The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.05.2009, 21:08
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
To są takie podwórkowe gwiazdki i potem nie ma co się dziwić że w Europie leją nas jak chcą- Skorża dziś stracił posadę a my mistrzostwo teraz od nas nic de facto nie zależy...

Już Ci pisało wiele osób żebyś zamilczał w końcu bo bredzisz jak ujarany 5 latek.

Jasnowidzu Ty afere kręcisz jakbyśmy zajmowali ostatnie miejsce.

Jest dobrze, może być lepiej.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.05.2009, 21:09
nie którzy dalej będą twierdzić ,że nic się nie dzieje,ale nie jest dobrze ,Jak to możliwe ,że nagle od 70 minuty nauczyli się grać w piłkę ? Co robili od pierwszej minuty? To jest dla mnie lekceważenie ,brak ambicji i wszystkiego innego bo napewno nie brak umiejętności...od kilku meczy patrze na Diaza i jestem przerażony , zamiast podać lub zrobić cokolwiek mądrego ,traci piłki i się wywraca ;/ .Na własne życzenie oddalamy się od tytułu!
Mam nadzieję ,że z Baszczu wróci szybko
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

To najbardziej wk*****jące mecze... mnóstwo sytuacji, ciągłe ataki, a punkty uciekły.
Skąd pomysł z Łobo od początku? Małecki i Jirsak do pierwszego składu!

Kontuzja Baszcza... kolano, fatalnie to wygląda.

Szans na mistrza nie straciliśmy.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Śmiem twierdzić, że Mistrza zdobędziemy bez względu na to, co dziś się stało. Śmiem nawet pokusić się o hipotezę, że Mistrza zdobędziemy pomimo remisu w Łodzi. Po prostu Legia i Lech pogubią więcej punktów od nas i zaczną robić to już w tej kolejce...
Graliśmy niezły mecz, brakło wykończenia. Dobra zmiana Małego. Odjebać się od Łobo. Na Zieńczuku jakoś psów nie wieszacie, chociaż nie zagrał kompletnie nic..
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.05.2009, 21:10
Małecki wszedł na podmeczonego przeciwnika dlatego lepiej wygladal.
Mowie wam ze ten przegralismy przez straconego gola .Na tym kartoflisku w Gliwicach i 11 obroncach Piasta mozna wygrac 1-0 ,jak sie traci gola to jest juz przejebane.Lech fartem wygral ,my tez moglismy ale Cwielong z 3 metrow nie potrafi pilki w bramce umiescic (juz nie pierwszy raz w tym sezonie) to z czym do ludzi
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Co jeszcze...

Brakuje rozgrywającego. Człowieka który dzisiaj rzuciłby 2-3 podania w uliczkę porzy mocno zaciśnionych szykach obronnych Piasta. Jirsak ma to, ale ciągle jest daleki od swojej najwyższej formy. Chociaż według mnie dzisiaj był i tak jednym z lepszych " aktorów " na boisku. Ta... aktorów... oswajajmy się z tym określeniem bo w przyszłą niedziele " spektakl " z Legią...
Odpowiedz cytując
terje
prądnik biały

Od: 12.2004

wy się nazywacie kibicami?! ja .......ę, w głowie się nie mieści co tutaj niektórzy wypisują. tak to jest z wami - kibicami sukcesu.
wisła zagrała dzisiaj bardzo dobry mecz, piast nie istniał, jeden błąd obrony, nie wykorzystane sytuacje i wynik idzie w świat. trudno, gramy dalej, jeszcze nic nie jest stracone. a od skorży ręce precz, bo tak dobrego trenera to wisła jeszcze nie miała!

tyle.
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Brakowało tego ostatniego podania wykończenia a to Kasprzik wybroni a to Sobol nie strzeli dokładnie.Bardzo dobrą zmianę dali Jirsak i Małecki.Pierwszą połowę praktycznie przespaliśmy szkoda tej poprzeczki no a potem wiadomo jak było.Druga połowa to była gra do jednej bramki jak Ćwielong nie trafił to zaczęłem się zastanawiać czy jakby miał pustą to by nie trafił no taki brak szczęśćia ,że nie wiem jak to Lech strzela w doliczonym.A Brożek miał beznadziejny mecz.Teraz będzię bardzo ciężko ale jakieś 60% szans na mistrza jest W Gdańsku mecz przyjaźni myślę że jakoś pójdzie bardziej się boje ŁKS.No a z Legią to nie wiem jak to będzie mam nadzieję że Ruch urwie punty Lechowi i wygra tak jak to zrobił z Legią .
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.05.2009, 21:11
Jakość gry Wisły w Gliwicach była tragiczna. Z taką postawą nie da się wygrywać.

Większość zawodników przeszła obok gry. Włacznie z Sobolewskim i Brożkiem. Wszyscy grali "na stojąco" - to najbardziej boli.

Nic nie funkcjonowało. Żaden element piłkarskiego rzemiosła nie był prawidłowo wykonywany.

Coraz bardziej denerwująca staje sie indolencja strzelecka Ćwieloga. Jak widać nawet z metra, dwoch nei potrafi skutecznie uderzyć. Na to już brak słów.

Diaz - wyraźny dołek formy. Fatalny z Górnikiem przed tygodniem, słabiutki i mnożący mnostwo błędow rownież dziś.

Doguski nawet nie próbował strzelać w dogodnych sytuacjach. A na boisku był napastnikiem, przynajmniej nominalnym.

Tracimy bezcenne punkty na własne życzenie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.05.2009, 21:11
nie wychwalajcie tez tak Maleckiego...nie zawsze gra super...dla mnie dobrze ze wszedl z lawki...bylo w nim widac wielka determinacje...gdyby gral od poczatku...to gralby jak reszta z przodu...bezproduktywnie...
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 01.05.2009, 21:12
Jestem tego samego zdania AMIKORZ jeszcze straci punkty, Legia chyba tylko z nami.... moze Sląsk cos urwie.

Łobodzinski powinien zostac odeslany do rezerw, cos musi nim wstrzasnac!

Cwielong i Maly na skrzydla, Zienczuk na ławke , Irsak lepiej wyglada na srdoku niz Diaz.

WALCZYMY DO KONCA!!
Ostatnio edytowane przez lucekj : 01.05.2009 o godz. 21:15.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Jestem zawiedziony...Przeważaliśmy cały mecz oni praktycznie stworzyli jedną dobrą okazję i ją wykorzystali.Goniliśmy wynik to się udało ale za mało było na zwycięstwo.Właśnie takiego meczu się niestety spodziewałem...Wszystko było w naszych rękach ale znów musimy liczyć na potknięcia innych.Nie oszukujmy się jutro Legia wygra w niedziele Lech ale to nie oznacza że nie pogubią punktów wkrótce!!!Za tydzień wygrywamy z Legia Śląsk ogrywa Lech i jesteśmy na czele!!!!Potem już tylko marsz po mistrza!!!!Ja wciąż wierze nie wiem jak wy!!!
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Nie rozumiem co się stała ale od 65 minuty oglądałem zupełnie inną Wisłe niż do 65 !! Czemu po stracie bramki nie było tego ciągu do przodu Było blisko zwycięstwo (Ćwielong) ale mamy jeden punkt a to lepiej niz 0 !!
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno

Wisła Kraków!
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Wislak1906_TS napisał(a):Wyświetl post
Musimy wygrać te 4 mecze... z Legią pójdzie (mam nadzieję), potem teoretycznie gorszy ŁKS, Lechia oraz Śląsk Wrocław... Teoretycznie, dzisiejszy mecz jest doskonałym przykładem...
Trzeba liczyć na stratę punktów przez Lecha, a jego rywalami są: Polonia Warszawa, Śląsk, Lechia oraz Cracovia, więc myślę, że coś zgubią... Ale bez sensu są obliczenia, NAJPIERW MY MUSIMY WYGRYWAĆ, potem martwy się o Lecha czy Legię...
Ja pozostaje optymistą...
Mistrz, Mistrz, NASZ TS!

przed meczem mielismy wygrać 5 meczy....
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Markus napisał(a):Wyświetl post
Jakość gry Wisły w Gliwicach była tragiczna. Z taką postawą nie da się wygrywać.

Większość zawodników przeszła obok gry. Włacznie z Sobolewskim i Brożkiem. Wszyscy grali "na stojąco" - to najbardziej boli.

Nic nie funkcjonowało. Żaden element piłkarskiego rzemiosła nie był prawidłowo wykonywany.

Coraz bardziej denerwująca staje sie indolencja strzelecka Ćwieloga. Jak widać nawet z metra, dwoch nei potrafi skutecznie uderzyć. Na to już brak słów.

Diaz - wyraźny dołek formy. Fatalny z Górnikiem przed tygodniem, słabiutki i mnożący mnostwo błędow rownież dziś.

Doguski nawet nie próbował strzelać w dogodnych sytuacjach. A na boisku był napastnikiem, przynajmniej nominalnym.

Tracimy bezcenne punkty na własne życzenie.

fajnie... a w którym roku ten mecz był? Bo ja uważam ze całą drugą połowę gralismy zajebiscie..
Odpowiedz cytując
batix
Senior Member

Od: 01.2005

to ze Wisła zremisuje to wiedzialem juz przed meczem :(
nie ma co nazekac (choc wedlug mnie mamy sklad jeden z lepszych w lidze i wine za wynik ponosi trener )
jedna prosba pozbyc sie Ćwieląga!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Porwnujac Legie, Lecha na tle Piasta co ciekawe zaprezentowaliśmy się najlepiej tylko pkt brak...
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.05.2009, 21:13
Powiedzcie mi jak mozna w przeciagu chyba calego meczu nie wyjsc w przewadze z pilka ze swojej połowy ani razu?Niby ustawienie ofensywne, a z przodu 3 naszych i 6 typow z Piasta i stale wałkowane którys mecz z rzedu wrzutki w pole karne z ktorych jest gowno a nie pozytek.I tak do zajeb.....jak nasi pograli prostopadłymi piłami to od razu inaczej było.Niestety Paweł jakoś mniej widoczny, a my bez niego jak bez ręki wiec odbilo sie na drużynie.Diaz cieniutko, aktywny, szybki, wszedzie go pelno, ale co z tego skoro 70% to straty.Szkoda punktów, ale pamietajcie LIDERA MAMY hehe!!!
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Taaa... pewnie... wygraja wszystko, reszta potraci punkty i bedzie mistrz, nawet gdyby to potem dostana w el do LM w......., z taka skutecznoscia to nie ma na co liczyc.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
kane
Senior Member

Od: 11.2002

Ćwielong najlepszy? Przyglądam się występom tego tego pana od dawna, kiedy on ostatnio bramkę strzelił? I nie mówie o sparingach ani samobójczych. A sytuacji ile zmarnował? W każdym meczu kilka setek. ****ica mnie strzela jak go na boisku widzę. :/:/:/

A dobrze, że chociaż punkt jest. To akurat może być kluczowy punkt, bo zero byłoby o niebo gorsze.
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Ćwielong = Brak szczęścia bo umiejętności ma ...Trzeba walczyć do ostatniej kolejki.I wygrać z Legią.
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Czemu wszyscy są przekonani, że Lech będzie takim frajerem jak dzisiaj Wisła i zgubi punkty?
Wisła tylko i wyłącznie na własne życzenie może stracić tytuł, a taką grą wyjazdową, między innymi jak dzisiejsza, my na mistrza nie zasługujemy.
Bo dostajemy bramke po jedynej akcji Piasta, a my tworząc sobie 10 okazji potrafimy zrobić to co piast czyli strzelić tylko jedną bramkę.
Wobec tego kłania się prosta matematyka, jesteśmy 10 razy gorsi od beniaminka, bo potrzebujemy 10 razy więcej szans, aby dokonać tego samego.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.05.2009, 21:14
Wszyscy grali lipę i jeszcze do tego Brożek nic dziś nie pokazał. Szkoda. Najbardziej brakuje mi napastnika który weźmie piłke przed olem karnym i wpadnie na szybkości pod bramkę mijając kilku piłkarzy i strzeli gola...DAWNOOOOO czegoś takiego ie widziałem Ostatnio to chyba jak Żuraw grał...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Markus napisał(a):Wyświetl post

A ja widziałem Wisłe, która atakowała i przeważała przez 90 minut, popełniając 1 nieszczęsny błąd w obronie. Zabrakło przedewszystkim szczęścia przy wykańczaniu akcji. Czasem za dużo kombinowania pod polem karnym. Zamiast tak jak Małecki (przyjąć i zaje**ć) to jakieś rozciąganie akcji, niedokładne podania...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Tak, jak przewidywałem, strasznie ciężki mecz, co nie zmienia faktu, że do wygrania...

Dosłownie po każdej kolejce tej rundy w której tracimy punkty, czytam, że mamy po mistrzostwie i że Skorża jak zwykle zawalił, wszytko wporzo, tylko potem jak się wygrywa w dobrym stylu, i wyrównuje się bilans punktowy z liderem, to trener jest już cacy, i kto wygra mistrzostwo jak nie my...
Po prostu czasem mi się wydaje, że niektórzy mają wgrane do mózgownicy oprogramowanie, co napisać po przegranym meczu, a co po wygranym...

A kto ma wierzyć w drużynę jak nie my kibice. Pójdziecie na D w następnym meczu z nastawieniem że mistrzem Polski jest Lech/Legia

P.S. Ciekawe jestem jaka byłaby/będzie radość na forum ludzi w kolejnych dniach gdy np Lech i Legia zgubią punkty, też napiszecie że po mistrzostwie (sory za offa)
Ostatnio edytowane przez igortsw : 01.05.2009 o godz. 21:17.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.05.2009, 21:15
Nie ma co sie podniecać. Zagrali jak zwykle na wyjeździe za Skorży, czyli tradycyjnie słabo w pierwszej połowie, w drugiej jak kompromitacja zagląda w oczy zaczynają biegać. Może Pan Trener nie powiedział im, że walczą podobno o Mistrzostwo Polski, tylko że pojechali sobie na majówkę. Mistrzostwo zostało przegrane już wcześniej, w takich Bytomiach, Bełchatowie i dzisiaj. Wisła u siebie, a Wisłą na wyjeździe to dwie różne drużyny i Skorża jak widać nie potrafi tego zmienić.
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 01.05.2009, 21:15
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Porwnujac Legie, Lecha na tle Piasta co ciekawe zaprezentowaliśmy się najlepiej tylko pkt brak...
A ja na ostatnim sprawdzianie z fizyki zaprezentowałem się najlepiej pod względem wyglądu, ale jakoś dostałem 1.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 01.05.2009, 21:16
wislak_92 napisał(a):Wyświetl post
Taaa... pewnie... wygraja wszystko, reszta potraci punkty i bedzie mistrz, nawet gdyby to potem dostana w el do LM w......., z taka gra to nie ma no co liczyc.
zamilcz..... może i bedizemy dostawać w LM baty, ale nabierzemy doświadczenia...

Tutaj większość straciła resztki rozsądku. Amica gra piach, Legia gra brzydko mimo zdobywania tych punktów. Stracą punkty na pewno. Nam tylko pozostaje walka do końca. A MY KIBICE MUSIMY NASZ KLUB WSPIERAC, a nie ze połowa tutaj już nas skreśliła. Chory naród.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Wobec tego kłania się prosta matematyka, jesteśmy 10 razy gorsi od beniaminka, bo potrzebujemy 10 razy więcej szans, aby dokonać tego samego.
.......isz tak, że aż się przykro robi... Jakby tak wyliczyć, to byliśmy też gorsi od Górnika Zabrze i w sumie na farcie wygraliśmy.
Ja bym nawet zaryzykował hipotezę, że jesteśmy w ogóle najgorsi w lidze, bo w każdym meczu potrzebujemy co najmniej kilku okazji.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Że siebie zacytuję sprzed kilku dni...
prober napisał(a):Wyświetl post
Wydaje się to dziwne, ale Wisła może sobie w Gliwicach pozwolić na remis...
Przy samych zwycięstwach Wisły w 4 ostatnich meczach i zgubieniu 2 punktów przez Lecha (wystarczy jakikolwiek remis) tytuł mistrzowski zostaje przy Reymonta!

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów