The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
P@vel K@sprzyk
Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2009, 13:03
Panowie, zdawał ktoś na dniach ?
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 19.04.2009, 13:27
P@vel K@sprzyk napisał(a):Wyświetl post
Panowie, zdawał ktoś na dniach ?
ja zdawałem w środę a o co chodzi ?
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
P@vel K@sprzyk
Member

Stary 19.04.2009, 14:34
Jak poszło ? Pytam dlatego że ja w środe zdaje I chciałem wiedzieć czy przepuszczają czy nie ;D
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.04.2009, 14:41
Jak poszło
kilka postów wyżej MatyS. napisał że zdał ...

? Pytam dlatego że ja w środe zdaje I chciałem wiedzieć czy przepuszczają czy nie ;D

Tak - też słyszałem że jak zdajesz w środę to można jeździć na czerwonym - ale ciągłą możesz przeciąć tylko 3 razy - potem Cię obleją ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
P@vel K@sprzyk
Member

Stary 19.04.2009, 14:46
Cytat:
kilka postów wyżej MatyS. napisał że zdał ...
Mój bład, nie doczytałem.
Cytat:
Tak - też słyszałem że jak zdajesz w środę to można jeździć na czerwonym - ale ciągłą możesz przeciąć tylko 3 razy - potem Cię obleją ...
Spytałem w formie żartu kurde ;P A na poważnie to chciałem sie tylko dowiedzieć jak w ostatnim okresie jest z zdawalnością w tym naszym Krakowskim MORDzie ?
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 19.04.2009, 20:02
Mój bład, nie doczytałem.

Spytałem w formie żartu kurde ;P A na poważnie to chciałem sie tylko dowiedzieć jak w ostatnim okresie jest z zdawalnością w tym naszym Krakowskim MORDzie ?
właśnie jakbyś odczytał,to byś wiedział,że zdałem i że zdawałem w Nowym Sączu a nie w Krakowie więc nie pomógłbym Ci w odpowiedzi na Twoje pytanie jaka jest zdawalność
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 20.04.2009 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.04.2009, 15:00
Dzisiaj pierwsza jazda na kursie.Z deka się boję ale mam nadzieję że nikomu nie zrobię krzywdy
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 20.04.2009, 19:10
ile czeka się teraz na prawko jak w Węgrzcach odbieram wie ktoś ?
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 21.04.2009, 18:10
Majac dwa prawa jazdy, polskie i amerykanskie, podczas zatrzymania i mandatu musze pokazywac polskie prawo jazdy ? Czy moge dac im amerykanskie i nie lapac punktow ? Ew czy potem oni moga sobie sprawdzic ze mam polskie i dopisac mi punkty ?
Odpowiedz cytując
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 21.04.2009, 18:56
mic napisał(a):Wyświetl post
Majac dwa prawa jazdy, polskie i amerykanskie, podczas zatrzymania i mandatu musze pokazywac polskie prawo jazdy ? Czy moge dac im amerykanskie i nie lapac punktow ? Ew czy potem oni moga sobie sprawdzic ze mam polskie i dopisac mi punkty ?
Jestem pewien, że amerykańskie jest ważne w Polsce tylko jakiś czas Twojego pobytu jeśli masz wyrobione na jego podstawie prawo jazdy międzynarodowe. A ile to już zależy od tego na ile dostaniesz międzynarodowe. Bo jeśli go nie, to prawko z USA jest nieważne.
Niszcz socjalizm!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 21.04.2009, 18:58
shad napisał(a):Wyświetl post
Jestem pewien, że amerykańskie jest ważne w Polsce tylko jakiś czas Twojego pobytu jeśli masz wyrobione prawo jazdy międzynarodowe. Bo jeśli nie, to prawko z USA jest nieważne.
Ostatnio jechalem i mnie zlapali, dalem im amerykanskie (wyrobione w 2004) i nic nie mowili. Ale mozliwe ze cos takiego jest. A co do punktow to mi raczej nie dodadza na polskie ?
Odpowiedz cytując
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 21.04.2009, 19:25
Nie wydaje mi się, skoro mandat jest na podstawie amerykańskiego, to nie dostałeś punktów karnych. Pewnie chłopaki nawet nie wiedziały, że masz nieważny w Polsce dokument. W końcu made in USA A przy zatrzymaniu powiedział, że "za wykroczenie dostaje Pan Xzł i X punktów karych"?
Niszcz socjalizm!
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 22.04.2009, 09:19
czy oprócz tej strony -> https://www.bip.krakow.pl/?dok_id=904⊂=sprawdzanie&query=typ%3Dpj
mogę jakoś sprawdzić czy mam prawko do odebrania ?

dzięki KoPer.

jak pisze mi że "Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne" - status informuje, że należy czekać, ponieważ trwają czynności wyjaśniające i sprawdzające dane wnioskodawcy, bądź dokument jest w trakcie produkcji w PWPW SA.ile można jeszcze czekać ?
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 22.04.2009 o godz. 16:51.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 22.04.2009, 10:00
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
czy oprócz tej strony -> https://www.bip.krakow.pl/?dok_id=904⊂=sprawdzanie&query=typ%3Dpj
https://www.kierowca.pwpw.pl/
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.04.2009, 05:59
Robcie te prawka na wieksza skale to niedlugo ****a za ****a poleci jak korki do 18 zobacze
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
$iWu$
Senior Member

Stary 23.04.2009, 19:36
Siema, jutro mam egzamin i pytanie mam jak się sprawdza każdy płyn/olej pod maską? Wszystko dokładnie, bo znowu trafie na pana Szewczyka i padne... ;x
Odpowiedz cytując
Mlody Wislak
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.04.2009, 19:38
masz miarke i wystarczy (tak było w moim przypadku ) powiedzieć ,że musi być więcej od minimum a mniej od maksimum
oderint dum metuant

JEDNA WIARA CAŁE ŻYCIE - WISŁA KRAKÓW PYCHOWICE
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.04.2009, 20:02
I wyłączony silnik!!! Bo ja nie wiem czemu egzaminatorowi nie powiedziałem i się jak głupi zastanawiałem o co mu jeszcze może chodzić A to że wyłączony to od dziecka wiedziałem więc wydawało się to "oczywistą oczywistością".
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 23.04.2009, 20:18
maTyS. napisał(a):Wyświetl post

dzięki KoPer.

jak pisze mi że "Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne" - status informuje, że należy czekać, ponieważ trwają czynności wyjaśniające i sprawdzające dane wnioskodawcy, bądź dokument jest w trakcie produkcji w PWPW SA.ile można jeszcze czekać ?
Jak jesteś z Krakowa to gdzieś ok. 8-9 dni. Jak spoza to może dłużej trwać ...
Odpowiedz cytując
$iWu$
Senior Member

Stary 23.04.2009, 20:37
Ostatnio padłem na chłodnicowym, bo powiedziałem, że sprawdza się za pomocą miarki która jest narysowana na pojemniku... i? niepełna odpowiedz powinienem dopowiedzieć między maksimum i minimum... :/
Dobra dzięki jutro rano druga próba... :/
Odpowiedz cytując
Andrzej_TSW
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 23.04.2009, 21:42
i za to Cię oblał? :O

"..i przysięgam być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej, stać nieugięcie na straży Jej honoru.."
Odpowiedz cytując
$iWu$
Senior Member

Stary 24.04.2009, 09:06
No tak za to mnie oblał...
Ale dzisiaj zdane Piękny dzień w urodziny kończę szkołę i zdałem prawko nic tylko po meczu balować...
Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 24.04.2009, 09:12
~$iWu$ , żartujesz ? to po prostu chciał Cie ulac na sile...

W sumie słyszałem, ze był taki przypadek, że chłopak oblał, bo... nie strawdził, czy ma zakmnięty samochód (tzn nie wcisnał zamku w drzwiach;|)
Powód: Zapomniałem: Gratulacje:))
Ostatnio edytowane przez KamAr : 24.04.2009 o godz. 09:13.
Odpowiedz cytując
$iWu$
Senior Member

Stary 24.04.2009, 09:24
No na prawde Byłem tak podkur...rzony że nawet na miasto nie wyjechałem, bo mi się nie chciało :| Napisał mi na karteczce, że instruktor nie nauczył mnie tego na lekcjach... A jak się zapytałem, w jaki sposób się sprawdza, to mi powiedział, że jeżeli on kupił wadliwy towar to nie idzie go reklamować do byle jakiego przechodnia na ulicy tylko tam gdzie kupił produkt... Czyli iść do instruktora... :|
Ale teraz mam go w ch***
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 30.04.2009, 15:02
Witam,
Mozecie zapodac nr telefonu do urzedu miasta pod który sie dzwoni w celu spytania czy juz mozna dokument odebrac?
Odpowiedz cytując
Norek
TWSD FOTO

Od: 06.2003

Stary 30.04.2009, 19:01
http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=14280 - Tel. 012 6169 – 106, 012 6169-107
©
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 30.04.2009, 20:01
jak bede dzwonił za tydzien to jakos przyspiesze ten termin czy raczej nic nie zmienie?
Odpowiedz cytując
Norek
TWSD FOTO

Od: 06.2003

Stary 30.04.2009, 20:51
Około tygodnia trwa wyrobienie dokumentu, więc możesz się go już wtedy spodziewać. A czy przyspieszysz męcząc ich? Nie, bo papierek drukowany jest w Warszawie i przyjeżdza do urzędu kurierem czy inną pocztą, więc kobita przy słuchawce ma niewielki wpływ na to kiedy on będzie do odbioru.

Wytrwałości w czekaniu życze
©
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.05.2009, 12:05
http://moto.wp.pl/kat,89554,title,Zm...l?ticaid=17fbd

Cytat:
Ministerstwo Infrastruktury przygotowało pakiet zmian związanych z zasadami zdawania egzaminów na prawo jazdy, które mają skrócić czas oczekiwania na wyznaczenie terminu.

Egzamin ma być krótszy - pisze "Dziennik" - gdyż zamiast wskazywania wszystkich zbiorników, świateł i kontrolek, zdający omówią dwa wybrane przez egzaminatora elementy. Jazda po mieście ma być skrócona z 40 do 25 minut, jednak pod warunkiem nie popełnienia ani jednego błędu i wykonania wszystkich poleceń egzaminatora. Egzaminatorzy są jednak sceptyczni, gdyż przy dużym natężeniu ruchu i tej samej liście zadań do wykonania, nie ma szans na krótszą jazdę.

Wg nowych przepisów, zdający po raz pierwszy będą mieli pierwszeństwo nad tymi, którzy podchodzą do egzaminu po raz kolejny. Szykuje się także kilka zaostrzeń, gdyż egzamin natychmiast zakończy każdy, kto np. na rondzie wjedzie na wysepkę, choć do tej pory kwalifikowano to jedynie jako błąd.
Rozporządzenie czeka na podpis ministra a miałoby wejść w życie od czerwca.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 07.05.2009, 17:57
Za ten dokument trzeba zaplacic przy odbiorze? bo od kumpla sie dowiedziałem ze chyba trzeba wczesniej zaplacic? przelewem lub poczta.
jak to jest?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów