The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nowahuta
Banita

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.05.2009, 21:16
igortsw nie można ślepo wierzyć i mówić sobie 'a co tam amica i legia też stracą punkty'. Jak Wisła chce być mistrzem przegrywając takie mecze?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

janko04 napisał(a):Wyświetl post
fajnie... a w którym roku ten mecz był? Bo ja uważam ze całą drugą połowę gralismy zajebiscie..
Tak? To bardzo proszę, wymień choć jeden element piłkarski, który był dziś wykonywany przez Wiślaków "zajebiście". Z chęcią posłucham.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Nikt mi nie powie, że lepiej aby grał Zieńczuk czy Łobo a na ławce siedział Ćwielong. Najeżdżacie na niego, a jak już ktoś wcześniej wspomniał chłopak ma poprostu pecha. Albo jakieś słupki albo życiowe parady bramkarzy. Przypomnijcie sobie Pawła z tego sezonu w, którym skończyliśmy na 8 miejscu. To prawda, w tej lidze niczego się nie da przewidzieć i tak naprawdę może się okazać, że jakimś cudem to GKS skończy na podium. Myślę, że w meczu z Legią poza wymuszoną zapewne zmianą Baszczu->Singlar, w środku powinien zagrać Jirsak. Diaz ma często piłkę, ale pożytku z niego żadnego.

P.S. Życzę sobie i wam, aby w ostatnim meczu to Śląsk nie odebrał nam mistrzostwa

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.05.2009, 21:17
Nie ma hu**.Dzwonimy dziś do Mili i płacimy im ekstra za zwycięstwa nad ległą i amicą!!!Ja w mistrzostwo wierzę ale nie z Łobodzińskim i Zieńczukiem w składzie!I coś mi świta ,że legła zgubi punkty jutro,z amicą gorzej.Ale nic ,trudno ten mecz to już historia.Byłem zdenerwowany przez 5 min. ale teraz wiara jest z powrotem!WALCZY WISŁA WALCZY!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.05.2009, 21:17
Ten mecz pokazał jak żenująco słaby jest ...Górnik Zabrze. Ani na moment nie zamknęliśmy Piasta jak Górnika co chwile. Nasze Gwiazdy myślały, że Piast się położy ale niestety się nie położył i po grze na stojąco przez 65 minut było w plecy 1:0. Prawda jest taka, że jak się biega 20 minut to jak widać nawet na beniaminka może nie wystarczyć. Mega przypadkowy gol Małego deczko zmniejsza rozmiary kompromitacji. A gol Piasta palce lizać.
Odpowiedz cytując
JacaTS
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.05.2009, 21:18
Przestancie histeryzowac!!!

Na razie czekamy co sie stanie jutro w Warszawie i pozniej w Poznaniu. Moze Rycerze Wiosny cos tam urwa Legionistom... i Lech tez sie potknie.
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Kamson napisał(a):Wyświetl post
A ja widziałem Wisłe, która atakowała i przeważała przez 90 minut, popełniając 1 nieszczęsny błąd w obronie. Zabrakło przedewszystkim szczęścia przy wykańczaniu akcji. Czasem za dużo kombinowania pod polem karnym. Zamiast tak jak Małecki (przyjąć i zaje**ć) to jakieś rozciąganie akcji, niedokładne podania...
A ja widziałem podobnie jak kolega którego cytujesz...

Truchtali do 60 minuty... smutne
Odpowiedz cytując
maciekwislak17
Member

Od: 03.2009

Wisła wychodzi 5 na 4 obrońców piasta zamiast wjeżdżać miedzy obrońców grać prostopadła piłke do napastnika lub pomocnika czaka na pomoc reszty drużyny gra jest bardzo spóźniona Wisła zagrała dobrze ale proste bełedy i niewykorzystane sytuacje np.ta Ćwieląga
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.05.2009, 21:19
Markus napisał(a):Wyświetl post
Tak? To bardzo proszę, wymień choć jeden element piłkarski, który był dziś wykonywany przez Wiślaków "zajebiście". Z chęcią posłucham.
dla mnie zajebiscie wychodziło konstuowanie akcji, nic po za tym. Nie uwazam ze gralismy we wszystkim dobrze. Ale kur$%^&*, mówienie ze gralismy dno, skreślanie szans to jest juz przesada,.,,,,,a ku$%^& ide rozwalać nobow w CS.... przynajmniej sie odstresuje..
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.05.2009, 21:19
cholera, najgorsze jest to ze nasza gra w drugiej połowce byla naprawde niezla;/ teraz to sie chyba bede tylko modlił zeby jutro L i L pogubiły pkt ;/
What's new?

Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.05.2009, 21:21
Oczywiście teraz się trzeba modlić żeby lech i legia potracili punkty....
Wydaje mi się że Smuda bardziej zmotywuje leszka niż Wisłę Skorża...
Mieliśmy wygrać 5 meczy... dojedziemy legie a lech weżnie mistrza... OBYM SIĘ MYLIŁ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 01.05.2009, 21:22
Kamson napisał(a):Wyświetl post
A ja widziałem Wisłe, która atakowała i przeważała przez 90 minut, popełniając 1 nieszczęsny błąd w obronie. Zabrakło przedewszystkim szczęścia przy wykańczaniu akcji. Czasem za dużo kombinowania pod polem karnym. Zamiast tak jak Małecki (przyjąć i zaje**ć) to jakieś rozciąganie akcji, niedokładne podania...
Seryjne pudła w doskonałych sytuacjach, czy złe operowanie piłką to w futbolu nie kwestia szczęścia, tylko braku umiejętności i błędów pod bramką rywala.

Futbil to nie totolotek. Nie "na szczęściu" lub jego braku się opiera.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 01.05.2009, 21:23
Cóż, jak się wygrywa 4 wyjazdy na 13 to nie da się być mistrzem, nawet w Polszcze.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Obrona odpuscila jedna akcje i Piast nam strzelil .Pilka szla jak po sznurku a pewnie w tym czasie Diaz pomyslal :"a **** ,Piotr Brozek mu zabierze pilke" ,Piotr Brozek pomyslal "a **** Marcelo mu odbierze pilke" ,Marcelo pomyslal "a **** Glowacki przejmie pilke,Glowacki pomyslal "O ****a nie dam rady "
To byl kluczowy moment .Obrona Czestochowy Piasta i kontry ,ktore wyprowadzaja chyba najlepiej z calej ligi
No i Cwielong ,niech sobie zalozy tutaj konto i powie jak jako napastnik nie strzela z 3 metrow ?
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Zienczuk to jest juz myslami w Grecji...ja wole ogladac na skrzydle Piotrka Cwielonga!
Baszczynski to jeszcze pokazuje...gra z zaangazowanie...a Zienczuk...on ni huuu nie zasluguje na nowy kontrakt...takich ludzi trzeba sie pozbywac
tak samo Niedzielana..blogera....
bedzie Mistrz!
tylko niech chlopaki graja od poczatku z determinacja jaka pokazali po 60minucie...
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

terje napisał(a):Wyświetl post
wy się nazywacie kibicami?! ja .......ę, w głowie się nie mieści co tutaj niektórzy wypisują. tak to jest z wami - kibicami sukcesu.
wisła zagrała dzisiaj bardzo dobry mecz, piast nie istniał, jeden błąd obrony, nie wykorzystane sytuacje i wynik idzie w świat. trudno, gramy dalej, jeszcze nic nie jest stracone. a od skorży ręce precz, bo tak dobrego trenera to wisła jeszcze nie miała!

tyle.
Jedna z niewielu sensownych wypowiedzi na forum - brawo.

Nie wszyscy chyba mają pełną świadomość faktu, że wypowiadają się na Forum Kibiców Wisły Kraków. Kibiców, a nie "kibiców". Jeżeli ktoś loguje się tu tylko po to, żeby po wygranym meczu napisać "Brawo!", a po przegranej, albo (o zgrozo ;> !) remisie wypisywać pierdoły o zwalnianiu Skorży itp - to ewidentnie pomylił miejsca w sieci. Zapraszam na Onet, WP, Interię. Wybór jest spory.

A teraz do rzeczy: Piast wykorzystał błąd defensywy i strzelił gola. W tym momencie wiadomo było, że o 3 punkty będzie ciężko. Ale podobało mi się bardzo to, że naszej drużynie ani przez chwilę nie zabrakło wiary. Do 94 minuty stwarzaliśmy zagrożenie pod bramką Piasta. Pomysł na grę też był, w kilku sytuacjach zabrakło nam po prostu szczęścia - takiego jakie miał Piast wykorzystując swoją jedyną sytuację w meczu.

Sprawa mistrzostwa będzie zapewne nierozstrzygnięta do ostatniej kolejki, wiele więcej będzie można powiedzieć za tydzień, po meczu z Legią. Póki co nie ma co kalkulować, spójrzcie sobie na terminarz. Zarówno Legia jak i Lech mają przed sobą ciężkie mecze. Trzeba wierzyć, jeżeli jest się kibicem Wisły. A jeżeli tylko kibicem piłkarzy, którzy wygrywają mecze... to już zupełnie inna kwestia.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
A ja na ostatnim sprawdzianie z fizyki zaprezentowałem się najlepiej pod względem wyglądu, ale jakoś dostałem 1.

Odpowiedz cytując
kane
Senior Member

Stary 01.05.2009, 21:24
duce! napisał(a):Wyświetl post
Nikt mi nie powie, że lepiej aby grał Zieńczuk czy Łobo a na ławce siedział Ćwielong. Najeżdżacie na niego, a jak już ktoś wcześniej wspomniał chłopak ma poprostu pecha. Albo jakieś słupki albo życiowe parady bramkarzy. Przypomnijcie sobie Pawła z tego sezonu w, którym skończyliśmy na 8 miejscu. To prawda, w tej lidze niczego się nie da przewidzieć i tak naprawdę może się okazać, że jakimś cudem to GKS skończy na podium. Myślę, że w meczu z Legią poza wymuszoną zapewne zmianą Baszczu->Singlar, w środku powinien zagrać Jirsak. Diaz ma często piłkę, ale pożytku z niego żadnego.

P.S. Życzę sobie i wam, aby w ostatnim meczu to Śląsk nie odebrał nam mistrzostwa
Nie obchodzi mnie czy ma pecha, nieustający okres, czy ciąży na nim klątwa Tutenchamona. Liczy się efekt, jest napastnikiem, nie strzela goli, partaczy sytuacje, które ktoś inny zamieniłby na bramkę. Nie stać nas na jego błędy. To nie jest czas na przełamywanie się Ćwielonga. Koniec z Ćwielongiem w Wiśle w tym sezonie albo popłyniemy.
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

No i jeszcze jedno.Obrona Piasta grała zaje**ście!Ja widzę Glika i Kasprzika w Wiśle w lipcu.Ogólnie szacunek dla Piasta bo pokazali ile Wisła musi jeszcze poprawić przed el .LM OCZYWIŚCIE!!!
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

zamilcz..... może i bedizemy dostawać w LM baty, ale nabierzemy doświadczenia...

Tutaj większość straciła resztki rozsądku. Amica gra piach, Legia gra brzydko mimo zdobywania tych punktów. Stracą punkty na pewno. Nam tylko pozostaje walka do końca. A MY KIBICE MUSIMY NASZ KLUB WSPIERAC, a nie ze połowa tutaj już nas skreśliła. Chory naród.
Człowieku Ty chyba nie wiesz o co w piłce chodzi!! Wszyscy grają piach, Lech, Legia, aż ich się nie da oglądać, tylko szkoda, że po tym weekendzie będziemy znów na 3 miejscu w tabeli.

Jak już mówiłem na ostatnim sprawdzianie z fizyki prezentowałem się najlepiej pod względem wyglądu, ale nie dało to efektu w postaci oceny - dostałem 1. Mam nadzieje, że zrozumiesz tą metaforę...

Nikt tutaj nie mówi, że mamy się odwrócić od klubu i go nie wspierać, tylko tutaj chodzi o to, że ani Ty ani nikt inny nie może być pewien, że drużyna A czy B straci punkty, tak samo jak nie można być pewnym, że wygra wszystko do końca.

Mówisz, że chory naród, a niestety taki mały szczegół, że Ty też do niego należysz=sam jesteś chory
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Problem z Pepe nie jest taki, że dzś nie strzelił z 3 metrów, bo to kazdemu sie zdazyc moze, problemem jest to że ma takie problemy ze skutecznością w każdym meczu.
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 01.05.2009, 21:25
JacaTS napisał(a):Wyświetl post
Przestancie histeryzowac!!!

Na razie czekamy co sie stanie jutro w Warszawie i pozniej w Poznaniu. Moze Rycerze Wiosny cos tam urwa Legionistom... i Lech tez sie potknie.
Zobaczymy czy "rycerze wiosny" nie urwą nam punktów jeszcze...
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 01.05.2009, 21:26
Bodzio W. bedzie mial dzien to jest po nas.
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 01.05.2009, 21:28
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
.......isz tak, że aż się przykro robi... Jakby tak wyliczyć, to byliśmy też gorsi od Górnika Zabrze i w sumie na farcie wygraliśmy.
Ja bym nawet zaryzykował hipotezę, że jesteśmy w ogóle najgorsi w lidze, bo w każdym meczu potrzebujemy co najmniej kilku okazji.
Nie czujesz ironi to nie komentuj, bo oczywiste jest, że w tym co pisałem chodzi o podkreślenie SKUTECZNOŚĆI. Dużo już było takich meczy, że tych sytuacji było mało, zwłaszcza na wyjazdach, i dlatego te 6 remisów i 3 porażki
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Stary 01.05.2009, 21:29
Najgorzej boli nie wynik, ale to, że przy tylu okazjach bramkowych potrafiliśmy strzelić tylko jednego gola. Rozumiem, że można tracić punkty w meczach w których ma się niewielką przewagę, ale nie kiedy przewyższa się przeciwnika o kilka klas w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła. Wisła na takich meczach straciła co najmniej 6 punktów: oprócz dzisiejszego meczu, wyjazd z Bełchatowem i mecz w Krakowie z Łksem. Ja i tak myślę, że Wisła spokojnie ogra Legię i o Legię bym się nie martwił, ale czy Lech straci jeszcze punkty? Mimo trudnych wyjazdów myślę, że jest niestety duża szansa, że Lech wygra wszystko do końca, bo potencjał ten zespół wg mnie ma największy, co pokazały mecze w Uefa. Ostatnim polskim klubem, który grał piłkę na podobnym poziomie i miał podobny potencjał była Wisła Kasperczaka. Można mówic wiele, nie lubić Lecha, kochać Wisłę ( tak jak ja ), ale trzeba przyznać, że taki piłkarz jak Stilic kiedy chce mu sie grać ( obecnie chce chyba wymóc na Lechu transfer dlatego wg mnie specjalnie obniżył loty ) to jest zawodnikiem z kosmosu jak na polskie warunki ( spójrzcie na jego statystyki ). Mimo wszystko: TYLKO WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 01.05.2009, 21:30
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Człowieku Ty chyba nie wiesz o co w piłce chodzi!! Wszyscy grają piach, Lech, Legia, aż ich się nie da oglądać, tylko szkoda, że po tym weekendzie będziemy znów na 3 miejscu w tabeli.

Jak już mówiłem na ostatnim sprawdzianie z fizyki prezentowałem się najlepiej pod względem wyglądu, ale nie dało to efektu w postaci oceny - dostałem 1. Mam nadzieje, że zrozumiesz tą metaforę...

Nikt tutaj nie mówi, że mamy się odwrócić od klubu i go nie wspierać, tylko tutaj chodzi o to, że ani Ty ani nikt inny nie może być pewien, że drużyna A czy B straci punkty, tak samo jak nie można być pewnym, że wygra wszystko do końca.

Mówisz, że chory naród, a niestety taki mały szczegół, że Ty też do niego należysz=sam jesteś chory

a szkoda gadać. Powiem tylko tyle, że jeszcze są 4 kolejki i może sie wszystko zdarzyć wiec jeszcze nie czas nas skreślać. Bez Napinki.. z Legią wygrac 3:0 i pozamiatane. A co do tego narodu, to wiadome ze Polacy (jako narod) są chorzy
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.05.2009, 21:31
Najgorsze jest to, że po meczu z Legią będzie gadanie, że Małecki, Cwielong do rezerw. Braluje stałości naszym zawodnikom, raz grają dobrze, raz słabiutko
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie też jestem za sprowadzeniem Kasprzika do nas.

A jak w następnym meczu da dupy to już go nie będziecie chcieli ?

Wy siebie czytacie? zalecam Wam samych siebie po takim meczu czytać, najlepiej na drugi dzień jak wyjdziecie z amoku i ochłoniecie, ubaw po pachy. Na onecie i interii jest spokojniej..
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Walić Legie, nawet jak wygraja to mamy ich u siebie, wiec to nie problem, aby punkty zgubil Lech.
A co do meczu, to sam wykrakalem mecz z Polonią Bytom, kilka podstron wczesniej.
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.05.2009, 21:32
a szkoda gadać. Powiem tylko tyle, że jeszcze są 4 kolejki i może sie wszystko zdarzyć wiec jeszcze nie czas nas skreślać. Bez Napinki.. z Legią wygrac 3:0 i pozamiatane. A co do tego narodu, to wiadome ze Polacy (jako narod) są chorzy
Widze ze teraz co 2 post pojedziemy Legie ale co dalej...
A jak ich nie pojedziemy bo Czarnecki znowu strzeli przewrotka z 0 kąta bedac krytym przez 3 pilkarzy?
Wydaje mi sie ze ten mecz zdecyduje o mistrzostwie bo Lechia jest jeszcze slabsza od Piasta,Slask mamy u siebie. Jeszcze problem z rycerzami wiosny pozostaje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów