lech i Legia przegrały, a Wisła wygra i za dwa tygodnie feta na stadionie, a potem rynku Jednak Lech raczej tam nie przegra to Legia we Wrocku na 70% umoczy, a jeśli nie to będziemy się pasjonować do ostatniej kolejki
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 17.05.2009, 22:32
Można mówić jaki wynik dobry a jaki zły - ale wszystkie mecze rozpoczynają się o tej samej porze i każdy zespół będzie zapi....lał do końca bo nie będzie wiadomo co i jak. Miejmy tylko nadzieję że nie będzie soboty cudów.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.05.2009, 22:47
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Tyle, ze przy takich wynikach mistrza jeszcze oficjalnie nie mamy.
Ale mysle, ze wszystko zmierza ku dobremu finiszowi i bedzie 12. mistrz w historii
Jeżeli wygramy Z Lechijką to mamy mistrza - tak rzecze przepowiednia . Jak nie to skończę z piciem
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
jerry1990
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.05.2009, 23:39
Czy nie jest przypadkowo tak że finalista pucharu Polski awansuje do LE ? chodzi mi o to że jak Lech wygra To Ruch awansuje... Tak jest w Pucharze Niemiec i w paru innych krajach.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.05.2009, 23:56
Zaskoczyl mnie dzis Hajto w 'Szybkiej Pilce" :
Powiedzal ze zyczy Wisle Mistrza,i liczy ze tytuł zostanie w Krakowie

Jak go nielubie,dzis ma u mnie mały plusik

A co teorii,.mysle ze i Amika i Legia wiedza o co graja,wiedza ze kazdy z trojki mzoe zdobyc majstra ,a ze to temat o spekulacjach to cos mi sie wydaje ,ze rozstrzygnie ostatnia kolejka

bedzie trzeba wygra u siebie ze Slskiem i Mistr nasz...aj to bedą piekne chwile
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.05.2009, 05:27
pewne wysokie zwycięstwo w Łodzi stwarza też przewage psychologiczną, myśle że w Gdańsku bedzie można świętowac kolejny tytuł !!
Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.05.2009, 08:19
Najlepsze jest to ze pasiaste zagrały w sobote dikładnie pod nas . Polonia po porażce Bełchatowa dalej ma szanse na puchary . Więc teraz Lech zdobywa PP i ma naprawde ciezki mecz w Warszawie .
A może horrorek ? Wisła , Lech i Legia przegrywają w 29 kolejce ? W czołówce nic sie nie zmienia a LEchia zostaje w ekstraklasie. Tylko wtedy sprężyc sie na Śląsk i ....wilk (Wisła) syty i owca (Lechia) cała
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 18.05.2009, 09:07
Ja myślę,że Lechia się utrzyma.
Arka jest za słaba, żeby teraz pokonać Bełchatów(walka o LE), a nawet zwycięstwo w ostatnim meczu z Odrą nie pozwoli jej przeskoczyć Lechii.
Mecz Cracovia-Górnik, chyba wolałbym, żeby wygrał Górnik, wtedy Cracovia zostaje za Lechia, ostatnia kolejka z Lechem.
Więc może być tak, że bez żadnych punktów Lechia będzie grała w barażach.

Co do czołówki tabeli to myślę że Wisła jest w tym momencie w najlepszej sytuacji.
Nie dlatego, że sama rozdaje karty, ale ostatnio gra najrówniej, a ponadto wydaje mi się, że mają najtwardsze głowy i doświadczenie.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 18.05.2009, 09:27
Zostały 2 kolejki i nadal jesteśmy panami swojej sytuacji. Super.........
Najbardziej obawiałem się meczu z ŁKS i gdyby Mały nie sieknął w I połówce a Ćwielong nie dobił w drugiej to mogłoby być nieciekawie. Na szczęście wszystko zakończyło się dobrze.....
Uważam, że najtrudniejszą przeszkodę mamy za sobą, ale 2 pozostałe wcale nie są tak dużo łatwiejsze. Lechia grać będzie z nożem na gardel, ale podejrzewam, że będą się szanować aby w Gliwicach wywalczyć 3 pkt - kartki, kontujze. Jeżeli nie wpadnie im farfocel - to stawiam na naszą wygraną i tytuł będzie w kielni.
Co do rywali - Legia we Wrocławiu sobie nie powalczy - Sląsk urwie jej punkty, a Taraś ma uraz po porażce na jesieni...... Natomiast dużo będzie zależało od postawy Lecha w finale PP. Franz będzie chciał zdobyć to trofeum, bo zdobywca zaczyna grać dopiero w 3 rundzie LE. Jednocześnie zwycięstwo w finale, oznacza ciężką przeprawę z Polonią, która w przypadku zdobycia przez Lecha PP może awansować do LE z 4 miejsca, pod warunkiem, że Lech nie zdobędzie MP. Czyli wygrana Lecha w PP może Polonistów bardzo zmotywować, a przegrana ich raczej zdemotywuje, bo wówczas w pucharach gra pierwsza 3 z ligi plus Ruch Chorzów....
pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.05.2009, 11:35
Powiem tak: zgadzam się z przedmówcami, którzy twierdzą, że we wczorajszym meczu styl gry Wisły nie powalił na kolana. Ale szczerze przyznam, że spodziewałem się raczej strasznych męczarni i "wyrwania wyniku z gardła".
Summa sumarum jestem niezwykle zadowolony:
po pierwsze - z tak wysokiego zwycięstwa,
po drugie - z dwóch bramek Brożka - myślę, że nie powinien już oddać przodownictwa w klasyfikacji snajperów,
po trzecie - że obyło się bez żółtych kartek, choć zawodnicy zagrali twardo,
po czwarte z postawy Łobodzińskiego: potrafił zagrywać idealnie w tempo do Pawła, znajdował sobie pozycje do strzałów; niestety znów zabrakło mu "zimnej głowy" żeby zdobyć gola; przyznam szczerze, że mam nadzieję iż wkrótce nie będziemy zgrzytać zębami gdy Łobo będzie wchodził na zmiany, złorzecząc, że nie mamy wartościowych zmienników.
po piąte z dyspozycji Mariusza Pawełka - już od kilku kolejek widać, że wreszcie gra skoncentrowany co zwiększa również spokój formacji obronnej.

Jeśli z podobnym zaangażowaniem zagramy z Lechią i Śląskiem to myślę, że nie powinniśmy się obawiać o losy tytułu mistrzowskiego.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 18.05.2009, 13:19
Dolary przeciw orzechom, że czołowa trójca zdobędzie w 29. kolejce w sumie nie mniej niż 3 i nie więcej niż 7 punktów

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów