The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.05.2009, 18:57
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
nie mamy zadnych szans w Europie...zadna druzyna z naszej ekstraklasy
a kto tu ma cisnienie na puchary. jakis sukces w pucharach to bylby ewentualny bonus, natomista trudniej przełknąc porazke nawet w takiej buraczanej ale swojej lidze.

Z Legią to teraz jak znalazł 30-tysięcznik by sie przydał.
Odpowiedz cytując
depeche87
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.05.2009, 19:04. -0
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
tylko zwyciestwo z Legia nic nam nie daje
musimy sie uporac z Lechia ktora walczy o zycie, a takze z LKS ktory gra dobrze...i na koniec Slask...
ciezko bedzie...
a Liga jest beznadziejnie slaba
nie mamy zadnych szans w Europie...zadna druzyna z naszej ekstraklasy
Co za głupoty... liga jest beznadziejna ? to jaka była przez dobre kilka lat kiedy każdy zespół odpadał niemal natychmiast w pucharach ?
Zwycięstwo z Legią daje 75% na mistrzostwo.. przegrana, bądź remis Wiśle zostanie 25% może...
W tej chwili liga jest najmocniejsza od czasów Widzewa i Legii kiedy coś znaczyli w Europie..
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 03.05.2009, 19:12
Nie, mecz z Legia nie jest tylko o 3kpt. Trzeba wygrac i to 2:0, bo da nam to dodatkowy punkt przewagi za lepszy bilans w bezposrednich meczach.

Wisła Kraków - Legia Warszawa 10 maja, 17:00
Polonia Warszawa - GKS Bełchatów 9 maja, 14:45
Śląsk Wrocław - Lech Poznań 9 maja, 16:15

Łódzki KS - Wisła Kraków 17 maja, 17:00
Lech Poznań - Lechia Gdańsk 15 maja, 20:00
Legia Warszawa - Polonia Bytom 16 maja, 17:45

Lechia Gdańsk - Wisła Kraków 23 maja, 17:00
Polonia Warszawa - Lech Poznań 23 maja, 17:00
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa 23 maja, 17:00

Wisła Kraków - Śląsk Wrocław 30 maja, 17:00
Lech Poznań - Cracovia 30 maja, 17:00
Legia Warszawa - Ruch Chorzów 30 maja, 17:00
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.05.2009, 19:27
Moim zdaniem, kilka punktów:
1) Liga jest słaba na tle europejskim
2) Liga jest chyba najmocniejsza od dobrych 10-15 lat. A to za sprawą tego, że kilka drużyn prezentuje solidny poziom (Lech, Wisła, Legia + trochę słabsze Polonia, Bełchatów). Praktycznie nie ma wyraźnych słabeuszy w lidze, to też rzadko spotykana sytuacja.
3) Pojedyncze drużyny (Legia, Wisła) są słabsze od ich odpowiedników kilka, kilkanaście lat temu, kiedy drużyny te wojowały w pucharach.
4) Przez kilka lat sytuacja powinna być unormowana (dla wyobrażenia - na teraz: jedna, góra dwie drużyny w fazie grupowej PUEFA, co powinno przełożyć się na sporą szansę, na jedną drużynę w fazie grupowej w UEFA Europa League). Po wybudowaniu kilku stadionów - ok. 2011 oraz Mistrzostwach Europy 2012, powinniśmy się zacząć wspinać na średni europejski poziom.
5) Niewątpliwie przydałaby się zmiana systemu rozgrywek - z jak najmniejszą przerwą między rundami, góra miesięczną.
Odpowiedz cytując
WislakWloszczowa
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.05.2009, 19:37
Panowie we wtorek kupię bez problemu bilety na każdy sektor?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.05.2009, 19:54
Cytat:
Liga jest chyba najmocniejsza od dobrych 10-15 lat. A to za sprawą tego, że kilka drużyn prezentuje solidny poziom (Lech, Wisła, Legia + trochę słabsze Polonia, Bełchatów). Praktycznie nie ma wyraźnych słabeuszy w lidze, to też rzadko spotykana sytuacja.
Najmocniejsza ? Co to są za kandydaci na mistrza którzy nie potrafią wygrać z Ruchem, Piastem czy męczą się u siebie z ŁKS. Jestem zdania że z Kosą, Paulistą i Dudką spokojnie szykowalibyśmy się do fety bo to nie rywale są tak mocni tylko my jesteśmy teraz tacy słabi.

Liczę, że nasi wezmą się do roboty i pokarzą kto rządzi w tej lidze, nie chcę już mówi że porażka oznacza 5 pkt starty do Legii co za tym idzie wypadamy z walki o mistrza. Dodam, że Legia może pozwolić sobie teraz na remis.

Kilka kwestii teraz do rozstrzygnięcia dla Skorży z Tomasem czy z Diazem ? Singlar czy Piotr Brożek. Łobo na ławce czy na trubunach ? (żeby go nie korciło osobiście chciałbym trybuny).
Tomas był z Piastem najlepszy na boisku ale co będzie jeśli się zagubi jak to mu się zdarza ? Ciesze się, że to nie ja muszę podejmować te decyzje mam nadzieję że Skorża nie będzie już eksperymentował jak to było z Łobo. Tyle razy się na Wojtka wkur i zdejmował go w przerwie a mimo to i tak daje mu szansę niech on w końcu zrozumie ze Lobo jest po prostu slaby. Sorry ze tak ciągle naskakuje na Lobo ale bylem przeciwnikiem tego transferu a teraz niechęć do Lobodzinskeig z potęgowała się do tego stopnia ze kiedy widzę nazwisko Łobodziński w pierwszym składzie to wszystko się we mnie gotuje.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.05.2009 o godz. 20:11.
Odpowiedz cytując
vip2008
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 03.05.2009, 20:23
WislakWloszczowa napisał(a):Wyświetl post
Panowie we wtorek kupię bez problemu bilety na każdy sektor?
moim zdaniema nawet i w srode zakupisz bilecik za wyjatkiem na D bo pewnie we wtorek zejdą
Odpowiedz cytując
Nalokson
Member

Od: 07.2008

Stary 03.05.2009, 20:24
3rider napisał(a):Wyświetl post
Nie, mecz z Legia nie jest tylko o 3kpt. Trzeba wygrac i to 2:0, bo da nam to dodatkowy punkt przewagi za lepszy bilans w bezposrednich meczach.
Wystarczy nam 1-0. W takim wypadku będziemy mieli lepszy bilans, bo na wyjeździe strzeliliśmy bramkę
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.05.2009, 20:57
PROSZĘ o wyjasnienie mi pewnej nie jasnej mi do konca nastepujecej sytuacji ( przy zdobyciu identycznej ilosci pkt )
Wygrywamy mecz z Legią,nie ważne ile, 1-0, 2-1 , wyczytałem,chyba na Legii, że w walce o tytuł i tak stoimy na przegranej pozycji poniewaz najmniej ugralismy pkt w bezposrednich meczach.
My,załózmy ze wygramy, to 3 pkt z Legią i 1 z Lechem,Legia 2 z Lechem i 3 z nami,Lech 2 z Legią i 4 z nami.O tytule wiec bedzie decydowała mała tabelka w której Wisła nie ma szans.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.05.2009, 20:57
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Widzę nazwisko Łobodziński w pierwszym składzie to wszystko się we mnie gotuje.
To wystarczy za całe nader obiektywne podejście do tego piłkarza.

Jemu może pomóc już chyba tylko zapakowanie 15 bramek - i to nie zwykłych, każda musi być piękna.
To nic, że w pierwszej połowie wózek o nazwie Wisła do przodu toczył się wyłącznie dzięki niemu, lepiej narzekać, że nie mamy prawego skrzydła, niż zobaczyć, że w pierwszej połowie nie poszła chyba ani jedna piłka lewym skrzydłem, które w ogóle nie istniało.

Co do siły ligi, to przeczytaj wszystkie punkty, to zrozumiesz. Liga nie jest mocniejsza, bo drużyny z czołówki są świetne, tylko liga jest mocniejsza, bo te potencjalnie słabsze drużyny podniosły zdecydowanie swój pułap. Drużyny walczące o mistrza są słabsze od swoich odpowiedników w latach poprzednich (np. Wisła pucharowa i ta obecna). To, że obecnie w lidze wygrać meczu na stojąco się już nie da, może zaprocentować tym, że jak się taka Polonia W. dostanie do eliminacji Ligi Europejskiej, to przynajmniej od zespołu z Islandii nie zbierze batów. Nie mówiąc już o naszych walkach z średniakami.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.05.2009, 20:58
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Prober, a to jest tak na pewno? Dawniej coś mi się zdawało, że było tak, iż bilans bezpośrednich spotkań, nie był oparty na fazie pucharowej, czyli liczyły się jedynie punkty, a dalej bilans bramkowy, bez orzekania kto grał na wyjeździe, a kto nie. Czyli wygrana 1:0 (podobnie jak 2:1, 3:2 itd.) wtedy popychała by nas do "remisu" z Legią w bezpośrednich meczach i liczyłyby się bramki.

Nie wiem, dlatego pytam i z góry dziękuję za odpowiedź.
eye63, na pewno tak jak napisałem.
http://www.pzpn.pl/a/regulamin_rozgr...klasa_2008.pdf Art 9.2.

Cytat:
9.2. W przypadku uzyskania równej liczby punktów przez dwie lub więcej drużyn, o
zajętym miejscu decydują:
9.2.1 przy dwóch zespołach:
a. liczba zdobytych punktów w spotkaniach między tymi drużynami,
b. przy równej liczbie punktów korzystniejsza różnica między zdobytymi i
utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn
,
c. przy dalszej równości, według obowiązującej reguły UEFA, że bramki strzelone
na wyjeździe liczone są „podwójnie,”
korzystniejsza różnica między zdobytymi i
utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn,
d. przy dalszej równości, korzystniejsza różnica bramek we wszystkich spotkaniach
z całego cyklu rozgrywek,
e. przy dalszej równości, większa liczba bramek zdobytych we wszystkich
spotkaniach z całego cyklu,
f. przy dalszej równości, wyższe miejsce w klasyfikacji Fair Play w sezonie
2008/2009,
g. przy dalszej równości, w przypadku, gdy dwoma zespołami o jednakowej liczbie
punktów są zespoły zajmujące pierwsze i drugie miejsce w tabeli Ekstraklasy, zespoły
rywalizujące o miejsce w rozgrywkach UEFA, a także zespoły których kolejność
decyduje o spadku bądź o miejscu barażowym w Ekstraklasie, zarządza się spotkanie
barażowe
na neutralnym, wyznaczonym przez Ekstraklasę SA, boisku. W przypadku
remisowego wyniku spotkania w regulaminowym czasie zarządzona będzie dogrywka 2
x 15 minut, a w przypadku dalszej równości sędzia zawodów zarządza wykonanie
rzutów karnych według obowiązujących przepisów.
Więc podtrzymuję:
  • Wisłę promuje zwycięstwo różnicą dwóch bramek lub wyżej albo zwycięstwo 1:0.
  • Legię promuje każdy inny wynik.
  • W przypadku wyniku 2:1 dla Wisły w lepszej sytuacji jest Legia (ma łączny bilans bramek +30, Wisła +23)

Większe komplikacje powstają w przypadku, gdy więcej niż 2 drużyny zakończą sezon z taką samą liczbą punktów (ale to jest mało prawdopodobne).

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.05.2009, 21:02
No najlepsza sytuacje ma Lech ,bo ma korzystny bilans zarówno z Wisła jak i Legią ,zatem nad Lechem napewno minimum punkt przewagi musi być
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.05.2009, 21:03
2 niewiadome mamy przed tym meczem.. Diaz czy Jirsak i Zienczuk czy Cwielong.. Mam nadzieje ze nasz trener po tym tygodniu podejmie sluszna decyzje
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.05.2009, 21:06
Jak dla mnie to Diaz i Zieniu a w drugiej połowie na podmęczonego rywala pozostała dwójka bo bedzie im łatwiej w kręcić w glebe
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.05.2009, 21:22
Ale wy wszycsy .......iciie Wisla przy kazdej wygranej z warszawiakami jest 1. bo legia ma 54 a my 52 pkt.Wygrywajac niezaleznie ile wyprzedzamy ich 1 punktem.. Wasze zdrowie
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Stary 03.05.2009, 21:24
zgadza sie ale zostaja jeszcze 3 kolejki i wiele sie moze zdarzyc przy formie piłkarzy nasze ligi
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.05.2009, 21:30
Mistrzostwo jest z palcem w dupie w zasiegu Wisly. Jersli tylko kopacze nasi beda grac od poczatku tak jak potrafia,a nie od 2 polowy(do czego nas juz przyzwyczail) to jestem spokojny.Szkoda ze z lekka olewaja walke o to mistrzostwo.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.05.2009, 21:40
Wisełko wygraj mecz,królowo polskich rzek TY musisz wygrać mecz ten ważny mecz!! Jestem przekonany że nawet ten mecz niczego nie zmieni w kwesti kto zostanie mistrzem, ale wygrana legii skutecznie od tego Wisłe oddali.
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.05.2009, 21:44
W tym meczu chcialbym widzieć od pierwszej minuty Jirsaka za Diaza...Jirsak dał dobrą zmiane w Gliwicach a Diaz ostatnio kompletnie bez formy. ;/
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.05.2009, 21:47
vabanq napisał(a):Wyświetl post
Ale wy wszycsy pie*doliciie Wisla przy kazdej wygranej z warszawiakami jest 1. bo legia ma 54 a my 52 pkt.Wygrywajac niezaleznie ile wyprzedzamy ich 1 punktem.. Wasze zdrowie
Lepiej przeczytaj o czym jest dyskusja, zamiast się błaźnić

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Stary 03.05.2009, 21:47
Też bardzo wierze w zwycięstwo Wisełki
ale to nie koniec wojny o MP tylko trzeba bedzie dalej udowadniac że jesteśmy najlepsi
I tak do samego konca ligi
Czasy że o tej porze roku już świętowaliśmy majstra niestety minęły
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.05.2009, 21:49
eye63 napisał(a):Wyświetl post
To wystarczy za całe nader obiektywne podejście do tego piłkarza.

Jemu może pomóc już chyba tylko zapakowanie 15 bramek - i to nie zwykłych, każda musi być piękna.
To nic, że w pierwszej połowie wózek o nazwie Wisła do przodu toczył się wyłącznie dzięki niemu, lepiej narzekać, że nie mamy prawego skrzydła, niż zobaczyć, że w pierwszej połowie nie poszła chyba ani jedna piłka lewym skrzydłem, które w ogóle nie istniało.
Wierzysz w to, że Wojtek kiedyś stanie się podporą naszej ofensywy? Że będzie zostawiał w tyle obrońców przeciwnika, gubił ich tym swoim jednym zwodem? (na który mało kto się w lidze nabiera) Co z tego że całą pierwszą połowę graliśmy przez Łobodzińskiego skoro nie posłał żadnego sensownego podania do napastnika? nie wygrał żadnego pojedynku jeden na jeden - stwarzając tym samym przewagę liczebną. A ten jego pożal się Boże " strzał" wyglądał jak od niechcenia (zresztą podobną sytuacje miał Małecki w drugiej połowie i pokazał jak należy strzelać!) . Ja tam żadnego talentu w Łobodzińskim nie dostrzegam, ot typowy wyrobnik w jakich w lidze na pęczki ( z tym, że ten pobiera niewspółmierne wynagrodzenie co do umiejętności) . Twoje 15 bramek należy rozpatrywać w kryteriach SinceFiction Choć chciałbym by to się spełniło, byłbym wniebowzięty! Lecz musiałby się stać cud, bo talentu w wieku 27 lat się nie dostaje.
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Stary 03.05.2009, 21:54
hehe, jeden cud już był w Wiśle (sezon Zienia)
wiec za wiele nie wymagaj
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.05.2009, 22:02
Tylko_Wisła! napisał(a):Wyświetl post
W tym meczu chcialbym widzieć od pierwszej minuty Jirsaka za Diaza...Jirsak dał dobrą zmiane w Gliwicach a Diaz ostatnio kompletnie bez formy. ;/
Z Legią trzeba zagrac ostrożnie w tyłach i nie wyobrażam sobie że Skorża postawi na Jirsaka od początku, ze słabszym zespołem to mógłby zaryzykowac ale nie w tak ważnym meczu.
Diaz to pewniak na dzien dzisiejszy.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.05.2009, 22:32
eye63 napisał(a):
Jakie 15 bramek, po co az tak przepasiona ironia
Jak Wojtek przez najblizsze pol roku strzeli chociaz jedna bramke, to bedzie to dla mnie nie lada wyczyn. I mowie to jak najbardziej powaznie, bez cienia zlosliwosci czy czegokolwiek

Faktycznie, Zienczuk gra bardzo slabo i jest to chyba jedyna linia obrony, jaka mozna zastosowac w przypadku Lobodzinskiego jesli ktos uznaje taka filozofie za sluszna. Tylko co z tego, ze Lobo byl bardziej widoczny, skoro moze poza jedna akcja, wiekszosc jego "rajdow" konczyla sie za lina autowa/bramkowa lub pod nogami przeciwnkia.
Zieniu przynajmniej od czasu do czasu wywalczy rzut rozny albo i dwa
Do tego u Lobo, przerazajaca jest jego mobilnosc, dynamika - a w zasadzie jej brak. Zamiast pedzic po skrzydle, chlop porusza sie jak 100-kilowe zolwisko !

Naprawde nie wiem co ty w nim widzisz, ale poza pospolitym "wishful thinking", nic innego nie przychodzi mi do glowy.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 03.05.2009 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.05.2009, 23:03
Fajna sprawa z tymi racami, które były w Gliwicach, w końcu zostały one odpalone poza stadionem. U nas też by się tak dało, odpalić race na ulicy Raymana i świetna oprawa dzięki temu Kary by nie było, bo przecież byłoby to za stadionem
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.05.2009, 23:04
Amika dzis zagrała dla nas w efekcie czego mecz z Legia jest o fotel lidera ,i byc moze o Mistrza Polski.

Dawno tak waznego meczu nie było,przewiduje jutro mały tłok pod kasami

Ciekawi mnie jakie taktki przyjmą Skorza i Urban.Legie remis nawet urządza ale watpie zeby przyjechali sie tylko bronic,bo jak dostana bramke to raczej juz gonic nie potrafią.

My musimy zagrac z taką determinacją jak z Zabrzem i powinno byc dobrze
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.05.2009, 23:15
To mecz z gatunku że cokolwiek byśmy nie napisali, to i tak to będzie zwykła pisanina.Dlatego wole poczekać do 90tej minuty i pisać o faktach a nie o przypuszczeniach które mają taką samą szanse być celnymi jak i kulą w płot.

Jedno co mnie w****ia to godzina meczu.Ten mecz może choć nie musi zadecydować o mistrzostwie - bezapelacyjny hit(w teorii) tego roku w PL lidze.Wicelider z liderem - Aż się prosi rozgrywać to wieczorową porą.
Widać anal + ma to głęboko w dupie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.05.2009, 23:56
dokładnie - nie wiem z jakiej dupy wyciągnięta ta godzina?

gdyby mecz był grany np. o 19:30 to pokazaliby nie tylko Derby Manchesteru i Nasz mecz ale również derby Londynu (Arsenal - Chelsea) co byłoby bardziej opłacalne, a tak to na c+2sport będą takie szlagiery jak chelsea - arsenal czy milan - juventus
Odpowiedz cytując
woocashx
Member

Od: 07.2006

Stary 04.05.2009, 00:55
Ja tam wierze w Łobodzińskiego. Jestem pewien, że gość ma przede wszystkim problemy z psychiką, pewnością siebie. Jakby ten strzał zza pola karnego z Piastem siadł, to Skorża na pewno by Łoba nie zdjął w przerwie. Jak dla mnie to jest jakieś fatum. OK, gość nie grzeszy zwrotnością, ale jak dobrze ktoś tutaj zwrócił uwagę, trzeba go porównać z Zieńczukiem w pierwszej połówce. Moim zdaniem stanowczo na korzyść Wojtka. Mam nadzieje, że w przyszłym sezonie pokaże na co go stać.

Odnośnie meczu z eLą to będe brutalny. Widzę WYRAŹNĄ różnicę na korzyść naszej Wisełki. Chodzi nawet o składową dyspozycji poszczególnych piłkarzy. Jak dla mnie druga linia Legii nie obudziła się ze jeszcze ze snu zimowego, bo w tej rundzie grają totalną padakę. Jedyny wyróżniający się z tej mizerii Jarzębowski złapał kontuzję i mam nadzieje, że z Wisłą nie zagra (Nie jestem pewien jak tam dokładnie sytuacja wygląda). Poza tym tradycyjnie mocna obrona z Choto (Żal, że to było dopiero 3cie żółtko :/), Rzeźniczak to moim zdaniem żadne osłabienie(Zagra najpewniej wyjadacz Descarga który jest jedną wielką niewiadomą). Taktyka Legii? Długa Piłka na Chinyamę na przebitkę i zbierający Rybus z Gizą. Gdyby nie ten czołg z przodu pałętali by się pewnie w środku tabeli.

Kluczem jest to co w głowach naszych grajków. Nie można tego spaprać! Lech daje nam na tacy prostą drogę na ryneczek! Na fetę!

Pozdro i do zobaczenia dzisiaj pod kasami!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów