|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
a kto tu ma cisnienie na puchary. jakis sukces w pucharach to bylby ewentualny bonus, natomista trudniej przełknąc porazke nawet w takiej buraczanej ale swojej lidze.
Z Legią to teraz jak znalazł 30-tysięcznik by sie przydał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Zwycięstwo z Legią daje 75% na mistrzostwo.. przegrana, bądź remis Wiśle zostanie 25% może... W tej chwili liga jest najmocniejsza od czasów Widzewa i Legii kiedy coś znaczyli w Europie.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Nie, mecz z Legia nie jest tylko o 3kpt. Trzeba wygrac i to 2:0, bo da nam to dodatkowy punkt przewagi za lepszy bilans w bezposrednich meczach.
Wisła Kraków - Legia Warszawa 10 maja, 17:00 Polonia Warszawa - GKS Bełchatów 9 maja, 14:45 Śląsk Wrocław - Lech Poznań 9 maja, 16:15 Łódzki KS - Wisła Kraków 17 maja, 17:00 Lech Poznań - Lechia Gdańsk 15 maja, 20:00 Legia Warszawa - Polonia Bytom 16 maja, 17:45 Lechia Gdańsk - Wisła Kraków 23 maja, 17:00 Polonia Warszawa - Lech Poznań 23 maja, 17:00 Śląsk Wrocław - Legia Warszawa 23 maja, 17:00 Wisła Kraków - Śląsk Wrocław 30 maja, 17:00 Lech Poznań - Cracovia 30 maja, 17:00 Legia Warszawa - Ruch Chorzów 30 maja, 17:00 ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem, kilka punktów:
1) Liga jest słaba na tle europejskim 2) Liga jest chyba najmocniejsza od dobrych 10-15 lat. A to za sprawą tego, że kilka drużyn prezentuje solidny poziom (Lech, Wisła, Legia + trochę słabsze Polonia, Bełchatów). Praktycznie nie ma wyraźnych słabeuszy w lidze, to też rzadko spotykana sytuacja. 3) Pojedyncze drużyny (Legia, Wisła) są słabsze od ich odpowiedników kilka, kilkanaście lat temu, kiedy drużyny te wojowały w pucharach. 4) Przez kilka lat sytuacja powinna być unormowana (dla wyobrażenia - na teraz: jedna, góra dwie drużyny w fazie grupowej PUEFA, co powinno przełożyć się na sporą szansę, na jedną drużynę w fazie grupowej w UEFA Europa League). Po wybudowaniu kilku stadionów - ok. 2011 oraz Mistrzostwach Europy 2012, powinniśmy się zacząć wspinać na średni europejski poziom. 5) Niewątpliwie przydałaby się zmiana systemu rozgrywek - z jak najmniejszą przerwą między rundami, góra miesięczną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Panowie we wtorek kupię bez problemu bilety na każdy sektor?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Liczę, że nasi wezmą się do roboty i pokarzą kto rządzi w tej lidze, nie chcę już mówi że porażka oznacza 5 pkt starty do Legii co za tym idzie wypadamy z walki o mistrza. Dodam, że Legia może pozwolić sobie teraz na remis. Kilka kwestii teraz do rozstrzygnięcia dla Skorży z Tomasem czy z Diazem ? Singlar czy Piotr Brożek. Łobo na ławce czy na trubunach ? (żeby go nie korciło osobiście chciałbym trybuny). Tomas był z Piastem najlepszy na boisku ale co będzie jeśli się zagubi jak to mu się zdarza ? Ciesze się, że to nie ja muszę podejmować te decyzje mam nadzieję że Skorża nie będzie już eksperymentował jak to było z Łobo. Tyle razy się na Wojtka wkur i zdejmował go w przerwie a mimo to i tak daje mu szansę niech on w końcu zrozumie ze Lobo jest po prostu slaby. Sorry ze tak ciągle naskakuje na Lobo ale bylem przeciwnikiem tego transferu a teraz niechęć do Lobodzinskeig z potęgowała się do tego stopnia ze kiedy widzę nazwisko Łobodziński w pierwszym składzie to wszystko się we mnie gotuje.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.05.2009 o godz. 20:11.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
PROSZĘ o wyjasnienie mi pewnej nie jasnej mi do konca nastepujecej sytuacji ( przy zdobyciu identycznej ilosci pkt )
Wygrywamy mecz z Legią,nie ważne ile, 1-0, 2-1 , wyczytałem,chyba na Legii, że w walce o tytuł i tak stoimy na przegranej pozycji poniewaz najmniej ugralismy pkt w bezposrednich meczach. My,załózmy ze wygramy, to 3 pkt z Legią i 1 z Lechem,Legia 2 z Lechem i 3 z nami,Lech 2 z Legią i 4 z nami.O tytule wiec bedzie decydowała mała tabelka w której Wisła nie ma szans. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jemu może pomóc już chyba tylko zapakowanie 15 bramek - i to nie zwykłych, każda musi być piękna. To nic, że w pierwszej połowie wózek o nazwie Wisła do przodu toczył się wyłącznie dzięki niemu, lepiej narzekać, że nie mamy prawego skrzydła, niż zobaczyć, że w pierwszej połowie nie poszła chyba ani jedna piłka lewym skrzydłem, które w ogóle nie istniało. Co do siły ligi, to przeczytaj wszystkie punkty, to zrozumiesz. Liga nie jest mocniejsza, bo drużyny z czołówki są świetne, tylko liga jest mocniejsza, bo te potencjalnie słabsze drużyny podniosły zdecydowanie swój pułap. Drużyny walczące o mistrza są słabsze od swoich odpowiedników w latach poprzednich (np. Wisła pucharowa i ta obecna). To, że obecnie w lidze wygrać meczu na stojąco się już nie da, może zaprocentować tym, że jak się taka Polonia W. dostanie do eliminacji Ligi Europejskiej, to przynajmniej od zespołu z Islandii nie zbierze batów. Nie mówiąc już o naszych walkach z średniakami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://www.pzpn.pl/a/regulamin_rozgr...klasa_2008.pdf Art 9.2. Cytat:
Większe komplikacje powstają w przypadku, gdy więcej niż 2 drużyny zakończą sezon z taką samą liczbą punktów (ale to jest mało prawdopodobne). |
||
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No najlepsza sytuacje ma Lech ,bo ma korzystny bilans zarówno z Wisła jak i Legią ,zatem nad Lechem napewno minimum punkt przewagi musi być
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
2 niewiadome mamy przed tym meczem.. Diaz czy Jirsak i Zienczuk czy Cwielong.. Mam nadzieje ze nasz trener po tym tygodniu podejmie sluszna decyzje
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jak dla mnie to Diaz i Zieniu a w drugiej połowie na podmęczonego rywala pozostała dwójka bo bedzie im łatwiej w kręcić w glebe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ale wy wszycsy .......iciie
Wisla przy kazdej wygranej z warszawiakami jest 1. bo legia ma 54 a my 52 pkt.Wygrywajac niezaleznie ile wyprzedzamy ich 1 punktem.. Wasze zdrowie![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zgadza sie ale zostaja jeszcze 3 kolejki i wiele sie moze zdarzyc przy formie piłkarzy nasze ligi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mistrzostwo jest z palcem w dupie w zasiegu Wisly. Jersli tylko kopacze nasi beda grac od poczatku tak jak potrafia,a nie od 2 polowy(do czego nas juz przyzwyczail) to jestem spokojny.Szkoda ze z lekka olewaja walke o to mistrzostwo.
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wisełko wygraj mecz,królowo polskich rzek TY musisz wygrać mecz ten ważny mecz!! Jestem przekonany że nawet ten mecz niczego nie zmieni w kwesti kto zostanie mistrzem, ale wygrana legii skutecznie od tego Wisłe oddali.
![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
W tym meczu chcialbym widzieć od pierwszej minuty Jirsaka za Diaza...Jirsak dał dobrą zmiane w Gliwicach a Diaz ostatnio kompletnie bez formy. ;/
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też bardzo wierze w zwycięstwo Wisełki ale to nie koniec wojny o MP tylko trzeba bedzie dalej udowadniac że jesteśmy najlepsiI tak do samego konca ligi Czasy że o tej porze roku już świętowaliśmy majstra niestety minęły ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Choć chciałbym by to się spełniło, byłbym wniebowzięty! Lecz musiałby się stać cud, bo talentu w wieku 27 lat się nie dostaje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hehe, jeden cud już był w Wiśle (sezon Zienia)
wiec za wiele nie wymagaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Diaz to pewniak na dzien dzisiejszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
eye63 napisał(a):
Jak Wojtek przez najblizsze pol roku strzeli chociaz jedna bramke, to bedzie to dla mnie nie lada wyczyn. I mowie to jak najbardziej powaznie, bez cienia zlosliwosci czy czegokolwiek Faktycznie, Zienczuk gra bardzo slabo i jest to chyba jedyna linia obrony, jaka mozna zastosowac w przypadku Lobodzinskiego jesli ktos uznaje taka filozofie za sluszna. Tylko co z tego, ze Lobo byl bardziej widoczny, skoro moze poza jedna akcja, wiekszosc jego "rajdow" konczyla sie za lina autowa/bramkowa lub pod nogami przeciwnkia. Zieniu przynajmniej od czasu do czasu wywalczy rzut rozny albo i dwa Do tego u Lobo, przerazajaca jest jego mobilnosc, dynamika - a w zasadzie jej brak. Zamiast pedzic po skrzydle, chlop porusza sie jak 100-kilowe zolwisko ! Naprawde nie wiem co ty w nim widzisz, ale poza pospolitym "wishful thinking", nic innego nie przychodzi mi do glowy.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 03.05.2009 o godz. 23:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Fajna sprawa z tymi racami, które były w Gliwicach, w końcu zostały one odpalone poza stadionem. U nas też by się tak dało, odpalić race na ulicy Raymana i świetna oprawa dzięki temu
Kary by nie było, bo przecież byłoby to za stadionem![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Amika dzis zagrała dla nas w efekcie czego mecz z Legia jest o fotel lidera ,i byc moze o Mistrza Polski.
Dawno tak waznego meczu nie było,przewiduje jutro mały tłok pod kasami ![]() Ciekawi mnie jakie taktki przyjmą Skorza i Urban.Legie remis nawet urządza ale watpie zeby przyjechali sie tylko bronic,bo jak dostana bramke to raczej juz gonic nie potrafią. My musimy zagrac z taką determinacją jak z Zabrzem i powinno byc dobrze ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To mecz z gatunku że cokolwiek byśmy nie napisali, to i tak to będzie zwykła pisanina.Dlatego wole poczekać do 90tej minuty i pisać o faktach a nie o przypuszczeniach które mają taką samą szanse być celnymi jak i kulą w płot.
Jedno co mnie w****ia to godzina meczu.Ten mecz może choć nie musi zadecydować o mistrzostwie - bezapelacyjny hit(w teorii) tego roku w PL lidze.Wicelider z liderem - Aż się prosi rozgrywać to wieczorową porą. Widać anal + ma to głęboko w dupie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
dokładnie - nie wiem z jakiej dupy wyciągnięta ta godzina?
gdyby mecz był grany np. o 19:30 to pokazaliby nie tylko Derby Manchesteru i Nasz mecz ale również derby Londynu (Arsenal - Chelsea) co byłoby bardziej opłacalne, a tak to na c+2sport będą takie szlagiery jak chelsea - arsenal czy milan - juventus |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja tam wierze w Łobodzińskiego. Jestem pewien, że gość ma przede wszystkim problemy z psychiką, pewnością siebie. Jakby ten strzał zza pola karnego z Piastem siadł, to Skorża na pewno by Łoba nie zdjął w przerwie. Jak dla mnie to jest jakieś fatum. OK, gość nie grzeszy zwrotnością, ale jak dobrze ktoś tutaj zwrócił uwagę, trzeba go porównać z Zieńczukiem w pierwszej połówce. Moim zdaniem stanowczo na korzyść Wojtka. Mam nadzieje, że w przyszłym sezonie pokaże na co go stać.
Odnośnie meczu z eLą to będe brutalny. Widzę WYRAŹNĄ różnicę na korzyść naszej Wisełki. Chodzi nawet o składową dyspozycji poszczególnych piłkarzy. Jak dla mnie druga linia Legii nie obudziła się ze jeszcze ze snu zimowego, bo w tej rundzie grają totalną padakę. Jedyny wyróżniający się z tej mizerii Jarzębowski złapał kontuzję i mam nadzieje, że z Wisłą nie zagra (Nie jestem pewien jak tam dokładnie sytuacja wygląda). Poza tym tradycyjnie mocna obrona z Choto (Żal, że to było dopiero 3cie żółtko :/), Rzeźniczak to moim zdaniem żadne osłabienie(Zagra najpewniej wyjadacz Descarga który jest jedną wielką niewiadomą). Taktyka Legii? Długa Piłka na Chinyamę na przebitkę i zbierający Rybus z Gizą. Gdyby nie ten czołg z przodu pałętali by się pewnie w środku tabeli. Kluczem jest to co w głowach naszych grajków. Nie można tego spaprać! Lech daje nam na tacy prostą drogę na ryneczek! Na fetę! ![]() Pozdro i do zobaczenia dzisiaj pod kasami! ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|