The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2009, 17:00
KamAr napisał(a):Wyświetl post
a słuchajcie teraz tematu mojej prezentacji: Moty Żyda w literaturze i sztuce w XIX i XX wieku. Zatkało "kakało"^^?;-)
Mam podobny : Żydzi w literaturze polskiej. Przedstaw funkcjonowanie tego motywu, analizując wybrane utwory róznych epok
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.05.2009, 17:05
Panowie mam pytanie, do prezentacji muszę użyć fragment filmu i jakim programem można dobrze wyciąć go z filmu? Może ktoś ma coś sprawdzonego bo w ciemno nie chce instalować setek innych programów.
Perkele!
Odpowiedz cytując
mlody_10
Member

Od: 06.2005

Stary 09.05.2009, 17:13
To zalezy od formatu filmu, jesli jest w avi to najprosciej VirtualDubem, a jak z plyty dvd to mozesz uzyc np. Sony Vegas
Jak chcesz jakies wskazowki to napisz na prv
Odpowiedz cytując
mlynnek
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.05.2009, 17:38
zdaje ktoś rozszerzoną majce w środe? jak przygotowania
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.05.2009, 17:45
Przygotowywałem się od września, zrobiłem obie części repetytorium p. Kiełbasy więc mam nadzieję na dobry wynik. ;-)
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.05.2009, 18:19
Może troche głupie pytanie, ale już sam nie wiem jak to jest, każdy mi mówi co innego,a mianowicie, jak jest punkrowana geografia podstawowa?mozna dostac np. 0,5 punkta?albo 1,5 / 2? Bo jeżeli jest zadanie np. że trzeba wpisac jakies ztery rzeczy do tabelki, za zadanie jest max 2pnkt a ja wpisuje 3 dobrze a jedno zle, to dostane 1,5 pnkt?czy 1? Jesli ktoś wie na 100% jak jest to prosze o odpowiedz.
Odpowiedz cytując
mariano710
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.05.2009, 18:29
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
Ja zaliczyłam wczoraj na 18

Pytania miałam w sumie proste. Z trzech dwa były praktycznie bezpośrednio z prezentacji - jak wpłynął Kraków na losy Wyspiańskiego i jak na wybranego przeze mnie człowieka.
Ostatnie pytanie miałam z poza prezentacji - jakiego języka używa Pilch w swoim felietonie. A że i tak musiałam go przeczytać,żeby go opisać no to pytanie trudne nie było

Ogólnie nie jest tak źle. Ale wiem to po sobie,że dopóki się nie wejdzie i tego nie powie, to stres jest,nawet jak wszyscy,którzy byli już po mówili,że jest łatwo
Wewnętrzne są najmniej obiektywne. Tak naprawde zależy gdzie chodzisz do szkoly i na jaka komisje trafisz.
Nie wiem po co to pisze bo mam to juz za soba, ale jak na razie niczym sie tak nie stresowalem jak ustnym polskim. Mysle, ze komisja czasem przesadza a ustna mature powinnie nam zaliczac za to ze chodzilismy na ten polski przez 3 lata. Przykladowo wczoraj dostalem pytanie: Co nazywamy paroksyzmem nieuleczlnej gorączki czy cos w tym stylu?
dotyczylo to literatury przedmiotu z ballady romantycznosc, gdzie w bylo to wytlumaczone w jeszcze bardziej metaforycznym jezyku
Odpowiedz cytując
kriz69
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.05.2009, 18:31
Co bedzie jak nie zdam ustnego polskiego kiedy jest mozliwosc poprawy(termin sierpniowy) czy wogole jest mozliwosc poprawki. jak to jest
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 09.05.2009, 18:39
Termin sierpniowy. Tylko potem sie musisz z tym liczyc, ze nie dostaniesz sie na studia tam gdzie chcesz.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 09.05.2009, 18:42
bartek89TS napisał(a):Wyświetl post
Może troche głupie pytanie, ale już sam nie wiem jak to jest, każdy mi mówi co innego,a mianowicie, jak jest punkrowana geografia podstawowa?mozna dostac np. 0,5 punkta?albo 1,5 / 2? Bo jeżeli jest zadanie np. że trzeba wpisac jakies ztery rzeczy do tabelki, za zadanie jest max 2pnkt a ja wpisuje 3 dobrze a jedno zle, to dostane 1,5 pnkt?czy 1? Jesli ktoś wie na 100% jak jest to prosze o odpowiedz.
jezeli dobrze pamietam, to 4 rzeczy=2ptk, 3=1pt mniej niż trzy 0.
bo klucz do geografii ostatni raz widzialem zaraz po probnej.
panowie, w poniedzialek ustna, a ja jeszcze nawet calej prezentacji nie mam zrobionej, nie mowiac o tym ze trzeba by sie jeszcze jej nauczyc
jak zdam, to bedzie cud
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.05.2009, 18:44
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Termin sierpniowy. Tylko potem sie musisz z tym liczyc, ze nie dostaniesz sie na studia tam gdzie chcesz.
Właśnie chyba niekoniecznie. Wydaje mi się że na studia też jest druga tura rekrutacji, mogę się mylić, poprawcie.

Kamil napisał(a):Wyświetl post
j
panowie, w poniedzialek ustna, a ja jeszcze nawet calej prezentacji nie mam zrobionej, nie mowiac o tym ze trzeba by sie jeszcze jej nauczyc
jak zdam, to bedzie cud
Też mam w poniedziałek. Pisanie pracy na ustny to sama przyjemność Ale nie wiem czy nauczenie się jej będzie tak samo łatwe jak samo napisanie... No i żeby pytania dobre zadali, bo jeśli widzieliście mój konspekt który wcześniej wklejałem, nadal uważam że nie mają się do czego przywalić

Odpowiedz cytując
felix.
Senior Member

Stary 09.05.2009, 18:52
Co do tego terminu sierpniowego różnie to bywa. Wszystko zależy od kierunku i uczelni, są takie gdzie lista jest jeszcze otwarta nawet w październiku tak więc nie wszystko jeszcze stracone
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 09.05.2009, 18:52
jak zdam, to bedzie cud
A po co ją pisać? Wypisujesz w kilkunastu punktach co mowisz i lejesz wodę...

Ja ustna miałem o ósmej rano, a zacząłem ją pisać (ale, uznałem że nie to nie potrzebne, i przerwałem po pół godzinie...) o piątej rano... O siódmiej byłem już w mpku w drodze do szkoły...

A propos ustnej i trzech pytaniach od komisji: jeśli nie odpowiesz na żadne oblewasz. Ale nasza polonista nas poinformowała, że owszem oblewają za nie nawiązanie rozmowy, ale za bredzenie bez sensu już nie mogą. Bo rozmowę nawiązałeś . Także byle coś odpowiedzieć...
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Właśnie chyba niekoniecznie. Wydaje mi się że na studia też jest druga tura rekrutacji, mogę się mylić, poprawcie.
Jest ale na fizyke, matematyke stosowana, metalurgie i inne oblegane kierunki...

Nawet ciekawsze zaoczne są zajęte...
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 09.05.2009 o godz. 18:54.
Ddf
Odpowiedz cytując
mariano710
Senior Member

Stary 09.05.2009, 18:54
Kamil nie przejmuj sie ja skonczylem pisac prezentacje w srode w czwartek sie jej uczylem ale byla za dluga o 5 minut wiec musialem zmieniac duzo rzeczy dasz rade.
Ludzie i nie myslcie o sierpniu tylko uczyc sie na polski. Wczoraj doszedlem do wniosku, ze bardziej niz na prezentacje patrza na to jak sie odpowiada na pytania i czy realizuje sie konspekt. Kolega nie zdal bo mial jedna nie powiedzial nic o jednej ksiazce ktora mial w bibliografii
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.05.2009, 18:59
To wszystko zależy od szkoły i komisji. Ja znam przypadek, że koleś olał sprawę i bibliografie oddał bez żadnej literatury przedmiotu (sic!) i 'zdał' na 6 pkt.
the end
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.05.2009, 19:11
hm w poniedziałek angielski,powiedzcie obiektwynie czy ciezko zdac czy nie ? bo nie zdarze się jakoś puczyć szczególnie..jutro cały dzień jest zarezerwowany dla Wisełki więc bede szedł na spontanie na ten angielski
Odpowiedz cytując
felix.
Senior Member

Stary 09.05.2009, 19:16
Za same zrealizowanie kropek na ustnym ang masz 15 pkt nie słyszałem, żeby ktokolwiek oblał ang . Chyba, ze chodzi o rozszerzony
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.05.2009, 19:19
do usunięcia
Powód: ,.
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:22.

Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 09.05.2009, 19:37
Komisja ma prawo poprosić Cię abyś pokazał im swój konspekt. Ryzykowne zagranie

Odpowiedz cytując
mariano710
Senior Member

Stary 09.05.2009, 19:41
ja bylem metr od komisji wiec by nie przeszlo nie wiem jak jest w innych szkolach ale to widac ze czytasz a nie mowisz z pamieci
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.05.2009, 20:09
jak zdam, to bedzie cud
W czwartek niby miałam całą pracę napisaną,ale się okazało,że jest za długa i jeszcze w piątek przed ustną ją skracałam. Niby byłam zdanie w zdanie przygotowana, wstęp i 1 argument powiedziałam słowo w słowo, to później jak się zamotałam, to zaczęłam gadać kompletnie inaczej niż miałam napisane. I tyle było z tej mojej pracy wykutej na pamięć A poza tym, jak ja zdążę ogarnąć całą biologię do poniedziałku (a nie mam innego wyjścia), to Ty tym bardziej zdasz polski

No i żeby pytania dobre zadali, bo jeśli widzieliście mój konspekt który wcześniej wklejałem, nadal uważam że nie mają się do czego przywalić
Też tak myślałam, dopóki nie dostałam dziwnego pytania o użyty język w felietonie,z którego cytowałam jedynie 3 zdania a byłam pewna,że o Błaszczykowskim,którego miałam ujętego w prezentacji,to sobie nie porozmawiam
Wogle miałam w komisji jakieś dziwne 2 kobiety,którego wogle nie zmieniały wyrazu twarzy.I jak odpowiadałam na pytania,to patrzyły bez żadnego potakiwania głową ani nic,że nie wiedziałam czy dobrze mówię czy jakieś kompletne bzdury
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 09.05.2009, 21:42
Słuchajcie Bracia i Siostro

Poszukuję pilnie jakiegoś opracowania odnoście Potopu, a dokładniej obrony Jasnej Góry. Na klp.pl nie ma nic. Potrzebuję do prezentacji bo zatrzymałem się właśnie na tej książce. Przeskakuję sobie jeden utwór dalej ale i tak do tego Potopu będę musiał wrócić.

Poratujcie. Analiza fragmentu o obronie Jasnej Góry. Fragmentu = 150 stron Najlepiej o tym jak tą sytuację przedstawia Sienkiewicz. Wierzę że wiecie o co mi chodzi. Naprawdę pilne

Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Stary 10.05.2009, 08:22
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:22.

Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 10.05.2009, 09:16
tak z ciekawosci, ile mowiliscie swoją prezentacje? jezeli byla dosyc krotka to przyczepiala sie komisja o to?
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 10.05.2009, 09:18
Ja powiem tak- moja jest już prawie napisana prócz tego Potopu. Przeczytałem ją wolno w 7 minut. Nie wiem jak to będzie wyglądało jak będę mówił, i właśnie tego się boję. Nie tego że się nie nauczę, ale tego że będę mówił za krótko

Polonistka mówiła, że minimalna granica wypowiedzi to 10 minut. Jak będzie krótsza i się uprą, mogą od raz u Cię odesłać i powiedzieć że nie wyczerpałeś tematu.
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 10.05.2009 o godz. 09:22.

Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Stary 10.05.2009, 09:22
Z czytaniem to jest tak,że wychodzi krócej,więc tak spokojnie możesz dodać z 2 nawet 3 minuty. Dojdzie stres, jakieś zająknięcia itp.
A co do czasu,to chyba zależy od komisji. Mi się wydaje,że te 2 babki ode mnie wogle nie patrzyły na zegarek,a raczej czas przekroczyłam
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 10.05.2009, 09:28
pietras1234 napisał(a):Wyświetl post
Przygotowywałem się od września, zrobiłem obie części repetytorium p. Kiełbasy więc mam nadzieję na dobry wynik. ;-)
jak umiesz większość zadań z Kiełbasy to o wynik możesz być spokojny powodzenia!!!
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 10.05.2009, 09:35
Czy na ustny mogę zabrać ze sobą bardziej rozbudowany, ramowy plan wypowiedzi?

Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Stary 10.05.2009, 09:40
Czy na ustny mogę zabrać ze sobą bardziej rozbudowany, ramowy plan wypowiedzi?
No właśnie ja myślałam,że dają ten konspekt.co oddawaliśmy do 27 i po to były 2 egzemplarze. Ale weszłam normalnie ze swoim na nowo wydrukowanym.
Chociaż ktoś wcześniej pisał,że mogą Cię poprosić o pokazanie kartek, więc to chyba znowu wszystko zależy od komisji

Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 10.05.2009, 09:42
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
Chociaż ktoś wcześniej pisał,że mogą Cię poprosić o pokazanie kartek, więc to chyba znowu wszystko zależy od komisji
To ja to napisałem

Dobra, piszę o tym Potopie. Potem zrobię sobie bardziej szczegółowy plan wypowiedzi i według niego będę się uczył. A jutro wezmę go ze sobą i grzecznie, kulturalnie zapytam komisji czy mogę z niego korzystać

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów