![]() |
Jeszcze 3 kolejki . Pospekulujmy ....
my: Ełksa , Lechia i u siebie Śląsk
Lech: Lechia, Polonia w Wawce, Craxa w Poznaniu Legia: Polonia w Bytomiu, Śląsk we Wrocku , u siebie Ruch Polonia: do Białegostoku, u siebie Lech, i do Łodzi (jak my :) ) Bełchatów: do Craxy, Arka u siebie i do Białegostoku Polonia i Bełchatów mają 5 punktów do nas, praktycznie dużo nie wykręcą, ale po 6 punktów spokojnie. Gdybym potrafił przewidzieć wyniki w tych meczach, miałbym za co wykupić od BC miejsce na koszulkach , by nasz dobrodziej miał z czego na transfery nie skąpić w następnym sezonie. Pierwszy krok : wygrać w Łodzi. Później z górki. Może i punkty z Lechią nie będą tak bardzo potrzebne :D |
Ja z tych trzech meczów najbardziej obawiam sie gry z Lechia Gdansk ,ktora bedzie miala zapewne nie tylko noz na gardle a wrecz topor :/ . ŁKS jest nieobliczalny ,na nas sie napewno zmobilizuja bo juz pokazywali jak sie gra z czolowka ligi . No i na koncu Slask ,mam nadzieje ze to bedzie prawdziwy mecz zgody nie tylko na trybunach ;)
|
Legia z Polonia B gra w Wawie :P
|
Dochodzą do tego nasze kontuzje, ale nie tylko my będziemy mieć ciężko, Amica i Legia, też nie mają łatwo...
|
Walka o majstra do ostatniej kolejki, nie oglądać sie na nikogo tylko wygrać te trzy mecze:)
|
Jeśli wygramy z ŁKS-em to już będzie dużo lepiej, bo Lechia z całym szacunkiem dla nich jest słaba i myślę, że nie powinniśmy mieć problemów z pokonaniem ich. Według mnie najłatwiejszy mecz będzie ze Śląskiem u siebie, bo oni o nic już nie grają. Z dwójki ŁKS i Lechia uważam, że ŁKS będzie dużo groźniejszym rywalem i dlatego myślę, że jeśli tam wygramy to już jedną ręką trzymamy patere. Jednak nie napalam się zbytnio na mistrza, bo może zdarzyć się klops i skończymy na 3 miejscu
|
Przede wszystkim nie myślmy, że Lechia i Śląsk dadzą nam wygrać po przyjacielsku. I wtedy będzie dobrze.
|
nie ma sie co jarac
denerwuje mnie to spiewanie i mowienie o mistrzostwie sport uczy pokory dzisiaj gdy zaintonowano w doliczonym czasie "gdzie twoje berlo ..." to o malo nie stracilismy gola za wczesnie na to |
Najważniejsze, by nie dać plamy w Łodzi tak jak to było z Piastem... A tak to będzie dobrze :D
|
Cytat:
|
Najtrudniejszy mecz z ŁKS, potem Lechia i na końcu Śląsk. Jak zagrają jak pierszą połówkę to będzie OK, jak tak jak 2 to mamy 3 miejsce :) I tyle w tym temacie.
|
Co tu spekulować. Wisła w obecnej chwili stała się panem sytuacji i wszystko w rękach piłkarzy. Trzeba wygrywać do końca w bardzo niewygodnych meczach i wierzyć, że piłkarsko Wisła okaże się lepsza i zasłużenie będzie wkrótce świętować obronę tytułu Mistrza Polski.
|
Panem sytuacji to bysmy byli gdyby dzis przy obecnym ukladzie tabeli bylo po 29 kolejce...
Mamy 2 ciezkie wyjazdy z duzynami ktore maja bilans u siebie: ŁKS 5 zw. 3 rem. 5 por. Lechia 7 zw 3 rem. 4 por. <--- calkiem dobry bilans + gra o wszystko w przedostatniej kolejce a my mamy wyjazdowy bilans 4 zw. 6 rem. 3 por. wiec ,jedyne szale zwyciestwa mozna przechylic na swoja korzysc gryzieniem trawy przez 90 minut ,bo z momentami zastoju i graniem na czas moze sie sytuacja obrocic przeciwko nam |
Szczerze to ciężko mi wierzyć w 6 punktów Wisły w następnych 2 meczach wyjazdowych...
|
Jestem pewien że Wisła nie zdobędzie 9 pkt, ale jestem też pewien że Lech i Legia coś stracą, czyli suma sumarum mistrz zostaje w Krakowie :)
|
Nie ma co sie oszukiwac. mecz w Lodzi bedzie najwazniejszym meczem w tej koncowej czesci sezonu. wygrywajac tam bedziemy na 60% Mistrzem! wygrywajac z Gdansku bedzie to 90%!!! w lodzi tylko 3 punkty!!! i to MY bedziemy rozdawac karty!
|
Cytat:
|
Wg mnie najtrudniej będzie w Gdańsku. ŁKS zapewnił sobie już utrzymanie, więc jak mniemam może lekko spuścić z tonu. Nasi Bracia z Trójmiasta niestety mają teraz przetrudny wyjazd do Poznania i jeśli stamtąd nie wywiozą choćby punktu to znów zacznie im się walić grunt pod nogami, a scenariusz ten jest bardzo realny.
Legia z kolei przyjmuje u siebie Polonię Bytom. Ci niestety też już utrzymanie mają w kieszeni, więc nie liczyłbym na korzystny wynik. No chyba, że Legia nadal będzie tak dawać dupy, jak dwukrotnie z Ruchem, z ŁKSem i dzisiaj, to kto wie... Później jadą do Wrocławia, który też niestety nie walczy już o nic i może zrobić taki sam syf jak wczoraj z kuchenkami. Na koniec u siebie przyjmują ponownie Ruch, który może do ostatniej kolejki bić się o miejsce 13. i w tym upatruję głównej szansy na stratę punktów przez Legię. Lech jak już wspomniałem przyjmuje Lechię, później ma wyjazd do Warszawki i tam powinien się wykoleić... Na koniec przyjmują Żydków, którzy w sumie pasowałoby, aby mieli jeszcze wtedy chociaż iluzoryczne szanse na miejsce barażowe, tak żeby musieli spiąć dupki. Czy tak się stanie? Zależy od najbliższego meczu Cracovii z Bełchatowem... Cóż, mimo wszystko nie ma co .......ić. Trzeba wygrać 3 mecze i nie myśleć o tym, czy Lech/Legia tracą punkty. Niech nawet sobie zgarną te 9 pkt w ostatnich meczach, bo Mistrzostwo z jednopunktową przewagą będzie jeszcze słodsze, a browarek po meczu, którym zaleje się cały Kraków wraz z Braćmi i Siostrami z Wrocławia smakował będzie "po mistrzowsku" ! :) |
Cytat:
Oczywscie ze zawczesnie. To tylko trzy mecze albo az trzy mecze. 3 cholernie trudne spotkania,ciezko bedzie napewno w Lodzi z Lechia i Slaskiem moze zle nie bedzie. Zal ze bracia z Lechii mają nóz na gardle i ich kosztem bedziemy musieli wygrac z nimi zeby zdobc mistrza. |
Wygląda na to że Lech(Amica) ma najlepszy rozkład jazdy....Faktycznie, najbliższa kolejka wydaje sie być decydująca.
|
Cytat:
O mecz ze Śląskiem się nie boje, ale to melodia przyszłości.3 punkty z ŁKS-em to jedyne o co powinniśmy się martwić. Oby Sobol i Marcelo się wykurowali. a tak ogólnie to marzy mi się - oczywiście w pierwszej kolejności mistrz dla nas - w drugiej spuszczenie dziewic z drugiej strony błon w ostatnim meczu z Lechem - to by było piekne, na deser wezmę upadek Kaspra, wraz z Górnikiem....Ciekaw jestem czy w końcu zachowa się honorowo, czy też jak ma w zwyczaju okopie się, licząc na odszkodowanie. |
Urban przepowiada, że absolutnie decydująca będzie się sytuacja po 29. kolejce. I zgadzam się, kto będzie potrzebował zwycięstwa - wygra w ostatniej kolejce (Wielka Trójca gra u siebie: Wisła ze Śląskiem, Lech z Cracovią, Legia z Ruchem). Więc wszystko wskazuje na to, że o mistrzostwie zdecydują dwie najblizsze kolejki.
Zatem mamy sześć wariantów na najbliższe dwie kolejki: I. Wisła wygrywa obydwa mecze komfortowa sytuacja Legia zgubi jakiekolwiek punkty -> Wisła jest mistrzem Lech przegra jeden mecz -> Wisła jest mistrzem Lech zdobędzie 4 punkty -> min. remis ze Śląskiem -> Wisła jest mistrzem II. Wisła zdobywa 4 punkty tutaj już musimy liczyć, że obydwaj rywale zgubią punkty (czyli zdobędą po max. 4 pkt) III. Wisła zdobywa 3 punkty Lech może zdobyć max. 3 pkt, Legia może zdobyć max. 4 pkt IV. Wisła remisuje obydwa wyjazdy Lech może zdobyć max. 2 pkt, Legia może zdobyć max. 3 pkt V. Wisła zdobywa 1 punkt VI. Wisła przegrywa obydwa mecze tych wariantów nie ma nawet co brać pod uwagę :) |
Cytat:
no zajebiście...., jak tak Cracovia i Górnik - czyli dwie uznane firmy zlecą z ligi- pewnie wolisz pasjonukące meccze z Znizem pruszków lub odrą wodzisław albo innym zajebistym zagłębiem lubin....gdzie na mecze po 1000 ludzi przyłazi....Nie rozumiem takich ludzi.... |
na pierwsza ponoć uznaną firmę to akurat chodzi nie wiele więcej niż tysiąc ,poza tym zawsze będę im życzył jak najgorzej i to moje prawo chyba, co? a Górnik?, to moje prywatne porachunki:) - do tego grają taką kichę że rok jeżdżenia po wiochach im dobrze zrobi,a rozumieć mnie nie musisz.
|
Najbardziej boję się ŁKSu ale może jaki strajk będą mieć i będzie walkower?:D
Polonia i Bełchatów już sie raczej nie liczą, ciężkie mecze wątpie żeby wszystkie wygrali. Lech u siebie też wszystko zgarnie zapewnie, jedyna szansa w Polonii żeby ich zatrzymać, bo to i lepiej dla nas byłoby. Legia tak jak Lech, u siebie raczej gładko przejdzie, może w Wrocku uda się im coś zgubić. Ale zamiast bawić się w spekulacje, trzeba wygrać te trzy mecze i po sprawie :) |
Ja troche nie rozumialem wlasnie tej ogolnej euforii pt. mecz o mistrzostwo. Owszem maly kroczek zostal zrobiony, ale teraz jeszcze ciezej bedzie wygrac z walczacymi o byt LKS czy Lechia. Dlatego sprawa tytulu jest wciaz dla mnie otwarta i wcale nie uwazam abysmy mieli w tej materii jakas duza przewage nad Legia.
Oni juz za tydzien beda mieli latwy mecz u siebie, a Wisla bedzie walczyc na noze.. I to 2x wyjazdy jako jedyna druzyna z tej trojki. Nie pisze tego zeby kogos dolowac tylko aby spojrzec realnie na sytuacje i oszczedzic sobie wielkich rozczarowan, bo przeciez mial byc juz mistrz. Inna sprawa, ze jesli Biala Gwiazda zagra swoje to zadna z tych 3 druzyn, nie ma prawa nam zagrozic. |
Cytat:
|
Bo ten mecz to nie był mecz o mistrzostwo. W moim mniemaniu to był mecz o zachowanie szans na mistrzostwo. Terminarz mamy ch*jowy tak naprawde:
-ŁKS mistrz wiosny, zajebiste mecze i z Lechem i z Legią gole potracone w doliczonych czasach. Wygramy przy dobrym otwarciu i przede wszystkim nie możemy stracić bramki jako pierwsi. Może już jako że utrzymanie mają, nie zagrają ponad swoje możliwości, żeby tylko Wyparło nie miał swojego dnia. -Lechia, zagra o wszystko, czyli także choćby o punkt. Pytanie tylko czy piłkarzom Lechii starczy umiejętności. W Gdańsku Lech wygrał 3:0 jednak już na wiosnę Legia wymęczyła tam tylko 3:2. Ogólnie musimy grać w piłkę od 1 do ostatniej minuty bo punkty tracimy po meczach, gdzie nie prezentujemy nic dopóki bramki nie stracimy (Zabrze, Bytom, Gliwice) -Śląsk, teoretycznie piłkarzom Śląska się już nie chce, przynajmnije nie tak, jak wcześniej się im chciało. Zobaczymy jak podejdą do spotkania z Legią i przede wszystkim w kontekście naszych braci o meczu z Piastem, żeby tylko tam się za bardzo nie rozluźnili. Choć terminarze podobne, każdy ma po jeden mecz z drużynami, które nie grają już o nic lub wtedy o nic już nie powinny grać Polonia i Śląsk i każdy ma mecze z drużynami, które grają o wszystko ( Lechia, Piast, Ruch, Cracovia) A jeżeli chodzi o dół musi spaść Cracovia albo Górnik mają między sobą bezpośredni mecz w 29 kolejce i ciężko będzie jednym i drugim się utrzymać. Przy okazji jedno z nich dostanie łatwą szanse wyskoczenia z strefy spadkowej. Cracovia gra GKS B (D), Górnik (D), Lech (W) Górnik gra Odra (D), Cracovia (W), Polonia W. (D) Arka gra Ruch (D), GKS B (W), Odra (D) Ruch Arka (W), ŁKS (D), Legia (W) Lechia Lech (W) Wisła (D) Piast (W) Moje typy: Cracovia. GKS wciąż walczy o mistrzostwo, Górnik mimo wszystko w decydującej chwili będzie dysponował lepszymi piłkarzami. Lech albo będzie wciąż walczył o mistrzostwo albo będzie ratował puchary. 25+0=25 Górnik. Z Odrą u siebie za gra o wszystko, u siebie gra dosyć pewnie zwycięstwo z Odrą, w decydującej chwili mobilizacja na Cracovii i porażka z walczącymi o puchary piłkarzami Polonii. 25+6=31 Arka. Z Ruchem obie drużyny grają beznadziejnie. Ruch trochę lepiej ale mecz wyjazdowy więc remis. GKS B walczy o puchary i Arka remisu nie będzie w stanie wywalczyć. Wygrają ostatni mecz z Odrą nie grającą już o nic. 26+3=29 Ruch. Remis z Arką, Remis z ŁKS z nożem na gardle i porażka z Legią walczącą o mistrzostwo. 28+2=30 Lechia. 3 punkty z Piastem nie grającym już o nic i spokojne utrzymanie 29+3=32 Spadek: Cracovia, Arka\ Baraże: Ruch |
Wyobraźcie sobie sytuację.. Lech, Legia i Wisła wygrywają kolejne dwie kolejki. Przed ostatnią kolejką Wisła ma więc 1 pkt przewagi nad L i (L). W ostatniej kolejce Lech i Legia wygrywają, a my nie wygrywamy z braćmi z Wrocławia i nie mamy mistrza. To byłby koszmar
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl